paulinapaulinapaulina 16.06.03, 14:08 Czy możecie polecić niedrogą i pewną kwaterę lub pensjonat we Włoszech dla 2 dorosłych osób i 3-letniego dziecka? Z góry dziękuję. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gwronka Re: WŁOCHY - niedroga i sprawdzona kwatera 20.06.03, 13:07 Polecam ci Bibione. To miejscowość nadmorska niedaleko ( 70 km.) od Wenecji. Ja byłąm tam dwa razy, moja siostra raz, moi rodzice dwa razy z radomksiego biura podróży Tukan (specjalizują się w Bibione wyłącznie), ale mój znajomy (cały Radom jeździł do Bibione), robił to inaczej: telefonicznie rezerwował kwaterę i jechał własnym samochodem. Kwatera to mieszkanie w apartamencie ( jedna lub więcej sypialni i pokój z aneksem kuchennym) Jedziesz z własnym wyżywieniem, ale w kuchni jest cały sprzęt. Plaża przepięknie piaszczysta z parasolami i leżakami. W pobliżu, ok. 25 km. dojazd miejskim autobusem jest miasteczko wodne z basenami i atrakcjami i dla dzieci i dla dorosłych - płacisz za bilet przy bramie, używasz atrakcji cały dzień do woli. Oczywiście najtaniej jest we wrześniu, a zapewniam, że wtedy jest jeszcze ciepło. No i wtedy jest dwudniowy festyn wina - lokalna impreza. Jeśli cię interesuje więcej info: odezwij się na priva Pozdrawiam Wronka Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: WŁOCHY - niedroga i sprawdzona kwatera 23.06.03, 13:37 Witam, Jesolo, Rimini, Lignano, Bibione, Riccone... to typowe wakacyjne miejscowości (niezbyt atrakcyjne turystycznie tzn. z pewnością niewiele tam jest do zwiedzania, ale odpocząć można) z przyjemną plażą, umiarkowanymi cenami (jeśli ta można o Wloszech powiedziec). Należy wziąć pod uwage, ze sa to miejscowości dość oblegane, zatem glośne (samochody, motory, dyskoteki,). Co do lokum, to wystarczy wynająć apartament - mozna przez internet, można we włoskich biurach podrózy, można przez Interhome itp. Nie radze jechac w szczycie sezonu - drogo, ciasno i upalnie (poza tym już może być cieżko cos znaleźć), najlepiej wybrac sie do Włoch w czerwcu lub we wrześniu. Udanych wakacji Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: WŁOCHY - niedroga i sprawdzona kwatera 23.06.03, 15:33 polecam Interhome, w zeszłym roku dwa tygodnie we wrześniu koło Rawenny (Lido di Spina) kosztowały nas dwa tysiące zet z kawałkiem (własny dojazd i wyżywienie) ale wynajmowaliśmy w trójkę dom przeznaczony dla 6 osób okolica typowo plażowa, ale plaża dobrze zagospodarowana, dobre miejsce wypadowe na wycieczki do Rawenny właśnie, Florencji, Bolonii, Ferrary czy na drugą stronę buta - Padwa i tak dalej i najlepiej jechać we wrześniu, dyskoteki już nie grzeją Odpowiedz Link Zgłoś
paulinapaulinapaulina Re: WŁOCHY - niedroga i sprawdzona kwatera 26.06.03, 19:13 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie wiem, czy uda mi się wyjechać jeszcze w tym roku (mały-wielki remont mieszkania, bo... ulga remontowa ) Może we wrześniu, albo w przyszłym roku w czerwcu? Paulina Odpowiedz Link Zgłoś