Dodaj do ulubionych

Chorzów czy miasteczko westernowe?

01.07.14, 19:42
Albo może jeszcze coś innego? Przypadło mi w udziale zorganizowanie jednodniowego wypadu dla dwóch dziewięciolatków. W zeszłym roku był Jura Park a w tym myślałam o Chorzowie ale opinie są fatalne. Myślę wiec jeszcze o Twinpigs w Żorach lub Western City w Karpaczu. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Atrakcje w Polsce południowej uściślę gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł.
Obserwuj wątek
    • violik Górny Śląsk - atrakcje 01.07.14, 20:33
      Cały wątek podpowiedzi tutaj.
      • agulka04 Re: Górny Śląsk - atrakcje 02.07.14, 19:14
        Moja córka (lat 10) i jej koleżanki Wesołe Miasteczko w Chorzowie lubią bardzo. Dzieci znajomych także.
        Jak jestem z córką i jej koleżanką to od rana do zamknięcia.
        Przy okazji można przejechać się kolejką linową nad parkiem lub wąskotorówką. Jak zostanie czas to w pobliżu jest park linowy, skansen, planetarium. ZOO nie polecam.

Polecam też Ochaby (należy kupić od razu bilet na wszystkie atrakcje):
        www.parkmania.pl/parki/381/o-parku/Dream-Park-Ochaby.html
        Wkrótce otwarcie z Zatorze:
        www.energylandia.pl/
    • magdadd Re: Chorzów czy miasteczko westernowe? 05.07.14, 22:20
      Ja myślę, że Chorzów zaczyna się zmieniać na plus. Chyba zdali sobie sprawę, że konkurencja nie śpi wink Dla dzieciaków sporo atrakcji - nie tylko wesołe miasteczko, jak wyżej napisano. My byliśmy raz w wesołym z córką. Nasze wrażenia była mieszane - nic się nie zmieniło od naszych czasów. Córka jednak była zachwycona. Inne dzieci także.

A może Rodzinny Park Atrakcji w Rybniku - choć nie wiem czy 9-latek nie za duży na takie atrakcje.
    • alicez Re: Chorzów czy miasteczko westernowe? 18.07.14, 21:37
      W związku z koszmarnymi upałami zamieniamy parki rozrywki na Guido i Sztolnię w Tarnowskich Górach. A w przyszłym roku planuję Wieliczkę i ten nowo otwarty park Energylandia. Dziękuję za cenne wskazówki smile
    • sara.dykier Re: Chorzów czy miasteczko westernowe? 23.07.14, 16:58
      Zapomnij o Chorzowie, jedź do Energylandii big_grin Raj dla dzieci w dodatku w Zatorze więc dobra lokalizacja wink ceny nie wygórowane i gwarancja dobrej zabawy smile dzieciakom na pewno sie spodoba!! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka