e_madziq 07.02.08, 09:01 Gdybym mogła wolałabym jechać np w maju, ale trafiła sie nam "okazja" by poleciec w lipcu, dzieci maja 2 i 5 lat, czy upały bardzo dają sie we znaki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_zet Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 07.02.08, 20:21 To jest kwestia indywidualna. Są ludzie, dla których już 28 stopni to trudny do wytrzymania upał. Ja często jeżdżę z dzieckiem w tropiki - i lubię wysokie temperatury. W Tunezji jest zresztą suche powietrze, więc organizm ludzki całkiem nieźle znosi upał. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 08.02.08, 11:42 Dzieci dobrze znoszą upały. W Tunezji sa piekne piaszcyste plaże i fajne hotele. Jedź śmiało i udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 08.02.08, 18:28 Nasza Jessi miała 9 m-cy i wakacje były suuuuper , jedz śmiało nie ma się czego obawiać przynajmniej dzieciaki nie zachorują jak nad naszym morzem gdzie temperatura wody w lecie sięga 16 stopni ,a na wieczorne spacerki trzeba zakładać polar albo kurtke. Tu masz link z fotkami naszej małej również z Tunezji. fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,59233374,59246050.html Odpowiedz Link Zgłoś
monjan colin 19.02.08, 09:59 sliczne fotki!!!super corka!!piekna panna!! i udane wakacje, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 08.02.08, 18:23 Jeśli wybierzesz się na pustynię to owszem może być upalnie. Na wybrzeżu raczej spoko, trochę wszystko chłodzi wiatr od morza no i jest wilgoć w powietrzu. A tu w Pl ostatnio też bywają przecież upały... Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł? 15.02.08, 09:31 dziękuję za odpowiedzi, ale.....moze jeszcze ktos coś napisze....M nadal nie jest przekonany( Odpowiedz Link Zgłoś
hasza2 Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 15.02.08, 09:52 Ja byłam w Tunezji z 2 latkiem i było super. W lipcu to wszędzie jest gorąco, ale z dzieckiem to i tak pewnie nie będziecie na wycieczki jeździć,a na siedzenie przy basenie Tunezja super się nadaje. Plaże fajne piaszczyste, woda ciepła w morzu, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 15.02.08, 10:13 a ja odradzę. byłam kiedys w Tunezji w kwietniu i było ok. a potem pojechałam w czerwcu - i niestety 43 stopnie w cieniu dopiekło nam tak, że nawet nad morzem pod parasolem nie dawało się wysiedzieć. uciekalismy do hotelu i wychodzilismy dopiero popołudniami. jestem ciepłolubna, uwielbiam słonce - ale ta temperatura to było za dużo jak dla mnie. Dodam, że nie była to temperatura gdzieś na pustyni, ale w Sousse czyli nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 15.02.08, 10:18 joanna_poz napisała: > a ja odradzę. > byłam kiedys w Tunezji w kwietniu i było ok. > a potem pojechałam w czerwcu - i niestety 43 stopnie w cieniu > dopiekło nam tak, że nawet nad morzem pod parasolem nie dawało się > wysiedzieć. uciekalismy do hotelu i wychodzilismy dopiero > popołudniami. > jestem ciepłolubna, uwielbiam słonce - ale ta temperatura to było za > dużo jak dla mnie. > Dodam, że nie była to temperatura gdzieś na pustyni, ale w Sousse > czyli nad morzem. Potwierdzam. Decyzja oczywiście należy do ciebie i w żaden sposób nie chcę jej kwestionować. Popieram wyjazdy z dziećmi na zagraniczne wojaże. Ale niestety nie skłaniam się ku pobytom w pełni sezonu. Dla mnie osobiście upały powyżej 40 stopni nie są dość komfortowe - a miałam okazję kilka razy takich doświadczyć. Więc po prostu nie narażam na nie dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq do Kamy 15.02.08, 10:34 znalazłam w wyszukiwarce Twoja wypowiedź dotycząca hotelu Gołebiowski w mikołajkach-mysle tez nad zmianą lokum na wakacje Napisz proszę jak wygląda tam plaza, zejscie do jeziora, czy ew. można samochodem podjechac gdzieś dalej co by skorzystać z kapieli w jeziorze? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: do Kamy 15.02.08, 10:54 Jak do tej pory zawsze byłam tam w okresie kiedy raczej z kąpieli w jeziorze się nie korzysta. Fakt w zeszłym roku byłam na przełomie lipca i sierpnia - ale niestety było tak potwornie zimno że nie w głowie były nam takie kąpiele. Zejście do jeziora - albo schodkami albo łagodnie uliczką w dół ( hotel położony wyżej na skarpie ) ale tam nie ma raczej takiej typowej plaży. Jest prywatna przystań, gdzie można skorzystać z rożnych sprzętów wodnych. Kąpiele to chyba raczej w basenie - bo park wodny jest zarówno na zewnątrz jak i w środku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: do Kamy 15.02.08, 10:57 i mimo tej kiepskiej pogody nie narzekałaś na nude? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: do Kamy 15.02.08, 10:59 Co ty. Tam się raczej nie można nudzić. To znaczy pewnie gdybym pojechała na dwa tygodnie ... . Ale z reguły w Polce to raczej kilkudniowy wypoczynek - a w Gołębiewskim nie ma szans na nudę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: plaza Golebiewski 15.02.08, 23:51 w jeziorze talty k. golebiewskiego jest calkowity zakaz kapieli - od zeszlego roku samochodem mozna podjechac na nieopodal polozone sniardwy _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 15.02.08, 22:00 Podaję link - strona znajomych podróżników, objazdówka po Tunezji, dwójka dzieci: www.malypodroznik.pl Jeśli to Cię nie zachęci (lub nie zniechęci) to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gusiolek_w Re: Tunezja w lipcu z dzieckiem-bardzo zły pomysł 18.02.08, 20:14 Ja byłam z dzieciakami 1,5 i 4,5 w czerwcu, było gorąco ale jakoś tego nie odczuwaliśmy. W każdym razie dało się wytrzymać-dzieci siedziały cały dzień w wodzie ale przeciez o to chodzi.Bałam się, nie byłam pewna czy dobrze robie ale było warto, super wakacje a dzieci zniosły wszystko lepiej niż ja.Żadnych biegunek ani innych dolegliwości. Gorzej ze zwiedzaniem i zabytkami - jeśli się nastawiasz na łażenie po targowiskach i chcesz wiele zwiedzić to faktycznie może być za ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś