Dodaj do ulubionych

Myśliwi zastrzelili dwa łosie

IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 08.01.04, 23:13
"Z mojego polecenia łowczy Andrzej Sosnowski, który kierował polowaniem,
zawiadomił następnego dnia o zdarzeniu organa ścigania - mówi zastępca
prokuratora okręgowego Stanisław Czarnecki, który szefuje kołu łowieckiemu
nr 2 w Końskich".
:))))))))
Czy Pan Andrzej Sosnowski jest skoligacony z Panem Posłem z ramienia SLD
Adamem Sosnowskim???
Obserwuj wątek
    • Gość: dezerter Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: 206.215.60.* 08.01.04, 23:42
      Mysliwi to debile. Najbardziej mnie cieszy, gdy slysze, ze jeden mistrz
      strzelby, upolowal(przez pomylke) drugiego.
      • Gość: rogacz brawo dezerter! IP: 217.98.64.* 09.01.04, 11:25
    • Gość: Selekcjoner Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 23:44
      W Polsce obowiązuje moratorium na odstrzał łosi. Wiec w tym wypadku doszło do
      naruszenia prawa łowieckiego. Stwierdzenie Prezesa (prokuratora), że wszyscy
      myśliwi posiadali uprawnienia selekcjonerskie jest bez znaczenia. W polowaniu
      mogli uczestniczyć myśliwi z podstawowymi uprawnieniami w polowaniu na jelenie
      lecz nie mogliby oddać strzału do samców jeleni (byków). Tylko myśliwy
      selekcjoner jest uprawniony do odstrzału samców zwierzyny płowej.
      Zbyt często nasi koledzy z chęci pozyskania tuszy, nie respektują podstawowych
      zasad wykonywania polowania - a szkoda. Łowiectwo jest pasją a nie sportem !!!
      Knieja to nie sklep mięsny !!!
      Przykro nam myśliwym, że przez "kilka czarnych owiec" (w każdym okręgu) czarne
      chmury zbierają się nad nami wszystkimi.
      Takim postępowaniem dajemy tylko atuty naszym przeciwnikom, którzy mają nikłe
      pojęcie o gospodarce łowieckie prowadzonej przez koła.
      Darz Bór
    • innaklika Re: Myśliwi zastrzelili dwa łobuzie 09.01.04, 00:17
      Znowu te litrowki, nie łozie tylko łobuzie.
      Nareszcie ktos zaczal strzelac w te lobuzy.
      Do lobuzow duzych czy malych najlepiej przemawia kula.
      Tak czymac prokuratorowie i inni koledzy ze zdanymi egzaminami na selekcje.

Inna klika juz podejmuje decyzje o wsparciu dzialalnosci kol lowieckich w kraju
      wlasnymi dzialaniami. Tym czasem, zanim utworzymy wlasne, wpisujemy sie w te
      wspaniale struktury. Tez zdamy te egzaminy i zaczniemy selekcjonowac po
      uprzednim uprzedzeniu nadlesnictwa. Przed zabawą zaprosimy na ognisko znanych
      takze z tego fora wrogow ludzkosci np. wybitnie solidarnego z nikim Bartosza posla.

Bugaj jest w mylnym blendzie, czlowiek, a co dopiero mysliwy, jak nie
      przymierzajac jakis prokurator, zawsze moze sie pomylic.

Precz z lobuzami, zwlascza w lesie!

ika
      • Gość: barbie4 Re: Myśliwi zastrzelili dwa łobuzie IP: 80.51.101.* 09.01.04, 00:22
        Chyba tirówki a nie litrowki, prawda?
        Ale cie wyłapłam na błendzie.

barbie4 ( barbie, mąż tak na mnie mówi, fajnie )
    • Gość: pytak Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: 80.54.213.* 09.01.04, 01:22
      A czy ty jestes Bad Boys Blue?
    • Gość: bama Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 08:08
      wydaje mi sie ze to TEN SOSNOWSKI
      • Gość: wojtek Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: *.zeork.com.pl 09.01.04, 08:52
        Tak ten Sosnowski to poseł, taki malinowy nos.
    • sejf1 Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie TYLKO 09.01.04, 09:57
      Reszta losiuw znikla w knieji.
      Te znikniete losie sa objete odrenym sledztwem.
      W miendzy czasie duch znik i zostala sama baba.
      Prokuratorzy do kol lowieckich.
      Bartosz na lowczego!!!
    • Gość: artek m. "etyka" myśliwych IP: *.kiel.gazeta.pl 09.01.04, 10:07
      Jestem wędkarzem. Bardzo często spotykam polujących myśliwych. Powiem krótko:
      strzelają do wszystkiego co się rusza. Traktują to jak igrzyska a nie pasję,
      czy szlachetną namiętność. Ich ofiarą padają wszystkie możliwe żywe stworzenia.
      Naprawdę etycznych myśliwych w ciągu 40 lat poznałem kilku i to raczej 30 lat
      temu. Dziś ci etyczni nie mają żadnego wpływu na pozostałą masę. Myśliwi nie
      przestrzegają żadnych przepisów ani ograniczeń i piszę to z pełną
      odpowiedzialnością. Nie znają się na rozpoznawaniu zwierząt i nie posiadają
      elementarnej wiedzy o rozpoznawaniu zwierząt, ekologii i etologii. Ich
      pojmowanie przyrody wygląda tak: są dobrzy myśliwi, którzy w trudzie i znoju
      dokarmiają zwierzęta i są bardzo złe zwierzęta drapieżne które trzeba
      wystrzelać bo zjadają im zajączki, bażanty i kuropatwy. Roszczą sobie prawo do
      bycia ogniwem w łańcuchu ekologicznym. Najgorsze jest to że nie widzę żadnej
      możliwości żeby położyć kres temu barbarzyństwu. Może każde koło którego
      członkowie popełniają tak naganne czyny należy delegalizować???
      Artur
    • Gość: PIF-PAF! Re: Myśliwi zastrzelili dwa łosie IP: 217.98.64.* 09.01.04, 11:18
      jakim cudem oni zdali ten egzamin o ile w ogole go zdawali.W srodowisku
      mysliwsko-klusowniczym wszystko da sie zalatwic Pewnie mysleli ze sprawie da
      sie ukrecic leb ale moze znalazl sie jakis nawiedzony co sprawe naglosnil.W
      moich stronach (mazury)kilka lat wstecz widzialem wyprawe okolo 40 mysliwych na
      jelenie.Od tamtej pory w czasie wyjazdow na ryby czy grzyby nie slyszalem ryku
      jelenia.
    • Gość: behemot zastrzelili TYLKO dwa łosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 11:28
      o co tyle krzyku (zapomnialem przez jakie 'h' sie pisze 'hałasu' - Wyborcza by
      sie smiala)
      zastrzelili TYLKO dwa łosie
      nie uzywaja granatow
      ani karabinow maszynowych
      najwyzej nagonka i pluton egzekucyjny
      niektorzy wygladaja nawet na trzezwych
      • Gość: behemot jak to możliwe, ze zastrzelili TYLKO dwa łosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:38
        jak to możliwe - w tych warunkach - ze zastrzelili TYLKO dwa łosie ?

Moze nie było wsparcia z powietrza ? Gdzie sa te cholerne F16 ? Tyle kasy
        poszło ...a efekt - dwa łosie, z czego jeden nieletni.

Ofiar w ludziach nie było ? Będą. Jak się prokurator zapozna.
    • Gość: michał co na to Wojewódzki Konserwator Przyrody? IP: *.kiel.gazeta.pl 09.01.04, 12:26
      Co na to Wojewódzki Konserwator Przyrody? Jaki jest zakres obowiązków tego
      urzędu???
      • Gość: behemot wsadzi łosie do konserwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:45
        > Co na to Wojewódzki Konserwator Przyrody?

Normalnie - wsadzi łosie do konserw i spoko. Przyroda zakonserwowana.

A powaznie - pozdrawiam Pana Pajdaka - właściwy człowiek na właściwym miejscu.
        • Gość: Fix Re: czemu uratowałem myśliwego?... ja głupi IP: *.toya.net.pl 09.01.04, 13:03
          Jakiś czas temu uratowałem przed zamarznięciem myśliwego. Był upity do
          nieprzytomności, obok spoczywała jego dubeltówka i niedopita butelka... całość
          przysypywał śnieg. Trzeba było go zostawić, może to ten co zabił biednego
          milutkiego uosia...
          • Gość: behemot schrzaniłes polowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:27
            Schrzaniłes człowieku polowanie.
            To była po prostu wyrafinowana pułapka na niedźwiedzia. Niedźwiedź idzie i
            patrzy, o, pijany myśliwy - dziabnę sobie z butelki i zagryzę kanapką z
            chlebaka. Zaczyna biesidować, a tymczasem myśliwy dziarsko wyskakuje spod
            śniegu i daje ognia z dwu rur.
            Mam nadzieję, że nie podeptałeś innych myśliwych w zasadzce. Oni czasem stosują
            sprytne sztuczki, np. wabią donośnym bekaniem bekasy ...albo opowiadają
            dowcipy - niedźwiedź się śmieje, a oni trach - dają ognia w krzaki. Albo
            śpiewają piosenki o dzieweczce - niedźwiedź sie przyłącza, a oni trrrrr serią w
            miejsce skąd dobiega śpiew.

Ech, najgorzej jak amator chce uczyc zawodowców polowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka