gabriela1983 26.01.09, 19:29 ...gdzie mozna pojechać w góry z rocznym dzieckiem?? Co polecacie? Szklarska Poreba? czechy? Zależy nam na tanim miejscu a przy tym w miarę wygodnym na pobyt z malym dzieckiem. Dziekuję za wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda07_2007 Re: gdzie w góry? 26.01.09, 19:44 Ja kocham Szczawnicę Byliśmy tam już tyle razy, że nie potrafię zliczyć. Krynica jest w miarę, bo jest kolejka gondolowa, do której wsiądziesz z dzieckiem, ale jest tam drogo i tak... sanatoryjnie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia sama sobie nie woerze 26.01.09, 20:29 ale polecam ... Zakopane. Wlasnie wrocilam z dziecmi 3,5 i 0,5 lat. Bardzo przystepne ceny, swietne warunki i pieknie. I bardzo dziecioprzyjaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gmajerek Re: gdzie w góry? 26.01.09, 21:47 Polecam Ustroń, byliśmy tam z 1,5 roczniakiem. Bomba - Leśny Park Niespodzianek, sarenki, które jedzą z ręki, cudny plac zabaw w Parku, niskie góry, na które można wjechać wyciągiem krzesełkowym i podziwiać wspólnie widoki, na końcowej stacji kolejkowej na szlaku na Czantorię jest mały plac zabaw dla dzieci. 10 km. do Wisły, ok 20 km do Szczyrku. Przystępne ceny, cudne małe i spokojne miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
perfii Krynica Zdrój 04.02.09, 16:08 Właśnie wróciłam z Krynicy z dziećmi (2 lata i 4 lata) i bardzo byliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia-mama-jasia Re: gdzie w góry? 04.02.09, 20:34 Wszystko zależy od tego, czy chcesz jechać w góry, czy do miasta, z którego widac gory Bo jesli naprawde w gory, czyli pochodzic i uciec od cywilizacji to oczywiscie najtaniej jest w chatkach studenkich. Dwie w Beskidzie sa fajne i bez rozpitych ekip: Adamy w B.Zywieckim /calkowita prohibicja i kulturalna lazienka/ i Pietraszonka w Slaskim. Jesli ktos chce w gory, a nie w luksusy, to jest naprawde super. A jesli w dolinach, to najtaniej wcyhodza PTSMy. W prywatych kwaterach przez sentyment Szczawnica na pewno na dzieciece wyjazdy sprawdzona kwatere mamy np. w Istebnej /przysiółek Wilcze, nazywa sie to "Chata na Zadzie", znajdziesz w Google/. Kosztuje 2 razy wiecej niz Chatka, ale wciaz przystepnie /ok.20zl chyba za noc/. Jest kuchnia wyposazona we wszystko, lazienka itp. Jesli chodzi o Sudety, to wiem, ze nowy osrodek, ktory fajnie sie zapowiada, powstaje w Pokrzywnej, ale chyba dopiero sie rozkreca. A schroniska PTTK wszedzie stoja otworem, w wielu z nich przyjaznie patrzy sie na najmlodszych turystow Odpowiedz Link Zgłoś
agaduch Re: gdzie w góry? 04.02.09, 20:54 Polecam, sprawdzone!! Kocham to miejsce i polecam serdecznie. www.gawlas.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: jak zorganizować dzień w górach? 05.02.09, 10:54 Też bardzo mamy ochotę pojechać w tym roku w góry - ja i mąż bardzo lubimy chodzić na całodniowe piesze wycieczki po górach. Nie mamy pojęcia, jak bedzie się na to zapatrywał nasz synek (latem bedzie miał 5 lat), bo zawsze jeździliśmy nad morze. Bardzo proszę, napiszcie, jak długo wytrzymują w górach Wasze pociechy i jak zorganizowac wycieczkę w góry, żeby była przyjemna dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: jak zorganizować dzień w górach? 07.02.09, 20:16 5 latek to raczej w niższe partie gór. Polecam Beskidy Śląskie jak np. Wisła (Śnieżkę), Szczyrk(Klimczok), Ustroń(Czantoria). Góry te maja plusy dla dzieci pod postacią wyciągów( jak zabolą nóżki to można w druga stronę zjechać. Moja córa jak miała 5 lat doszła do Morskiego Oka w Tatrach, jak 6 lat to Na Śnieżkę w Karpaczu. W Beskidach pokonuje szczyty bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
olgakw Re: gdzie w góry? 07.02.09, 20:50 Też polecam Ustroń lub po sąsiedzku Wisłę, Leśny Park Niespodzianek jest super, nawet taki maluch będzie miał atrakcje Odpowiedz Link Zgłoś