Dodaj do ulubionych

INTERNSHIP!!!!!

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:23
Witka
Mam pytanko takiej treści.
Jade z koleżankami do USA na program Internship. I jak wiadomo kokosów na tym
internshipie nie zarobimy bo wiekszość ( 90% ) to robota w Mc'Donaldzie. Więc
my po przylocie nie chcemy się stawić do pracy tylko na własną ręke robić
gdziekolwiek tylko nie tam.
Więc..
Czy ktokolwiek wie jakie są konsekwencje takiego "ulotnienia się" ???
Czy fundacja rozpoczyna jakieś procedury "poszukiwawcze" ???
Słyszeliście o czymś takim???
My po prostu chemy dostać się do USA, ale natychmiast opuścić ten
internship, prosze o komentarze a najlepiej poparte konkretnymi informacjami.

dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: acton Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.w / *.w-net.pl 03.06.04, 12:51
      Jedziecie na STAŻ do McDonalds'a? No chyba nie będziecie robić przy
      hamburgerach, tylko gdzieś w zarządzaniu? Pierwsze słyszę, by organizowano
      staże przy wkładaniu kundla między bułki.
      • Gość: nata Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 09:23
        No własnie...czyli jak wyglada taki intrship? Bo mnie wysyłaja do Wendy i mam
        nadzieje,ze nie bede bułek pakowac, bo to juz robiłam na poczatku studiów,
        tutaj w Polsce:(((
        • Gość: lisa Re: INTERNSHIP!!!!! IP: 193.111.166.* 09.06.04, 11:44
          internship to nie to samo co work&travel-nie mylcie tego.Z jakiej firmy
          wyjezdzacie na internship i ile musieliscie zaplacic za program?I jeszcze
          jedno pytanie-w wiekszosci ofert bylo napisane , ze internship musi byc zgodny
          z kierunkiem studiow.To prawda?Czy wysylaja jak popadnie?
          • Gość: nat Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.icpnet.pl 09.06.04, 21:45
            Ja tego nie mylę! Ale rozne rzeczy sie słyszy i rózne rzeczy sie robi odmienne
            od tego, co podpisała(e)s, a co nazywało sie szumnie ,,planem praktyk'';)
            Na ,,planie'' masz kilkanascie stanowisk do stażowania, a w rzeczywistości
            jestes na jednym i tym samym(ewentulanie dwóch). Niby Intership musi byc zgodny
            z kierunkiem studiów, niby...
            PS.Koszt w skrócie:
            1250$ + 500PLN + 250$mieszkanie(zaliczka-czynsz) + 250$ubezpieczenie + 100$
            WIZA! + 80zł pośrednictwo biura w uzyskaniu wizy...Uffff....i jeszcze tylko
            bilet!!!
            Ale mozna dość szybko odrobic, bez szaleństw POZDRAWIAM:(((
            • Gość: lisa Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:02
              ladne rzeczy, wychodzi jakies ponad 2 tys dolcow ( bo ten bilet
              jeszcze).Niezle..A powiedz mi jeszcze-ile sie dostaje za godzine na stazu?No i
              to najwazniejsze pyt-czy mozna sie nie stawic?Jaka to wiza?J1?
              • Gość: nat Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 12:17
                Wychodzi ok. 10 tys zł(z biletem). Jak masz własnego pracodawce to jest
                taniej.Mozna to jednak odpracowac w miare szybko.Liczyłysmy z kolezanka przed
                wyjazdem,ze minimum to ok.4,5 tys PLN /mies.ale róznie to bywa, bo ona np.
                zarobiła z nadgodzinami w ubiegłym mies.7 tys PLN;)Takze sama widzisz....Wiza
                na Intershipa to oczywsicie ,,wiza wymiany'' czyli J1.Pozdrawiam
              • Gość: nat Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 12:22
                Acha, a czy mozna sie nie stawić...nie mam pojecia!!!Ja sie stawiam:)
    • Gość: VIP-1 nie kombinuj jak kon pod gore IP: *.cwshs.com 03.06.04, 15:17
      tylko zapieprzaj tam gdzie sie zgodzilas
      i ciesz sie, ze cie w ogole zaakceptowali

przeczytaj se 'prohibited' sekcje
      internship-usa.com/
    • Gość: lisa Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:41
      no i co w koncu wymyslilyscie?nie stawiacie sie w mcdonaldzie po przyjezdzie?Ja
      mam podobna sytuacje, taz chce jechac na internship, ale moj pracodawca bedzie
      wiedziec ze ja sie nie stawie i pozwoli mi na to.Zastanawiam sie tylko czy
      fundacja sie przyczepi.
    • Gość: Alicja Re: INTERNSHIP!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 19:30
      Magda pisze do ciebie i do wszystkich kto chce jechac na intership
      nie zwracac sie z tym do firmy Migacz Travel, nie znają sie tam wcale.
      Jestem do tylu 500 dollarow. Beznadziejna firma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka