Dodaj do ulubionych

Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej

16.06.10, 10:01
burzliwa dyskusja
Obserwuj wątek
    • oloros Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 10:09
      podstawowy blad - gdzie sa uduchowione spotkania wyznawcow domunujacej
      religii?
      czy przed kazdym spotkaniem zapraszana jest wykladnia owej dominujacej
      religii?
      NIE?
      czy was porabalo?
    • maruda_kielce Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 10:20
      jak dla mnie Baza Zbożowa jest przykładem dyskretnego usunięcia z oczu kultury
      niezależnej. Zesłanie na za.d.pie gdzie ciężko dotrzeć.
      Aż dziwne ,że Baza Zbożowa nie znalazła swojego miejsca w tak banalnej
      lokalizacji jak Kieleckie Centrum Kultury - gdzie działaniom twórców mogliby się
      przyglądać kielczanie. Gmach KCK i tak świeci pustkami i jest chyba
      zarezerwowany na OFF Fashion.
      Wiele osób rezygnuje z udziału w imprezach w BZ ponieważ nie jest tam łatwo się
      dostać. Nie każdy ma ochotę chodzić np. po 22 po odludziu jakim jest pobliski
      fragment ul.Świętokrzyskiej czy ,z duszą na ramieniu, przemykać ul.Domaszowska...
      • Gość: asd Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 10:27
        glupoty piszesz, baza to idealne dla nich miejsce, ale wiem, ze nie
        masz wiedzy a jedynie wlasne odczucia wiec uswiadamiam cie, to dobre
        miejsce i wszyscy sa z tego zadowoleni. Nie wiem gdzie ty bys chcial
        wszystkich upchnac w kck, chyba ze swoje mieszkanie moze oddasz na cele
        aletrnatywne. Tak jak teraz wszyscy sie przygladaja ktt. Normalnie
        wszyscy przechodza kolo kck zatrzymuja sie i patrza hahaha..
        • Gość: konstytucja Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 10:32
          "Tak jak Kieleckiemu Teatrowi Tańca - także Bazie - złożył obietnicę
          wsparcia projektu. Tymczasem znalazł się na szarym końcu listy
          rezerwowej."
          Bardzo dobrze ze z obietnic nic nie wyszło bo każdy jest równy wobec
          prawa.
          • Gość: nie jestem artysta Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 11:16
            Baza Zbożowa to nie jest miejsce, gościnne, nie jest otwarta i przeznaczona
            dla wszystkich miłośników sztuk wszelakich
            więc niewiem czemu mielibyście
            otrzymywać pieniądze z podatków podatników. Sami zadbajcie o środki na
            przetrwanie. Dobra sztuka sama się obroni. Funkcjonujecie sami dla siebie, sami
            dla swoich potrzeb. Ja preferuje galerie i domy kultury w centrum Kielc - oni
            powinni zamiast Bazy dostać wsparcie. Jeśli jakaś instytucja jest zła to trzeba
            ją zlikwidować.

• Gość: MoD och PstrykuSerdeczny, Ty nie w Toronto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:19
              och PstrykuSerdeczny, Ty nie w Toronto??? nie na kolejnej swiatowej wystawie?
            • Gość: kąśliwy naprawdę NIEartysta z Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:47
              "Ja preferuje galerie i domy kultury w centrum Kielc - oni
              powinni zamiast Bazy dostać wsparcie" to zabawne co piszesz. Pamiętam jak nie
              tak dawno temu, miałeś okazję(ofertę) zorganizowania Twojej wystawy w galerii w
              ścisłym centrum Kielc. I próbowałeś tą nagrodę na pieniądze zamienić.
              Artystę taka gratka (wystawa) ucieszyłaby niezmiernie, więc chyba trafnie się
              nazwałeś "nie jestem artystą".

Niektórym nigdy się nie dogodzi.
              • Gość: likwidator Re: naprawdę NIEartysta z Ciebie IP: *.gogethosting.com 17.06.10, 08:20
                Gość portalu: kąśliwy napisał(a):
                >
                > Niektórym nigdy się nie dogodzi.

Nie chcą zorganizować wystaw, koncertów czy innych imprez to trzeba ZLIKWIDOWAĆ :/
            • Gość: Kobos2 Re: Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 09:52
              Jeżeli trzymać się Twojej tezy to powinno się pozamykać Domy Kultury
              Policz czas zajmowania pomieszczeń w takim Domu Kultury i w Bazie
              I zobacz ilu ludzi (dostających pensje) przypada na jednego uczestnika.
              W Bazie (o ile mi wiadomo) wszyscy są wolontariuszami.
              Bardzo dobrze że jesteś pracownikiem (Galerii, Domu Kultury), wnioskuje to po stwierdzeniu typowym dla budżetowej kultury, że "Dobra sztuka sama się obroni" Domy Kultury są cały czas dofinansowane i to bardzo dostają duuuże pieniądze o stałej porze z budżetu
              • Gość: Kanclerz Niemiec Re: Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.kundenserver.de 17.06.10, 10:31
                Gość portalu: Kobos2 napisał(a):
                > W Bazie (o ile mi wiadomo) wszyscy są wolontariuszami.

A ja jestem Kanclerz Niemiec. Moi poddani to skrzaty i krasnale.

• Gość: kika wolontariusze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:08
                Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym
                wolontariatem to nie przesadzajcie
                • Gość: bankowiec bogaty zarząd bazy zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:54
                  Gość portalu: kika napisał(a):
                  > Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym
                  > wolontariatem to nie przesadzajcie

Bardzo duże pensje.
                • Gość: wolontariuszka Re: wolontariusze ? IP: 66.102.237.* 18.06.10, 12:31
                  "pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u"

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie utrzymuje te instytucję kosztem najbiedniejszej
                  części społeczeństwa ?
                • Gość: magda Re: wolontariusze ? IP: 67.159.5.* 19.06.10, 09:47
                  czar prysł
                  wolontariatu na Bazie - nie ma?
                  komercha
                  nie dziwne, że Pan Perz się wycofał - dobrze zrobił

> Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym
                  > wolontariatem to nie przesadzajcie
          • Gość: kura Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.techentrance.com 17.06.10, 10:41
            Bardzo dobrze robi Perz! tak trzymać! popieram Pana!
            • Gość: gość Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:01
              No to życzę ci, zeby ta nudząca się młodzież jak juz nioe będzie
              chodzić do bazy zarzyga ła ci wejście do domu, pourywała lusterka w
              samochodzie, piła i kleła pod oknami do rana, cpała na klatce
              schodowej. Bo z nudów takie pomysły przychodzą do głowy.
              • Gość: / Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:35
                alez oferta Kosciola jest przebogata
                Perz ja tylko delikatnie wzmacnia
        • maruda_kielce Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 13:41
          to nawet nie kwestia upchnięcia w KCK , to kwestia możliwości prezentacji
          dokonań. Niech mają zaplecze na Zbożowej a imprezy otwarte dla mas w KCK ...Do
          KCK łatwo trafić i jak mi się wydaje docierałoby tam więcej osób niż na Zbożową
      • Gość: vitz Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 11:15
        zgadzam sie z Tobą. To faktycznie odsuniecie od mozliwosci pokazania sie
        szerszej publiczności. Widziałem kilka przedsięwziec Bazy i zawsze, mimo duzej
        promocji medialnej ( zawsze za darmo )zainteresowały one garstke odbiorców.
        Robiąc tak "trudną" dla szerokiego odbiorcy sztuke nie mozna robic tego na
        marginesie chocby logistycznym. Pomysł Bazy kapitalny, wykonanie.....no cóz
        ludzie bardzo chcą, ale dobrymi checiami..... Pan Perz tez chciał dobrze i wiem,
        że szczerze chciał. Pan Prezydent i Marszałek....moze nie w róznej mierze, ale
        takie przedsięwzięcia traktują raczej PR-owsko. Jestem ZA przeniesieniem bazy
        bliżej ludzi i zgadzam sie że KCK to złe miejsce. Dla mnie idealnym byłby np
        młyn u zbiegu Krakowskiej i Chęcińskiej. Pozdrawiam Ecce :))
        • mizuma111 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 11:31
          Rozwiązanie jest proste - oddajcie Baze Caritasowi to zaraz "świętojebliwy" zarząd województwa kasę przyzna. Tylko spieszcie się bo wybory na jesieni i tylko do jesieni wszyscy lizą rowa Ryczanowi.
          • Gość: R.63 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.kampar-it.com.kampar-it.net 16.06.10, 11:41
            Smutna rzeczywistość - jeśli instytucja działa źle to trzeba ją zlikwidować. Nie
            przypominam sobie aby Baza była otwarta na przykład podczas białej nocy, nie ma
            tam żadnych imprez ani koncertów :/ Pan Perz ma rację.
            • Gość: xx Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:03
              Dla twojej informacji baza jest otwarta codziennie przez cały rok. W
              każdej chwili mozna tam wejść.
              • Gość: kaka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:43
                o ile cię ochroniarze wpuszczą :(
                • Gość: Ochrona Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:53
                  masz racje, o ile Cie wpuszczą.
                  Mają obowiązek nie wpuszczac pijanych, ludzi z alkoholem i innymi uzywkami.
                  Takze nie wszyscy wejda..
        • Gość: zgadzam się Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 74.63.93.* 16.06.10, 17:18
          Gość portalu: vitz napisał(a):
          > Widziałem kilka przedsięwziec Bazy i zawsze, mimo duzej
          > promocji medialnej ( zawsze za darmo )zainteresowały one garstke odbiorców.

Pan Perz ma rację - dla garstki kilku zainteresowanych nie ma sensu dotować i
          utrzymywać ogromnej kosztownej instytucji - Bazy Zbożowej. Popieram Pana
          działania Panie Perz!
        • Gość: Kobos2 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 10:02
          Zorganizuj tam większą imprezę. HA HA HA. Te setki ludzi kręcących się i nie
          mogących zaparkować samochodu.
          Może każdy artysta powinien wejść do każdego mieszkania i prezentować swoją
          sztukę??? Wtedy byliby odbiorcy??? Czy też narzekaliby, że artysta ich nachodzi?
          • Gość: Kobos3333 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 75.102.7.* 17.06.10, 10:36
            nawet o parking nie potrafią zadbać ludzie zarządzający tą niby placówką kultury ???
      • Gość: trzynastka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.nwns.info 16.06.10, 13:48
        maruda_kielce napisał:
        > Wiele osób rezygnuje z udziału w imprezach w BZ ponieważ nie jest tam łatwo się
        > dostać.

Zacznijmy od tego, że tam NIC się nigdy nie dzieje więc o jakich imprezach mowa
        ? autobus linii 13 ma chyba przystanek 50 metrów od Bazy - jak ktoś chce to
        dotrze. Ale jakie to ma znaczenie skoro jest to miejsce, które nie przyciągabo
        nie ma czym przyciągać.
      • Gość: młodymuzyk Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.kimsufi.com 17.06.10, 09:21
        maruda_kielce napisał:
        > Gmach KCK i tak świeci pustkami i jest chyba
        > zarezerwowany na OFF Fashion.

OFF Fashion odbywał się początkowo na Bazie Zbożowej i lokalizacja tej imprezy
        została zmieniona. Podejrzewam, że OFF FASHION nie odbywa sie już na terenie
        Bazy Zbozowej gdyż tam jest ... NIEESTETYCZNIE I BRUDNO. Na mojej osobie to
        miejsce sprawia wrażenie ZANIEDBANEGO. Ale tak jak powtarzam ten BRUD to moje
        subiektywne wrażenie.
        • Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:13
          niestety najwięcej bałaganu robią chyab tam kibicie Korony którzy
          wiecznie malują tam swoje wielkie flagi a przy okazji smrodzą i
          brudzą wszystko dookoła :(
          • komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:15
            A gdzie mają malować umyśle ograniczony. A ty z bazy sabotażysto jesteś
            chyba.Żle ci tam? To wypad.
            • Gość: kinda Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 17.06.10, 20:28
              a ten napis "geje coś tam połamiemy ręce" to gdzie ci chuligani zrobili ? na
              Bazie ? pamiętacie ???
            • Gość: gupia Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:48
              synalkowi pani prezes, kibicowi-malarzowi wszystko wolno, brudzić i
              smrodzić, nie sprzątać po sobie, bo ochroniarze zrobią to za
              niego...inni musza to znosić bo wypad z Bazy :(
              • Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:16
                nie wiem o kim piszesz(moze bys pisal(a) personalnie, jak juz cos niby wiesz, z
                tego co wiem nikt z zarzadu nie posiada pociech w gronie Koroniarzy, a
                Koroniarze wlasnie mieli za niesprzeatanie po sobie juz ograniczany wstep.
                Zasada jest prosta, kto brudzi, ten sprzeta. Z tego co wiem nie ma odstepstw.
    • Gość: dialog i porozumie zielony podział IP: *.147.49.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.10, 11:52
      prawda jest taka ze wiekszosc kasy idzie na wies i do kosciola, taki
      jest sejmik i nikt nic nie poradzi . no chyba ze wyborcy ale to moim
      zdaniem watpliwe bo gdy zajrzec w glab duszy zwyklego kowalskiego ze
      swietokrzyskie to jest to wyborca pis lub psl, cieszy sie z tego ze
      raz do roku na dozynkach napije sie za darmo wodki stawianej przez
      przedstawicieli, ci sami przedstawiciele przywioza mu na swieta
      paczke z podarkami, ktos wykona 20 metrowy row melioracyjny wokol
      posesji czy wytnie stare gałezie zaslaniające linie wysokoiego
      napiecia. ten kowalski ma w dupie baze zbozowa on wogole na gdzies
      kulture dla niego kultura to telewizja i programy typu sedzia anna
      maria ...
    • Gość: ;-[} nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:28
      jedynie slusznej partii
      • Gość: icek Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.26.15.* 16.06.10, 13:15
        dobrze że chociaż w wdk-u tam jakiś gostek robi ,, czystego akorda" co roku,
        trzeba przyznac-facet ma jaja.
        • Gość: mateo Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 62.19.54.* 16.06.10, 13:39
          Tak, WDK to w odróżnieniu od Bazy Zbożowej PROFESJONALNA instytucja zarządzana
          przez Pana Łaganowskiego (PIS)
          • Gość: Andrzej Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 10:08
            Nie kłopot za wiele milionów z budżetu. Za takie pieniądze Józek spod budki
            będzie profesjonalistą.
          • Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 19.06.10, 23:06
            Gość portalu: mateo napisał(a):

> Tak, WDK to w odróżnieniu od Bazy Zbożowej PROFESJONALNA instytucja zarządzana
            > przez Pana Łaganowskiego (PIS)

Od powietrza, głodu, ognia, wojny i tego typu "profesjonalistów" z PiSu - wybaw nas Panie.
            • Gość: peptaś Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.one.com 19.06.10, 23:29
              Gość portalu: peace napisał(a):
              > Od powietrza, głodu, ognia, wojny i tego typu "profesjonalistów" z PiSu - wybaw
              > nas Panie.

Ale WDK działa profesjonalnie. Zdecydowanie więcej jest imprez i
              zainteresowanych od Bazy...

• Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 08:49
                Oferta nieatrakcyjna a jakość i poziom oferowanych usług, kiepskie. Gdzie tam jest profesjonalizm? Chyba w szalecie:) Tak samo profesjonalnie działa ta twoja placówka jak ten twój pisowski dyrektor.:))))
                • Gość: imprezowicz Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.000webhost.com 20.06.10, 08:56
                  Nie zgadzam się. W WDK jest wiele koncertów i imprez w odróznieniu od Bazy
                  Zbożowej. Na przykład giełda staroci - coś wspaniałego - a Baza ? pustka i
                  rozpacz :/
                  • Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 12:49
                    Cały ten wdk to jak na razie jedna wielka „giełda staroci”. Spójrz sobie na czerwcowy kalendarz imprez. Mam wrażenie, że działa tam tylko kino. Wdk organizuje w tym wielkim gmachu tylko 1 impreze. Normalnie jak na kilkudziesięciu pracowników i kilka milionów złotych z państwowej kasy, to „pełnia szczęścia”. Ogólnie to przeważają starocie, stare filmy, cepelia, zespoły dziecięce, kiermasze odzieży oraz innych dupereli i „ciekawe” konferencje. Ach zapomniałbym o tym, ze nowy dyrektor postawił na kulturę chrześcijańska i patriotyzm. Tylko patrzeć jak zrobi tam dom kombatanta z kaplica polową. Oferta „świetna”. A i ten „profesjonalizm” organizacyjny... Tylko pozazdrościć...
                    • Gość: MoD Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:57
                      no nie tylko,
                      w WDKu dzialaja tez grupy taneczne, maja zajecia osoby niepelnosprawne, wiele
                      mlodziezowych i dzieciecych zespolow ma proby. Takze nie jest tak ze jedna
                      impreza i koniec. Badzmy sprawiedliwi.

To jest troche jak z Baza, impreza impreza, ale zajecia i proby (nie bedace
                      impreza) trwaja.
                      • Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 15:51
                        Na próbach zespołów tanecznych, dziecięcych i młodzieżowych świat się nie
                        kończy. Może weź pod uwagę, to że nie wszystkie dzieci są zainteresowane
                        pieśniami i tańcem. Może preferują inne zajęcia kulturalne, których akurat w wdk
                        niema. Rodzice tych dzieci mają prawo oczekiwać od publicznej instytucji, że
                        czasami zaoferuje ona coś ciekawego także ich pociechom. W końcu tez płacą
                        podatki. Poza tym mogliby coś interesującego czasami zorganizować również dla
                        dorosłych.

Jeśli już poruszasz kwestie imprez to, aby sprawiedliwości stało się zadość,
                        przeanalizowałem sobie czerwcowe kalendarium. Oto wnioski:

W czerwcu na 30 dni kalendarzowych wdk proponuje program 16 dniowy. W programie:
                        6 dni to wyłącznie pokazy filmowe dla szkół
                        9 dni – praktycznie większość oferty to seanse filmowe

Oprócz tego:
                        Jedna inauguracja projektu (nie wiadomo jakiego) - o 8.00 rano - godzina
                        wskazuje, że to nie jest „imprezka”, na która mógłby się udać przeciętny
                        Kowalski. To bibka dla pracowników, czy co?

Jedno sympozjum izby handlowej o 10.00 (organizator wdk?! – co to ma wspólnego
                        z kulturą?!)

2 dni – impreza plenerowa w Michałowie, w budynku wdk tylko filmy.
                        Organizatorem imprezy jest stadnina koni a wdk jest współorganizatorem.

Jedna konferencja SBRR – 9.00 – organizator SBRR – temat nieznany.

Jeden koncert wakacyjny – w stylu „dzieci – rodzicom” – 23.06 środa, godz. 15.00
                        – organizator Szkoła Społeczna – Poza rodzicami tych dzieci to przyjdą zapewne
                        tłumy zainteresowanych;)

25.06, piątek - IV Ogólnopolski Przegląd Kapel Rockowych o "CZYSTY AKORD" 2010,
                        organizator wdk, godzina nieznana.

To już koniec tej „atrakcyjnej” oferty. Każdy może znaleźć cos dla siebie ;)
                        Pełna profeska ;)

Wobec powyższego swoje zdanie podtrzymuje.
                        • Gość: MOD Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 00:24
                          Masz racje(ze na probach tanecznych swiat sie nie konczy). Nie analizowalem
                          gleboko programu WDKu (nie jestem czestym gosciem, ale tez nie jestem
                          zwolennikiem likwidowania wszystkich miejsc do ktorych nie chodze :P - jak
                          niektorzy na tym forum) , napisalem tylko ze ilosc imprez nie oznacza ze tam sie
                          nic nie dzieje (to odnosi sie do wszystkich placowek).

Dla mnie o profesjonalnosci osrodka swiadczy to, ze gdyby do WDKu(czy
                          gdziekolwiek) przyszla grupa np 5 osob i zaproponowala ze potrzebuja warsztatow
                          ORIGAMI (przykladowo), to czy placowka by pomogla czy nie, czy to w organizacji
                          czy skierowaniu Ich do wlasciwego miejca (np Bazy). Tak zeby nie odeslac ludzi z
                          kwitkiem.

To w moim mniemaniu swiadczyc by moglo o profesjonalizmie danej instytucji.
                          Przygotowywanie jakiejkolwiek oferty w ciemno jest trudne bo nigdy nie wiadomo
                          czy trafi sie w preferencje "rynku" (nie chce by wyszlo ze tlumacze sie za
                          kogokolwiek, prezentuje tu tylko swoje zdanie). Ale juz gdy masz
                          zainteresowanych, to za punkt honoru (pracujac w tych osrodkach) wzialbym sobie
                          by pomoc pozytywnie zakreconym ludziom, i nie odsylac ich z kwitkiem. (czyli
                          przykladowo zorganizowac warsztaty origami itd.)
              • Gość: xtr Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 20.06.10, 15:10
                Taka dotacja dla Bazy mogła pomóc wiele włąsnie w kwestii profesjonalizmu i
                promocji, więc porównywanie WDK i Bazą nie ma żadnego sensu. Gdyby pracownicy z
                WDK nagle mieli nie dostawac pensji i zabrano by im cały sprzet, uwierzcie na
                drugi dzień nic juz by sie tam nie działo.
        • komuter Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek 17.06.10, 20:18
          Jaja to ma Kiniorski i wszyscy perkusiści z bazy.
          Może w bazie trzeba zrobić Brudny akord dla urzędasów - czyściochów
          • Gość: samotna krycha co się dzieje ze sporymi pienędzmi z urzędu miasta IP: *.one.com 19.06.10, 10:06
            "A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś
            z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we
            wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod
            różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu
            zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać.
            A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich?
            Jest afera jest zabawa :)"

Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie ile dokładnie pieniędzy pożera cała
            instytucja 'Baza Zbożowa' rocznie ? i ile z tych pieniędzy otrzymuje 'Teatr Ecce
            Homo' ? będe wdzięczna.
      • Gość: OK Perz jest O.K. - popieram! IP: *.kroco.org 25.06.10, 08:00
        Wybraliście go w demokratycznych wyborach to go teraz macie. Demokracja. Nie
        wolno narzekać. Perz jest O.K. Fajny gość.
    • Gość: burdello Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:09
      Po co dawaliście marszałkowi wyróznienie ? Po co ? Zaufaliście
      b.członkowi zarządu ?Na jakiej podstawie ?
      Nie wiecie, ze ważniejsze sa: pralnia gaci, domy weselne, puby
      wiejskie,pseudo organizacje ?
      Idiotyzm !
      Przecież Adas jest tak skumplowany z Marcinkiem, ze ten ostatni robi
      co chce. Zamarzylo sie chłopięciu szefowanie w ciepełku inkubatora,
      więc zrobili konkurs , by wygraŁ !
      Takie z was nierozgarniete ludziska...
      • Gość: elon o ja cie... IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 16.06.10, 14:29
        takie wały tylko na kieleckim zadupiu się mogą dziać. wielka wiocha i nie wiem
        czy ktoś tu szybko cos zmieni. Garstka pozytywnych wariatów z Bazy pewnie nie.
        Perz na biskupa. Jarubas na wieś kozy paść.
      • Gość: capone Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: 74.62.154.* 16.06.10, 17:38
        Popieram Marszałka. Popieram byłego członka. Oni wiedzą co robią!!!

>>>Gość portalu: burdello napisał(a):
        >>>> Po co dawaliście marszałkowi wyróznienie ?

Pan Marszałek Jarubas bardzo dobrze wykonuje swoją pracę. Mój głos na PSL był
        dobrym wyborem.

• Gość: ciiii Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 16.06.10, 22:30
          popierasz? lizesz tyek bo ci płaci
          • Gość: Leszek Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.gogethosting.com 17.06.10, 08:18
            Gość portalu: ciiii napisał(a):
            > popierasz? lizesz tyek bo ci płaci

Nie ma sensu finansowania instytucji, która służy tylko garstce ludzi i w której
            nic się nie dzieje, lepiej wspierać profesjonalne instytucje kulturalne jak KCK,
            WDK czy BWA, jakieś muzea, etc...
      • komuter Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! 17.06.10, 20:21
        To przecież napisali że są frajerami> żeby w takiej bazie, brudzie, kurzu
        siedzieć to trzeba być frajerem no nie?
        A nie upominają się o jakieś marne groszątka. Cicho trzeba siedzieć. Do budy!
        • Gość: gupia Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:55
          oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie kilkaset
          tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce
          Homo, dlatego jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana,
          reszta przestrzeni jest taka jak widać....na imprezy ten teatrzyk
          dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym roku chyba ze sto
          tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta
          stowarzyszeń które tam urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś
          chciały tam zrobić z jakiejś dotacji to muszą się prosić o wszystko
          zarządu...kiedyś brałam udział w jednej z takich imprez i zauważyłam
          że ci ludzie z zarządu zamiast w czymś pomóc to traktowali nas jak
          intruzów :(((((
          • Gość: egoistka Teatr Ecce Homo IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:47
            gupia _____ oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie kilkaset
            tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce Homo, dlatego
            jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana, reszta przestrzeni jest taka
            jak widać....na imprezy ten teatrzyk dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym
            roku chyba ze sto
            tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta stowarzyszeń które tam
            urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś chciały tam zrobić z jakiejś dotacji
            to muszą się prosić o wszystko
            intruzów :(((((

Czyli delikatnie mówiąc aktorzy Teatru Ecce Homo śpią na biletach
            narodowego banku polskiego ??? i bieda im nie zagraża ?
          • Gość: xx Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.chello.pl 18.06.10, 15:49
            Pierwsza rzecz - skoro jest tak jak mówisz, to czemu nic z tym nie
            zrobisz?? Napisz oficjalną skargę, pismo, donos, cokolwiek.
            Najprosciej wylewać żale na forum i nic nie robić.
    • kapir Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 14:44
      Tetrapod i Bartek nie mają co liczyć na promocję – musi im wystarczyć
      spot wyborczy Kaczyńskiego!
      Świętokrzyski kurort Busko Zdrój, nie będzie informować kuracjuszy o
      atrakcjach (info kioski) i nie przyciągnie turystów lubiących
      pojeździć na rowerach (ścieżka rowerowa)! Przecież wszelkie
      informacje o pięknych kościołach w świętokrzyskim można uzyskać w
      Caritasie w Sandomierzu!
      Chmielnicki Sztetl – kto by tam promował kulturę żydowską –
      zapomnijmy, że tutaj żyli! Prawdziwemu katolikowi wystarczy
      wspomnienie jednego tylko żyda – tego który zmarł na krzyżu!
      Dymarki – a kto by to promował, przecież już są znane! Niech lepiej
      jedzie do centrum świadomego ojcostwa na Karczówce i pomedytuje!
      Cztery Żywioły Ziemi Staszowskiej w Chlebie zaklęte – a kto by tam
      jechał zabawić się na prowincję! Może przecież pomodlić się przed
      jednym z licznych wyremontowanych ołtarzy!
      Kultura alternatywna w bazie zbożowej – jury widać woli bardziej
      przaśne klimaty! Turysto – jedź do pustelni w Rytwianach rozważać
      żywot eremitów kamedulskich, im uciechy życia i dziwactwa młodzieżowe
      były zupełnie obce i jakoś żyli!
      Powyższe projekty nie mogły znaleźć dofinansowanie, bo przecież 12
      mln. na remonty kościołów było już wcześniej przyobiecane i kościół
      mógłby się obrazić i nie pobłogosławić w najbliższych wyborach.

Więcej tutaj: www.staszow.art.pl/?sub=caly_news&n=143
    • komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 15:12
      W sobotę Hasarapasa. Piwa nie będzie, ale będzie Pogodno i Microwafle, i Blady
      Kris i Herba Micze.
      Jak mają robić imprezy w Bazie, skoro nawet nie dostają dotacji z miasta? Bo
      wszystko idzie na stowarzyszenia kościelne?
      Mam kumpla co ma garaż w bazie i jest spoko.Otwarta 24 godziny na dobę, walić
      w bębny można do woli. Nie ma takiego drugiego miejsca w Ck, ani
      województwie. To że nie ma jak dojechać, to co mają zrobić? Przecież to od
      Tesco jest 3 minuty.
      No i polecam przedstawienia Ecce Homo.To giganci.
      A ten Perz, to jakiś pucybut chyba jest,a nie ma rację. To niech gada że ma w
      dupie, a nie ściemnia. Amen.
      • Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:19
        Hasarapasa od kilku lat ma wsparcie finansowe od samego Pana
        Lubawskiego po znajomości z Kiniorem, który mu wazelinuje choćby na
        każdym plakacie tej imprezy, więc chyba nie wiesz o czym piszesz
        • komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:24
          Czy to jest źle, że będzie Hasarapasa?
          Jeśli chcesz wystąpić bazowiczu to idź do Kiniora. na pewno bez problemu.W
          którym miejscu można cię w bazie znależć? Pogadamy. Boisz się no nie?
          • Gość: myszka tak boję się IP: *.kroco.org 19.06.10, 19:20
            komuter napisał:
            > Czy to jest źle, że będzie Hasarapasa?
            > Jeśli chcesz wystąpić bazowiczu to idź do Kiniora. na pewno bez problemu.W
            > którym miejscu można cię w bazie znależć? Pogadamy. Boisz się no nie?

Tak boję się. W tym wątku piszą przecież sami znajomi z Bazy a nikt się
            nazwiskiem swoim jak do tej pory nie podpisał. A jak się podpiszę to zacznie się
            dopiero personalny wulgarny atak na mnie. Takie towarzystwo na Bazie...
        • Gość: MOD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:04
          A to nie jest tak ze jak ktos cos sponsoruje, to za ten sponsoring sie reklamuje??

Dlaczego Openair Festiwal tak wazelinuje piwu na Hein...n? Dlaczego wszystkie
          niemal imprezy/koncerty wokol sceny wazelinuja roznym firmom, samorzadom,
          mediom, tak same z siebie?? Czy to zasada ktos sponsoruje i ma reklame...
          Te samoloty redbula co lataja, dlaczego nie lataja pod nazwa "zawody lotnicze",
          tylko "Loty redbull".... ale wazeliniarze.

niedlugo bedziecie sie bic o to, ze ktos mial na imprezie slonce, a kto inny
          chmury i to tez bedzie wina bazy, WDKu, itd...

• Gość: gigant Perz ma i będzie miał wKielczanach pełne poparcie. IP: *.one.com 19.06.10, 09:59
        komuter napisał:
        > A ten Perz, to jakiś pucybut chyba jest,a nie ma rację. To niech gada że ma w
        > dupie, a nie ściemnia. Amen.

Pan Perz ma rację i dobrze czyni. Ma i zawsze będzie miał w Kielczanach pełne
        poparcie. Nalezy wspierać takie instytucje jak MDK, WDK, osiedlowe domy kultury
        bo one pomagają autentycznie młodym ludziom.
        • Gość: autor Re: Perz ma i będzie miał wKielczanach pełne popa IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 20.06.10, 15:19
          ale czy należy wspierać kościół z pieniędzy na promocję kulturalną? myślę że ta
          dotacja lepiej by została wykorzystana na Bazie Zbozowej... tam są ciężkie
          warunki które musza być poprawione ale miejsce działało sprawniej. Szkoda że
          tego Perz i inni nie zauważają
    • Gość: sains Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 212.48.121.* 16.06.10, 17:24
      "Baza Zbożowa jest miejscem, w którym odbywają się wydarzenia o znaczeniu
      regionalnym, ogólnopolskim, a niekiedy nawet światowym."

Z tego co czytam powyzej to na Bazie nawet są pisarze z gatunku science-fiction!
      • Gość: mmiastowy Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 18:04
        Zastanawiam się, dlaczego usunięto mój post o Bazie? Nie używałem brzydkich słów
        i napisałem, że jest to świetny pomysł, by rozwijać postawy prospołeczne. Ktoś
        czegoś nie zrozumiał czy mój nick komuś przeszkadza? Ja jestem z Kielc, z
        miasta, tu sie urodziłem, nie jestem kielczaninem z urzędu.
        • Gość: alkoholik Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.45.237.* 17.06.10, 08:26
          Gość portalu: mmiastowy napisał(a):
          > Zastanawiam się, dlaczego usunięto mój post o Bazie? Nie używałem brzydkich słó
          > w
          > i napisałem, że jest to świetny pomysł, by rozwijać postawy prospołeczne.

Redaktorzy "Gazety" to cenzorzy i manipulanci, nie od dzisiaj to wiadomo. Nie
          wolno pisać pozytywnie o Panu Perzu i Marszałku bo skasują takową wypowiedź.
      • Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 18:18
        Sains, rozwin swoja mysl...jak to wyglada z perspektywy Hamburga?

Pewnie Sting u nas nie zagra (a moze??), ale pokazcie mi drugie takie miejce w
        Kielcach, ktore jest otwarte na setki mlodych ludzi, ktorzy moga dac upust
        swojej pasji. Koroniarze, modelarze, muzycy, malarze, ludzie ognia, ceramicy, i
        wszelcy inni ktorzy zamiast siedziec pod sklepem, i narzekac, cos robia.
        Jakakolwiek tworcza aktywnosc by to nie byla. Ja rozumiem ze nie przyjdzie na
        baze tlum ludzi ktorzy chodza na imprezy tylko dlatego ze sa tam budki z piwem,
        taka specyfika miejsca, w tej kulturze nie o budki z piwem chodzi.

Co do dofinansowywania? Od dawnych czasow kultura byla dofinansowywana. Krolowie
        sponsorowali nadwornych artystow.
        Czy to dobrze ze mlodzi ludzie moga rozwijac swoje pasje w takim miejscu(zamiast
        nicnierobienia), czy zle bo miejsce jest niedochodowe. Kazdy niech odpowie sobie
        sam.

Moim zdaniem, chyba to dobrze, ze moze kosztem jednorazowego wystepu jakiejs
        gwiazdy, miasto daje miejsce setkom jesli nie tysiacom osob, na caloroczne
        zajecia, i rozwijanie siebie. ale kazdy moze miec swoje zdanie.
        • Gość: JAJA Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:44
          DAJCIE MARCINOWI SPOKÓJ.PONOĆ RADNY NIEJAKI MARIUSZ GORAJ LATAMI NIE PLACI ZA
          MIESZKANIE, OSZCZĘDZAJĄC NA KAMPANIĘ.
          PROPONUJĘ ZNÓW GŁOSOWAĆ NA PIS.
          • Gość: ok Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.servercabin.com 11.07.10, 01:23
            dobrze perz czyni, czemu macie do niego pretensje
        • Gość: alkoholik Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.45.237.* 17.06.10, 08:24
          Gość portalu: MoD napisał(a):
          > Ja rozumiem ze nie przyjdzie na
          > baze tlum ludzi ktorzy chodza na imprezy tylko dlatego ze sa tam budki z piwem,
          > taka specyfika miejsca, w tej kulturze nie o budki z piwem chodzi.

Budki z piwem na Bazie Zbożowej ? to coś nowego :DDD nie wiedziałem, że
          aktualnie się tam chleje piwo - myslałem, że był zakaz ???!!!
          • Gość: Głupek Leśny Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:46
            Nie pij - czytaj !
          • Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:45
            no coz, dobrze ze chcoiaz o czyms czasem myslisz. Gdybys przeczytal ze
            zrozumieniem, to doczytalbys ze napisalem NIE PRZYJDA LUDZIE SZUKAJACY PIWA. Bo
            jest zakaz.
            • Gość: psycholog Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:50
              chcesz o tym porozmawiać ? drżą Ci ręce i masz problemy ze snem ?
        • Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:30
          a ja myślę, że to sprawa zarządzania, na czym trzeba się po prostu
          znać, a tam w zarządzie siedzą jacyś pseudo-społecznicy na
          etatach...dla mnie Baza na dzień dzisiejszy to folwark Teatru Ecce
          Homo od czasu do czasu robiący za miejską kasę coś z
          Kiniorem...reszta, z tego co wiem, musi walczyć nie tylko z ponurą
          rzeczywistością, ale z tym właśnie hermetycznym i krótkowzrocznym
          ciałem zarządczym owej Bazy...wiele aktywnych ludzi odsunęło się na
          drugi plan nie chcą mieć z tymi gierkami i awanturami do czynienia,
          robią swoje...a mogłoby być tam tak miło i pięknie...ale nie będzie,
          bo tam ludzie sobie skaczą do gardeł o kawałek podłogi i każdą
          złotówkę...a rządzi ten kto ma kasę i nią dzieli...reszta się nie
          liczy :)
        • Gość: zarzad Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:41
          usunięto moj post w którym grzecznie wyrażam swoją opinię o tym że
          Baza jest źle zarządzana i że na dzień dzisiejszy to wg mnie folwark
          pani z Teatru Ecce Homo drygującej zarządem, w którym zasiada
          dzieląc jak matka kasę z miasta i zyskując za to dozgonną
          wdzięczność tych którym dane jest coś dostać...w zamian lojalność i
          głos w kolejnych wyborach...czy to taka straszna opinia? czy to ma
          być dyskusja czy manipulowanie ze strony GW opinią publiczną? czy
          ten post niezgodny z intencjami redakcji też usuniecie?
          • Gość: Kod Kreskowy a to ciekawe! napisz o tym coś więcej! IP: *.servercabin.com 13.07.10, 16:24
            >>usunięto moj post w którym grzecznie wyrażam swoją opinię o tym że
            >>Baza jest źle zarządzana i że na dzień dzisiejszy to wg mnie folwark
            >>pani z Teatru Ecce Homo drygującej zarządem, w którym zasiada
            >>dzieląc jak matka kasę z miasta i zyskując za to dozgonną
            >>wdzięczność tych którym dane jest coś dostać...w zamian lojalność i
            >>głos w kolejnych wyborach...czy to taka straszna opinia? czy to ma
            >>być dyskusja czy manipulowanie ze strony GW opinią publiczną? czy
            >>ten post niezgodny z intencjami redakcji też usuniecie?

a to ciekawe! napisz o tym coś więcej!
      • Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:21
        raz był nawet światowej sławy aktor Nowicki, przyszedł będąc przy
        okazji w Kielcach, popatrzył, poszedł i nie wrócił :(
        • Gość: czysta Re: Dzieci zakurzone z Bazy Zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:58

> raz był nawet światowej sławy aktor Nowicki, przyszedł będąc przy
          > okazji w Kielcach, popatrzył, poszedł i nie wrócił :(

a może, nie ubrudził sobie butów ani niczego ? bo tam sporo kurzu chyba jest ?
      • komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:30
        Grażyna Auguścik jest z Koziej Wólki, faktycznie.
    • Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:50
      uważam też że należy dokładnie podać nazwiska tych osób, które
      napisały ten desperacki list z Bazy Bo jeżeli któś chce załatwić
      sobie przychylność władz przed złożeniem projektu, który potem
      okazuje się kiepski i wykorzystuje medialny szum by znaleźć winnego
      w osobie Perza akurat, twierdząc, że jemu też coś obiecał, to niech
      za to odpowiada nazwiskiem a nie cała Baza Zbożowa jako taka...tam
      jest wiele normalnych osób, którzy się w takie gierki nie bawią i
      taki anonimowy tekst tylko im przypina łatkę...co gorsza w okresie
      kampani przedwyborczej...ja tu widzę nie tylko rozgoryczenie
      nieudaczników ale również manipulację opinią przed wyborami...jeśli
      ta Baza ma być narzędziem propagandy polityczniej, areną sporów, czy
      czyimś folwarkiem to faktycznie lepiej przekazać ją bardziej
      kulturalnym organizacjom, które może nie zajmują się na co dzień
      kulturą ale mają sami tej kultury więcej niż tamci
      • Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:43
        gdybys zadal sobie trud przeczytania tekstu, zobaczylbys ze od poczatku jego
        publikacji jest podpisany, zwroc uwage na linijke pomiedzy tytulem, a logiem
        Gazety...

wiec mozesz uwazac co chcesz, ale Twoje uwagi sa troche bez sensu, bo postulat
        jest od poczatku spelniony.
      • Gość: xx Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:11
        A może weź się do jakiejś pożytecznej roboty zamiast pisać te
        bzdury? Na przykład podobno trawniki mamy zasrane. Daj przykład i
        zacznij sprzątać. A jak nie wiesz - nie wypowiadaj się.
    • unreal.kiniama Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 16:35
      ...czyli, jak mam zrozumieć przekaz płynący z artykułu? Zarząd Bazy zwrócił
      się do Pana Perza z prośbą o protekcję, napisał kijowy projekt, wsparcie nie
      pomogło, w związku z czym są teraz pretensje?? W imię czego miała ta pomoc
      nastąpić (bo boję się głośno wyartykułować)? Litości... jak czegoś nie jesteś
      w stanie zrobić dobrze, zwróć się o pomoc do kogoś bardziej kompetentnego! A
      jeśli coś mimo to się nie uda - znieś to z podniesioną głową... a Baza jest
      fajnym miejscem i być MUSI, ale takie szczeniackie zachowania jak
      niegramatyczny, alogiczny.. i dziecinny tekst który właśnie komentuję, raczej
      nie działają na korzyść tego miejsca.
    • komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:13
      Ludzie!!!! Dajcie już spokój. Przyjdźcie na fajną imprezę w sobotę.
      Jak nie ma parkingu???? Jest przecież przed bazą miejsce na kilkadziesiąt
      samochodów. Chyba piszą ci co serio tam nigdy nie byli.
      A jeden wpis to chyba pana K z pewnej bazowej fundacji ,co wykorzystuje
      kuglarzy i innych za dotacyjne pieniądze i nic nie robi.Tutaj mam żal do
      zarządu że nic nie robi z jego firmą na literę M.Ten znowu że to folwark ecce
      homo.Przecież oni maja salę,z której prawie nie wychodzą. Jak tam jestem (
      często) to bez przerwy próby.
      Mój kumpel z kapelą ma garaż i są szczęśliwi że po kilku latach użerania się
      mają swój miejsce i takich kapel jest wiele w bazie. Do KCK? przenieść bazę.
      To już jakiś kretyn to pisze.
      List alogiczny? ,zaszkodzi temu miejscu? Dobre. Chyba lepiej napisać coś z
      serca, niż lać wodę jak Perzu.
      Koroniarzy się czepiacie? A gdzie mają malować. Wszędzie ich przeganiają.
      Ciągle niezadowolony jazgot. Fora ze dwora do KCK, do WDK między 8 a 16.
      Odwalcie się od Bazy. Tam można pójść o drugiej nad ranem.
      A większość postów pisana w godzinach pracy. O tak panie Perzyku, o tak panie
      Jarubasku. Jacy mądrzy, hopsa, hopsa do klopsa.
      • Gość: kinio Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 17.06.10, 20:26
        to jest śmieszne, że tam podobno nie ma nawet parkingu ??? tak ??? hahahaha !!!!
        nawet nie ma gdzie zaparkować ??? to prawda ??? po co taka instytucja kultury ???
      • Gość: niegupia Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 10:33
        A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś
        z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we
        Jest afera jest zabawa :)
        • Gość: Walerja Ecce Homo IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:19
          Gość portalu: niegupia napisał(a):

> A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś
          > z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we
          > wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod
          > różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu
          > zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać.
          > A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich?
          > Jest afera jest zabawa :)

prosimy aby aktorzy Teatru Ecce Homo nie zabierali głosu w dyskusji
          • komuter Re: Ecce Homo 19.06.10, 09:22
            Prosimy to znaczy kto? Przyznaj się zazdrośniku- samotniku . To ty ciągle
            inaczej podpisujesz i dobrze o tym wiesz? A poza tym dlaczego aktorzy nie mogą
            pisać. Ty im zabronisz? to twoje prywatne forum.
            spadaj. Siedzisz w bazie i tak klepiesz. Spadaj
            Nie ukrywam że jestem związany z bazą,ale z muzykami, koroniarzami i
            kuglarzami. Od ecce homo znam kilka osób i są normalni, a nie takie
            zapienione robale jak ty.
            A ty gdzie się ukrywasz? komputerek gdzie trzymasz, w którym pokoiku,bo ludzie z
            garaży nie mają takich problemów, tylko coś robią.
            Weż do roboty, mogę ci pomóc znależć pracę w Mc Donaldzie. Chcesz?
        • Gość: smiechuwarte Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:52
          niegupia: "A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś z
          ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we
          Jest afera jest zabawa :)"

hahahahahahahaha
    • komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:35
      Ale to nie jest instytucja!!!!!
      Nie rozumiesz....... urzędniku!!!! i nie chodzi tam o imprezy, tylko żeby
      ludzie mieli miejsce do grania, malowania,lepienia we dnie i w nocy.
    • komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:40
      Ale to nie jest instytucja Nie rozumiesz???? urzędniku

To jest miejsce żeby ludzie mieli gdzie grać, malować, lepić we dnie
      i w nocy. Nie rozumiesz???? Nie pij tyle.
    • gdzie_byli_wtedy_rodzice a dajecie sobie tam w nos ? 18.06.10, 00:08
      ??
      • Gość: muzyk Re: a dajecie sobie tam w nos ? IP: 96.9.173.* 18.06.10, 07:44
        jeśli popiją alkohol na Bazie to pewnie jeden tancerz drugiemu aktorowi da w nos
        dopóki plastyk ich nie rozdzieli
        • Gość: Cultur Re: a dajecie sobie tam w nos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:34
          Wszyscy , wszystko , wszystkim dają w nos :))
    • Gość: podatnik W pełni popieram działania zarządu województwa.... IP: 212.48.121.* 18.06.10, 08:41
      W pełni popieram działania zarządu województwa i Pana Perza, nie ma sensu
      wspierać nieatrakcyjnych projektów, które nie służą mieszkańcom Kielc.

PERZ JEST O.K.!
      • Gość: gość Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.chello.pl 18.06.10, 08:51
        A Ty to normalny jesteś? Baza Zbożowa stworzona została lata temu
        dla młodych ludzi, którzy zamiast stać w klatce schodowej i pić lub
        ćpać chcą się zająć czymś innych. To było i o ile wiem jest główny
        profil działalnościtego miejsca. Wiem również, że przychodzi tam
        mnóstwo młodych ludzi, a mają taką możliwość przez 365 dni w roku -
        bez względu czy jest niedziela, czy jakieś mniejsze lub większe
        święto, ZAWSZE baza jest dla nich otwarta. Młodzież może się tam
        wielu fajnych rzeczy nauczyć, oczywiście jeżeli tylko chce. I
        wszystko jest bezpłatne. Mój syn również często tam bywa. Dlatego
        nie rozumiem głosów przeciwko dofinansowywaniu tego miejsca. Lepiej
        naprawiać i sprzątać zniszczone przez nudzącą się młodzież klatki
        schodowe, ławki, place zabaw itp? Nie sądzę.
        • Gość: popieram! działania p.Perza są słuszne i prawidłowe IP: *.lhbhostingserver.com 18.06.10, 09:26
          Jak czytam to co piszesz to dochodzę do wniosku, że Pan Perz ma głowę na karku i
          jego działania są słuszne i prawidłowe. Istnieją w CK profesjonalnie działające
          instytucje jak KCK i WDK i im trzeba przyznać dodatkowe pieniądze. DK Zameczek
          też...
          • Gość: Cultur Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:33
            Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i
            młodzieżą to MDK.
            Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz
            dotacjach.
            To znaczy , że nawet na młodzieżowej awangardzie można się "
            uwłaszczyć " ?
            Pamiętam " Oficynę " , tam nikomu nikt nie płacił !
            • Gość: dolarek Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:16
              Gość portalu: Cultur napisał(a):
              > Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i
              > młodzieżą to MDK.
              > Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz
              > dotacjach.

Tak, oni wszyscy pożerają kasę podatników, zarząd Bazy, Wici, inne fundacje,
              ceramicy i Teatry Ecce Homo. Nikt za darmo nie pracuje.
            • Gość: Gówno Prawda "=====> Gówno Prawda <=====" IP: 74.62.154.* 19.06.10, 09:51
              > Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i
              > młodzieżą to MDK.
              > Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz
              > dotacjach.
              > To znaczy , że nawet na młodzieżowej awangardzie można się "
              > uwłaszczyć " ?
              > Pamiętam " Oficynę " , tam nikomu nikt nie płacił !

BARDZO DOBRA WYPOWIEDŹ!!!
            • Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 12:50
              "Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz
              dotacjach. "

No popatrz, i wydało się, że na bazie jest światło i woda, i nie bierze się
              światło znikąd, a woda nie jest ze studni...

No to może oświećmy. Tak, na Bazie jest woda, i prąd, zespoły i wszyscy którzy
              tam urzędują nie muszą przychodzić z akumulatorami by zasilić wzmacniacze, i
              cały sprzęt którego używają. Może też dla bezpieczeństwa, Koroniarze nie malują
              przy świecach (wszak spraye są łatwopalne), co by nie mówić elektryka jest
              wygodniejsza i bezpieczniejsza...

Tak to prawda. Na bazie są ubikacje. Używa się w nich, jak w większości domów
              wody. (taki mokre, wiecie).

Na Bazie jest ochrona (tak, ta co nie wpuszcza tych co śmiecą, było o tym wyżej).

I uwaga. Na Bazie jest .... werble ... internet. Tak moi drodze, Na Bazie jest
              internet. Pare Fundacji żywo z niego korzysta. Z pożytkiem dla miasta (np.
              informator).

I największa tajemnica. Otóż niestety ani wodociągi, ani elektrownie, ani
              telekomunikacja nie chciały dostarczać Bazie swoich "wyrobów" w formie darowizny.

Być może uważne oko zauważyło, że baza jest remontowana. Oczywiście nie cała i
              nie naraz (bo to wg szacunków architektów wymagałoby paru milionów zł na raz),
              ale fragmentami. Dach nie cieknie, poszczególne pomieszczenia są odnawiane.

I po raz kolejny okazuje się że materiały budowlane nie są wprawdzie niedostępne
              jak to było przez 89r, ale jednak kosztują.

No i te wysokie pensje. Faktycznie, najwięcej lexusów swoi pod Bazą, na tym
              parkingu którego przecież nie ma. Miło się czyta takie historie.

Może to trochę choć wyjaśni na co idą dotacje dla Bazy.

Ale może macie rację, drodzy forumowicze. Może faktycznie dotowanie młodzieży to
              zła droga. Może faktycznie zajmowanie młodzieży czymś twórczym to błąd. Może
              faktycznie Ci ludzie powinni siedzieć w klatkach schodowych i kontemplować
              nijakość. Po co bawić się w teatr i zdobywać nagrody w całej Polsce. Po co grać
              i występować na scenach innych miast (Mafia, Fliper (w TVP niedawno), po co
              malować te Koroniarskie transparenty, niech na trybunach będzie szaro i nijako.
              Po co modelarze mają trenować na hali swoimi autkami, niech siedza w domu, i się
              nie włóczą. Po co Ci ludzie z garaży mają malować, rysować, grać. Przecież z
              tego nie ma pożytku. Tym nie pochwali się żaden polityk przed wyborami. To nie
              są wyborcy.

Może powinno się przeznaczyć te pieniądze na pensje różnych Rad Nadzorczych, Oni
              przecież tyle dla nas robią. Jest tyle niedoinwestowanych urzędów. Pod Chęcinami
              teraz powstaje jakiś inkubator, czy coś, potrzebne będą grube miliony, a
              przecież będziemy z tego wszyscy korzystać, ja Ty, On, Ona... Tam by się
              przydały fundusze, a nie na jakąś młodzież, jakąś kulturę...
              Przecież górnicy będą palić opony zaraz, będą potrzebne pieniądze, przecież
              służby mundurowe trzeba opłacić po 15 latach ciężkiej pracy na ulicach
              (emerytury). Przecież służba zdrowia jest tak niedoinwestowana, a tacy np
              rycerze, czy ogniomistrze mogą się uszkodzić podczas treningu na Bazie, i co
              wtedy?? Tylko koszty generują.

Zamknąć to, postawić hipermarket, i "chodować" galerianki...

Kultura, se wymyślili...

McDonald, centrum handlowe i do domu bo Taniec z Gwiazdami nam ucieknie, i Na
              wspólnej....

btw. dziś na tej bazie co to się NIC nie dzieje Hasarapasa 2010.

Zagrają:
              Pogodno
              Mikrowafle
              Blady Kris
              Dariusz Makaruk
              Kinior
              Orkiestra Świętokrzyska
              Piotr Restecki
              Herba Micze
              Natural Beat Band

oraz zespoły z Bazy Zbożowej.
              Imprezę poprowadzi Kinior.

wystawy fotografii CKF - Galeria Lakiernia, Pulsator
              wystawa Joanny Klich

spektale teatralne:
              Ecce Homo
              Teatr Nicoli

Można się odważyć i przyjechać autem, powinno się znaleść jakieś miejsce.
              • Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 14:31
                Twoje uzasadnienie finansowania Bazy, bo istnieją , a istnienie
                kosztuje jest prawdziwe i bardzo proste .
                Równie proste jest rozwiązanie nie istnieją , i nie kosztują .

Nie chodzi o koszty konieczne funkcjonowania.
                Chodzi o powszechne mniemanie o wolontariacie Bazy i nie
                " etatowej " aktywności kulturalnej.
                Dotowanie może zawsze budzić wątpliwości , ponieważ łatwiej
                kontrolować aktywność i wydatki w placówkach kultury bezpośrednio
                podległych władzom miejskim.
                Transparentność w rozdzielaniu funduszy oraz ogólna do nich
                dostępność , to priorytet .
                Dokonania to uzasadnienie dotacji .

----
                A co do fundacji , to chyba w statucie określiły źródła własnego
                finansowania , więc finansowanie ich pośrednio również z moich
                pieniędzy , wydaje mi się mocno naciąganym tłumaczeniem .
                • Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:13
                  oczywiscie to prawda, ze to co nie istnieje, nie kosztuje.

Tym tokiem rozumowania, moznaby zlikwidowac sluzbe zdrowia (bo Bogu dzieki
                  narazie jestem zdrowy i nie korzystam, a skladki place), klub luczniczy
                  Stella(bez urazy, przypadkowy do wymienienia), bo istnieje, zapewne tez
                  kosztuje, a nie korzystam, bo lucznictwo mnie nie pasjonuje, muzeum zabawek, bo
                  dostaje dotacje (istnieje=kosztuje) a nie bywam, i nie mam dzieci, Korona, bo
                  bieganie kilkunastu gosci za pilka zupelnie mnie nie pociaga, i dlugo moglbym
                  tak wymieniac...

Tylko czy meritum tej dyskusji jest to, czy isnienie kosztuje?? Odpowiedz jest
                  prosta, tak, kosztuje :)

Żadna z fundacji czy stowarzyszen skupionych w bazie, nie dostaje pieniedzy na
                  dzialanosc, z kasy bazy.

Fudancje i stowarzyszenia, zgodnie z prawem, staraja sie o dofinansowania na
                  konkretne projekty w ramach organizowanych przez samorzady konkursow, lub od
                  sponsorow.
                  Nie jest tak ze baza ma jakis budzet i ktos sobie decyduje, a za to zaplacimy za
                  prad, a ta kupke damy stowarzyszeniu XYZ.

Bo widze na forum panuja domysly, i rodza sie historie niestworzone.

Stety albo niestety tak jest ustanowione prawo, że konkursy na dofinansowania
                  organizuja samorzady. I pieniadze te napewno pochodza z naszych podatkow (budzet
                  samorzadu). W tych konkursach startuja fundacje i stowarzysznia, wiec posrednio
                  to podatnicy finansuja dzialalnosc tych grup(bo jakby sie przyjrzec to wszystko
                  finansuja przeciez podatnicy, drogi, sluzbe zdrowia, doplaty dla gornikow,
                  Korone (a nie kazdy musi byc kibicem) itd, itp). To nie jest naciagane
                  tlumaczenie, tylko chyba to jest prawo tego kraju.

Co do etatow, nie wiem dokladnie jak to jest urzadzone w Bazie, ale nie jest to
                  10 czy 15 etatów. To są chyba tylko osoby które nadzoruja dzialalnosc bazy w
                  pelnym wymiarze godzin albo troche wiecej (1 - 2 osoby??).

Wolontariat wolontariatem, ale nie wymagajmy by wszyscy zajmujacy sie
                  jakakolwiek pomoca(chodzi mi o conajmniej pelny wymiar godzin pracy), byli
                  wolontariuszami (czy mamy pretensje do pracownikow pomocy spoleczeniej, ze nie
                  robia tego spoleczenie, albo pielegniarek, ze pomagaja za pienidze??). Czy ta
                  pomoc, jest mniej pomocna?
                  • Gość: niewiem jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.000webhost.com 20.06.10, 09:05
                    "Co do etatow, nie wiem dokladnie jak to jest urzadzone w Bazie"

NIEWIEM ale się wypowiadam.

A Ty jestes MoD jak rozumiem 'rzecznikiem prasowym' Bazy Zbozowej na kolejnym
                    etacie ? bo takie ważne wrażenie sprawiasz ? jednak zbyt dużo tych ETATÓW skoro
                    nawet 'rzecznika' mają :/
                    • Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:11
                      Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma).
                      • Gość: dzik Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:46
                        > Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma).

Tak jestes wolontariuszem z Bazy a Twoja główna praca polega na opluwaniu Pana
                        Perza na tym forum ? Zarząd województwa to profesjonaliści i oni wiedzą co
                        robią. Nie dali kasy dla Bazy - widocznie się nie należy. Bo na Bazie mało co
                        się dzieje. Duzo ludzi - mało wydarzeń. Raz na rok Hasarapasa... równie dobrze
                        może być na placu artystów.
                        • Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 16:59
                          oj cos mi umknelo, prosze zacytuj moja wypowiedz, w ktorej opluwam wg Ciebie
                          Pana Perza??

Teraz, niejako wywolany do tablicy w tym temacie, moge napisac, ze P. Perz sam
                          robi sobie taka "reklame", że chyba nie trzeba nic wiecej dodawac :P,
                          inteligetni ludzie maja swoje zdanie nt takich zachowań, jakie reprezentuje
                          wspomniany dyrektor Perz.

• Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:12
                          chyba masz racje, setki mlodych, i nie tylko, ludzi spedzaja tam tworczo
                          czas(zamiast siedziec po klatkach np, albo chodzic po tesco), a koncertow
                          cotygodniowych brak. Hasarapasa moze i byc na pl. Artystow (moze nawet powinna,
                          blizej centrum), tylko np zespoly Bazowe bez bazy, proby mialyby gdzie?? w
                          Pałacyku Zielińskich??

Jeśli ktoś nie widzi różnicy w placówkach typu Baza a Pałacyk czy Filharmonia,
                          to chyba nie ma o czym rozmawiać...
                          Baza jest jakby poligonem, miejscem dla młodych ludzi, którzy próbuje, uczą się,
                          szukają swojej drogi, Pałacyk, KCK, to sceny dla juz wyklutych gwiazd. Taka
                          jest, obrazowo, i moim zdaniem, różnica.
                          • Gość: prawda jest jedna prawda jest jedna IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:54
                            MoD... Ty wszystko wiesz - może Ty jesteś Zarząd w osobie własnej albo trójcy... ?

niegupia: "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć
                            we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi
                            nickami i tych bredni które wypisujesz."
                      • Gość: bankier Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.web-proxy.us 31.03.11, 15:14
                        > Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma).

-
                  • Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 10:11

Trzeba pisać prawdę , kawa na ławę .
                    Ile , kto za co , co zrobił , kto zaakceptował .
                    Aby nie rodziły się chore przypuszczenia , wystarczy przejrzystość .
                    Informacje ogólnie dostępne o wysokości kwot dofinansowania , ilości
                    etatów , rozliczenia kwot.
                    Nic trudnego.
                    To pozwoli zainteresowanym właściwie ocenić wartość typu
                    nakład/jakość .
                    Nic głupszego jak dziwnie utrzymywana tajemnica , która powoduje ,
                    że wszyscy czują się winni , oraz podkulają ogony.
                    Chyba , że prawda jest zupełnie inna .
                    Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista
                    nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury .
                    • Gość: Aneta Re: Gówno Prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:48
                      "Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista
                      nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury."

Ja myślałam, że to instytucja non-profit ???!!!!! a tu jakiś biznes ktoś uprawia ???

Może to ktoś wytłumaczyć ???
                      • Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:15
                        No Celtur, dawaj, piszesz ze wiesz, to powiedz co to za biznesy w tej bazie ??
                        • Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:27
                          ??????

Gdzie padło w moich postach słowo biznes ?
                          • Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:24
                            "Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista
                            nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury . " na podstawie tego
                            akapitu kolezanka Anita komentujac ten wpis wysnula wizje biznesów...Ona tez
                            zadala w sumie pytanie.
                            • Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:26
                              sorki, Aneta, ale raz podpisuje sie kulturalna, raz dzik, raz Aneta, pomylil mi
                              sie nick.
                            • Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:33
                              ... widziano też tam osła , którego mrówka niosła :))
                              • Gość: dokładnie Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 20.06.10, 21:44
                                > ... widziano też tam osła , którego mrówka niosła :))

A napewno nie widziano żadnego wolontariusza.
                              • Gość: Kasjer Kwoty dofinansowania przez Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:10
                                www.bip.kielce.eu/editor-cm-web-portlet/content/NDk1NjU=/Tab_Nr_13%20dotacje%20spoza%20sektora%
                                20finan.pdf
                                • Gość: milionek na wolontariat to nie wygląda IP: *.startvps.com 20.06.10, 22:24
                                  Delikatnie powiem, że jak się zsumuje wszystkie instytucje z Bazy Zbożowej
                                  (czytaj: wolontariat - wszyscy pracują za darmo) to może by nawet wyszedł MILION
                                  ? w dokumentach UMu nie ma np. Wici i nie ma Pana Ceramika. A tak wogóle to ja
                                  nie mam czasu ale o ten MILION moglibyśmy powalczyć.
                                  • Gość: MoD Re: na wolontariat to nie wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:52
                                    tylko do czego to piszesz??

A jak sie zsumuje wszystkie instytucje z Kielc(lacznie z tymi spoza bazy) to
                                    tych milionow wyjdzie wiecej, a z polski jeszcze wiecej.

Tylko o co chodzi?? O to ze ktos cos robi? Bo meritum dyskusji sie jakos zagubilo.

Czy chodzi o to ze wogole sa jakiekolwiek dotacje i to zle??

Bo jesli wniosek jest taki zeby zlikwidowac wszystkie dotacje, to wreszcie
                                    przynajmniej wiem o co chodzi w tej dyskusji.

Becelowe jest chyba bicie piany jak w piaskownicy ten dostal wiecej, tamten
                                    mniej. Raczej nie nastapi w naszym kraju (i wogole) taki stan, ze pieniedzy
                                    bedzie tyle ze kazdy dostanie, zapracuje na wszystko, co by chcial. A
                                    jakikolwiek podzial jakiejkolwiek kwoty prowadzi do bezsensownych dyskusji o
                                    sensownosci tego podzialu. Tak bylo, jest i bedzie. I to jest chyba meritum
                                    calej ten dyskusji.
                                    Każde niemal wydarzenie w tym miescie/kraju, odbywa sie z czyjas pomoca, czy to
                                    samorzsadu, czy sponsorow. Festiwal Harcerski, roznego rodzaju koncerty
                                    plenerowe, wydarzenia, przeglady, nagrody, konkursy. Na wszystko to ida
                                    pieniadze z budzetu. Na funkcjonowanie osrodka Baza tez. I na swietlice
                                    osiedlowe tez. Będziecie żądać likwidacji tego wszystkiego, bo jest dotowane??
                                    Filharmonia tez jest dotowana, przeciez nowa siedziba nie powstaje z pieniedzy
                                    za bilety. Tez nalezy ja zlikwidowac??

mam wrazenie ze ktos komus czegos zazdrosci i zamiast prosto powiedziec, to
                                    zaczyna sie wymyslanie lexusow, i wszystkich tych bzdur ktore tu sie pojawily.
                                    • Gość: Renata Popieram Pana Perza - on ma rację. IP: 74.62.154.* 22.06.10, 23:07
                    • Gość: Oli Re: Gówno Prawda IP: *.ezprovider.net 20.06.10, 21:34
                      "Trzeba pisać prawdę , kawa na ławę .
                      Ile , kto za co , co zrobił , kto zaakceptował .
                      Aby nie rodziły się chore przypuszczenia , wystarczy przejrzystość .
                      Informacje ogólnie dostępne o wysokości kwot dofinansowania , ilości
                      etatów , rozliczenia kwot."

Zgadzam się.
                  • Gość: sponsor Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 20.06.10, 21:47
                    > Fudancje i stowarzyszenia, zgodnie z prawem, staraja sie o dofinansowania na
                    > konkretne projekty w ramach organizowanych przez samorzady konkursow, lub od
                    > sponsorow.

W tej idiotycznej dyskusji pojawiło się słowo SPONSOR. Kto jest sponsorem Bazy ?
                    • photoreporter np ja jestem sponsorem. 20.06.10, 23:58
                      np ja.
                • Gość: kasjerka Re: Gówno Prawda IP: *.ezprovider.net 20.06.10, 21:32
                  > Dotowanie może zawsze budzić wątpliwości , ponieważ łatwiej
                  > kontrolować aktywność i wydatki w placówkach kultury bezpośrednio
                  > podległych władzom miejskim.
                  > Transparentność w rozdzielaniu funduszy oraz ogólna do nich
                  > dostępność , to priorytet.

Baza Zbożowa powinna posiadać BIP gdzie wszystkie informacje kto ile zarabia i
                  kto ma ile Mercedesów przed i po zatrudnieniu w w/w placówce powinny byc podane.
                  Grajmy w otwarte karty.
              • Gość: xx Re: Gówno Prawda IP: *.chello.pl 20.06.10, 12:20
                I tak to właśnie jest, ale ludziom nie przetłumaczysz, że w bazie
                dzieje się mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy. Gdyby ogłosić konkurs
                na najbardziej złośliwe, niezadowolone i pesymistyczne miasto, to
                Kielce mają główną nagrodę jak w banku. Jak młodzież wysiaduje po
                klatkach i placach zabaw - źle, jak znajdzie się ktoś z pomysłem i
                zajmie ją czymś innym - też źle, bo na pewno kradnie i robi
                przekręty. Ręce opadają.
                • Gość: kulturalna Re: Gówno Prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:40
                  Gość portalu: xx napisał(a):
                  > I tak to właśnie jest, ale ludziom nie przetłumaczysz, że w bazie
                  > dzieje się mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy.

Czyli co sie dzieje ? wiatr hula po hali na bazie ? a strażnik rano otworzy
                  brame a wieczorem ... zamknie ? Mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy to sie dzieje
                  na przykład w KCK, MDK czy WDK. Pałacyk Zielińskiego ma bogatą ofertę za co
                  dziękuję Panu Pomorskiemu. Im - pałacom trzeba dać kasę bo widać, że się "dzieje"!
                  • Gość: xx Re: Gówno Prawda IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:52
                    Powiedz czy byłaś kiedyś na bazie? skąd stwierdzenie "wiatr hula po
                    hali"? Jak jesteś choć trochę kumata, to nie powinnaś porównywać
                    KCK, MDK, czy WDK, a już nie daj boże Pałacyku do Bazy. To zupełnie
                    inna bajka, o zupełnie innym profilu. A "pałace" mają wystarczającą
                    kasę, łącznie z Pomorskim. Zaręczam ci również, że zobaczyłabyś co i
                    jak się może dziać, gdyby ta cała młodzież co całe dnie i noce w
                    jakiś sposób realizuje się w Bazie zaczęła z nudów wymyślać nowe
                    sposoby zabawy, lub (co bardziej prawdopodobne)powielać te, które
                    widzi w blokowiskach i zna z pierwszych stron gazet. Oj wtedy się
                    zadzieje, ciekawe czy też będziesz za dotowaniem Pana Pomorskiego i
                    jego kieszeni. Ale niestety kultura nie zawsze chodzi w parze z
                    rozumem.
      • Gość: nietoPERZ Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:20
        ale przeciez nie popieraj p. Perza, bo On sie juz ustawil na inne stanowisko pod
        Checinami. Nie musisz Go juz popierac.
      • Gość: podatnik Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:07
        To Panie Marcinie, tak jak sie umawialismy, ja poslodze na forum, i posada pod
        Checinami sie znajdzie, jak utalilismy? :P
    • Gość: Brawo PERZ!!!! Brawo PERZ!!!! IP: 212.48.121.* 18.06.10, 09:28
      Brawo PERZ!!!!
      • Gość: nietoPERZ Re: Brawo PERZ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:22
        Brawo, swietnie sie ustawiles...
        • Gość: cytat "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci" IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:56
          niegupia: "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć
          we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi
          nickami i tych bredni które wypisujesz."
    • Gość: obserwatorka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.102.237.* 18.06.10, 12:25
      kika: "a ja myślę, że to sprawa zarządzania, na czym trzeba się po prostu znać,
      a tam w zarządzie siedzą jacyś pseudo-społecznicy na etatach...dla mnie Baza na
      dzień dzisiejszy to folwark Teatru Ecce Homo od czasu do czasu robiący za
      miejską kasę coś z Kiniorem..."

proponujesz zmienić zarząd ? to, że Pan Perz nie dał pieniędzy to wina złego
      zarządu ?

• Gość: Znany Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.centertel.pl 18.06.10, 12:29
      Ecce kumoter i kika z nadzieją rodzinie dajcie sobie na wstrzymanie,
      mieszanie w realu wystarczy, po co jeszcze mącić w necie?
    • Gość: egoistka cytat IP: 173.212.217.* 18.06.10, 15:25
      gupia napisała: "oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie
      kilkaset
      tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce Homo, dlatego
      jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana, reszta przestrzeni jest taka
      jak widać....na imprezy ten teatrzyk dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym
      roku chyba ze sto
      tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta stowarzyszeń które tam
      urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś chciały tam zrobić z jakiejś dotacji
      to muszą się prosić o wszystko
      intruzów :((((("

"Kilkaset tysięcy złotych" - Co się dzieje z tymi pieniędzmi ???
      • Gość: wyjaśniacz Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:27
        egoistka, no nie czytalas wyzej?? Aktorzy teatru Ecce Homo na nich spia,
        przeciez ktos juz to wyjasnil.

smiech na sali (nie tylko teatralnej).
    • komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 19.06.10, 09:14
      Prosimy to znaczy kto? Fundacja Regionalis? A poza tym dlaczego aktorzy nie
      mogą pisać. Ty im zabronisz? to twoje prywatne forum.
      spadaj.
      Nie ukrywam że jestem związany z bazą,ale z muzykami, koroniarzami i
      kuglarzami. Od ecce homo znam kilka osób i są normalni, a nie takie
      zapienione robale jak ty.
      A ty gdzie się ukrywasz? komputerek gdzie trzymasz, w którym pokoiku.
      Weż do roboty, mogę ci pomóc w Mc Donaldzie.

• Gość: o.n.a. komuter IP: *.techentrance.com 19.06.10, 09:41
        Pienisz się 'KOMUTER' cały tydzień siedem dni w tygodniu na forum ? jak bita
        śmietana.

Nie ukrywam się, do zobaczenia dzisiaj w sobotę na Bazie! Jakbyś napisał kim
        jesteś to bym podszedł porozmawiał etc...

• komuter Re: komuter 20.06.10, 19:55
          O kurcze, jaka zmarnowana szansa. To gdzie i kiedy i jak cie poznam?
          Bardzo chętnie pogadam. Jutro będziemy grać w garażu. A ty gdzie będziesz? Bita
          śmietana się pieni? To jest źle ubita.
    • Gość: smieszne pan Perz ma kurde racje z tym wszystkim IP: 94.75.228.* 21.06.10, 00:32
      hahaha - ludzie z bazy zbożowej klakierzy i inni - jeśli otrzymujecie na swoje
      działania kilkaset tysięcy złotych z budżetu to nie opowiadajcie o
      wolontariatach i że brakuje wam kasy i druga kwestia - porównując was do innych
      kieleckich placówek kulturalnych to macie bardzo skromną ofertę dla mieszkańców
      miasta
      • Gość: MoD Re: pan Perz ma kurde racje z tym wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 15:11
        To prawda ("macie bardzo skromną ofertę dla mieszkańców
        miasta")że Baza nie bije się o pierwszeństwo, ale już było tu wałkowane parę
        razy, że to nie dom kultury, ale pracownie i warsztaty...dlatego nie wiem skad
        porównania ciągłe do WDK, MDK, KCK, Pałacyku. Żadnej z tych instytucji nie ma
        sensu dublować, One już są, i działają.

• marta-mamadwojga porównując - wrocław 21.06.10, 15:38
        nie mieszkam już od wielu lat w Kielcach, ale z ciekawością czytam ten wątek, w
        bazie nie byłam (jak będę w kielcach na pewno nadrobię zaległości)
        chciałam Wam tylko przedstawić że kasa z grantu (dana w tym przypadku z UM) to
        nie kasa do kieszeni. wraz z fundacją prowadzę we wrocławiu Klub dla młodzieży -
        skala dużo mniejsza od bazy, zajmujemy się tylko 60 dzieci - mamy na rok koło
        100 tyś z tego ja dostaję (jako kierownik)1000 zł brutto, reszta na
        instruktorów, wyjścia, wycieczki, jedzenie dla uczestników itp. mogę rozliczyć
        każdą złotówkę i na koniec roku podaję takie rozliczenie do publicznej informacji

350 to nie dużo, ale żeby nie było głupich domysłów zgadzam się, że Baza, jako
        otrzymująca pieniądze od podatników, powinna przedstawić rozliczenie, żeby każdy
        mógł się przyjżeć że utrzymanie takiej dużej placówki to duży koszt

co do funkcjonowania nie wypowiadam się, bo nie jestem w temacie
        • Gość: Przemysław Re: porównując - wrocław IP: *.directvps.nl 22.06.10, 06:26
          > mamy na rok koło
          > 100 tyś z tego ja dostaję (jako kierownik)1000 zł brutto, reszta na
          > instruktorów, wyjścia, wycieczki, jedzenie dla uczestników itp. mogę rozliczyć
          > każdą złotówkę i na koniec roku podaję takie rozliczenie do >publicznej
          informac ji

a w kieleckiej Bazie Zbożowej to jest tajemnica kto ile zarabia i jak są
          rozdysponowane pieniądze ?
          • Gość: Kielcok Re: porównując - wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:09
            I właśnie robienie z tego tajemnicy , czyni sprawę niejasną , i
            nieklarowną . Nie ma czego się bać, chętnie zapłacę ze swoich
            podatków ale muszę wiedzieć za co !
            • komuter Re: porównując - wrocław 22.06.10, 21:58

Nie jest to tajemnicą. Wystarczy zapytać i odpowiedzą.
              Nie ma tam żadnych tajemnic.Przestańcie się nakręcać.Lepiej skupcie się na
              wyborze prezydenta 4 lipca. Jutro mam próbę w garażu/. To do mojego
              bazowicza-zazdrośnika.Będziesz jutro w bazie?
              • Gość: Renata czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości publiczn IP: 74.62.154.* 22.06.10, 23:06
                Ja bym chciała wiedzieć co się dzieje z tak dużymi pieniędzmi a nie chce
                ujawniać swojego nazwiska. To powinno być opublikowane na stronie www za
                wszystkie lata. Nie tylko Baza ale inne podmioty jak Teatr Ecce homo. Czemu tak
                nie jest ? czemu to jest ukryte gdzieś zakamuflowane ? Czemu twierdzicie, że
                jesteście wolontariuszami a potem okazuje się, że bierzecie ogromne dotacje ?
                • Gość: MoD Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 18:07
                  Jak mniemam dotacje są rozliczane (to jest chyba warunek jej przyznania), i
                  odpowiednie instytucje ku temu powołane rozliczają przyznane pieniądze (chyba
                  przy takim rozliczeniu nie mozna zgubic nawet zlotowki, więc skoro prokuratura
                  nie krąży w okolicy, chyba te kontrole przebiegają bez wykrycia nieprawidłowości).

Dziwne by było gdyby na forum ktoś zaczął się tłumaczyć, przed chcącą pozostać
                  anonimową Renatą, i innymi anonimowymi forumowiczami.
                  Chyba to nie miejsce (forum) na takie rozmowy.

Choć rozumiem, ze woalka anonimowości, pozwala malkontentom dać upust swoim
                  frustracjom, i wyżyć się choć tu (na forum).
                  • Gość: Cultur Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 19:05
                    Mod ty też jesteś tu stale obecny i bardzo aktywny :)))
                  • Gość: nieanonimowa Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.xrea.com 23.06.10, 20:11
                    >>>> Choć rozumiem, ze woalka anonimowości, pozwala malkontentom...

Przede wszystkim Ty i inni 'aktorzy' są anonimowi. Podpiszesz się nazwiskiem to
                    ja też się podpisze nazwiskiem.

Nikt nie pisał o żadnych nieprawidłowościach ani przestępstwach ale to chyba nic
                    złego, że chce wiedziec co sie dzieje z 500 000 złotych, które pochłania Baza i
                    'aktorzy' ? widzę, że jawność i otwartośc jest postrzegana jako coś złego.
    • Gość: Ag. nikt na forum nie jest anonimowy IP: *.servercabin.com 23.06.10, 20:17
      Ja chciałabym tylko zaznaczyć, że nikt tutaj nawet jeśli się nie podpisze nie
      jest anonimowy. Jeśli opluwacie nieładnymi wulgaryzmami Pana Perza to musicie
      się liczyć z konsekwencjami. Jeśli Wam nie odpowiada zarząd województwa który
      jest bardzo profesjonalny i decyzje dot. Bazy są słuszne i prawidłowe to w
      następnych wyborach wybierzecie inny zarząd. Demokracja. Tak wybraliście i teraz
      musicie to akceptować.
    • Gość: rezerwuar Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.one.com 25.06.10, 10:03
      "na temat rozstrzygnięcia konkursu "Promocja gospodarcza i turystyczna regionu"
      z Regionalnego Programu Operacyjnego ... Tymczasem znalazł się na szarym końcu
      listy rezerwowej"

Ktoś musi być na początku i ktoś musi być na końcu. Budżet nie jest z gumy. Perz
      ma rację.
    • Gość: parkingowy Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.servercabin.com 27.06.10, 09:07
      Czemu Baza Zbożowa podczas "Święta Kielc" nic nie organizuje ? po co miastu taka
      instytucja, która nie ma w swojej ofercie niczego dla mieszkańców ? przejadacie
      tylko pieniądze a można by je spozytkować na budowę dróg i miejsc parkingowych w
      mieście.
      • Gość: Kielcok Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:08
        Jak to czemu , bo nikt " wolontariuszom " nie zapłacił !
        • Gość: stażystka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 27.06.10, 17:57
          Gość portalu: Kielcok napisał(a):
          > Jak to czemu , bo nikt " wolontariuszom " nie zapłacił !

SMUTNE TO CO PISZESZ,
          że nie ma wolontariuszy i ludzi bezinteresownych.
          TYLKO KASA SIE LICZY
          Kasy nie dostali to Baza nie pracuje w Święto Kielc.
      • Gość: nietoPERZ Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 11:29
        e, bo wiesz Pan Perz chyba pojechal pod Checiny juz i prawdopodobnie nie bedzie
        chodzil po deptaku, to po co Baza ma cos organiozwac, skoro Pana Perza nie bedzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka