maksimum 18.08.05, 05:46 Mnie tez dziwi pomysl z wyjazdem z niemowlakiem do krajow 3-ciego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksimum Re: Relacja z forum www.eDziecko.pl 18.08.05, 05:47 A tak na marginesie,to co dziecko skorzystalo z takiego wyjazdu?? Podswiadomie czulo znerwicowanie rodzicow o niepewnosc jutra w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_w2 Re: Relacja z forum www.eDziecko.pl 21.08.05, 15:34 Witam, dziecko w takim wieku nie korzysta wiele z żadnego wyjazdu, niezależnie od tego czy jest to wyjazd do Łeby, Zakopanego czy agroturystyka. Biorąc pod uwagę tę konkretną wyprawę na pewno przyjemnością dla malucha były kąpiele w ciepłym morzu, w basenie, baraszkowanie na plaży w piachu a także możliwość przebywania praktycznie cały dzień na powietrzu, co w październiku w Polsce nie zawsze jest wykonalne ze względu na pogodę. Niepodważalną korzyścią była na pewno obecność obojga rodziców i czas wspólnie spędzony - w Egipcie, Polsce czy innym jeszcze kraju dla takiego malucha jest to tak samo cenne. Zapewniam że mój syn nie czuł podświadomie żadnego naszego znerwicowania, bo znerwicowani nie byliśmy na pewno. Niepokój o zdrowie dziecka towarzyszy każdemu rodzicowi zawsze i wszędzie, tam był może wiekszy, ale bez przesady!!! Z perspektywy roku od wyjazdu mogę śmiało powiedzieć że wyjazd w żaden sposób nie zakłócił rozwoju emocjonalnego ani intelektualnego mojego dziecka. Pozostały fajne wspomnienia pierwszego wspólnego wyjazdu i masa pięknych zdjęć do których teraz wracamy już razem i które dostarczają kolejnych miłych chwil. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś