ja_sylwia 06.08.04, 13:57 Chyba jednak zdecydujemy się na nianię dla naszego synka. Jakoś mnie wszyscy odwodzą od żłobka. Może znacie jakąś godną polecenia, zaufaną, ciepłą, w miarę dyspozycyjną (ale bez przesady), doświadczoną, niedrogą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolka_1 Re: Niania z Zielonej Góry 06.08.04, 22:46 Chętnie skorzystam z namiarów na opiekunkę...Potrzebuję kogoś na kilka godzin tygodniowo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anawa99 Re: Niania z Zielonej Góry 12.10.04, 08:32 Witam, a czy odwodza Cie od zlobka rodzice, ktorzy maja tam swoje dzieci czy moze tacy co o zlobku nie maja zielonego pojecia? Ja mam w zlobku 9-mies. synka i jestem b. zadowolona. I mysle, ze on tez Odpowiedz Link Zgłoś
ja_sylwia Re: Niania z Zielonej Góry 15.10.04, 21:47 Anawa, odwodzą mnie i jedni i drudzy, dodatkowo, co było dla mnie decydujące, odwiodła mnie od tego pomysłu kuzynka, która miała praktyki w żłobku.Mamy już opiekunkę, jestem zadowolona, mały ma teraz pół roczku, a ja cieszę się, że nie muszę go w taką pogodę zrywać z cieplutkiego łóżeczka, pakować w tony ciuchów i wieźć do żłobka. To również jest dla mnie baaardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia_32 Re: Niania z Zielonej Góry 20.10.04, 20:49 A ile płacicie za opiekunkę w Z.Górze? Do mnie (a raczej mojej córeczki) zacznie przychodzić niania od listopada za 450 zł za m-c. Będzie w tym czasie, gdy ja będę w pracy i zajmować będzie się tylko dzieckiem - bez gotowania etc. Nie wiem czy ta cena to dużo jak na nasze miasto czy raczej normalnie. Pozdrawiamy Anetta i Patrycja (4 m-ce i tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
karolka_1 Re: Niania z Zielonej Góry 21.10.04, 09:34 Witaj, do mojej córki przychodzi studentka na kilka godzin tygodniowo. Zapłaciłam jej stawkę poznańską bo nie miałam zielonego pojęcia ile kosztuje niania w ZG - dostała 4zl za godzinę na początek...chciałam jej pokryć bilet miesięczny na dojazdy, ale nie chciała...w Poznaniu i Warszawie to norma... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martapol Re: Niania z Zielonej Góry 22.10.04, 15:37 Witaj ja place od ponad roku 450 zł misiecznie za pilnowanie teraz 2-latka, 8 godzin dziennie od poniedzialku do piatku tez bez gotowania, czasami troche mi poprasowala; to jest mloda studentka zaoczna. Teraz od grudnia bedzie pilnowala mi dwojki dzieci coreczka(4m) a synek 2,2 bede placic 700. Pozdrawiam Marta z Mateuszem (15.09.2002r.) i Marysia (25.06.2004r.) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_sylwia Re: Niania z Zielonej Góry 25.10.04, 19:54 Ja płacę 330, ale za 5 godzin dziennie, pon-pt - tylko zajmowanie się dzieckiem, żadnego sprzątania, prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
asioch Re: Niania z Zielonej Góry 26.11.04, 16:50 Ojej!!!Dziewczyny. Ja tez szukalam dziecka do opieki,chociaz mam poltorarocznego synka.I znalazla sie kobieta,dostala prace w Carrefour i potrzebowala.Nie pilnuje jej coreczki codziennie ale 3-4 razy w tygodniu. To co piszecie mnie zszokowalo!!!!! Nie znalam stawek,ale pilnuje malej za 250 zl miesiecznie!!!No coz, to nie duzo... Dzieci bawia sie swietnie razem.Z karmieniem nie ma problemu bo moj synek je juz sam sztuccami.Nauczyli sie klasc spac razem i duzo sie od siebie ucza. Moze ktoras z was chce mi jeszcze dorzucic malucha? Mama Sewerynka Odpowiedz Link Zgłoś