konus1 26.05.10, 08:06 To typowy układ, ale ciekawe do jakich partii należą wymienieni wójtowie, może do PSL? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: / Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 10:08 ja rozumiem te zdziwienie przeciez to w Polsce jest juz norma inaczej jak skrzydla ma rozwinac ? ostroznie i cicho rozwinac skrzydla - chyba tylko nietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łachudra Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.chello.pl 26.05.10, 10:46 ???????????????????? Szkoda mi p.Jarubas. Męczy się sama,a mąż jest nieświadomy.Ciekawe czy wie gdzie pracuje żona? Jest dobra w pracy,tylko szkoda,że nazywa się Jarubas?! Czy to normalny świat???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampada Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 11:02 Ci ludzie z PSL stracili resztki przyzwoitości!Czy rozumie taki co to jest honor i służba ojczyżnie i współobywatelom?Mało wam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:39 honor i takie tam.. oni nie maja nawet elementarnej przyzwoitosci dla nich wladza to jest tylko podzial lupow i to robiony na chybcika bo czas nie zawsze jest do konca nawet kadnecji a pozniej - no coz niewdziecznosc ludzi, nie chcieli nas juz za duzo wymagalismy zostalismy ukarani za jakosc!! zazdrosc ludzka itd itd - tu juz sie troche nauczyli - i to dzieki glownie dziennikarzom ktorzy w takiej dezinformacji sa mistrzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.chello.pl 26.05.10, 16:00 Taka sobie malutka firma rodzinna, a że nie pierwsza to pikuś :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talenty Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 19:25 Szanowna Pani Mariolu Jarubas!!! Inteligentne i pracowite żony to powód do dumy, ale w Pani przypadku to trudno jest mówić o inteligencji - jeśli ma Pani jeszcze tupet do publicznej debaty w kwestii Pani umiejętności, talentu i dyspozycyjności - jak Panią te gminy rozliczają z czasu pracy w kilkunastu wnioskach, w ilu gminach Pani pracowała jak mąż nie był marszałkiem, ile ma Pani wniosków rozpatrzonych z pozytywnym skutkiem za lata 2004 - 2006 i jeszcze jedno co Pani powie tym, którzy znają szczegóły powodzenia Pani wniosków i któregoś dnia opinia publiczna dowie się znacznie więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:03 i to z wielkim hukiem , jeszcze nie jest za późno :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.cdma.centertel.pl 26.05.10, 17:06 Czy pieniądze na pralnię Pałysa też pozyskiwała?Szkoda,że Pałysowa żona się wycofała bo pralnia uchroniłaby zapewne Nowy Korczyn od zalania podczas powodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:33 Kobito, nie mędrkuj, przciez gdyby nie Adas, to by takich wyników nie bylo ? Rozumita ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądna Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:25 Wiecie co - żyjemy z głupim kraju, bo jak ktoś jest na stołku to już oznacza, że musi mieć głupią rodzinę, która nic nie potrafi, bo inaczej to już się posądza o koniugacje i przekręty...CHORE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekręt Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 22:49 Fakty są faktami,czarne jest czarne, białe jest białe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozs Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 12:13 Gdzie i ile za ten rozsądek płacą dla klakierów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 18:54 Tak, bo nie może być tak,że mąż nadzoruje i akceptuje wnioski, które sporzadza zona . Czy dla poł idiotów trudno to zrozumieć ?! Tym bardziej w PSL , gdzie ponoc sa madrale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinna Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 12:47 Ależ, takiego męża ze świecą szukać,jaka dobrana para Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:44 Ignorancja,cynizm i zakłamanie to podstawowe narzędzia trwania Pana Jarubasa i jego świty i to całkiem skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Ja to radze pani się rozwieść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 18:20 Wygląda na to, że jest Pani wyjątkowo zdyscyplinowaną i dobrze zorganizowaną urzędniczką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Marszałku nie nadajesz się typowy PSL obrotowy IP: 66.230.230.* 28.05.10, 10:56 Po raz kolejny potwierdza się lekceważenie społeczeństwa przez PSL. Oni są od kantów i rządzenia a ludzie od roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Dymisja Jarubasa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 23:56 Koniec pieprzenia i wydawania forsy dla swoich,Pawlak Waldemar niech wyjasni wszystkie sprawy kieleckich baronów PSl, na jakich prawach okregiem PSL jak i sterowaniem Urzedu marszałkowskiego w kielcach, dyryguje niejaki Domagalski - zza biurka w Warszawie !!Rozwalic całe towarzystow PSL !Jezcze przed wyborami. Niech sie wicfepremier nie madrzy, tylko wyjasni wszystko o dofinansowaniach unijnych, o pralni posła, wyróżnieniu zony przez męża- marszałka, funklcjonowanai spólek i instytucji zaleznych od Urzędu - Onkologii, lotniskowej spólki, kolejkowej spólki w jędrzejowie, Giełdy Rolnej, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsz Re: Dymisja Jarubasa !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:35 Na co ktoś liczy - przecież to program działania, nie podoba się to do widzenia, świat Pana Jarubasa jest przemyślany i poukładany. Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez pry... 29.05.10, 13:48 Nasz język - nowomowa: świat baronów = świat baranów, tak jak galerie, bardziej niż z wystawą dzieł sztuki kojarzą się z zakupami i tzw galeriankami. Ta Pani /"Mariollla"/czegoś nie chce, to niech małżonek zakaże, pewnie jeszcze może. I nie patrzmy na Pana Jarubasa przez pryzmat jego żony. Przecież on nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:43 Ten u nas w Bielinach to PiS. Wcześniej był wicewójtem w Nowej Słupii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: 62.233.131.* 09.09.13, 12:47 Jeżeli jest jej tak ciężko to niech się zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Mariola Jarubas: Nie patrzcie na mnie przez p IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.13, 13:09 Ludziom z miasta ciężko zrozumieć kulturę chłopską rodziny Jarubasów. Tam to już tylko załatwianie wg klucza klanowo-rodowego, a tu u nas, niestety, trza mieć coś pod kopułą i co gorsza, czasami wygrać jakiś konkurs bo się cuś umie i wie, a nie bo ma się plecy i popychacze w postaci rodziny (np. sekretarka jest ciocią a mama księgową). To dla takich pań Mariol nie do pojęcia, a jest ich w urzędach bez liku, pogaduszki niektórych z nich z NFZ czy UM można se czasem nawet posłuchać na ulicy. Ciężko pracować od 8 do 15-ej, kiedy robić ni ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e c.d. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.09.13, 16:25 Olśniło mnie i połączyłem niedawne zachwyty Pana Marszałka Jarubasa nad nowelkami Sienkiewicza o niedoli chłopa polskiego i te podrygi w rytm pobrzękiwań odpustowych dożynkowych i wyszło mi, że ten infantylizm i wiejskie resentymenty pana Marszałka to stąd się biorom, bo Panu Marszałkowi zwyczajnie w mieście jest źle. Lżej mu się robi tylko na widok swojskiego ugoru i odpustowych kapel dożynkowych w gminie, więc niech sobie ulży chłopina i zrezygnuje z urzędowania, a idzie mieszkać hen gdzieś na wichurę, i sprawa załatwiona. Po co torturować kielczan tymi infantylizmami Sienkiewiczowskimi, jak zew go ciągnie na wioskę do lasów, do wypier....dalać, a nie dupe zawracać ludziom z miasta. I opanowywać kolejne urzędy obsadzać swoimi niedołęgami, jak ta zaraza, wąglik tyfus plamisty. Won na wichurę, do chamowozów i nie będzie płaczów za wiejskimi grajkami. Źle, to wypier papier i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Se Re: Mariollo moja dollo IP: *.centertel.pl 09.09.13, 17:12 Pan Marszałek pewnie często chodzi i nuci sobie, tą piosenkę o Mariolli. Chłopinie jest ciężko w tym mieście z betonu ,a w dodatku z Mariollą Chodzi pastuszek za gąseczkami, a ma ich razem siedem Chodzi pastuszek za gąseczkami - ja tam za Tobą nie będę! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Pasie pastuszek gąseczki, pasie, a bąk mu buczy na basach Pasie pastuszek gąseczki, pasie - ja tam nie będę Cię pasał! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Skubie pastuszek gąseczki z piórek, toć z nudów trzeba coś dłubać Skubie pastuszek, gąseczki skubie - ja tam nie bede Cię skubał! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Pędzi pastuszek do domu gąski, bo już mu w nosku zakrzepło Pędzi pastuszek do domu gąski - a mnie tam zawsze jest ciepło! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Płacze pastuszek za jedną gąską, bo gdzieś przepadła bez wieści Płacze za jedną, a ja nie będę - toż tyle jeszcze jest gęsi! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Mariollo! Mariollo! Moja dollo i niedollo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Mariollo moja dollo IP: *.kielce.hypnet.pl 09.09.13, 18:15 Niesmaczne to było i prymitywne, plagiat, wierszokleto..jakie zioło brałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Se Re: Mariollo moja dollo IP: *.centertel.pl 09.09.13, 18:34 Gdybyś był "pytajniku" bardziej inteligentny to byś wiedział,że to jest piosenka Tadeusza Chyły. Pewnie takich w remizie i na dyskotekach ,gdzie bywałeś utworów nie grali? Nawet pewnie nie wiesz kto to był Chyła- prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Mariollo moja dollo IP: *.dsl.bell.ca 09.09.13, 19:09 Autor Tomasz Molga Wielkie wysysanie Polski Numer: 34/35/2009 (1388) Z polskiego systemu podatkowego całkiem legalnie wyciekają miliardy złotych. Polska spółka-córka sprzedaje zagranicznej spółce-matce towar po zaniżonych cenach albo bierze od niej pożyczkę i potem spłaca ją z wysokim procentem. Tysiące działających u nas spółek unika płacenia podatków w Polsce. Ponad 150 mln zł zapłacił Bank Handlowy za dostęp do biznesowego know-how swojego głównego partnera – amerykańskiej grupy finansowej Citi. – Jeśli największe światowe koncerny tworzą u nas swoje biznesy, to niech także tu płacą podatki. Co do grosza i bez żadnych sztuczek z kreatywną księgowością – mówi Stanisław Żelichowski, szef klubu parlamentarnego PSL. Polityk proponuje wziąć pod lupę wielkie sieci handlowe. W Polsce wykazują jedno-, dwuprocentową rentowność i od takich zysków płacą podatki. Ten sam biznes prowadzony we Francji czy Wielkiej Brytanii przynosi wielokrotnie większe dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: obrzydliwe praktyki... IP: *.dsl.bell.ca 09.09.13, 19:31 ESBECKIE praktyki kontrolowania prywatnego zycia ludzi...ludzi normalnych i normalnie sie zachowujacych......ten material filmowy to akt obrzydliwy....na miejscu ludzi filmowanych oddal bym sprawe do prokuratora.....no coz mozna sie tylko wstydzic za brak naszej reakcji na swinskie i podstepne praktyki medow...za to ze usiluja nas ponizyc, nie podniesc do godnosci....czychaja na nasze slabe czesto imtynne momenty zycia. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wprost-Picie-i-Swawole,wid,15965888,wiadomosc.html Parlamentarzyści PiS oficjalnie przybyli na Podkarpacie w związku z wyjazdowym posiedzeniem klubu. Mobilizacja była pełna. - Już kilka dni wcześniej wszyscy dostali serię e-maili i sms-ów z przypomnieniem, że obecność jest obowiązkowa - opowiada jeden z naszych rozmówców z PiS. Na miejscu każdy musi się podpisać na liście obecności. Przy czym nie chodzi bynajmniej o omówienie ważnych spraw. Na prowadzonym przez Mariusza Błaszczaka posiedzeniu przyjmowane są jedynie mało istotne uchwały, nie ma nawet Jarosława Kaczyńskiego. Prawdziwy cel wyjazdu jest inny: bezpośrednio po nim posłowie PiS rozjeżdżają się po Mielcu i sąsiednich powiatach, by agitować za swoim kandydatem w wyborach uzupełniających do senatu Zdzisławem Pupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Mariollo moja dollo IP: *.kielce.hypnet.pl 09.09.13, 19:29 No widzisz popaprańcu, sam przyznałeś, że nie była to twoja "piosenka".. Odpowiedz Link Zgłoś