Dodaj do ulubionych

Kto będzie latem w KARWI

23.01.05, 12:27
CZęść.
Właśnie jestem w trakcie planowania, a właściwie po planowaniu wakacji.
Wybieram się z dwójką dzieci (3 i 5 lat) do Karwi w terminie 2-16.07 a może
nawet będziemy tam już od 25.06.

Czy ktoś z Was ma podobne plany? Chętnie się zaprzyjaźnimy.

ijof-ka.
Obserwuj wątek
    • e-magda Re: Kto będzie latem w KARWI 23.01.05, 16:42
      Witaj! Ja mam 7,5 mies. Bąbla i wybieram się do Karwii najprawdopodobniej od
      10.07.Pozdrawiam.
      • zyna Re: Kto będzie latem w KARWI 23.01.05, 20:58
        My też wybieram się z 6 latkiem i półtoraroczniakiem, ale dopiero w sierpniu.
        Ale mam pytanie, jesli znacie Karwię to napiszcie jakie jest dojście na plażę
        tzn. czy da się tam spokojnie dojść z wózkiem?
        Pozdrawiam
        • e-magda Re: Kto będzie latem w KARWI 23.01.05, 22:10
          Wydaje mi się, że przez to wejście, którym wchodziłam z 3 lata temu, to się da.
          Id
        • e-magda Re: Kto będzie latem w KARWI 23.01.05, 22:12
          Wydaje mi się że się da. Idzie się przez niewielki lasek, a później od wejścia -
          piasek. Ale plaża bardzo ładna, szeroka.
    • bielkate Re: Kto będzie latem w KARWI 24.01.05, 07:47
      Ja też wybieram sie do Karwi na początku lipca. A gdzie planujecie mieszkać?
      Wybieracie agroturystykę, czy wczasowe domy? Macie może już jakieś
      doswiadczenia. Ja planuje pojechać do "Pandy".
      • abm22 Re: Kto będzie latem w KARWI 17.02.05, 13:33
        Ja się wybieram z 1,5 roczniakiem, po przeczytaniu twojego postu też wybrałam
        pandę
        • e-magda Re: Kto będzie latem w KARWI 17.02.05, 17:53
          Dziewczyny, kiedy będziecie w Pandzie? My od 9 lipca.
    • e-magda Oszukałam - przepraszam 24.01.05, 16:55
      W sprawie dojazdu do plaży wózkiem, pomyliłam się. To nie ta plaża, myślałam o
      innej. W nocy dostalamolśnienia. Na tą plaże w Karwii wózkiem będzie ciężko.
      Też mogę mieć ten dylemat, bo mój synek będzie miał roczek. Pozrawiam i
      przepraszam za zamęt
      • zyna Re: Oszukałam - przepraszam 24.01.05, 18:02
        Nic nie szkodzi smile
        Mój synek będzie miał już prawie dwa latka więc od biedy pójdziemy piechotą smile)
        Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
    • ijof Re: Kto będzie latem w KARWI 25.01.05, 18:36
      Cześć.
      Moje plany uległy zmianie, w Karwi będę najprawdopodobniej od 25.06 do 23.07.
      Zamierzamy wynająć domek w ośrodku "Sęk". Sporo dobrego słyszałam o tym
      miejscu, zresztą podobnie jak o samej Karwi.
      Mam nadzieję, że się spotkamy.
      Mam tylko pytanie. Jak byłyście w Karwi, to jak tam było z zakupem takich
      rzeczy jak lekarstwa, żywność i w ogóle czy jest tam sporo sklepów, czy raczej
      niewiele i trzeba po coś do jedzenia śmigać kawał drogi.
      W ubiegłym roku np. w Krynicy Morskiej ( w sumie spory kurort) pewnego pięknego
      dnia np. nigdzie nie można było kupić pieluchy dla dziecka i musieliśmy jechać
      do Stegny. Teraz pieluch już nie będę potrzebować, ale np. leki mogą mi być
      potrzebne.

Dzięki za info.
      ijof-ka
      • hsonscyk Re: Kto będzie latem w KARWI 25.01.05, 23:54
        W Karwii mialam przyjemnosc byc w zeszlym roku wiec podziele sie wrazeniami smile.
        Rzeczywiscie plaza ladna, szeroka, juz w godzinach porannych ciezko bylo
        znalezc wolne miejsce przy wodzie ale srodek zawsze byl wolny. Jesli chodzi o
        droge do plazy to rzeczywiscie z wozkiem moze nie bedzie lekko bo dojscie jest
        bardzo piaszczyste ale tez nie jest to niemozliwe. Apteka jest przy ul.
        Kopernika, sklepow sporo wiec z zakupami nie powinno byc problemow. Pieluch smile
        nie kupowalam bo bylam z siedmiolatkiem ale mysle, ze tez nie bedzie klopotow z
        zakupieniem ich. Mankamentem Karwii, dla mnie istotnym, hmm zdrowotnym jest to
        ze przez centrum gdzie chcac nie chcac sie chodzi bo jest tam najwiecej
        sklepow, barow i atrakcji przejezdzaja samochody, autobusy i ciezarowki
        poniewaz ul. Kopernika jest droga dojazdowa do Jastrzebiej Gory, Wladyslawowa i
        na polwysep. No i te tragicznie waskie chodniki. Troche ponarzekalam ale nie
        zrazajcie sie bo miasteczko jest ladne i ludzie mieszkajacy w nim sa bardzo
        mili, plaza jak juz pisalam ladna, lasek przy wydmach az zacheca do spacerow no
        i jest to swietne miejsce wypadowe do Gdanska i na polwysep. Polecam w Karwii
        pizzernie chyba mammamija sie nazywala ale nie jestem pewna, dojsc do niej
        mozna od ul.kopernika w strone ul. Dobrej taka zwykla sciezka, pyyycha pizza
        tylko nie pomylcie z inna lezaca przy bodajze ul. mokrej -fuj W Seku nie bylam
        wiec nie moge nic na temat tego osrodka powiedziec, przechodzilam tylko i jest
        on polozony przy ul.Wojska Polskiego w lewo od Kopernika w bardziej zacisznej
        czesci Karwii. Dolaczam link do mapy Karwii dla lepszej orientacji smile
        www.karwia.pl/pm.htm Pozdrawiam i zycze slonecznej pogody
        • gonia333 Re: Kto będzie latem w KARWI 11.02.05, 16:34
          Napisz gdzie mieszkałaś w Karwii bo ja też chciałabym tam jechać!
          • ijof Re: Kto będzie latem w KARWI 12.02.05, 16:28
            Niedawno dokonałam rezerwacji, więc wiem już napewno, że będzie to ośrodek SĘK.
            Wprawdzie nigdy tam nie byłam, ale oferta mnie urzekła i ....już nie mogę się
            doczekać.

pozdrawiam
            • grazbed Re: Kto będzie latem w KARWI 12.02.05, 21:02
              Ośrodek "Sęk" to najlepszy wybór w Karwii. Byłam tam i jest naprawdę fajnie.
              Sęk w tym smile, że trzeba wcześnie rezerwować!.

Udanego pobytu i smacznego bigosu smile. Serwowany jest na każdym ognisku i baardzo
              smakuje Każdemu.

Pozdrawiam
              Grazyna
              • emma.12 Re: Kto będzie latem w KARWI-do grazbed 13.02.05, 23:34
                Chciałabym się wybrać tam z dwójką dzieci i mężem do tego ośrodka w czerwcu.Czy
                mogłabyś mi napisać jaki domek wybrać ,czy typu Brda,czy parterowy.Czy we
                wszystkich domkach jest lodówkai jakie w ogóle tam są warunki/czy jest
                czysto/.Czy ten ośrodek połozony jest daleko od plaży?Pozdrawiam.Emma
                • grazbed Re: Kto będzie latem w KARWI-do grazbed 14.02.05, 09:46
                  Jaki domek? sprawdź uważnie na ich stronie
                  www.sek.karwia.info.pl/opis.htm wszystkie informacje są naprawdę
                  rzetelne.
                  Wszędzie czysto, łazienka w porządku. Jedzenie "dzieciowe" dla niektórych
                  dorosłych zbyt mało pikantne i mało tłuste, nam akurat bardzo odpowiadało.
                  Ośrodek dobrze położony, ZIELONY co w piaszczystej Karwi bardzo ważne, duży
                  teren ogrodzony, super. Ty sobie siedzisz i popijasz kawkę przed domkiem a
                  dzieciaki hasają.

Do plaży z 1,5 roczną wówczas córką szliśmy bez wózka jakieś 10-15 minut.
                  Dorosły bez bagaży 3-5 minut?

Miłego wypoczynku!
          • hsonscyk Re: Kto będzie latem w KARWI 13.02.05, 18:37
            Mieszkalismy przy ul. 12 marca ale niestety nie pamietam numeru domu, chyba 48
            ale nie jestem pewna. Pojechalismy na "czarno" i trzeba bylo brac co jest bo
            pogoda dopisala i wczasowiczow mnostwo. Kwatera na szczescie trafila sie niezla
            (czyt. czysta), ale roznie w takich przypadkach bywa. Lepiej wczesniej
            rezerwowac. Na www.karwia.pl/ www.karwia.com.pl/nocleg.htm
            www.karwia.nadmorzem.net/ jest mnostwo ogloszen tylko wybierac.
            Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku.
            • ewaand Re: Kto będzie latem w KARWI 21.02.05, 12:14
              Poczytałam sobie i tez coś dorzucę. W 2002 roku pojechaliśmy z synkiem (2
              letnim) do Karwi, kwaterę zarezerwowaliśmy wcześniej. Miał być pokój z osobnym
              wejściem, dostępem do kuchni, ogrodzony terendo zabawy dla dzieci. Był pokój z
              osobnym wejściem, ale już kuchnia to za dużo powiedziane (wnęka pod schodami, w
              które nie widziałam żeby któreś z gości odważyło się gotować), pralka, na której
              ze względu na małe dziecko bardzo mi zależało, zepsuła się przed naszym
              przyjazdem i nie została naprawiona, dzieci właściecieli rozsypywały po całym
              trawniku i w piaskownicy (bez piasku)jakieś narzędzia i sprzęty, które właśnie
              rozkręcały. Do plaży zdecydowanie nie jest 200 m jak podają na stronie, tyle to
              jest może do głównej drogi. Teren w zasadzie był ogrodzony, ale nie było furtki
              i bramy (jeszcze nie założyli). Podsumowanie jest takie, że najlepiej bardzo
              starannie sprawdzać oferty i najlepiej korzystać z tych poleconych przez znajomych.
              pozdrawiam
              i życzę udanego wypoczynku
              Ewa
              • iskra14 Re: Kto będzie latem w KARWI 23.02.05, 16:15
                Bardzo lubię Karwię i Dębki, ale gdzie pojedziemy latem, jeszcze nie wiem,
                chociaż warto o tym pomyśleć.
    • maminia9 Re: Kto będzie latem w KARWI 23.04.05, 15:11
      Hej
      Wybieramy się w podobnym terminie do Karwi choć to jeszcze nic pewnego.
      Mamy zamieszkać u znajomych w ich domu.Mamy 6 letniego synka i 3 miesięczną
      córeczkę.
      Jak będzie coś wiadomo na 100 % to dam znać.

Hej

SĘK TO DOBRY WYBÓR

mamińka
      • malgog Re: Kto będzie latem w KARWI 08.05.05, 17:46
        My wybieramy się od 25 czerwca do 9 lipca tutaj
        www.nemo.karwia.com.pl/
        Poleciła mi koleżanka,
        która była w ubiegłym roku.

Była bardzo zadowolona, więc mam nadzieję, że że i ja będę
        oby tylko pogoda dopisała.

Acha, jedziemy z roczniakiem i pięciolatkiem.

M

• pkatarzynka Re: Kto będzie latem w KARWI 08.06.05, 15:05
          A może ktos był w Orodku Nautilus na ul Stokrotki w Karwi??
          Jakie wrażenia??
          Pozdrowionka
          Katarzynka
    • gojel Re: Kto będzie latem w KARWI 09.06.05, 10:50
      o widzę, że nie tylko ja wybieram sie do Karwi smile a liczyłam na brak turystówsmile
      Ja będę w Karwi od 25.06 do 7.06 w pokojach gościnnych Sztorm. Wybrałam oferte
      z netu, nie wiem jak będzie, ale pogode juz zarezerwowałam, więc mam nadzieje
      ze wszystko będzie ok i wrócę zadowolona i wypoczeta. aha jadę z 2-latkiem.
      Piszcie na priva, moze sie spotkamy nad morzem!!!!
      • nadka1 Re: Kto będzie latem w KARWI 09.06.05, 21:30
        Ja też będę w Karwi 15-24.07 z 8 miesięczną kobietką.W necie wyszukałam sobie
        kwaterki w willi Larapunta jeśli ktoś był to proszę o opinie.Ja w Karwi byłam
        ale juz bardzo dawno wtedy to jeszcze była maleńka cicha mieścina,nie było
        połowy tych ośrodków co teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka