Dodaj do ulubionych

Kreta w czerwcu

IP: *.* 25.04.02, 13:22
Na początku czerwca wybieramy się z rocznym Mateuszkiem na Kretę w okolice Hanii.Nie wiem czy mam ze sobą zabierać walizę słoiczków, drugą pampersów i husteczek, 3 paczki mleka itd.Może ktoś ma to już za sobą i orientuje się jakie są tam ceny art. dla maluchów.Jeszcze jedna sprawa, czy filtr 25 w kremie do opalania to nie przesada? Nie chcialabym, zeby sie spalił na słońcu, a mój mąż twierdzi, że jak się wysmarował kremem z faktorem 25, to był blady jak ściana.A poza tym czy takie male dziecko może kąpać się w morzu i jak dlugo?Proszę, podzielcie się swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam,Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Gooh Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 26.04.02, 11:37
      Asia ja tez wybieram się na wakacje w czerwcu z synkiem (teraz ma rok)powiedz, gdzie jedziecie, jakie biuro podróży...jakie koszty...będe wdziecznapozdrowiokaGooh :-)
      • Gość: 8888 Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 26.04.02, 14:20
        Gooh,Wyjezdzamy dokladnie 1 czerwca, a w domciu bedziemy z powrotem 15.06 rano.Biuro podrozy to Big Blue. Koszt (wliczone wszelkie oplaty) - 1450,- za osobe dorosla. Dzieci do 2 lat - 0.Niestety nie ma wyzywienia, ale podobno bez problemu mozna cos wykupic na miejscu.Miejscowosc, do ktorej jedziemy nazywa sie Kaliviani (obok Kissamos - podobno jakies wieksze miasteczko), jest to ok 40km od Hanii. Chcielismy, z wiadomych wzgledow, cos na uboczu, zeby nie nekaly nas odglosy dyskotek itp,ale z kolei blisko lotniska. Do plazy podobno niedaleko, a apartamenty wygladaly na b.ladne (przynajmniej na zdjeciu).Aneks kuchenny jest w pelni wyposazony.Jak wrocimy, to opowiem jak bylo.Jestem ciekawa, gdzie wy sie wybieracie??Pozdrawiam,Asia
    • Gość: Kasia_M Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 26.04.02, 11:38
      jeśli poczekasz tydzień postaram się rozejrzeć - wylatujemy na Kretę w tą niedzielęsmilepozdrawiam
      • Gość: Gooh Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 26.04.02, 11:44
        dobrze Wam,...ja moge wyjechac dopiero 8 czerwca (no może najwczesniej 6)poczekam zatem :-)miłej podróży Gooh
      • Gość: 8888 Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 26.04.02, 14:22
        Super, czekam z niecierpliwoscia na relacje.Napisz w jakie miejsce jedziecie.Pozdrawiam,Asia
    • Gość: Berenika Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 27.04.02, 11:39
      Ale Ci zazdroszcze! Bylam wlasnie w tamtych okolicach kiedys i uwazam, ze to najpiekniejsze miejsce na swiecie (poza mnostwem naszych rodzimych). Z kupowaniem czegokolwiek to w ogole mozesz miec tam problemy, bo oni dzialaja na innych zasadach, niz normalni ludzie. Z kapaniem dziecka w morzu musisz sie zastanowic, bo to nie tyle morze, co ocean - niby cieplo, ale nie za bardzo... Ja marzlam. inna sprawa, ze ja marzne wszedzie, ale wez to pod uwage. Co do kremu - zaden filtr nie bedzie za silny. Tam slonce jest po prostu upiorne. dzieci maja bardziej wrazliwa skore. Ja bylam na Krecie piec dni, na ogol opalam sie bardzo wolno i nie uzywam zadnych ochronnych kremow, zeby nie spowalniac tego dodatkowo, ale wtedy posluchalam dobrych rad. Krem 25 - wrocilam czarna. Wiec uwazaj, zebys nie usmazyla Mateuszka na skwarek.Bawcie sie jak najlepiejBerek i in-spe-Anusia (36 tyg.)
    • Gość: matilda Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 08.05.02, 12:57
      Uwaga na owady! Mój bratanek (2 latka) wrócił w zeszłym roku z Krety cały w bąblach. Wyglądał jakby miał trąd.
      • Gość: tas Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 08.05.02, 13:55
        A moze ktos wie jak to jest z przewozeniem mleka? jak na lotnisku? czy nie maja jakis zastrzezen, ze to narkotyki?smile Asiu my tez wylatujemy na Krete, ale drugiegosmile te same oklicesmile
        • Gość: mamula Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 09.05.02, 08:36
          Cos za mna chodzi taki wyjazd , moze we wrzesniu. Ile czasu trwa lot?Jak ja sie boje latac :(
          • Gość: Berenika Re: Kreta w czerwcu IP: *.* 11.05.02, 21:36
            Ten lot jest jakis srasznie krotki, nie pamietam dokladnie, ale bylo mi za malo zdecydowanie. Nie ma sie czego bac. tylko jak sie laduje w Chani, to dobrze jest wiedziec, ze samolot najpierw przelatuje NAD wyspa, a potem zawraca na lotnisko. Bo inaczej mozna miec wrazenie, ze bedzie wodowal zamiast ladowac. Krete we wrzesniu polecam, tylko upaly moga byc przerazliweBerek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka