Dodaj do ulubionych

labolatorium na czwartku

18.12.06, 21:40
witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie co sądzicie o tym labolatorium ( prywatne labolatorum mieszczące
się w lublinie przy ul. czwartek), czy uznajecie ich wyniki badań za
wiarygodne? czy macie jakieś doświadczenie związane z nimi, ewentualnie ktoś
znajomy miał?. Pytam bo spotkałam się z bardzo dobrymi opiniami pacjentów, a
lekarze podchodzą z dużym dystansem do wyników ich badań. Zdarzyło mi się, że
lakarz odmówił leczenia na podstawie wyników badań i wysłał do innego
labolatorium.
Agata
Obserwuj wątek
    • asiakliny Re: labolatorium na czwartku 28.12.06, 20:01
      My tez prawdopodobnie będziemy robić tam badanie (candida). Nasza pediatra -
      alergolog poleciła nam 3 laboratoria w L-nie i wg niej to na czwartku jest
      najlepsze.
      • gyokuro Re: labolatorium na czwartku 30.12.06, 02:08
        My kiedyś robaczki też tam robiliśmy, tzn. wszelkie pasożyty włącznie z
        lambliami. Lekarz tam kazał.
        • filipkafilipa Re: labolatorium na czwartku 06.01.07, 01:59
          spotkałam sie z negatywnymi opiniami o tym laboratorium. kwestie
          nieprawidłowych wartości wyników badań....nasz lekarz nigdy go nie polecił, a
          przestrzega.

pozdrawiam
    • aslea Re: labolatorium na czwartku 06.01.07, 11:21
      Dziękję za odpowiedzi.
      Asiakliny gdzie leczysz swojego dzieciaczka? Jak doszłaś do tego, że dziecko ma
      drożdżycę? My też mamy problem m. in. z candidą i nie wiem do jakiego lekarza w
      Lublinie można by się udać. Zapisałam się do dr Mikołajewicz w Warszawie ale
      muszę długo czekać na wizytę.
      • asiakliny Re: labolatorium na czwartku 07.01.07, 07:52
        Jesteśmy na etapie poszukiwań. Mała od urodzenia ma ciągłe wysypki skórne, do
        tego dochodzą bóle brzuszka i inne objawy. Na początku diagnozowano nam alergię
        na mleko, ale objawy pojawiają się i znikają niezależnie od tego co córcia zje.
        Badanie na pasożyty już robiliśmy nic nie wyszło, ale lekarka przepisała nam
        zyntel dla małej. Będziemy robić też testy, bo objawy nasilają się zimą. No i
        jeszcze zrobimy candidę. Ogólnie teraz mamy pogorszenie. Ja na razie chodzę z
        nią do naszego pediatry (Dr. Cendrowska - jest również alergologiem). A co
        dalej jeszcze nie wiem.
        • aslea Re: labolatorium na czwartku 07.01.07, 13:35
          My jesteśmy już zdjagnozowani. Teraz szukam dobrego lekarza. Za sugestą
          dziewczyn z forum alergie wysłałam próbki kału dzieci do laboratorium dr
          Kamirskiej w W-wie.
          U synka 4 latka wyszła candida a u córki (9 m-cy) lamblie i candida. Dodatkowo
          mimo że nie wyszły w badaniu nasza pediatra zaleciła leczenie robaków na
          podstawie objawów. Na czwartku robiłam badanie posiewu kału i też potrierdziło
          się, że jest przerost candidy. Jeśli będziesz "tropić" candidę przez badanie
          posiewu to koniecznie poproś aby kał trzymano 2 tygodnie. Dopiero wtedy badanie
          jest miarodajne.
          U córeczki od urodzenia potworne bóle brzuszka, przelewanie, kruczenie w
          jelitach, problemy z zatwardzeniem. Nam zdiagnozowano nietolerancję laktozy,
          która trwała do 6 m-ca. Póżniej próbowałam podawać różne nowości ( jabłka,
          banany, ziemniaki, marchewkę, dynię itp.) ale mała reagowała bólami brzucha,
          niepokojem, płaczem robiła śluzowate kupki. Nie miała natomiast żadnych wysypek.
          Też stwierdzono alergię. Mnie niepokoiło to, że chyba nie można mieć alergii na
          wszystko i nie posowała mi do alergii to, że nie ma zmian skórnych. Zaczęłam na
          własną rękę szukać i znalazłam to co już napisałam na początku postu.
          Czy lekarka zaleciła lek tylko dla 1 dziecka? Bo z tego co czytałam w temacie
          pasożytów wynika, że nawet jak podaje się lek profilaktycznie to trzeba
          przeleczyć całą rodzinę. Leczenie jednego dziecka nie ma wtedy raczej sensu.
          Może faktycznie zrób badania w kierunku candidy, bo podobno u wielu dzieciaczków
          powoduje zmiany skórne. W jakim wieku masz córcię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka