camel_3d 05.09.12, 16:38 Wlasnie wrocilem z mlodym z Budapesztu. Swietne miejsce dla dzeiciakow i maja super baseny, gdzie mozna spedzic caly dzien, nawet zima... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilhelminaslimak Re: Polecam Budapeszt 06.09.12, 09:04 A jakiś namiar na hotel, czy coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Polecam Budapeszt 06.09.12, 13:20 ja spalem w Flamenco... a hoteli sa setki... Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Polecam Budapeszt 08.09.12, 13:46 Byliśmy jeden dzień w drodze powrotnej z wakacji - mam poczucie, że o jakieś 6 dni za krótko… Na pewno kiedyś tam wrócimy. Spaliśmy tu: www.homemadehostel.com/ , bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-bo1 Re: Polecam Budapeszt 06.09.12, 11:40 Napisz coś więcej, gdyż Budapeszt jest "w planach. Wprawdzie byliśmy tam jeden dzień w drodze do Grecji, ale poza ogólnym zwiedzaniem (spacer), za bardzo nic nie zwiedziliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Polecam Budapeszt 07.09.12, 09:49 my bylismy od piatku do wtorku i niestet ynie da sie wszytskiego zobaczyc..ale polecam: kompleks basenowy - Palatinus Strandfürdő kompleks basenow termalnych - najpiekniejszy jaki widzialem w zyciu.Széchenyi Gyógyfürdő poza tym, drogo ale super: New York Caffe - najpiekniejsza kawiarnia na swiecie. Nwe York Cafe Placow zabaw jest sporo, ale nie w samym starym centrum. Warto sobie pobrykac tez po Kazinczy Ucta i po tych okolicach. No i Andrasy Utca - pelna palacow i ekskluzywnych sklepow. W tej okolicy jest tez piekny budynek opery, synagoga, katedra itd... Odpowiedz Link Zgłoś
aneskw Re: Polecam Budapeszt 08.09.12, 23:05 My byliśmy w zeszłym roku tydzień i też jakby było więcej czasu, to byłoby co robić. Jak w niemal każdym odwiedzanym mieście byliśmy w ZOO. Dzieciaki mogły karmić słonie i chyba żyrafy. Było akwarium, gdzie mogły włożyć rękę i poczuć łaskotanie rybek. Polecam muzeum kolejnictwa. Super dla dzieciaków zwłaszcza wczesnoszkolnych (moje miały 2,5 i 4l. a i tak się im podobało). Lokomotywy, wagony sprzed kilkudziesięciu lat, w jednej zorganizowana jakby ruchoma makieta i pokazane, jak działa np. kolej zębata. Można zabawić się w maszynistę i pokierować modelem jednego z pociągów. Oprócz tego np. przejechać się minikolejką albo drezyną (samemu napędzając). Jest tam oczywiście też plac zabaw. Jechaliśmy również kolejką dziecięcą, gdzie dzieciaki i młodzież (chyba od 10r.ż.) sprzedają bilety, są konduktorami, zawiadowcami itd. Dojechaliśmy nią na Janos Hegy, gdzie zwiedziliśmy wieżę Elżbiety. Dojeżdżała kolejka też w pobliże parku linowego, ale dzieci za małe na tę rozrywkę. Zaliczyliśmy dwie jaskinie: Pál - Völgyi i Szemlö-hegyi. Do pierwszej dzieci nie mogły wejść, bo tam stromo i drabiny, za to druga dostosowana dla niepełnosprawnych - spokojnie wózkiem można się poruszać Oczywiście zamek, Wyspę Małgorzaty, Wzgórze Gellerta też tam byliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Polecam Budapeszt 18.09.12, 12:26 mojej córce najbardziej podobało się tu: www.aqua-world.hu/pl/aquaworld Odpowiedz Link Zgłoś
g-eye Re: Polecam Budapeszt 18.09.12, 13:41 ja tez własnie wrociłam z moja pociecha ale spędziliśmy urlop w lubuski. Hotel Świebodzin nas nie zachwycił tak więc skorzystaliśmy z oferty Złotego potoku który oferuje noclegi nad przepięknym jeziorem . Wypoczełam w 100% czas teraz wracać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś