Dodaj do ulubionych

Słowacja - baseny termalne

21.02.05, 12:44
Kochani, poradźcie! Chcemy się wybrać całą zgrają (ja, córa 6,5 roku, syn 1,5
roku, mąż ...lat) w sierpniu na Słowację, by pobyczyć się w basenach
termalnych. Znacie gdzieś jakieś fajne, niedrogie miejsca, przyjazne dla
dzieci i dobre noclegownie? Może być z koniecznością dojazdu (jeszcze autko
nam dycha). Będę wdzięczna za wszelkie sugestie!!!
Marzy mi się wygrzanie się w cieplutkiej wodzie - najlepsza byłaby Chorwacja,
ale przeraża mnie podróż samochodem z dziećmi przez pół Europy....
POMOCY!!!
Pozdrawiam
wana
Obserwuj wątek
    • niezabutka Re: Słowacja - baseny termalne 21.02.05, 13:06
      witaj Wana. Ja wprawdzie nie na temat ale miło mi było odnalezc Cię na necie .
      co słychac..dawno sie nie słysz\ałysmy, nie wiem czy pamietasz Kalinę i
      Mikolajka ur. 20/12/2003 roku. Mikołaj to już kawał chłopa, a jak twój Julenio?
      rzadko wpadam na forum, raz że mało czasu dwa że sie zraziłam..ale nic to
      zawsze miło spotkac dawnych zanjomych. my w tym roku z miko do Bułgarii, ale
      słyszałam że te baseny sa super - hiper..
      pozdrawiam,
      Kalina i Mikołaj, 14 miesięcy i 1 dzień
      • wana Re: Słowacja - baseny termalne 21.02.05, 14:15
        Hej!!!
        Jak miło Cię przeczytać wink))
        Julenio to już duże chłopisko, możesz ocenic po zdjęciach wink)), lata jak z
        motorkiem w zadku, ma włąsne zdanie i najczęściej mówi "DA!!!". A jadłby cały
        boży dzień, bez przerwy na sen, bo po co? Jak z ząbkami u Mikusia? Julenio ma
        pełną paszczękę, nawet nie wiem, dokładnie, ile!!!
        Odzywaj się częściej, nie zrażaj sie, bo nie warto!!!
        My też myśleliśmy o Bułgarii, ale nie wyobrażam sobie podróży samochodem z
        naszymi łobuzami - tak daleko... Może w przyszłym roku i innym samochodem?
        Wymyśliliśmy Słowację, aby wszyscy byli zadowoleni - ja i Julenio z wody, Ula i
        tatuś z gór...
        Pozdrawiam serdecznie
        Wana
        • niezabutka Re: Słowacja - baseny termalne 22.02.05, 15:31
          witaj Wana! ale super ten twój maluszek!Mój mikus to straszny rozrabiaka, żebów
          ma osiem - oficjalnie choć zerknąc do buzki to tez trzeba mieć lwia odwage, bo
          nie wiadomo czy tówj palec tam nie zostanie hihi poza tym jego czuprynka ma
          odcien kasztanowy, niespotykany i piękny! zaczął chodzic zaraz jak skończyl
          roczek teraz biega jak opetany, a najnowasza moda - rzuca się na snieg i zajada
          ile się da! zanim go odciagne..nam sie marza wakacje nad morzem, u nas z pogoda
          bywa róznie a w bulgarii to juz musi byc ciepło (mAM NADZIEJĘ!) samochodem mi
          sie nie chce mam nowy ale maly to odpada..kombinuje samolotem i tanio, choc nie
          wiem czy to osiągalne?....juz nie moge sie doczekac..a na forum pisze rzadko bo
          rzeczywiscie raz ze mialam niesmak, dwa ze z powodu pracy cierpie na chroniczny
          brak czasu. ale za to wpadam i czytam od czasu do czasu i milo spotkac kogos
          znajomego, ucałuj Juleczka,
          Kalina i Miko
    • dagbe Re: Słowacja - baseny termalne 21.02.05, 13:42
      www.tatralandia.sk
      Byłam tam tylko jeden dzień, więc nie zarekomenduję noclegu. A same baseny -
      super! Byłam tam w zimie. Kolega odwiedził to miejsce w lecie i już mu było za
      gorąco...

Pozdrawiam,
      Dagmara
      • anulia1 Re: Słowacja - baseny termalne 22.02.05, 13:16
        ja byłam na Słowacji w ub roku w Velkim Mederze-polecam!! byłam wtedy w 6mies
        ciąży; jechalismy w ciemno, praktycznie w kazdym domu kwatery; w sezonie jest
        oczywiście obłozenie, więc warto poszukać adresów w necie. Polecam też
        Hajduszoboszlo na Węgrzech! byłam tam dwa razy: super baseny, cieplutka woda i
        kompleks basenowy dużo większy niż na Słowacji> Ania Z Amelką
    • cesarus Re: Słowacja - baseny termalne 22.02.05, 18:19
      tatralandia jest jak najbardziej godna polecenia, chociaż faktycznie w gorące
      lato może być gotąco, ale warto. jeśli chodzi o nocleg, to poszukaj na necie
      www.liptov.sk/ , ja polecam:
      www.liptov.sk/apartmiro/#pol
      jest to mieszkanie do wynajęcia, zdjęcia pokazują dokładnie jak to wygląda.
      właścicielem jest młody chłopak, który po prostu wynajmuje swoje mieszkanie.
      jest nowo urządzone, wyposażone we wszystko, co potrzebne. w pełni urządzona
      kuchnia z mikrofalówką, pokój sypialny, pokój dzienny, gdzie rozkłada się łóżko
      2-osobowe, telewizor, wideo, sprzęt grający. W łazience piec, możesz ustawiać
      sobie sama temperaturę wody, pralka, wszystko też nowe i miłe. Z właścicielem
      możesz się spokojnie dogadać po polsko - słowacku, "ponegocjować" ceny. jeśli
      masz samochód to nie stanowi to problemu, bo do samego aqua parku jest kawałek
      (leży poza miastem) A jego mieszkanie jest praktycznie w centrum. to znaczy
      jest to nowe osiedle na uboczu, ale do centrum jest 5 min. drogi, po drodze
      billa (widać ją prawie że z okien, tzn z dwóch balkonów, więc po zakupy
      spokojnie na nóżkach. restauracje niedaleko, polecam grecką. taki niby fast
      food, tani ale dobre!!!!
      o rany zachwalam jakby to było moje!
      jeśli masz jeszcze jakieś pytanie pisz!
      pozdrawiam
      ania
      • wana Re: Słowacja - baseny termalne 23.02.05, 08:29
        Dzięki serdeczne!!! Zaraz wejdę na stronkę!
        Pozdrawiam cieplutko
        wana
        • ada.antonik Re: Słowacja - baseny termalne 05.03.05, 23:34
          W Popradzie jest Aquacity z basenami termalnymi ale oprócz nich jest tam też
          sauna, zwykły basen, zjeżdżalnie, siłownia, masażw i inne atrakcje. Zatrzymac
          się można nawet w Polsce. Niecałe 3 km. od Łysej Polany (po polskiej str.) jest
          takie świetne schronisko z placem zabaw dla dzieci, restauracją, kawiarnią,
          kręgami ogniskowymi, salą kominkową. Pokoje są z łazienkami, jedzenie jest
          pyszne, widoki najlepsze w całych i polskich i słowackich Tatrach - panorama
          wadoczna z okien ma 76 km. długości. Do Popradu z tamtąd jest jakieś pół
          godzinki jazdy samochodem a do Zakopanego 15 minut. W te wakacje w Zakopanem
          mają już być otwarte gorące źródła. W razie zainteresowania proszę do mnie
          pisać na ada.antonik@op.pl. "Głodówka" to już prawie Słowacja a jedzenie
          napewno dużo lepsze (jedliście słowacki chleb z kminkiem? Obrzydlistwo).
          Polecam to schronisko.
          • cesarus Re: Słowacja - baseny termalne 06.03.05, 08:50
            a jadlas prazony ser z sosem ogorkowym?
            nieeeeeeeebo w gebie!!!!!!
            ania
            • ada.antonik Re: Słowacja - baseny termalne 06.03.05, 12:29
              A Ty oscypka w sosie żurawinowym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka