Dodaj do ulubionych

Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii???

03.08.04, 10:15
Bardzo prosze o porady w mojej jakże nietypowej sprawie. Otóż wybieram się
samolotem do Bułgarii z 15-miesięcznym dzieckiem i wiadomo musze zabrac ze
soba przynajmniej kilka słoików ( chociaż mały juz coraz mnie je jada , a za
tao uwielbia ziemniaczki i miesko przeze mnie gotowane), no ale cos jeść
musia- własnie nie wiem jak to jest z jedeniem w Bułgarii, ale to nie problem
główny- jak już będę w tym hotelu to jak sobie poradzić z odgzrwaniem tych
słoików- może macie jakies wypróbowane sposoby. Na pewno zabieram grzałke do
gotowania wody- ale chyba w ten sposób to nie zagrzeje zupki w
słoiczku....??? Prosze bardzo o wskazówki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lolka11 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 03.08.04, 10:52
      Jesli zabierasz grzalke, to nie powinno byc problemu. Jakies szerokie naczynie
      np. garnek, woda i grzalka i jedzonko sie podgrzeje.

W Bulgarii tez nie ma problemu z jedzonkiem w sloiczkach na 100% maja HIPPy i
      jesli dobrze pamietam to jakis wybor Gerbera.

pozdrawiam
      Dorota
    • elisa1974 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 03.08.04, 13:36
      no co ty w czasie sie zatrzymalas, po prostu zejdziesz do restauracji lub baru
      hotelowego i poprosisz kelnera, zeby podgrzali tobie sloiczek. Ja nie
      wiedzialam ze jeszce sie grzalki wozi ze soba, a podrozuje duzo z dzieckiem,
      mam za soba wyprawe 6.ooo km z 10 miesiecznym dzieckiem i grzalki nie mialam,
      ostatecznie mozesz kupic sobie podgrzewacz turystyczny...
      • magdzik221 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 04.08.04, 11:34
        Chciałam napisac tylko, że ja tez podrózowałam bardzo duzo do tej pory,
        samolotami i nie tylko, ale zawsze ze soba mam grzałeczke i swoje kubeczki,
        kiedy hce to się napije kawusi, kiedy chce to sobie zrobie na obczyźnnie
        rosołek ( z poroszku co prawda, ale zawsze to cos) a miałam niezłą nauczkę w
        Turcji pare lat temu, gdzie nie zabrałam mojej grzałeczki i nie miałam nawet
        jak sobie zrobić herbaty, jak mnie brzuch bolał i nigdy juz tego błędu nie
        popełnie, więc nie uważam to za przezytek, a z restauracjami hotelowymi jest
        różnie i z mozliwościami korzystania z kuchni.....ale dzieki za odpowiedź,
        chociaz nie takiej się spodziewałam.....
    • marghe_72 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 04.08.04, 20:06
      Magdziku, ale Elisa ma rację.
      W kazdym cywilizowanym kraju dostaniesz wrzątek .. na kawę czy herbatę, czy tez
      do podgrzania zupy dla Twojego dziecka. A za grzałkę mozęsz zdrowo "beknąc".
      • magdzik221 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 04.08.04, 23:00
        marghe_72 napisała:
        > W kazdym cywilizowanym kraju dostaniesz wrzątek .. na kawę czy herbatę, czy
        tez

Chce tylko napisac , że ani Turacja, ani Tunezja, ani Bułgaria czy Rumunia, a
        nawet Egipt, to naprawdę nie są "cywilizowane kraje" , byłam tam w kazdym
        jednym i ci ludzie naprawde sa "dzicy" , i tak wezmę o moją grzałeczke, ale nie
        zapytałam się tutaj o przyzwolenie na zabranie grzałeczki, tylko o sposoby
        podrzewania słoików, skoro wy grzałeczek nie bierzecie, to się zapytuje jak
        sobie radziłyscie w tych niecywilizowanych krajach z podgrzewaniem ich.
        Pozdrawiam
        • marghe_72 Re: Podgrzewanie słoików w hotelu w Bułgarii??? 04.08.04, 23:13
          Wybacz , ze odchodzę od pierwotnego tematu. ALe wydaje mi sie,ze operujesz
          stereotypami.
          Mysląc Twoimi kategoriami - Twoim miejscu wybrałabym bardziej cywilizowany kraj
          na pierwszą podróz z tak małym dzieckiem.
          m.
          • lolka11 do Magdzik 05.08.04, 08:13
            Przepraszam, a moj post jej niewidoczny.........

Napisalam, ze jesli wezmiesz grzalke to nie bedzie problemu, ale widac nie o to
            ci chodzilo....

Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka