Dodaj do ulubionych

Pediatra na Porębie

19.07.03, 08:49
Witajcie.Termin porodu mam na sierpień ale już teraz trzeba się zastanowić
nad lekarzem dla maluszka. Jakiego pediatrę polecacie z okolic Poręby.Wiem
że sa przychodnie na Tymiankowej i Bursztynowej. Jak orientujecie się w
temacie i polecacie szczczególnie jakiegoś lekarza to będę wdzięczna za
wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Niezdecydowana mama z sierpniową córeczką
Katrin
Obserwuj wątek
    • addria Re: Pediatra na Porębie 23.07.03, 10:01
      Hej,
      Ja jestem w trakcie zapisywania się do przychodzi Ars Medica (w trakcie, bo
      ciągle nie mam czasu zanieść papierów, a z poprzedniej przychodni już się
      wypisaliśmy). Słyszałam różne opinie na temat Ars Medici: entuzjastyczne i
      niepochlebne. Generalnie jednak przeważały pozytywne, odradzano mi natomiast
      jedną z pań pediatrów - panią alergolog (zapomniałam teraz nazwiska), poza tym
      podobo jest dość miło. Zapisuję się tam tylko dla szczepień i bilansów,
      natomiast do tej pory zawsze gdy coś mnie niepokoiło, to wolałam wezwać
      sprawdzonego lekarza prywatnie, bez względu no to, w jakiej przychodni byliśmy
      zapisani. Coż, zobaczymy jak się sprawdzi Ars Medica.
      Pozdrawiam,
      • elikk Re: Pediatra na Porębie 30.07.03, 13:45
        Nasza rodzinka zapisana jest do Ars Medica na Bursztynową, niezłym pediatrą
        jest dr. Żyszkiewicz, na Tymiankowej z kolei dr. Partyka. Oboje przyjmują
        zresztą także prywatnie przyjeźdzając do domu(wizyty domowe z przychodni też są
        o ile mi wiadomo, ale jest z tym więcej korowodu). Oboje mieli wpadki z
        pacjentami(zła diagnoza), ale zdarza się to wszystkim lekarzom.Ars Medica
        wydaje mi się bardziej przyjazna, dr Żyszkiewicz bardziej że tak powiem ciepłą
        i cierpliwa, ale przy naszej histeryzującej na widok lekarza Oli sprawniejszy w
        badaniu i stawianiu diagnozy okazał się dr. Partyka. Mam nadzieję, że nie
        namieszałam za bardzo. My z córką ( 3,5 roku) praktycznie nie chodzimy już do
        przychodni bo jest pod opieką lekarza homeopaty,więc nie bardzo znam
        pozostałych pediatrów w okolicy.
        Mam pytanko do Addrii- Pare miesięcy temu była u nas ta dr alergolog o której
        pisza addria, i ciekawa jestem co konkretnie o niej słyszałaś, czy też
        doświadczyłaś.Jeśli nie na forum to daj znać na priva elikd@interia.pl
        • addria Re: Pediatra na Porębie 31.07.03, 21:23
          Elik,
          napiszę na priva, gdyż w związku z tym, że doświadczenia z tą panią alergolog
          nie były to moimi osobistymi, więc nie chciałabym (narazie wink wystawiać jej
          publicznie złego świadectwa.
      • zabencjusz Re: Pediatra na Porębie - pytanie do adrii 04.11.03, 13:04
        Mam do Ciebie prośbę - czy możesz zdradzic u jakiego lekarza pediatry leczycie
        sie prywatnie? My tez z 6 m synkiem chodzimy do Ars Medica ale rownież z uwagi
        na szczepienia i pilnie poszukujemy doświadczonego i dyspozycyjnego pediatry.
        Pozdrawiam
        Aśka z Michalkiem
        • addria Re: Pediatra na Porębie - pytanie do adrii 05.11.03, 08:07
          zabencjusz napisała:

> Mam do Ciebie prośbę - czy możesz zdradzic u jakiego lekarza pediatry
          leczycie
          > sie prywatnie? My tez z 6 m synkiem chodzimy do Ars Medica ale rownież z
          uwagi
          > na szczepienia i pilnie poszukujemy doświadczonego i dyspozycyjnego pediatry.
          > Pozdrawiam
          > Aśka z Michalkiem

W wieku niemowlęcym w razie kolek, czy kupek nie takich jak trzeba lub też
          innych wątpliwości, które wówczas mną i mężem nieustannie targały wink))
          wzywaliśmy wymienianego tu już kilkakrotnie doktora Partykę, który przychodził
          świątek piątek i miał dobre podejście zarówno do dziecka, jak i do rodziców ;-
          ), a jego diagnozy były zawsze trafne. Jedyny feler - nie mył rąk po wejściu,
          co w przypadku pediatry powinno byc normą.
          Wiem również, że w tej chwili krążą już opinie o tym, że pan doktor z uwagi na
          dużą liczbę małych pacjentów nie jest juz tak dyspozycyjny i czasem albo wręcz
          odmiawia wizyty w danym dniu, albo chce umawiać się na np. 22.30
          ...i to chyba już tyle co mogę na ten temat powiedzieć.
          Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka