vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 07.08.07, 13:26 Mamy zamiar wyjechać z maluchami (3 i 5 l.)nad nasze morze. Czy możecie polecić jakiś ośrodek, lub pokoje przyjazne dla dzieci, tzn. z placem zabaw, bądż pokoikiem zabaw, łagodnym zejście na plażę. Z tego co już tu czytałam, polecają Jarosławiec, Grzybowo, że tam jest cieplejsza woda i mniej tłoczno. Będę wdzięczna za wszelkie wypowiedzi Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzimama Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 07.08.07, 14:08 Wczoraj wróciłam z moja Zuzia (21 m-cy) z Grzybowa. Chociaż pogoda nie najlepsza, ale wczasy udały się. Spokojnie , mało ludzi, plaża i morze czyste. Tuż obok Kołobrzeg, wiec mała zobaczyła i port i była na molo. Polecam kwatere u pani Danuty Nowak ul. Długa 18. (tylko nie wiem czy ma cos jeszcze wolnego, bo ludzie rezerwuja u niej pokoje nawet w styczniu). Duzy ogrodzony teren z hustawkami i piaskownica , mały rowerek i hulajnoga na miejscu. Zawsze duzo dzieci, wiec i towarzystwo dla maluchów. Po prostu super, Juz zarezerwowałam na przyszły rok. polecam. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 07.08.07, 14:29 Jak szukasz spokoju i dobrego miejsca dla dzieci, to polecam ten ośrodek: www.magraclub.pl/pl/ Byliśmy tam w lipcu, świetne miejsce dla rodzin z dziećmi. Ceny obejmują noclegi i pelne - calkiem niezle - wyżywienie Dwa razy dziennie zabawy dla dzieci z animatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 10:47 kiedy w lipcu byłaś? W którym domku? Odpowiedz Link Zgłoś
wroobel13 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 14.08.07, 08:45 tu masz w pobierowie: nadmorze.pl/naszachata/index.php a tutaj w innyrejonie wybrzeża: www.farmajantar.webpark.pl/ www.wikingstegna.pl/index.php?co=3 wszystkie trzy sprawdzone jesli chodzi o wrzesniowy pobyt na farmie jantar lepiej wziąć domek z kominkiem na wypadek gdyby zimno się zrobiło... pozdrawiam andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 08.08.07, 08:41 ponawiam A czy był Ktoś w Jarosławcu w Lagunie? Zastanawiam się nad tym ośrodkiem Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 08.08.07, 08:54 Nie ,nie bylam.Bylismy w Sianozetach k.Kolobrzegu w osrodku Wrzos.My bylismy zadowoleni.Mala miejscowosc,plaza od razu przy osrodku.Osrodek z basenem i brodzikiem.Domki po remoncie.Apartamenty najlepsze z powodu duzego tarasu,na ktorym moje dzieci spedzaly duzo czasu(zadaszony).Nie wiem w jakim wieku sa Twoje dzieci,ale moim sie podobalo.Mi rowniez.www.osrodek-wrzos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 09.08.07, 21:06 Ech, trochę drogo Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 09:50 Nu pięknie, zarezerwowałam Lagunę w Jarosławcu, a się okazało, że od 1.09 nieczynny ( Błagam, może ktoś poradzi jakiś ośrodek nad morzem, żeby dla dwójki maluchów był "dostosowany" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 14:08 Byliśmy tu: www.universal.ta.pl/info.php Jest fajny dla dzieci, z jednym wyją†kiem - plac zabaw starego typu (żelazny). Moje duże są już duże, więc nam to tym razem nie przeszadzało, ale jak nam za rok małe podrośnie i będzie biegało, to już tam nie pojedziemy - właśnie ze względu na niebezpieczny plac zabaw. Poza tym same zalety - ładny teren, prawie że na wydmie, zadbany, w sumie dobre jedzenie. Dla dzieci ogniska, teatrzyki i inne takie. Polecam - ale z wyłączeniem tych nieszczęsnych huśtawek. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 14:16 Żelazne huśtawki dla 3 i 5 latków mogą byc zgrozą A jeszcze ktoś coś zna z własnego doświadczenia. Kurcze, stwierdziłam, że naprawdę mało jest ośrodków, które biorą dzieci pod uwagę. Super kiedy jest pokój zabaw, który może życie uratować w przypadku niepogody Marudzę tak odnośnie dzieci, ponieważ są strasznie ruchliwe, więc po 1 dniu siedzenia w pokoju (np. deszcz), sąsiedzi nas wyeksmitują ) Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 15:09 Słuchaj, a nie lepiej w takim razie zamiast na północ, to na południe gdzieś wyskoczyć? Grecja, Chorwacja? Po sezonie ceny chyba sporo niższe. My już jesteśmy bliscy tej decyzji na przyszły rok, po tegorocznym deszczowym urlopie... Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 15:21 Co jeszcze mogę Ci doradzić - jeśli nie znajdziesz takiego wymarzonego ośrodka, to szukaj czegokolwiek w większych miejscowościach, bo tam zawsze jest co robić w razie brzydkiej pogody. Rejsy, sale zabaw, parki, place zabaw, wesołe miasteczka itp. Np. w Krynicy Morskiej czy nawet Kołobrzegu. Taka np. wycieczka wodolotem z Krynicy do Fromborka - super sprawa. W Krynicy byliśmy kiedyś tu: www.dwprima.pl/oferta.html I było zupełnie fajnie. Duży ośrodek, dużo dzieci, fajny plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 23:27 napisałam na maila gazetowego proszę o odpowiedź dotyczącą posiłków i innych pytań.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mama-jaga Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 14:41 Znajomi byli z roczniakiem w Niechorzu, www.u-piotra.pl Położenie przy samej plaży to spory komfort, aby nie robic z siebie wielbłąda- zazdrościłam im tego , bo w moim przypadku wypad na plażę z dwójką zakrawał o sport ekstremalny Standard ponoć tez świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 15:30 Wciągnęło mnie to szukanie i znalazłam Ci dwa ośrodki z salami zabaw dla dzieci: www.amber.mierzeja.com/ www.sloneczny.afr.pl/ Kto wie, może sama skorzystam, jeśli za rok Chorwacja nie wypali Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia3331 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 10.08.07, 16:23 Jak chcesz jechać i wypocząć,a dzieci żeby miały dużo frajdy to jedz na Węgry na baseny termalne,jest super. Zobacz www.hajduszoboszlo.com.pl/index.htm Facet ma domek jednorodzinny,wynajmuje pokoje za małą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 11.08.07, 09:49 wiem, że w podobnej cenie można gdzie indziej jechać, tylko jedziemy nad Bałtyk z powodu dzieci (często chorowały i ostatnio mieliśmy hurtowo wycinane migdałki). Więc lekarz zalecił min 3 tyg nad naszym morzem. Dobrze że dziadkowie się zgodzili jechać z maluchami na 2 tyg, a później my z mężem na 2, a tak to by można było zbankrutować Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 13.08.07, 09:39 ktoś jeszcze? Karwia, Władysławowo, z pokojem zabaw...)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 13.08.07, 10:47 Hej, jeśli dzieci ci chorują to nie bój się deszczu. My pojechaliśmy na 30 dni nad Bałtyk (mieszkaliśmy w : Rowy, Dębki i Mielno- to ostatnie przeklinam). Wcześniej jeździliśmy często do Stegny. I tam nie ma wielkich rozrywek dla dzieci, mieszkaliśmy w ośrodku obok słynnego amberpol, czy jakoś tak (to pawilony, basen, teatr w wakacje itd). Może dzięki ogromnej liczbie drzew, niewielkiemu ruchowi - nasze pobyty były wspaniałe. Nawet deszcz (oprócz ulewy rzecz jasna) nie przeszkadzał nam w zabawach na świeżym powietrzu. Mój mąż był przerażony i chciał wracać do pokoju (oglądać kanał mini mini) ale ja postawiłam na swoim. Starszy syn strasznie chorowity ale dmuchaliśmy i chuchaliśmy na niego od zawsze (spacer w deszczu- nigdy w życiu,!), za to córcia zahartowana od początku! Skończyła dwa lata, lata na boso, biega po deszczu, wchodzi do zimnego morza, jada rzeczy prosto z lodówki i...zdrowa jak ryba! Chorwacja i południe Europy są fantastyczne ale nigdzie nie znajdziecie tyle drogocennego jodu, co nad Bałtykiem. Warto!!!Wybieramy się teraz od 24 sierpnia na 2, może 3 tygodnie. Jeszcze nie wiem gdzie- ale jestem spokojna, tłumów już nie będzie. Ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Do alinaw1 :) 13.08.07, 11:41 Witam, u nas dziadkowie za głowę się łapią jak dzieci w srodku lata na bosaka na podwórko wyjdą (mieszkamy w domku), bakterie, mrówki i td. Teściowie mieszkają cały czas w bloku . Ostatnio zastrajkowałam i gonimy na bosaka. Masz rację, że takie chowanie dzieci przed zimnem do niczego dobrego nie prowadzi, błędne koło. Jak coś fajnego znajdziesz, to daj znać, może też skorzystamy, maluchy będą miały towarzystwo ) Odpowiedz Link Zgłoś
jawn7 Re: Do alinaw1 :) 13.08.07, 23:54 Witam.Ja również szukam czegoś na wrzesień.Moje 4 letnie blizniaczki strasznie choruja,a jedna z nich będzie po zabiegu wyciecia migdałka.Znalazłam chyba fajne miejsce w Jastrzębiej G.,willa Amberia.Jest tam też pokój zabaw,no i ceny przystępne.Słyszałam,że plaża kamienista,ale nam głownie chodzi o spacery,nawet w niepogodę.Może ktoś zna to miejsce i podzieli się opinią.Wyżej wymienione adresy są super ale niestety nie na naszą kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Do jawn7 :) 14.08.07, 13:22 moim zdaniem najciekawsze ośrodki są w Jastrzębiej Górze, ale Jastrzębią Górę mi odradzali, że zejście strome na plażę i td. I że najciekawsze dla dzieci są okolice Kołobrzegu albo Karwia. Nu i jestem załamana, znalazłam fajny ośrodek właśnie w Karwi - Chatka Morska. Super warunki ze zdjęć, pokój zabaw i nie drogo. Ale z opinii wynika, że właściciele nie za bardzo gościnni I nie wiem co robić. Chyba że towarzystwo będzie fajne, to co tam właściciel Sprawdź ten ośrodek, może się spotkamy (mam maluchów 3 i 5 l), będzie raźniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Do jawn7 :) 14.08.07, 14:25 w Karwi podoba nam się w pensjonacie Nautilus. przyjeżdża sporo dzieci, jest pokoj zabaw, plac zabaw na zewnątrz, możliwość sensownego wyżywienia na miejscu. w sezonie drogawo, ale mają chyba ciekawsze oferty cenowe posezonowo. www.nautilus-karwia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ag2r Co do Jastrzębiej... 14.08.07, 14:44 Hej, ja właśnie wróciłam z Jastrzębiej G. z 3,5 letnim synkiem. Byłam w kwaterze, która miała pokój dla dzieci i całkiem spory ogród. Ale przy cenie, jaką płaciłam (110 zł za 2-os. pokój, to spodziewałam się znacznie lepszych warunków). Generalnie te schody w Jastrzębiej nie są takie tragiczne dla dzieci powyzej 3 lat. We wrześniu pewnie bedzie znacznie mniej turystów, więc na tyhc schodach też nie będzie takiego tłoku. Ja osobiście preferuję bardziej spokojne miejscowości na wypoczynek. Jesli jednak twoje dzieci lubią, to w Jastrzębiej jest sporo 'atrakcji' dla dzieciaków. Pozdr. a. Odpowiedz Link Zgłoś
bernadeta2 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 14.08.07, 14:32 A w Karwii jest ponoż fajny pensjonat willa Julia przynajmniej na ich stonka jest tak przedstawiona. Ale nie widzę opinni o tej willi Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 14.08.07, 18:24 A ja polecam ośrodek TINA w Jarosławcu. Jest przede wszystkim plac zabaw dla dzieci, a poza tym wiele innych atrakcji. Byłam tam dwa lata z rzędu i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
vinci_78 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 14.08.07, 20:55 a można prosić kilka słów na temat ośrodka Nie znalazłam praktycznie zadnych informacji oprócz telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 16.08.07, 12:06 cHYBA WYBIORĘ DOMKI W ibisie- sTEGNA. oD 1 WRZEŚNIA SPORO STOŁÓWEK PRZY OŚRODKACH zamykają ale to chyba nie problem. Za nic w świecie nie zamieszkam w ośrodku/hotelu. TYLKO domek! Raz mieszkaliśmy w osrodku w Stegnie właśnie. Brak możliwości przygotopwania posiłku dla malca to koszmar! Z wszystkim latać na dół i prosić się kucharki by podgrzała mleko. Na podłodze wykładzina, więc wiadomo że po dwóch dniach trzeba było odkurzyć. Gospodarz stwierdził, że sprzątanie jest po wyjeździe gości. Zaproponowałam, że sama odkurzę, niech mi tylko dadzą sprzęt ale i nie dało się tego zorganizować. Poza tym sąsiedzi za ścianą, mój syn ryczy w nocy, więc na pewno to komuś przeszkadzało. Br... Na 90% jedziemy do Ibisa nawet bez stołówki. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 16.08.07, 15:38 Panorama w Jarosławcu. W sezonie jest trochę tłoczno, ale wrzesień powinien być OK. Atrakcji dla maluchów mnóstwo! Polecam domki. Niestety, maja tylko turnusy dwutygodniowe, ale na pewno nie będziecie się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 16.08.07, 15:41 Fajny jest też Bursztyn w Sianożetach - bardzo blisko do morza. podaję linki do obu ośrodków: www.sanatorium-panorama.pl/index.php?m=czytaj&s=1 bursztyn.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wierzb.a Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 22.08.07, 11:36 napisałam na gazetowy ale pewnie juz znalazła.s???? daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maria72 Re: Poradźcie dobry dla maluchów ośrodek nad morz 23.08.07, 16:06 Właśnie niedawno wróciłam z Niechorza. Ośrodek Kaprys jest wprost stworzony dla rodzin z dziećmi. Duży, wygodny plac zabaw dla maluchów, huśtawki, zjeżdżalnia, piaskownica, domek a dla starszych boisko do siatkówki i dużo miejsca do gonienia. Moje dzieci a mam ich troje od razu znależli sobie przyjaciół a że to chłopcy to ciągle bawili się w wojnę lub w berka i naprawdę mieli gdzie biegać. W Ośrodku są do wyboru pokoje lub domki i jest stołówka z wyżywieniem. Polecam każdemu kto ma dzieci tym bardziej, że miejscowość też jest wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś