meg241 13.07.04, 17:58 Czy w Toruniu, Bydgoszczy lub okolicach jest basen z zajeciami dla niemowlat??? Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotap75 Re: basen dla maluszków 16.07.04, 09:28 czesc Magda, odpowiem krótko: nie ma. Jest w Warszawie i Poznaniu. MOże jeszcze gdzieś. Baseny dla niemowlaków muszą mieć ozonowaną, a nie chlorowaną wodę, takiego basenu w naszym regionie nie ma. Też bardzo żałuję, ponieważ mam Siostrzenicę w Poznaniu, która uczęszcza na takie zajęcia, widziałam ją w akcji i jest to super pozyteczna zabawa. Siostra zapisała ją na zajęcia w wieku 4 miesięcy i dziecko było najstarsze w grupie!! Instruktor powiedział, że kurs trwa 9 miesięcy i celem jest, żeby pod koniec kursu dziecko samodzielnie wskoczyło z brzegu basenu do wody i przepłynęło w motylkach dwie długości (ten basen jest oczywiście mniejszy niż olimpijski..). Matki dzieci zatkało. Ale tak też kurs się skończył. Dziewczynka nie boi się wody, pływa, umie nurkować; poza tym nie ma najmniejszego problemu z umyciem głowy (sama się podstawia pod prysznic, woda jej spływa po buzi). Wady zajęć na basenie: trzeba bardzo uważać na dziecko nad jeziorami, morzem itd. - chce skakać do wody z każdego pomostu!!! pozdrawiam!!! Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: basen dla maluszków 20.07.04, 23:01 dzieki za odpowiedz.Ja tez załuje okropnie bo sama lubie chodzic na basen i myslałam ze moze mogłabym z maluszkiem, ale skoro nie ma to trudno. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
benka7 Re: basen dla maluszków 26.07.04, 09:24 Ja chodzę z dziećmi w Toruniu na Elanę na mały basen, szału nie ma, ale woda jest ciepła i dzieci mają dużo frajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakini Re: basen dla maluszków 05.10.04, 10:08 Od jakiego wieku można zabierać dzieciaczki na ten mały basen Elany? Trzeba się wcześniej umawiać? Ile to kosztuje i co muszę zabrać dla Kingusi i dla siebie? Z góry strasznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: basen dla maluszków 05.08.04, 13:52 hejka. Mam pytanko. Czy bylabys w stanie powiedziec mi gdzie w Poznaniu jest ten basen z zajęciami dla niemowlaków?Bardzo mi na tym zalezy.Podaje Ci mojego maila :sudestra@tlen.pl i nr gg9463715 Pozdrawiamy.Patrycja i Morfeusz Odpowiedz Link Zgłoś