Dodaj do ulubionych

Jak działają streetworkerzy w innych miastach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:13
Zastanawiałem się nad inną nazwą dla streetworkerów bo i nazwa za długa i
ustawa o języku polskim cierpi. Przypomniało mi się, że dawniej tacy goście
nazywali się ...ORMO ...i mieli dobre wyniki ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot zamiast ulotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:20
      Miasto ma spore mozliwosci oddziaływania na tzw. margines ale pieniądze
      wydawane są czasami bez głowy. Widziałem nawet jakies ulotki drukowane przez
      Gminną Komisję Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Watpię czy ulotki odciągną
      młodzież od picia wina.
      Zupełny brak pomysłów na skuteczne działanie takich instytucji jak GKRPA
      współgra ze skandalicznie niskim miejscem naszego wojwództwa w klasyfikacji
      sportowej.
      Moze dac wiecej pieniedzy na sport klubowy zamiast na ulotki i streetworkerów ?
      A moze chociaż kierowac zagrożoną młodzież do klubów ?
      • Gość: Ania Re: zamiast ulotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:23
        Tez tak mysle. Ludzi trzeba czyms zajac po prostu. Obawiam sie, ze w Kielcach
        street workerzy beda jedynymi ludzmi przebywajacymi na ulicach w godzinach
        nocnych:)))). I beda musieli miec ochrone:))).
        • Gość: wachi Re: Dla ustawionych dzieciaków. IP: *.in-addr.octava.net.pl 13.02.04, 22:12
          No coś Ty? Zwyczajnie parę dzieciaków z dobrze ustawionymi rodzicami nie
          chciało się przemęczać i skończyli resocjalizację. Teraz rodzice załatwiają im
          robotę. Też się nie przemęczą bo kto wyjdzie o 23 na Czarnów żeby przypilnować
          czy pracują? I tak dzieciaki zarobią jakieś 1500 na rączkę bez żadnej kontroli
          ich pracy. A z braku efektów zawsze można się wywinąć że to niby trzeba czasu.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka