stary_zegar 12.02.02, 13:23 Zielono mi, szmaragdowo, zielono mi ..... Dzisiejszą burzę i gradobicie odczytuję jako znak, iż nadciąga wiosna.... Z tej okazji, pozwalam sobie na wspomnienie TEJ, której strasznie brak na tym naszym padole łez ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary_zegar Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:24 A w kominie szurum, burum, a na polu wiatr do wtóru. A na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar Re: Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:24 Zielono mi i spokojnie. Zielono mi, bo dłonie masz jak konwalie. Noc pachnie nam jak ten młody las, popielaty, pełen mgły. A w ciszy leśnej tylko ja i ty. A pogoda rozśpiewana ... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar Re: Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:25 A pogoda rozśpiewana, a na chmurze bal do rana. Gada woda i sitowie, że my mamy się ku sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar Re: Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:25 Zielono mi, jak w niedzielę. Najmilsza ma, dziękuję ci za tę zieleń. Zielono mi, bo ty właśnie ty, w noc i we dnie mi się śnisz i jesteś moją ciszą w czasie złym ... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar Re: Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:26 Zielono mi, szmaragdowo, gdy twoja dłoń przy mojej śpi, niby owoc. Zielono mi, bo ty, właśnie ty w noc i we dnie mi się śnisz i jesteś moją ciszą w mieście złym .... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar Re: Zielono mi .. . (z Osieckiej) 12.02.02, 13:26 A pogoda rozśpiewana, a na chmurze bal do rana. Gada woda i sitowie, że my mamy się ku sobie. Gada woda i sitowie........ Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) 12.02.02, 16:25 Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość ... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Re: Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) 12.02.02, 16:26 Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu podbiec pod rynnę ... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Re: Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) 12.02.02, 16:26 Trzeba marzyć Gdy spadając jak liście Kartki z dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście ... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Re: Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) 12.02.02, 16:27 Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym ... Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Re: Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) 12.02.02, 16:27 Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Trzeba Marzyć ... (J. Kofta) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:20 Ale Wam się pieprzy, z całym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Jednego serca!... (A. Asnyk) 19.02.02, 22:56 Jednego serca! Tak mało, tak mało, Jednego serca trzeba mi na ziemi! Co by przy moim miłością zadrżało, A byłbym cichym pomiędzy cichemi. Jednych ust trzeba! Skądbym wieczność całą Pił napój szczęścia ustami mojemi, I oczu dwoje, gdziebym patrzał śmiało Widząc się świętym pomiędzy świętemi. Jednego serca i rąk białych dwoje! Co by mi oczy zasłoniły moje, Bym zasnął słodko marząc o aniele, Który mnie niesie w objęciach do nieba... (...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla We śnie jesteś moja... (KI Gałczyński) 19.02.02, 23:02 We śnie jesteś moja i pierwsza, we śnie jestem pierwszy dla ciebie. Rozmawiamy o kwiatach i wierszach, psach na ziemi i ptakach na niebie. We śnie w lasach są jasne polany spokój złoty i niesłychany, pocałunki zielone jak paproć. Albo jesteś egipska królowa jak miód słodka i mądra jak sowa, a ja jestem przy tobie jak światło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Pokochałem Ciebie ... (KI Gałczyński) 19.02.02, 23:05 pokochałem ciebie w noc błękitną, w noc grającą, w noc bezkresną. Jak od lamp, od serc było widno, gdyś westchnęła, kiedym westchnął. pokochałem ciebie i boso, i w koronie, i o świcie, i nocą. jeśli tedy kiedyś mi powiesz: Po coś, miły, tak bardzo pokochał? Powiem: Spytaj się wiatru w dąbrowie, czemu nagle upadnie z wysoka i obleci całą dąbrowę, szuka, szuka: gdzie jagody głogowe? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropla Kocham Ciebie... (K. Zawistowska) 20.02.02, 12:28 Kocham Ciebie, bo wracasz ty mi wiosnę złotą Mej młodości i jasne powracasz miraże. Twój cień trwa przy mnie, jakby wierne straże, Twój cień, mej duszy przywołan tęsknotą. Niech więc ramiona mię Twoje oplotą - Zasłoń oczy - dziś w przyszłość nie chcę patrzeć ciemną, Chcę zapomnieć, że życie za mną i przede mną - Chcę zapomnieć o wszystkim, co nie jest pieszczotą. Tak dziś ciemno i zimno... Daj mi Twoje oczy! Twoje oczy rozświetlą marzenia ogrody... Tam dźwięk - złoto - purpura - alabastrów schody - I korowód weselny barwi się tęczowo. Tak dziś ciemno i zimno... a nad moją głową Sny majaczą złowrogie... Daj mi Twoje oczy!... :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zegar * * * (B. Leśmian) 20.02.02, 14:33 * * * Ty przychodzisz jak noc majowa... Biała noc, noc uśpiona w jaśminie... I jaśminem pachną twe słowa... I księżycem sen srebrny płynie... Kocham cię... * Nie obiecuję ci wiele... Bo tyle co prawie nic... Najwyżej wiosenną zieleń... I pogodne dni... Najwyżej uśmiech na twarzy... I dłoń w potrzebie... Nie obiecuję ci wiele... Bo tylko po prostu siebie... * Kocham cię jak powietrze. Jak dziurę w starym swetrze. Jak drzewo na polanie... Po prostu kocham cię... kochanie. * Czy pozwolisz, ze ci powiem... W wielkim skrócie i milczeniu... Że ci oddam i otworzę... W ciszy serc, w potoków lśnieniu... Słowa dwa przez sen porwane... Przez noc ukryte... przez czas schwytane... Słowa dwa, co brzmią jak śpiew, dwa proste słowa....kocham cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgła Re: Co to jest miłość? J.Kofta IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 19:08 Przepraszam,ale...:-)). Co to jest miłość? Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość? Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać W śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość? Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgła Re: Co to jest miłość? J.Kofta IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 19:10 Przepraszam ,że tak nie proszona...,ale ten jest piękny:-)). Co to jest miłość? Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość? Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać W śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość? Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nube Re: ~~ ~~ ~~ ~~ Zielono mi ... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 23:48 A mnie jest... niebiesko. Pozdrowienia nube Odpowiedz Link Zgłoś