Dodaj do ulubionych

samochodem do hiszpanii

06.06.06, 01:05
mamy do pokonania trasę z łodzi do alicante ok 2700 km 6-cio latek ja i żona
kierujemy...proszę o wskazówki kto jechał już tak długą trasę
Obserwuj wątek
    • nowakhenryk Re: samochodem do hiszpanii 06.06.06, 21:44
      Najszybsza trasa: Jędrzychowice(Zgorzelec),Drezno, Norymberga,
      Heilbronn,Mulhouse, Dole, Lyon, Narbonne, Perpignan, Barcelona, Valencia,
      Alicante.Za przejazd autostradami we Francji i w Hiszpanii w jedną stronę
      zapłacisz 110 Euro. We Francji można jechać obok autostrad drogami N. W
      Hiszpanii jest to już trudniejsze; gorsza jakość dróg. Aby obniżyć koszty
      przejazdu należy jak najdłużej jechać przez Niemcy bezpłatnymi autostradami.
      Nie wolno się kusić na przejazd przez Szwajcarię, ponieważ należy wykupić
      winietkę na autostrady , po których i tak wolniej jedziemy niż przez Niemcy.
      Ja 5 lipca wyjeżdżam na wczasy do Portugalii 3300 km. Przez Francję jadę trochę
      inną drogą na Bordeaux. Omijam autostrady płatne. Po drodze(Francja i
      Hiszpania) mam zarezerwowane przez internet hotele Formule 1 po 30 Euro za noc
      za pokój 3 osobowy.
      Aby wszystko "zagrało" w obliczeniach kosztów i ustaleniu trasy przejazdu
      polecam stronę www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
      Ja natomiast aby się nie "męczyć" po drodze z pilotowaniem kupiłem GPS.Polecam!
      • matis110 Re: samochodem do hiszpanii 06.06.06, 21:53
        bardzo panu dziękuję za informacje jakby się panu przypomniała jakaś ciekawa
        sprawa to chętnie poczytam.wyjeżdżam 6 lipca wieczorem
      • matis110 Re: samochodem do hiszpanii 06.06.06, 22:20
        super sprawa ta strona ,nie orientuje się pan czy znajdę gdzieś podobną stronę w
        j.polskim?
        • nowakhenryk Re: samochodem do hiszpanii 06.06.06, 23:45
          Podobna mapa w j.polski
          • matis110 Re: samochodem do hiszpanii 07.06.06, 00:08
            dośc wygodny kombi 1,9 turbodiesel ale bez klimy. dziecko 6 lat z tyłu z
            babcią(młodą babcią)
            ja z żoną na zmianę kierowca-pilot z mapą.myślałem o drzemkach na parkingach ale
            skoro tak pan mówi...jechałem busem do szkocji ale jako pasażer i widziałem jak
            dwóch kierowców zrobiło 2500 km z 4-ro godzinnym odpoczynkiem na promie.ale
            pierwszy samodzielny taki wyjazd...poza tym!słaba znajomośc języków...czy te
            motele są dobrze oznakowane przy trasach?czy muszę ustawiac wcześniej
            noclegi?wolałbym wtedy kiedy już naprawdę będzie trzeba.chciałbym też jechac jak
            najprostrzą drogą, autostradą ile się da bez względu nawet na te opłaty.troche
            chaotyczne i laickie te moje pytania ale chciałbym to wszystko dobrze i
            odpowiedzialnie dograc, gdyż pierwszy raz zabieram rodzinę tak daleko.pół żartem
            : moglibyśmy leciec samolotem ale są ograniczenia bagażowe a poza tym
            powiedziałem że nie wsiądę póki nie złapią bin ladena.ps: myślałem też dojecha
            jak najbliżej możliwe we włoszech lub francji i do alicante promem ale
            całkowicie nie znam tematu połączeń i jak to się kształtuje cenowo.pozdrawiam
            • iwwo2 Re: samochodem do hiszpanii 08.06.06, 14:24
              Rozumiem, że to już musztarda po obiedzie, ale do Alicante raczej leciałbym
              samolotem, a nie samochodem przez całą Europę. Do samolotu można wziąć 20 kg
              bagażu zasadniczego + 5 podręcznego, czyli na 4 osoby 100 kg bagażu. Na miejscu
              za przystępną cenę można wynająć samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka