Dodaj do ulubionych

Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latkiem?

19.06.06, 11:00
Witam !
Mam zamiar wyjechać(w sierpniu) po raz pierwszy z moim synkiem (w sierpniu
skończy 2 lata)na dwa tygodnie. Wyjadę sama, więc chciałabym mieć
zagwarantowane przynajmniej obiady dla dziecka (jeszcze nie
je "wszystkiego"). Oczywiście "musi" być jakiś plac zabaw i dziecięce
łóżeczko, może jakaś woda do chlapania. Ponieważ będzie to nasz pierwszy
wyjazd poza miejsce zamieszkania i trochę się boję podróży, więc chciałabym
znaleźć wakacyjne miejsce nie bardzo daleko od Warszawy. Oczywiście cena też
gra rolę. Może ktoś mi podpowie gdzie mogłabym wyjechać?-chomicza-
mama@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • monika9920 Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 19.06.06, 13:02
      Witam,

My w zeszłym roku oraz w tym spedzamy wakacje w Jablonowcu.To jest 100 km od W-
      wy - jest jeziorko z plaza, osrodek wsrod lasow.
      Podaje ci adres www.jablonowiec.pl.
      Jakby cie zainteresowal ten osrodek i mialabys jakies pytania to chetnie
      odpowiem.
      Pozdrawiam
      Monika
    • nela35 Re:do moniki 9920 19.06.06, 13:50
      faktycznie ten jabłonowiec wyglada na stronie niezle .prosze napisz coś
      wiecej .jak wygladaja pokoje ? czy jest łązienka.czy czysto ,jak wyzywienie?
      • monika9920 Re:do moniki 9920 19.06.06, 14:32
        My mieszkamy w pawilonie, tam wszedzie sa lazienki (pelne i przyzwoite,
        glazura, umywalka, kabina z prysznicem i kibelek), woda ciepla jest rano i
        wieczorem (w ciagu dnia tylko zimna), w kilku domkach (chyba tych typu Brda)
        łazienki zostały dobudowane w tym roku, wiec sa zupelnie nowe.
        W pawilonach kazdy ma własny taras ze stołem i ławą, w środku jest przedpokój
        z szafa, łazienka i pokój z trzema pojedynczymi łóżkami (w tym roku, a własnie
        wczoraj wrócilismy z Jablonowca, całą pościel mieliśmy zupełnie nową, też
        poszewki - ale nie wiem czy wszystkie pościele są wymienione na nowe),
        stolikiem, lampką, stołkami, na zyczenie można sobie wziąć TV do pokoju
        (odpłatnie). Generalnie nie jest to super luksus pieciogwiazdkowy, ale jest
        wszystko co potrzebne i w dobrym stanie.
        W ośrodku o ile wiem, nie ma nigdzie żadnej wspólnej kuchni do uzywania przez
        wczasowiczów, jest stołówka, część osób przygotowuje sobie śniadania i kolacje
        po prostu w pokojach a wykupuje tylko obiady. Posiłki są smaczne, bez deserów z
        bietj śmietany itd... normalne jedzenie takie jak z reguły w ośrodkach. Można
        wziąć "połówkę" wyżywienia dla dziecka.
        Ponieważ właściciele ośrodka mają wnuka (5 lat), który spędza od urodzenia całe
        wakacje w ośrodku to całe kierownictwo ma super podejście w stosunku do dzieci.
        Mimo, że mój mały strasznie łobuzuje - nigdy nie spotkałam z żadnymi uwagami a
        wręcz przeciwnie, dzieci są bardzo mile widziane - zreszta do tego ośrodka
        przyjeżdżaja praktycznie tylko rodziny z dziećmi, oraz emeryci.
        Jeżeli chodzi o rozrywki to plac zabaw bardzo kiepski - kilka sprzetów
        nieciekawych, starych + mała piaskownica,poza tym stół do ping-ponga, boisko
        do nogi, kosze do koszykówki, korty tenisowe (bardzo zadbane !), sklepik przy
        stołówce,miejsce na grillai ogniska, barek z piwkiem, frytkami, goframi
        itd,.... na plaży i mnóstwo terenu z przystrzyżoną zielona trawką do biegania
        pośród brzózek (aha no i raj dla wędkarzy bo rybki są) . Na plaży jest śliczny
        zółty piasek - specjalnie dowożony. Jeziorko płytkie, badane na bieżąco przez
        Sanepid. Ratownika na stałe chyba nie ma - jest zawsze jak przyjeżdżają kolonie.
        Z minusów oprócz braku dobrego placu zabaw wymieniłabym wysokie schody do
        stołówki - niewygodne dla rodziców dzieci jeszcze niechodzacych.
        Dla nas największymi plusami są : przystepne ceny,bliskość W-wy, dobre warunki
        w pokojach, cisza, spokój i życzliwość właścieli.
        To chyba na tyle, jakby co to pytajcie.

Pozdrawiam
        Monika
        • chomicza-mama Re:do moniki 9920 19.06.06, 22:26
          Dobry wieczór Monika!
          Dzięki za dokładny opis ośrodka. Skoro byłaś tam po raz drugi z rzędu to
          znaczy, że miejsce jest godne uwagi. Do sierpnia mam jeszcze trochę czasu, będę
          się rozglądać dalej, ale ten ośrodek biorę już pod rozwagę - chomicza-mama.
    • mama.mai Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 19.06.06, 14:34
      W zeszłym roku byłam z 8 miesięczną córką w Błędowie "Gościniec nad
      Wkrą".miałam podobne myśli jak ty.To miejsce w stu procentach spełniło moje
      oczekiwania pod względem jedzenia, atmosfery, przestrzeni, właściciele wstawili
      nam nawet łóżeczko do pokoju dla małej ale mieli tak duże i wygodne tapczany że
      po zsunięciu spokojnie spaliśmy we trujkę.W internecie jest do nich dokładny
      namiar.Niedaleko jest też płytka wkra w której spokojnie można pomoczyć sobie
      nogi.miłych wakacji
      • nela35 Re:a propo goscińca nad wkra 19.06.06, 14:50
        tez ogladałam to miejsce .ciesze sie ze napisałas .mieszkałas w domku czy w
        pawilonie? czy jest podejscie do woduy dla dzieci?jakis plac zabaw?
      • chomicza-mama Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 19.06.06, 22:30
        Dobry wieczór !
        Dzięki za informację o Gościńcu. Byłaś z młodszym dzidziusiem i jakoś dałaś
        sobie radę bez narzekania, więc chyba rzeczywiście miejsce nie jest złe. Biorę
        je pod uwagę. Do sierpnia jeszcze trochę czasu więc będę jeszcze szukać, ale
        być może "wyląduję" właśnie tam - chomicza-mama
    • dorota751 ha, wygląda fajnie... 19.06.06, 15:55
      ... trzeba by zebrać więcej informacji ale wygląda obiecująco.
      • mama.mai Re: ha, wygląda fajnie... 21.06.06, 11:58
        mieszkałam w pawilonie na parterzebardzo przyjemnie bo chłodno.generalnie
        (przynajmniej z tego co mówiła właścicielka i z moich obserwacji) miejsce to
        odwiedzają rodziny z dziećmi lub babcie z wnuczkami-taka sielska rodzinna
        atmosfera.idealna na odpoczynek.nad wode dotarliśmy przedostatniego
        dnia.jakieśdzieciaki pluskały się w wodzie.pokój przyjemny, z łazienką i tv.smile
    • paprotka06 Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 27.06.06, 10:01
      www.bania.mazowsze.pl/index.html
      Link podesłali mi znajomi, jednak sama tam nie byłam ale oferta jest bardzo
      ciekawa.
      • wesolek300 Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 26.07.06, 21:08
        Słuchajcie ja byłam w Błedowie w gościńcu 3 lata temu.
        Beznadziejnie!!!!!!
        Owszem teren ładny,ale nic poza tym.Niedobre jedzenie bardzo wydzielane i
        skromne, a nie jestem osoba ze zbyt dużym apatytem.
        Trafiał się dżem spleśniały,a makaron do zupy pani nakładała ręką.Możecie sobie
        to wyobrazić. W takich warunkach jeszce nigdy nie byłam nawet za komuny.

Moje dzieciaki juz tam nie chcą jechać.

Moja koleżanka tez była z dziećmi.Ja byłam w lipcu a ona z dziećmi w sierpniu.

Była przerażona.Zanim tam ktoś pojedzie to proszę przejedźcie sie tam na jakis
        weekend.

A co do domku to on na zdjęciu pieknie wygląda.W rzeczywistości jest
        koszmarny.Ja na szczeście mieszkałam w pawilonie.
        • chomicza-mama Re: Pobliże W-wy-gdzie wyjechać w sierp z 2 latki 26.07.06, 23:08
          Ale numer !!! A ja prawie zdecydowałam się na ten "Gościniec" i teraz nie wiem
          co robić. Gdzie w takim razie jechać ?
        • grazbed Gościniec nad Wkrą w Błedowie 27.07.06, 10:42
          Potwierdzam opinię wesołek300.

Moja wówczas 3,5-letnia córka była z babcią przez tydzień i wynudziły się jak
          mopsy. Pokoje nijakie, okolica nijaka,Wkra owszem jest tylko jak do niej zejść.
          Jedzenie nijakie podawane w ni to sieni ni to holu pod czujnym okiem pani
          gospodyni.

Lokalizacja może dobra na jeden nocleg ale na wakacje napewno nie
          • aleksandramama Re: Gościniec nad Wkrą w Błedowie 27.07.06, 13:45
            Zgadzam się z opinią Wesolka i Grazbed.

Wysłałam dziadka z moją córką w zeszłym roku.
            Mieli takie samo zdanie.Odradzam.
            • chomicza-mama Re: Gościniec nad Wkrą w Błedowie 27.07.06, 21:53
              No to teraz jestem "w kropce". Nie mam pomysłu co dalej - gdzie szukać. Proszę
              o poradę. Może jakiś przyzwoity pensjonat za przystępną cenę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka