Dodaj do ulubionych

Weź torebkę i posprzątaj po psie

25.04.10, 23:22
kazdemu powinno sie wciskac twarz w kupsko jego kuposrajki.
Obserwuj wątek
    • lumpior Weź torebkę i posprzątaj po psie 25.04.10, 23:23
      Kiedys musialem "tlumaczyc" pewnemu wlascicielowi psa co do niego
      nalezy,zrozumial/bo musial/,ale psa ma fajnego.Trzymam kciuki za
      powodzenie akcji.
      • maruda_kielce Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 26.04.10, 00:07
        zobaczymy na ile miastu tym razem wystarczy zapału ... w parku miejskim stoją
        jakieś resztki pojemnika z torebkami z poprzedniej akcji.
        mam nadzieję,że tym razem akcja będzie długofalowa i konsekwentna
        • Gość: vega Smycz, kaganiec i sprzątanie IP: *.kielce.vectranet.pl 26.04.10, 23:11
          A ja korzystając z okazji proszę, aby stosować konsekwentne kary
          wobec właścicieli psów, którzy swoich milusińskich wyprowadzają bez
          kagańca i smyczy. Jakoś nie bawi mnie, gdy paniusia-właścicielka
          rozmawia przez telefon z psi-psi-przyjaciółką a jej pies rzuca się
          na przechodniów. Nie przekonuje mnie "ależ to taki przyjazny/łagodny
          piesek" w przypadku bulteriera czy buldoga. Nie bawi mnie widok psów
          biegnących za rowerzystami czy ujadających na dzieci. Uważam za
          podłość wprowadzanie psów na ogrodzone place zabaw, aby tam
          "milusińscy" mogły załatwić swoje potrzeby. A najgorsza jest scena,
          gdy właściciel psa udaje, że to nie jego pies właśnie sra na
          chodniku.
      • Gość: kielczanin Każdy właściciel psa mieszkającego w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 22:04
        powinien płacić czynsz większy o 50 zł, może by nie było takiego
        horroru z tymi psami.
        • Gość: neutralny Re: Każdy wAłaściciel psa mieszkającego w bloku IP: 77.223.220.* 17.08.10, 22:28
          A ci którzy przez cała życie świetuja imieniny, urodziny, komunie,
          bierzmowania, rocznice ślubu itp. urządzają imprezy jak również ci,
          których dzieci zniszczyły schody na łyzwach i rolkach, nie mówiąc o
          zdewastowanych budynkach technicznych od kopania piłką w sciany -
          100zl m-nie.więcej na FUNDUSZ REMONTOWY.
    • Gość: autor spaliny i hałas to prawdziwe zanieczyszczenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 02:24
      ...naszego miasta, a nie psie kupy.

Kiedy doczekamy się akcji: "Chcesz mieć czyste sumienie ekologiczne i
      czyste powietrze do oddychania - zostaw samochód w garażu." ???

Wytykanie zanieczyszczania psimi kupami przy prawdziwym problemie jaki ma miasto
      z zanieczyszczeniem spalinami i hałasem to jakaś kpina. Zadbajcie, zwolennicy
      kampanii społecznych, najpierw o uświadomienie ludziom tego najważniejszego i
      podstawowego problemu, a dopiero potem zajmujcie się pierdołami!!! Bo widzicie
      muchę, a przegapiacie słonia, urzędowi "ekolodzy" od siedmiu boleści!!!
      • Gość: kamil Slogan do d... ale prawo jest prawem IP: *.kielce.vectranet.pl 26.04.10, 08:15
        Czas zająć się tym gównem. A po swoim psie masz po prostu sprzątać.
    • piotr88 A każdego smrodzucha zmusić 26.04.10, 06:54
      do zjedzenia wszystkich petów znalezionych w promieniu 100m.
    • Gość: gosc Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 81.26.3.* 26.04.10, 08:44
      to moze jeszcze jak w windzie narobi to tez mam sprzatac?
      • Gość: baba Ruska Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 10:09
        W ogóle nie widzę problemu w sprzątaniu po własnym psie. Robię to od
        dwóch lat, zawsze w kieszeni mam torebki na śmieci i wyrzucam je do
        kosza na śmieci. Ale znam jeszcze może jedną osobę która tak robi.
        Bardzo dobra akcja, właściciele psów - wstyd!!
    • Gość: kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 95.48.120.* 26.04.10, 10:06
      chciałbym Cie spotkac gnojku na ulicy i tą zebraną kupke wsadzic w Twoj brzydki
      ryj - teraz powiedz gdzie te odchody maja byc wyzrzucane - bo do koszy na smieci
      nie wolno ich wrzucac :) - podaj adres, chetnie bede wrzucal do Twojego
      smiuerdzacego glupota mieszkania
      • Gość: do kielczanina Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 14:07
        Prawdziwyś , kielecki , zakuty łeb! Niczego nie jesteś w stanie
        pojąć.
        • Gość: kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 95.48.120.* 26.04.10, 14:35
          odkuta kielczanko- pokaz konkretnie jedno miejsce w tym miescie, gdzie mozna
          zgodnei z prawem do kosza wrzucic psie odchody - a dopiero pozniej zacznij
          jatrzyc i sie stresowac- zapytaj sanepidu, czy wolno wrzucac do koszy na smieci
          - czym grozi psie gowno w koszu -widze ze 6 klas szkoly podstawowej to juz za
          duzo na Twoj wielkomiejski umysl - sam nie mam psa ale uwazam ze ten pomysl z
          woreczkami i szpachelkami jest poroniony- wieksze zagrozenie stwarzaja kupy w
          koszach na smieci niz lezace i wchlaniajace sie w ziemie- ale biologii i
          geografi niestety wiekszosc panockow wielkomiejskich nie miala :D:D - jestescie
          zalosni- nie smieszni nawet
          • Gość: do kielczanina Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:48
            Niczego 'pokazywać" Ci niebędę, ani ja , ani nikt nie ma takiego
            obowiazku. Rozgarnięty człowiek rozumie o czym mowa i poszukać sam
            potrafi.
            • Gość: kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 19:25
              badz jedna jedyna swiatla osoba - BLAGAM-powiedz gdzie wyrzucac te kupki -jak
              mnie zlapie sanepid za wrzucanie do koszy na smieci to zaplace kare- PROSZE-
              jestes madra to powiedz, pokaz, podaj przepis ........
              • Gość: do kielczanina Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 19:35
                Zjedz, a sanepid sie do Ciebie nie doczepi kropka
                • Gość: kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 21:54
                  jednak jestes bardziej glupia niz Twoj poplecznik abrazo- nie pozdrawiam i nie
                  zyzce sobie odpowiedzi od idioty :) oby Ci te gowna do domu lub pod okno
                  wrzucali -:D:D- jak bym napisal ze jestes kretynka- tomusial bym miec orzeczenie
                  lekarza- a tak napisze "jestes pusta i glupia" dbasz o swoj nosek zadarty
                  • Gość: azurro Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 28.04.10, 20:58
                    kielczaninie, naucz psa sr...ć do kibelka we własnej łazience, na pewno
                    potrafisz inteligenciku pomysłodojny. Wszystkim lżej będzie. Kto wie, może psina
                    jeszcze wyczai jak się podcierać? Może np. wyborczą, bo to to ino :) się do tego
                    nadaje, chociaż nie na moją delikatną pupunię:/
                    • Gość: tez kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 77.252.36.* 30.04.10, 12:35
                      brak słow
                      • Gość: azurro Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 30.04.10, 13:12
                        gdy brak słów znaczy że pustka w głowie... ;)kiedy człowiek decyduje się np na
                        założenie rodziny, to myśli sobie... hmmm nie mam warunków poczekam jeszcze
                        trochę , nie mam gdzie mieszkać, nie stać mnie itd. A jak się zastanawia nad
                        kupieniem psa , mądry człowiek też najpierw myśli, np. hmm to raczej zły pomysł,
                        żeby męczyć psa w mieszkaniu, nie będzie miał gdzie biegać.. nie będzie miał
                        gdzie s..., będę musiał jako kulturalny człowiek - jego właściciel po nim
                        sprzątać, tak, żeby innym nie szkodzić i nie utrudniać im życia, nie będę miał
                        gdzie tego gó... wyrzucać, itp. Ale w tym przypadku człowiek raczej tak nie
                        pomyśli, raczej pomyśli sobie: a niech sra gdzie popadnie, nawet na środek
                        chodnika... dlaczego niby mam sprzątać, płacę przecież podatek. Aha, można się
                        przecież zasłaniać miłością do zwierząt, szkoda tylko że ta miłość jest ponad
                        zwykłą mądrość rozsądek i dobre wychowanie. Bu...
                        • Gość: tez kielczanin Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 77.252.36.* 30.04.10, 13:46
                          nalezy czasmi zrozumiec intencje drugiej osoby - "brak slow" tyczyl sie Waszej
                          wymiany zdan ale to juz pozostawie bez komentarza :) (swoja droga zastanawiam
                          sie cz ktos byl odwazny umowic sie z kielczaninem na spotkanie, bo jak slusznie
                          zauwazyl libancky, niekoniecznie to bedzie jedna i ta sama osoba, nicka mozna
                          podac dowolnego, jesli sie nie loguje do portalu)
                          • Gość: Rex pies Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 30.04.10, 23:17
                            Jednym słowem, sranie w banie. Czas posprzątać po sobie.
                            • Gość: maniuś Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 01.05.10, 18:53
                              owszem, jestem za tym zeby kazdy sprzatl po sobie ale bez wyjatku: olej z
                              kapiacego samochu, pety rzucane na ulice, paierki dzieci, chusteczki itd....
                              jesli nie, to kary 500zl dla rodzicow dla dzieci itd...................
      • Gość: azor Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 08:48
        Zabierasz do domu i utylizujesz? Jak nie ma odpowiednich koszy to twój
        psi obowiązek.
      • Gość: isabella Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 81.219.189.* 28.04.10, 09:39
        Nie wolno wrzucać psich kup do kosza na śmieci, więc dlaczego są tam wrzucane
        zużyte pampersy? Czy kupa dziecka jest lepsza od psiej?
        • Gość: karmelek Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 19.05.10, 07:00
          Czy dziecko jest ważniejsze od psa? Czy ty jesteś normalna isabello?
          • Gość: j Dla mnie mniej ważne IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.10, 08:12
            Tek łatwo je mieć jak i kupić psa i do tego nie trzeba brać za nie żadnej
            odpowiedzialności jak kogoś skrzywdzi
          • Gość: isabella Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: 81.219.189.* 25.06.10, 08:22
            Mam dziecko i psa, więc mam porównanie. Kupa to kupa.
    • Gość: kitka Kary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 11:20
      Rozumiem, że zanim miasto zacznie karać właścicieli psów, każąć im
      sprzątać do torebek psie odchody i chodzenie z tym szukając kosza,
      najpierw postawi w całym mieście odpowiednią liczbę koszy na śmieci,
      które będą codziennie opróżniane, by nie śmierdziało nam to wszystko
      całymi tygodniami. Jak wiemy same torebki i kary to nie wszystko.
      Prosze tez pomyśleć o wydzielonych terenach zielonych dla tysięcy
      właścicieli psów, których w naszym mieście wcale nie ma. Straszeniem i
      karaniem oraz wyzwiskami nie buduje się społeczństwa obywatelskiego.
      • abrazo Re: Kary 26.04.10, 11:26
        Do "kielczanina" zapewne z prowincji.
        Smialo czekam na spotkanie to cie juz naucze kultury kasztanie.
        Wyrzucaj sobie do klozetu jesli posiadasz takowy w miejscu swego zakwaterowania.
        • Gość: kielczanin Re: Kary IP: 95.48.120.* 26.04.10, 14:41
          <rotfl. juz jednej madrej po 6 klasach odpowiedzialem teraz musze Tobi
          tlumaczyc?? nie mam psa, mieszkam w tym miescie od urodzenia i smieje sie z
          takich zrywow i pajacy jak TY, doczytaj, popytaj a pozniej sie wypowiadaj -
          zapytam madralo czy mialaes biolgie i geografie- to zaczynaja w szkolach
          podstawowych juz w 4 klasie- jak nie miales tzn ze ukonczyles tylko 3 klasy- a
          to malo zeby sie wypowiadac z sensem - jak tatus sprzedal 5h pola i kilka swinek
          a ty sie wprowadziels do Kielc 20lat temu lub jeszcze krocej tu mieszkasz to
          zastanow sie nad wypowiedzia i czy przypadkiem nie wrocic do siebie na rancho :)
          - nie odpowiadaj na tego posta bo sie osmieszysz
        • Gość: kielczanin Re: Kary IP: 95.48.120.* 26.04.10, 14:48
          oooo pjawilo sie kasowanie postow :) milo- jestes pracownikiem gazety ze tak
          szybko reagujesz?? masz ochote na spotkanie prowincjonalny trutniu ?? zapraszam
          podaj gdzie i kiedy - tatus sprzedal krowke i kupil mieszkanko to teraz pelna
          geba jestes mieszczuchem ?? od kiedy od roku- 2 lat czy moze 5 jestes
          mieszkancem miasta?? i teraz samoch z 3literowej rejestracji zmieniles na 2 ??:)
          • abrazo Re: Kary 26.04.10, 20:20
            Pajaca to ty widzisz w lustrze. Mozg ci sie chyba kasuje chlopku panszczyzniany
            a pochodze z wiekszego miasta wiec nie trafiles. Po twoim uwielbieniu psich kup
            widac ze kultura pelnym ryjkiem, pewnie krowie placki to twoj widok codzienny. O
            wyksztalcenie tez sie nie martw bo strzelam ze i tak wyzsze od twojego. Koncze
            dyskusje bo z glupkami nie gadam.
            • Gość: kielczanin Re: Kary IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 18:41
              sluchaj abrazo ty smieciu- teraz to przegiales pale-powiedz gdzie i kiedy chcesz
              sie spotkac bo ja rzadamsatyswakcji (jak nie wiesz co to to poszukaj w
              ksiazkach) -jak jestes z wiekszego "miasta" to wyjedz stad i zabierz swoj smrod
              a mnie podaj adres pod jakim chces sie ze mna spotkac kielczanin73@wp.pl
            • Gość: kielczanin Re: Kary IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 18:56
              jeszcze jedno - jak jesteś z Poznania to piecz tam rogale z okazji 11 listopada
              i sie nie odzywaj
            • Gość: złoty słabnie "kielczaninowi" podatek od durnoty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:28
              Masz całkowitą rację."kielczanin" to wyjątkowy dureń!! Ciekawe czy zdaje sobie
              sprawę jak ma napieprzone w głowie. Obserwuję go od pewnego czasu - pisze o
              wszystkim,myśli że na wszystkim się zna./Zapewne niedawno założyli mu internet i
              szaleje.Zbyt gwałtowny awans społeczny na tak niski poziom oleju w głowie...
              Tak już jest - wpuścić kmiota do biura to atrament wypije!!
              • libancky Re: "kielczaninowi" podatek od durnoty! 28.04.10, 17:17
                Witam, Panowie należy zwrócić uwagę, że podpisy kielczanina są z kilku adresów
                IP to raz a dwa tego nicka - tymczasowego może wpisać każdy.A teraz do rzeczy-
                do tematu: trochę ma racji, nie ma niestety specjalnych koszy na odchody,które
                były obiecywane.
            • Gość: stefan Re: Kary IP: *.kielce.vectranet.pl 02.05.10, 21:34
              abrazo- ale jesteś cieciem miejskim, brak słów
        • Gość: kielczanin Re: Kary IP: *.kielce.vectranet.pl 16.05.10, 17:31
          abrazo, mam prośbe do ciebie dupku,podalem ci swoj adres @, napiz mi gdzie
          chcesz sie spotkac, jestes tak glupi, ze w majestacie prawa jak zdefasonuje
          twoja wsiowa twarz, to kazdy sad mnie uniewinni, prosze cie wale jeden, podaj
          gdzie i kiedy - jak masz jaja i jestes facetem to sie odezwiesz i podasz
          termin.jak na razie to nie traktuje cie dupku powaznie,bo zachowujesz sie jak
          sztubak, ile ty masz lat?? 16-20 -30?? ojciec z matka zrobili ci krzywde ze cie
          nie oddali do zakladu specjalistycznego na leczenie,miej do nich pretensje, ze
          teraz jedyna rzecza jaka potrafisz jest ujadanie jak bezpanski pies (z calym
          szacunkiem dla psow a bez szacunku dla ciebie miernoto), miotasz sie w swoich
          wypowiedziach jak bys nie byl swiadom czytanego tekstu, jesli chcesz
          konfrontowac dyplomy rowniez zapraszam, MIEJ JAJA gnojku, badz mistrzem a nie
          MISZCZEM,nie zyzce sobie abys odpowiadal na ten post- odpowiedz na podanego
          @,w przeciwnym razie wsiowy dupku nie odzywaj sie i uznaj ze oddaje na ciebie
          mocz - jestes dla mnie gorzej ni szalet miejski /poza konkursem wiedz o tym ze
          nie zalogowany uzytkonik moze dowlnie zminic nick'a- kilka wypowiedzi pod
          nickiem kielczanin nie jest moich, adres IP nie ejst widoczny, jest widoczna
          siec, zreszta jesli masz jaja to sie spotkamy i ci wytlumacze- bo kompa dostales
          na komunie chyba rok temu/ bez odbioru KRETYNIE
      • Gość: do kitki Re: Kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 14:16
        Nie stać naszego biednego miasta na tereny zielone dla psów; nie
        stać nas tym bardziej na ekipy sprzatajace psie odchody w miescie.
        Poza tym nie ma na to społecznej zgody, by pieniadze z skromnego
        budzetu miasta kierowac na taki cel.
        Baczcie 'psiarze", by rozgniewane na Was społeczeństwo, na Wasz brak
        kultury, nie wprowadziło całkowitego zakazu trzymania psów w blokach
        i na terenach miejskich.
    • Gość: owała Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.net.pl 26.04.10, 13:07
      i dopieprzyć kary tym:
      którzy worki ze śmieciami wożą samochodami i wrzucają do altanek
      osiedlowych....
      i tym którzy parkują samochody na trawnikach, i je niszczą,
      dopieprzyć wszystkim i za wszystko.
      • Gość: CKielce Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 26.04.10, 13:59
        Akcja OK ale tez trzeba pomyslec o koszach na te odchody i
        wychodkach dla zwierzat. A co z psami walesajacymi sie bez
        wlasciciela? Kazdy pies powinien miec chipa a wlasciciel pozwolenie
        na psa i wtedy skonczylby sie problem z wyrzucaniem zwierzat.
        • Gość: lump Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:54
          cieszymy sie bardzo, bardzo, bardzo. straż miejska marsz do gówna bo to zagraża bezpieczeństwu i porzadkowi publicznemu....
          • abrazo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 27.04.10, 00:03
            i moze byc przyczna choroby ktorej konsekwencja jest utrata wzroku u dzieci...
            chcielibyscie tak?
            • Gość: matylda Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.chello.pl 27.04.10, 06:17
              Nie widzę sensu w dyskutowaniu na temat oczywistej oczywistości. Masz psa -
              sprzątasz kupy. I koniec. Ja po swoim psie zawsze sprzątam, nie dlatego, że
              władze miejskie prowadzą jakąś akcję. Po prostu uważam, że jest to forma
              śmiecenia. Jeśli zaś chcemy żyć w uporządkowanej przestrzeni, sami musimy o nią
              dbać. Chyba nikomu nie sprawia przyjemności tzw. wdepnięcie, prawda?
              Natomiast uważam, że pojemników na śmieci jest zdecydowanie za mało.
              • sygitoyo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 27.04.10, 21:10

Dziś rano pod moim oknem PRZY JEDNEJ Z GŁÓWNYCH ULIC,
                tzw "menel"= człowiek, ściągnął gacie i przed blokiem zamieszkałym przez
                ok.200 rodzin ZERŻNĄŁ KUPĘ,ZADARŁ GACIE i powędrował dalej nie zaczepiany przez
                nikogo ze Straży Miejskiej ani z Urzędu Miasta.
                To Panu dyr.Urbańskiemu nie przeszkadza, mimo że stwarza większe zagrożenie
                epidemiologiczne.Proszę o wyposażenie wszystkich ludzi w torebki i łopatki do
                zbierania kup.I skontrolowanie ile nieudana akcja kosztowała podatników i
                jakie konsekwencje materialne poniesie jej inicjator.
                • Gość: do sygitoyo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:35
                  Ja i moja rodzina, takze w lesie, kupy po sobie zakopujemy, taka
                  kultura.
            • sygitoyo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 28.04.10, 21:16
              Od ludzkiej kupy i siuśków może łatwiej dostać ciężkiego choróbska, ale to nie
              przeszkadza mamusi, straży miejskiej i biurokratom z Urzędu Miasta. Od spalin
              dostanie raka , wcześniej alergii - ale co to obchodzi urzędników. O ekranach
              dzwiekochłonnych nie wspomnę chyba, że dotyczy to prywatnych posesji przy
              ul.Jesionowej.
              A co to za cud ekonomiczny, że torebka która w oficjalnej ofercie kosztuje 36 gr
              - miasto / czytaj nas/ kosztuje tylko 3gr. Która firma sprzedaje towar ponad 10
              krotnie taniej. Chyba że ma przyrzeczenie na zagwarantowanie kolejnych
              długoterminowych kontraktów. Z pewnością zostanie przebadana prawidłowość
              przeprowadzenia procedury przetargowej dotyczącej kolejnych tego typu zakupów.
              Ile to wydał Pan dyrektor Urbański na ten cel - 500 000 zestawów po 3 gr?
              • Gość: pies lablador Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 28.04.10, 22:28
                Gówno w głowie, gówno w trawie.
                sygitoyo - skórzana torba wypełniona gównem. Czas na lewatywę. Dwa razy
                dziennie. Aż do skutku. Aż wróci rozum.
                • sygitoyo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 28.04.10, 23:07
                  Przedsiębiorca wydałby swoje pieniądze na skuteczne rozwiązanie problemu.
                  Urzędnik wydaje nasze pieniądze na "akcję".

Efekt do przewidzenia.

Miło było.
                  • Gość: Rexior Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 24.07.10, 00:41
                    Słyszałem, że na twój wniosek, Cztery Łapy całodobowo mają zaszywać dupy
                    wszystkim psom po cenach promocyjnych na koszt miasta po 300 zł od sztuki. To
                    gwarantuje przedsiębiorczym wet'om wyjście na przeciw twoim postulatom. Ci
                    właściciele, którzy nie zastosują się do zaleceń TPZ i WET zostaną zaczipowani,
                    że nawet razem ze swoimi pupilami będą srali czipami. Kosztem podatników
                    bezpsowych i bezkotnych. Po prostu pełny monitoring jak w Big Brawerze. Tylko
                    jak zmusić do tego genialnego pomysłu gminy wiejskie kieleckiej imperii. Srać
                    albo nie sr..., czipami. O to jest pytanie.
          • Gość: zamilcz lumpie Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 10:00
            Twoi niedalecy przodkowie, myslę dziadkowie..srywali za stodolą, w
            sadzie, za chałupą, pod płotem; dzieci wiejskie dziesiatkowała
            sraczka, zanim dostrzeżono zwiazek między tym srania 'obyczajem"
            i 'skutkiem".Ustawowo przykazano wtedy budowac ludziom w swoich
            obejsciach wychodki; niektórzy nie mogli dlugo pojać dlaczego?
            poco?; budowali..ale urzadzali tam suszarnie dla grzybów, a swoim
            dawnym zwyczajem srywali gdzie popadnie. PRL ich chorobami obciązał
            całe społeczeństwo, teraz tak nie będzie, niebawem!
            • Gość: racjonalny Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.chello.pl 27.04.10, 19:39
              typowy katol sie odezwal.. idz poklepac troche zdrowaski.
    • Gość: Kot Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.kielce.vectranet.pl 27.04.10, 23:40
      Usłyszałem dziś fajne hasło.
      "Pies sąsiada zrobił kupę. Zrób coś dla sąsiada"
      Może daj mu torebkę. Będzie miał na drugie śniadanie.
    • sygitoyo Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po psie 30.04.10, 23:25
      Wreszcie są te torebki w adminstracji osiedla.
      Poprosiłem - sprzątaczka przyniosła wszystkie.
      Zadowolona administracja,
      zadowolony dyr. wydziału ochrony środowiska UM,
      a pies robi to co zawsze i nikt na to nie zwraca uwagi.

Można było wydać te pieniądze na dofinansowanie schroniska, ogrodzenie placów zabaw dla dzieci
      /raptem 500 000 torebek po niby 3gr/

Było trochę kasy do wydania.

I byłby z tego pożytek.
      • Gość: kielczanin Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.kielce.vectranet.pl 01.05.10, 19:53
        i o tym mowilem ale widze ze wprost trzeba zaimportowanym mieszczuchom
        tlumaczyc, dzieki sygitoyo za posta, ktory wytlumaczy tym "Paniczom" to o co
        sie nieslusznie bulwersowali. "pozdrowienia" dla : "abrazo", kogos kto kryje sie
        pod nickiem "do kielczanina" i nastepnego pod nickiem "zloty slabnie" -
        jestescie tak ciencyj ak dupa weza :)- szczegolnie "wyksztalcony" abrazo
        (posluchaj Dire Straits "brothers in arms" zrozmiesz swoj nick - prosilem o
        kontakt - porownamy dyplomy- teraz spojrz w lustro <rotfl> :)
        • abrazo Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po 02.05.10, 23:51
          Cienki to ty jestes, co pokazujesz. Zadne akcje wam nie pomoga jak brak
          elementarnej miejskiej i osobistej kultury, importy.
          Mam ta piosenke i na pewno nie z niej jest inspirowany nick, poligloto :) Bez
          odbioru i życze codziennego wchodzenia w psie kupy.
          • Gość: kielczanin Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.kielce.vectranet.pl 03.05.10, 10:20
            jednak jesteś głupszy niż ustawa to przewiduje - naprawdę trzeba troszkę
            pomyśleć ale wybaczam, ciebie to napewno boli :)
    • sygitoyo Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po psie 02.05.10, 10:25
      Dziś przetestowałem zestaw do zbierania psich kup zakupiony przez Dyrektora Wydziału Ochrony Środowiska UM Kielce za moje pieniądze.
      Zestaw rzeczywiście nadaje się do dupy.
      Torebka z papieru z najcieńszego możliwego papieru,łopatka z tektury to nie łopatka tylko pasek tektury.
      Gratulacje Panie Urbański.
      Niech Pan spróbuje tego g.... używać, a tymczasem proszę zwrócić wydatkowane przez Pana pieniądze z publicznej kasy do budżetu miasta.
      • Gość: anty fan abrazo Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.kielce.vectranet.pl 04.05.10, 19:50
        hej, czekam kiedy abrazo (moze "oobrazoo")odpowie na Twojego posta. bardzo mnie
        ciekawi co w tym jego malym mozdzku sie tli i z czym "madrym" teraz wyskoczy.
      • Gość: Tomaszek Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: 82.139.11.* 19.05.10, 01:12
        Akcję tę firmował tu i ówdzie zastępca prezydenta Czesław Gruszewski i to jego
        jako drugiego po Lubawskim należy ścignąć za te daremne torebki i wydawanie
        miejskiej kasy.
        • Gość: sygitoyo Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.chello.pl 28.05.10, 20:23
          To jak z tą wyrzuconą kasą, który urzędnik pokryje straty?
          • Gość: Ola i As Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.kielce.vectranet.pl 28.05.10, 23:46
            Nic się nie zmarnuje. Zawsze możesz posprzątać po sobie.
            • Gość: Janosik Re: Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po IP: *.kielce.vectranet.pl 28.05.10, 23:56
              To są torebki dla srających na twardo. Sprawdziłem. Na sobie. Na biegunkę są
              inne środki. Np. węgiel aktywowany. Nadaje się też do oczyszczania bimberku.
              Wróble i inne ptoki świętokrzyskie nie są wstanie tego zrozumieć. Tego co
              dotyczy srających psów. Za mały rozumek. Ptoki nie sieją, nie orzą, a srają na
              miękko. Na samochody. Służbowe. hej
    • sygitoyo Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po psie 29.05.10, 10:50
      Czekam na zademonstrowanie przez inicjatorów akcji jak tego bubla
      używać.Podobno Urząd Miasta spełnia normy ISO więc należy wykorzystać przyjęte
      i obowiązujące procedury.
    • sygitoyo Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie 29.05.10, 11:18
      Zgodnie z certyfikatem ISO, którym chlubią się urzędnicy UM miasta Kielce, oczekuję na wydanie instrukcji jak posługiwać się bublem, który zakupili.
      Czekamy na instrukcję obsługi zestawów do usuwania psich kup oraz demonstrację w telewizji lokalnej i innych mediach - w wykonaniu Pana Gruszczyńskiego, zachęcająca do ich używania.

Zobaczę, że to jest wykonalne przy użyciu zakupionych zestawów
      - zobowiązuję się do dożywotniego usuwania psich gówien na moim osiedlu.Jeśli nie, domagam się zwrotu wydatkowanych na ten cel pieniędzy pochodzących z Naszych podatków i przeznaczenie ich na pomoc dla powodzian.
      To te same Nasze pieniądze, a będzie z nich konkretny pożytek.

• Gość: g A gdzie odpowiednie kosze na kupy? IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.10, 08:06
      No chyba, ze będę torebki wrzucać do wózków innych gnojorobków, którzy też
      wysadzają swój produkt w krzakach a nawet w klatce ale tu nie widzą potrzeby
      sprzątania:/
    • sygitoyo Kampania miasta. Weź torebkę i posprzątaj po psie 22.07.10, 15:01
      Najnowszy spot TV.
      PAN który wydał pieniądze miejskich podatników na buble /czytaj zestaw do teoretycznie zbierania psich kup/ z czego nie ma żadnych korzyści,
      wydatkował dodatkowe pieniądze na reklamę swojej akcji na antenie lokalnej TV. Program zrealizowany przez panią i pana "redaktorów" /jakie przygotowanie zawodowe i merytoryczne i zawodowe do występowania w naszej TV? wodzirejstwo w KCKu i dobre wtyki u Porwetowej?/
      Ten Pan nie był raczył osobiście zademonstrować przydatności swojego zakupu do sprzątnięcia kupy po swoim psie.A byli na wizji obaj.
      Za naszą kasę.
      I nie pokazali jak się tego g... używa.
      Dlaczego?
      Bo pan. G./inicjał akuratny/ ma dużego psa i na zakupionej przez siebie tekturce nie podniósłby jego gówna, ewentualnie pobrudziłby sobie garniturek.
      Ale głupi nie jest, więc wynajął do tego emerytowanego wodzireja i jego miniaturową psinę.
      Czekamy na kolejne odcinki tej farsy pt."Jak wydałem wasze pieniądze a wy tego nie rozumiecie jakie to dobre".
      Plus jeden psi szalet w 200tys. mieście do niedawna.
      Telewizja Lokalna finansowana w dalszym ciągu przez lokalnych notabli z naszych podatków na programy usprawiedliwiające ich działania.
      Żony i rodzina pewnie wniebowzięte.
      Jarubas, Gos, teraz G.
      I G warte.
    • Gość: sw Re: Weź torebkę i posprzątaj po psie IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 15:40
      www.pajacyk.pl/dziekujemy.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka