Dodaj do ulubionych

Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem

03.04.06, 09:44
witam,
szukam jakies fajnej kwatery na lipiec nad morzem. Zdecydowalam sie na
Jastarnie. Pojedziemy tam razem z mezem i 1,5 rocznym wowczas synkiem. Czy
znacie jakies fajnej i cichej kwatery? Niestey pojedziemy tam pociagiem, wiec
zalezaloby mi, aby bylo blisko do morza, no i zeby byl jakis plac zabaw przy
kwaterze. Fajnie by bylo, jakby niedaleko lub na miejscu lub w poblizu byly
niedrogie obiady. Mam nadzieje, ze nie mam za wysokich wymagań i uda mi sie z
wasza pomoc cos niedrogiego znlezc.
Licze na wasza pomoc!

pozdrawiam

Doris
Obserwuj wątek
    • elzetka Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 03.04.06, 16:00
      Ja jadę z męzem i dziećmi(2 i 4 latka) do Willi Alicja, polecanej na tym forum
      w drugiej połowie czerwca, niezbyt tanio, ale śniadania na miejscu, jeszcze
      jedna wada to blisko tory kolejowe, ale w nocy pociągi nie jeżdżą. A co do
      Jastarni, to wybrałam ją w ciemną i była bym wdzieczna o informacje, czy są tam
      fajne trasy na spacery i czy sa fajne miejsca, zeby zjeść coś dobrego?
      • anyram Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 04.04.06, 08:49
        Ja też wybieram się do "Alicji"-prawie na cały lipiec, synek będzie miał 1,5
        roku.Równiez zachęcona zostałam do wyboru kwatery przez pozytywne opinie na tym
        forum i mam nadzieje że sie nie rozczarujęsmilePodpinam się do prośby jw.Pozdrawiam
        • sylwia.ax Re: A propos Alicji 05.04.06, 20:54
          ZAchęcona wypowiedzami na forum zarezerwowałam w ubiegły roku pokój w Alicji.
          Rezerwowałam ze sporym wyprzedzeniem, wyraznie mówiąc o co mi chodzi. Na
          miejscu okazało sie ze owszem sam osrodek jest OK, ladnie na zewnątrz, czysto w
          srodku. Tylko ze do naszego pokoju wchodziło sie z wspólnego dla innego pokoju
          balkonu. Kiedy przyjechalismy na tymze balkonie siedzialo starsze malzenstwo i
          wyło radio (okno z naszego pokoju oczywiscie wychodzilo na balkon) więc zero
          intynmości. POd balkonem był dach kryty papą, która (akurat przyjechalismy w
          poludnie) była nagrzana i smierdziała. Włascicielka Alicji była oczywiscie b.
          zdziwiona bo podobno nikomu ta papa nie przyszkadzała. na szczescie bylismy w
          czerwcu, wiec mąż objechał Jastarnie i spokojnie znalezlismy inną kwaterę,
          nieco dalej od morza i bez palcu zabaw, ale bylismy b. zadowoleni. Radzę wiec
          dokładnie wypytać w Alicji o rodzaj i polozenie pokoju, zeby pozniej nie tracic
          czasu i humoru na szukanie nowej kwatery.
          Dodam ze oczywiscie w Alicji częsc zaliczki nam przepadla, skoro
          zrezygnowalismy, ale na szczescie niezbyt duzo (chyba 100-150 zl).
          pozdrawiam,
          • anyram Re: A propos Alicji 06.04.06, 08:55
            A to mnie wystraszyłaś! zarezerwowałam pokój 2 osobowy z balkonem, jadę z 1,5
            rocznym synkiem i raczej nie uśmiecha mi sie dzielenie balkonu z sąsiadami
            ewentualnie wdychanie smrodów papy ( syn jest alergikiem)-mam oczywiscie
            nadzieje że na taki nie trafię, zresztą zadzwonię żeby dopytać o szczegóły.
            Dzięki za info , ponieważ jadę w lipcu i miałabym problem ze znalezieniem innej
            kwatery. A na fotkach wszystko jeat takie piekne...
            • sylwia.ax Re: A propos Alicji 06.04.06, 13:13
              Nie chciałam CIe nastraszyc. Po prostu sama rok temu zasugerowalam sie opiniami
              na forum i nie byłam zadowolona.To tez nauczka dla mnie na przyszłosc zeby
              bardzo dokladnie i upierdliwie wręcz wypytać sie o WSZYSTKO.
    • jarp11 Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 03.04.06, 18:37
      Ja byłam w ubiegłym roku z 4 letnią córką w ośrodku wczasowym Augustyna.
      Warunki w miarę żadna rewelacja ale byłam bardzo zadowolona (w końcu na
      wakacjach w pokoju się nie siedzi) pokój z łazienką z widokiem na zatokę,
      zresztą można sprawdzić na stronie internetowej. Plusem jest stołówka -jedzenie
      super, plac zabaw dla dzieci a przede wszystkim to że ośrodek znajduje się przy
      samej zatoce gdzie jest mała piaszczysta plaża, czysta i bardzo płytka woda 50
      m od brzegu i ciągle woda po kolana.Chodziliśmy do południa nad morze ok 15min
      a po obiedzie dziecko do wieczora kąpało się w zatoce (woda cieplutKa a było to
      w czerwcu)i mało ludzi. Radziłabym nie wykupywać obiadów choć są dobre bo to
      uwiązanie trzeba pilnować godziny. W centrum Jastarnii jest tak stołówka GS
      bardzo dobre i tanie obiady. Polecam tam solę na maśle.Pozdrawiam Lidka
    • doris74 Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 04.04.06, 12:12
      dzieki za odpowiedzi, tez myslalam o Alicji, ale ma ona jeden minus, mianowicie
      nie ma zadnego aneksu kuchennego dla gosci, a ja chcialabym miec mozliwosc
      ugotowania jakby co jakiejs jajecznicy czy platkow lub kaszki na sniadanie lub
      kolacje dla malego.

moze ktos jeszzce sie wypowie?

pozdrawiam

Dorota
      • grazbed Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 06.04.06, 10:54
        "Anna" na ul. Ogrodowej w Jastarni - 50 metrów od Alicji. Bardzo sympatyczni
        właściciele i bardzo sympatyczna pani kucharka - pamięta o alergikach i
        upodobaniach małych pensjonariuszy smile.

Willa "Korab" naprzeciwko Anny i Alicji - jeśli poza sezonem - czerwiec czy
        wrzesień gorąco polecam; mankamentem wspólna łazienka ale poza szeonem prawie
        na wyłączność. Więcej szczgółów mogę na grazbed@gazeta.pl

Generalnie polecam ulicę Ogrodową - chyba najlepsza lokalizacja w Jastarni,
        blisko morza, blisko centrum a na uboczu.
        • sylwia.ax Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 06.04.06, 13:15
          Nam sie tez podobala Ogrodowa. Do Anny chodzilismy czasem na obiady i w sumie
          ten pensjonat wydał nam sie bardzo sympatyczny. Moze kiedys skorzystamy.
          • elzetka Ostrzegam przed willą Alicja 25.08.06, 11:45
            Byliśmy i podobnie, jak Sylwia przejechałam się na miejscy polecanym na forum.
            Pierwsze rozczarowanie to śniadanie- stół szwedzki, który u nich wygląda tak,
            że przynoszą na półmisku parę plasterków wędlin, masełko, czasem jakiś serek
            dorzucą, a w koszyczku wyliczona ilość pieczywa, nie ma co liczyć na coś na
            gorąco - nam się trafiło tylko 2 razy (przez 2 tygodnie), a na stole szwedzkim
            tylko płatki, dżem (nie zawsze),kawa, ciastka i owoce (akurat te cistka to
            zmora rodziców z małymi dziećmi, ale czymś stół trzeba było zastawić).
            Drugie rozczarowanie to pokój, w którym brakowało mebli do rozpakowania ubrań i
            okropnie niewygodne łóżko (wysuwane). Trzecim wielkim rozczarowaniem było
            nastawienie właścicieli, które od przyjacielskiego robiło się coraz bardziej
            nieprzyjazne, gdy zbliżał się koniec pobytu. Ostatniego dnia, przy rozliczaniu
            posiłków, wręcz wytknięto nam, że obiady i tak tanio, bo dwa dania i ciasto na
            deser, a przy niższej cenie, to by z torbami poszli. Nie cierpię czuć się jak
            jakaś wyzyskiwaczka...Dziękuję nigdy więcej...
            Za to Jastarnia urokliwa, klimaty Kaszubskie, żeby nie popsuć sobie nastroju,
            staraliśmy się maksymalnie urzywać plaży i zwiedzania okolicy.
            • ines44 Re: Ostrzegam przed willą Alicja 25.08.06, 12:04
              Moje zastrzezenia co do willi Alicja są dokladnie takie same jak Elzetki:
              1.śniadania bardzo małe - może akurat dla osób na diecie, na pewno nie
              satysfakcjonujące żadnego doroslego mężczyzny.
              2. Pokoje czyściutkie, ale nie ma gdzie pochowac wszystkich maneli( a w
              przypadku urlopu z dzieckiem jest ich nie tak mało)- nas poratowały kupione
              chyba w przyplywie jasnowidzenia kosze na bieliznę z materiału,postawiliśmy je
              po prostu na podłodze.
              3. Lóżka faktycznie twarde i wąziutkie
              Z obiadów nie korzystaliśmy 9 na szczęście).
            • anyram Re: Ostrzegam przed willą Alicja 25.08.06, 12:37
              zgadzam się ze wszystkimi uwagami!to nie jest miejsce na wypoczynek z dziećmi -
              malutkie pokoiki, brak miejsca na podgrzanie czegokolwiek, właścicielka której
              przeszkadza wszystko ( ten głosno chrapie, inny grzebie w kamyczkach itp.),
              zdecydowanie nie jest sympatycznie, Jastarnia jest za to cudowna i na pewno
              wrócę - juz mam rezerwację na przyszły rok - oczywiście NIE w Alicji!
              • dzidzia_ch wlasnie mialam zalozyc taki watek 26.08.06, 08:28
                my chodzilismy do Alicji na obiady
                skandalicznie male porcje!!!
                na deser ociupinka ciasta,czesto pokrojona na 10 kawalkow drozdzowka
                i ten napis na kartce
                "jeden obiad-jedno ciasto-jedna kawa"
                i to wzystko za 18zl!
    • amj2 Re: Jastarnia - gdzie z 1,5 rocznym dzieckiem 28.08.06, 22:04
      A ja byłam w tym roku obok willi "Anna" w domku drewnianym.(bodajze Ogrodowa
      112)Niestety nie znam cen,bo załatwiane to było przez zakład pracy.Domek
      nowiutki,wyposażenie wewnątrz też.Super łazieneczka z prysznicem.Dwa pokoje-nie
      wiem czy ten drugi domek też miał taki rozkład pomieszczeń.Mały aneks kuchenny
      z dwupalnikową kuchenką i lodówką.Przed domkiem tarasik i fajny drewniany plac
      zabaw z piaskownicą ,drabinkami i huśtawkami.Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie.
      Jedyny mankament to na przeciwko był bar ,z którego czasami do późna było
      słychać muzykę.Jeżeli ktoś chciałby sobie sprawdzic tą ofertę to napiszcie na
      maila postaram się o tel. do właścicieli. No i mam kilka fotek,ale niestety
      robionych tylko z zewnątrz domku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka