mynia_pynia 04.07.05, 11:07 Jak było, w którym miejscu załatwiać noclegi? Ktoś jechał samochodem, ile go wyniosła podróż? Jakich opłat się spodziewać? Proszę opiszcie swoje wrażenia, będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aidast Re: Ktoś był nad Balatonem 05.07.05, 12:44 Byłam z mężem i córką 3,5 roku oraz ze znajomymi (+dziewczynka 2 -latka ) dwa lata temu. Byliśmy w Siofoku w hotelu *** Magistern. Biuro warszwskie Vital Travel (specjalizują się w Węgrzech). Dojazd własny przez Słowację. Podróż podzieliliśmy na dwa etapy: pierwszy nocleg zaraz za granicą słowacką, chyba w Rezemborku. Z tego co pamiętam żadnych dodatkowych opłat po drodze, tylko trzeba mieć wykupioną zieloną kartę. Pytania dodatkowe na priv (joanna.biala@o2.pl), ponieważ rzadko zaglądam na forum. Jeśli chodzi o wrażenia - dla nas pozytywne, hotel skromny, ale czysty, jedzenie monotonne ale smaczne i duży wybór, obsługa sympatyczna, jedna z kelnerek była Polką (bardzo miła, pomogła nam jak musieliśmy znależć lekarza - dzieciaczki przychorowały po całodziennych kąpielach w Balatonie). Ogólnie Balaton w tym miejscu bardzo płytki, spokojny, w sam raz do baraszkowania dla maluchów. Hotel na samym brzegu, ładny widok. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gogi25 Re: Ktoś był nad Balatonem 06.07.05, 19:44 ja byłam, było suuuper. Byłam coprawda bez dziecka bo jeszcze go nie miałam. Byłam w miasteczku BALATONAKALI. Fajnie, bo jest tam człowiek, który rozumie i dość dobrze mówi po polsku. To jest miejsce pod namiot, ale jest dobrze przygotowane na turystów. Odpowiedz Link Zgłoś