dosia70 18.06.07, 08:56 po raz pierwszy bedziemy nad naszym morzem z dzieckiem (1,5 roku) mozecie mi powiedzieć, czy po plaży da się jechać wóżkiem z małymi kołami?? jak rozwiazać sprawe spacerów brzegiem morza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiiik25 Re: wózek na plaże ???????????? 18.06.07, 09:51 z doswiadczenia wiem,ze wozek na plazy to zly pomysl nie da sie jechac po plazy wozkiem mozna go za soba ciagnac w pozycji pochylonej (tak aby tylnie kolka tylko byly na pisaku)polecam wiec spacery bez wozka a dziecko mozna wziac na rece,barana itp albo niech samo idzie dla mnie wozek to meczarnia-tez bylam z 1,5 rocznym synem-mlody chodzil sam Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: wózek na plaże ???????????? 18.06.07, 10:21 Wózkiem z małymi kółkami nie da się jechać po piasku. Można ewentualnie tuż przy brzegu morza, jeśli piasek będzie twardy, i raczej bez dziecka bo wtedy kółka się zapadają. Taki wózek można potraktować jedynie jako "pojemnik" na bagaże plażowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: wózek na plaże ???????????? 18.06.07, 11:55 Na plazy da sobie rade wozek z duzymi, pompowanymi kolami i najlepiej, zeby nie byly to kola skretne (tych skretnych czesto nie da sie zablokowac tak, zeby nie "buksowaly"). Taki wozek da sie po piachu przeciagnac na brzeg morza i dalej juz w miare normalnie jechac. Nalezy sie tylko liczyc z falami - lepiej jakos uszczelnic koszyk pod wozkiem Jesli macie mozliwosc zabrania, to nad morze super sie sprawdzaja rowery (z grubymi oponami, nie szosowymi) i fotelik dla dziecka. Ewentualnie nosidlo na plecy, jesli macie sile nosic Odpowiedz Link Zgłoś
agagregpin Re: wózek na plaże ???????????? 19.06.07, 08:54 Witam właśnie wróciliśmy z nad morza. Mamy Maciusia 16 miesięcy, też chcieliśmy wiedzieć czy wóżek na plaży to dobry pomysł a więc zjechaliśmy na plażę wózkiem i okazało sie że trzeba go ciągnąć bo pchać sie nie dało a co najgorsze piasek tak powbijał się w kółka że kółka nie chciały się później skręcać mówie tu o przednich kołach. Ja już po doświadczeniu odradzam zabierania wóżka na plażę propanuję malucha na ręce ( tata przypakuję troszkę, brzuszek zżuciu, poprawi kondycję ) pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś