Dodaj do ulubionych

Relacja z forum www.eDziecko.pl

18.08.05, 05:46
Mnie tez dziwi pomysl z wyjazdem z niemowlakiem do krajow 3-ciego swiata.
Obserwuj wątek
    • maksimum Re: Relacja z forum www.eDziecko.pl 18.08.05, 05:47
      A tak na marginesie,to co dziecko skorzystalo z takiego wyjazdu??
      Podswiadomie czulo znerwicowanie rodzicow o niepewnosc jutra w Egipcie.
      • ania_w2 Re: Relacja z forum www.eDziecko.pl 21.08.05, 15:34
        Witam,

dziecko w takim wieku nie korzysta wiele z żadnego wyjazdu, niezależnie od tego
        czy jest to wyjazd do Łeby, Zakopanego czy agroturystyka. Biorąc pod uwagę tę
        konkretną wyprawę na pewno przyjemnością dla malucha były kąpiele w ciepłym
        morzu, w basenie, baraszkowanie na plaży w piachu a także możliwość przebywania
        praktycznie cały dzień na powietrzu, co w październiku w Polsce nie zawsze
        jest wykonalne ze względu na pogodę.
        Niepodważalną korzyścią była na pewno obecność obojga rodziców i czas wspólnie
        spędzony - w Egipcie, Polsce czy innym jeszcze kraju dla takiego malucha jest
        to tak samo cenne.
        Zapewniam że mój syn nie czuł podświadomie żadnego naszego znerwicowania, bo
        znerwicowani nie byliśmy na pewno. Niepokój o zdrowie dziecka towarzyszy
        każdemu rodzicowi zawsze i wszędzie, tam był może wiekszy, ale bez przesady!!!
        Z perspektywy roku od wyjazdu mogę śmiało powiedzieć że wyjazd w żaden sposób
        nie zakłócił rozwoju emocjonalnego ani intelektualnego mojego dziecka.
        Pozostały fajne wspomnienia pierwszego wspólnego wyjazdu i masa pięknych zdjęć
        do których teraz wracamy już razem i które dostarczają kolejnych miłych chwil.
        Pozdrawiam,
        Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka