Dodaj do ulubionych

Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez pry...

26.05.10, 08:06
To typowy układ, ale ciekawe do jakich partii należą wymienieni
wójtowie, może do PSL?
Obserwuj wątek
    • Gość: / Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 10:08
      ja rozumiem te zdziwienie
      przeciez to w Polsce jest juz norma
      inaczej jak skrzydla ma rozwinac ?
      ostroznie i cicho rozwinac skrzydla - chyba tylko nietoperz
      • Gość: łachudra Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.chello.pl 26.05.10, 10:46
        ????????????????????
        Szkoda mi p.Jarubas.
        Męczy się sama,a mąż jest nieświadomy.Ciekawe czy wie gdzie pracuje żona?
        Jest dobra w pracy,tylko szkoda,że nazywa się Jarubas?!
        Czy to normalny świat????????????????????????
        • Gość: lampada Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 11:02
          Ci ludzie z PSL stracili resztki przyzwoitości!Czy rozumie taki co
          to jest honor i służba ojczyżnie i współobywatelom?Mało wam jeszcze?
          • Gość: / Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:39
            honor i takie tam..
            oni nie maja nawet elementarnej przyzwoitosci
            dla nich wladza to jest tylko podzial lupow i to robiony na
            chybcika bo czas nie zawsze jest do konca nawet kadnecji
            a pozniej - no coz niewdziecznosc ludzi, nie chcieli nas juz
            za duzo wymagalismy
            zostalismy ukarani za jakosc!!
            zazdrosc ludzka itd itd - tu juz sie troche nauczyli - i to dzieki
            glownie dziennikarzom ktorzy w takiej dezinformacji sa mistrzami
        • Gość: ` Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.chello.pl 26.05.10, 16:00
          Taka sobie malutka firma rodzinna, a że nie pierwsza to pikuś :):):)
        • Gość: talenty Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 19:25
          Szanowna Pani Mariolu Jarubas!!!

Inteligentne i pracowite żony to powód do dumy, ale w Pani przypadku to trudno
          jest mówić o inteligencji - jeśli ma Pani jeszcze tupet do publicznej debaty w
          kwestii Pani umiejętności, talentu
          i dyspozycyjności - jak Panią te gminy rozliczają z czasu pracy w kilkunastu
          wnioskach, w ilu gminach Pani pracowała jak mąż nie był marszałkiem, ile ma Pani
          wniosków rozpatrzonych z pozytywnym skutkiem za lata 2004 - 2006 i jeszcze jedno
          co Pani powie tym, którzy znają szczegóły powodzenia Pani wniosków i któregoś
          dnia opinia publiczna dowie się znacznie więcej?
    • Gość: Wujek Dobra Rada Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:03
      i to z wielkim hukiem , jeszcze nie jest za późno :))
      • Gość: Swój Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.cdma.centertel.pl 26.05.10, 17:06
        Czy pieniądze na pralnię Pałysa też pozyskiwała?Szkoda,że Pałysowa żona się wycofała bo pralnia uchroniłaby zapewne Nowy Korczyn od zalania podczas powodzi!
        • Gość: los Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:33
          Kobito, nie mędrkuj, przciez gdyby nie Adas, to by takich wyników
          nie bylo ? Rozumita ?
          • Gość: rozsądna Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:25
            Wiecie co - żyjemy z głupim kraju, bo jak ktoś jest na stołku to już
            oznacza, że musi mieć głupią rodzinę, która nic nie potrafi, bo
            inaczej to już się posądza o koniugacje i przekręty...CHORE
            • Gość: przekręt Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 22:49
              Fakty są faktami,czarne jest czarne, białe jest białe
            • Gość: rozs Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 12:13
              Gdzie i ile za ten rozsądek płacą dla klakierów
            • Gość: facet Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 18:54
              Tak, bo nie może być tak,że mąż nadzoruje i akceptuje wnioski, które
              sporzadza zona . Czy dla poł idiotów trudno to zrozumieć ?!
              Tym bardziej w PSL , gdzie ponoc sa madrale ...
              • Gość: rodzinna Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 12:47
                Ależ, takiego męża ze świecą szukać,jaka dobrana para
                • Gość: strażak Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:44
                  Ignorancja,cynizm i zakłamanie to podstawowe narzędzia trwania Pana Jarubasa i
                  jego świty i to całkiem skuteczne
            • Gość: mar Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 18:20
              Wygląda na to, że jest Pani wyjątkowo zdyscyplinowaną i dobrze zorganizowaną
              urzędniczką
    • Gość: Mieszkaniec Marszałku nie nadajesz się typowy PSL obrotowy IP: 66.230.230.* 28.05.10, 10:56
      Po raz kolejny potwierdza się lekceważenie społeczeństwa przez PSL.
      Oni są od kantów i rządzenia a ludzie od roboty.
      • Gość: wyborca Dymisja Jarubasa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 23:56
        Koniec pieprzenia i wydawania forsy dla swoich,Pawlak Waldemar niech
        wyjasni wszystkie sprawy kieleckich baronów PSl, na jakich prawach
        okregiem PSL jak i sterowaniem Urzedu marszałkowskiego w kielcach,
        dyryguje niejaki Domagalski - zza biurka w Warszawie !!Rozwalic całe
        towarzystow PSL !Jezcze przed wyborami. Niech sie wicfepremier nie
        madrzy, tylko wyjasni wszystko o dofinansowaniach unijnych, o
        pralni posła, wyróżnieniu zony przez męża- marszałka,
        funklcjonowanai spólek i instytucji zaleznych od Urzędu - Onkologii,
        lotniskowej spólki, kolejkowej spólki w jędrzejowie, Giełdy Rolnej,
        itd.
        • Gość: marsz Re: Dymisja Jarubasa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:35
          Na co ktoś liczy - przecież to program działania, nie podoba się to do widzenia,
          świat Pana Jarubasa jest przemyślany i poukładany.
    • sygitoyo Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez pry... 29.05.10, 13:48
      Nasz język - nowomowa:
      świat baronów = świat baranów,
      tak jak galerie, bardziej niż z wystawą dzieł sztuki kojarzą się z zakupami i tzw galeriankami.

Ta Pani /"Mariollla"/czegoś nie chce,
      to niech małżonek zakaże, pewnie jeszcze może.
      I nie patrzmy na Pana Jarubasa przez pryzmat jego żony.
      Przecież on nie ma z tym nic wspólnego.
    • Gość: szperacz Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:43
      Ten u nas w Bielinach to PiS. Wcześniej był wicewójtem w Nowej Słupii.
    • Gość: gość Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: 62.233.131.* 09.09.13, 12:47
      Jeżeli jest jej tak ciężko to niech się zwolni.
    • Gość: o.s.s.e Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.13, 13:09
      Ludziom z miasta ciężko zrozumieć kulturę chłopską rodziny Jarubasów. Tam to już tylko załatwianie wg klucza klanowo-rodowego, a tu u nas, niestety, trza mieć coś pod kopułą i co gorsza, czasami wygrać jakiś konkurs bo się cuś umie i wie, a nie bo ma się plecy i popychacze w postaci rodziny (np. sekretarka jest ciocią a mama księgową).
      To dla takich pań Mariol nie do pojęcia, a jest ich w urzędach bez liku, pogaduszki niektórych z nich z NFZ czy UM można se czasem nawet posłuchać na ulicy. Ciężko pracować od 8 do 15-ej, kiedy robić ni ma co.
      • Gość: o.s.s.e c.d. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.13, 16:25
        Olśniło mnie i połączyłem niedawne zachwyty Pana Marszałka Jarubasa nad nowelkami Sienkiewicza o niedoli chłopa polskiego i te podrygi w rytm pobrzękiwań odpustowych dożynkowych i wyszło mi, że ten infantylizm i wiejskie resentymenty pana Marszałka to stąd się biorom, bo Panu Marszałkowi zwyczajnie w mieście jest źle.
        Lżej mu się robi tylko na widok swojskiego ugoru i odpustowych kapel dożynkowych w gminie, więc niech sobie ulży chłopina i zrezygnuje z urzędowania, a idzie mieszkać hen gdzieś na wichurę, i sprawa załatwiona.
        Po co torturować kielczan tymi infantylizmami Sienkiewiczowskimi, jak zew go ciągnie na wioskę do lasów, do wypier....dalać, a nie dupe zawracać ludziom z miasta. I opanowywać kolejne urzędy obsadzać swoimi niedołęgami, jak ta zaraza, wąglik tyfus plamisty.
        Won na wichurę, do chamowozów i nie będzie płaczów za wiejskimi grajkami.
        Źle, to wypier papier i już.
        • Gość: Se Re: Mariollo moja dollo IP: *.centertel.pl 09.09.13, 17:12
          Pan Marszałek pewnie często chodzi i nuci sobie, tą piosenkę o Mariolli. Chłopinie jest ciężko w tym mieście z betonu ,a w dodatku z Mariollą

Chodzi pastuszek za gąseczkami, a ma ich razem siedem
          Chodzi pastuszek za gąseczkami - ja tam za Tobą nie będę!
          Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo!

Pasie pastuszek gąseczki, pasie, a bąk mu buczy na basach
          Pasie pastuszek gąseczki, pasie - ja tam nie będę Cię pasał!

Skubie pastuszek gąseczki z piórek, toć z nudów trzeba coś dłubać
          Skubie pastuszek, gąseczki skubie - ja tam nie bede Cię skubał!

Pędzi pastuszek do domu gąski, bo już mu w nosku zakrzepło
          Pędzi pastuszek do domu gąski - a mnie tam zawsze jest ciepło!

Płacze pastuszek za jedną gąską, bo gdzieś przepadła bez wieści
          Płacze za jedną, a ja nie będę - toż tyle jeszcze jest gęsi!
          • Gość: ??? Re: Mariollo moja dollo IP: *.kielce.hypnet.pl 09.09.13, 18:15
            Niesmaczne to było i prymitywne, plagiat, wierszokleto..jakie zioło brałeś?
            • Gość: Se Re: Mariollo moja dollo IP: *.centertel.pl 09.09.13, 18:34
              Gdybyś był "pytajniku" bardziej inteligentny to byś wiedział,że to jest piosenka Tadeusza Chyły.
              Pewnie takich w remizie i na dyskotekach ,gdzie bywałeś utworów nie grali?
              Nawet pewnie nie wiesz kto to był Chyła- prostaku.
              • Gość: F. Re: Mariollo moja dollo IP: *.dsl.bell.ca 09.09.13, 19:09

Autor Tomasz Molga

Wielkie wysysanie Polski

Numer: 34/35/2009 (1388)

Z polskiego systemu podatkowego całkiem legalnie wyciekają miliardy złotych. Polska spółka-córka sprzedaje zagranicznej spółce-matce towar po zaniżonych cenach albo bierze od niej pożyczkę i potem spłaca ją z wysokim procentem. Tysiące działających u nas spółek unika płacenia podatków w Polsce.

Ponad 150 mln zł zapłacił Bank Handlowy za dostęp do biznesowego know-how swojego głównego partnera – amerykańskiej grupy finansowej Citi. – Jeśli największe światowe koncerny tworzą u nas swoje biznesy, to niech także tu płacą podatki. Co do grosza i bez żadnych sztuczek z kreatywną księgowością – mówi Stanisław Żelichowski, szef klubu parlamentarnego PSL. Polityk proponuje wziąć pod lupę wielkie sieci handlowe. W Polsce wykazują jedno-, dwuprocentową rentowność i od takich zysków płacą podatki. Ten sam biznes prowadzony we Francji czy Wielkiej Brytanii przynosi wielokrotnie większe dochody.
                • Gość: F. Re: obrzydliwe praktyki... IP: *.dsl.bell.ca 09.09.13, 19:31

ESBECKIE praktyki kontrolowania prywatnego zycia ludzi...ludzi normalnych i normalnie sie zachowujacych......ten material filmowy to akt obrzydliwy....na miejscu ludzi filmowanych oddal bym sprawe do prokuratora.....no coz mozna sie tylko wstydzic za brak naszej reakcji na swinskie i podstepne praktyki medow...za to ze usiluja nas ponizyc, nie podniesc do godnosci....czychaja na nasze slabe czesto imtynne momenty zycia.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wprost-Picie-i-Swawole,wid,15965888,wiadomosc.html
                  Parlamentarzyści PiS oficjalnie przybyli na Podkarpacie w związku z wyjazdowym posiedzeniem klubu. Mobilizacja była pełna. - Już kilka dni wcześniej wszyscy dostali serię e-maili i sms-ów z przypomnieniem, że obecność jest obowiązkowa - opowiada jeden z naszych rozmówców z PiS. Na miejscu każdy musi się podpisać na liście obecności. Przy czym nie chodzi bynajmniej o omówienie ważnych spraw. Na prowadzonym przez Mariusza Błaszczaka posiedzeniu przyjmowane są jedynie mało istotne uchwały, nie ma nawet Jarosława Kaczyńskiego. Prawdziwy cel wyjazdu jest inny: bezpośrednio po nim posłowie PiS rozjeżdżają się po Mielcu i sąsiednich powiatach, by agitować za swoim kandydatem w wyborach uzupełniających do senatu Zdzisławem Pupą.
              • Gość: ??? Re: Mariollo moja dollo IP: *.kielce.hypnet.pl 09.09.13, 19:29
                No widzisz popaprańcu, sam przyznałeś, że nie była to twoja "piosenka"..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka