Dodaj do ulubionych

Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem

20.06.10, 21:20
Nie ma sie czym chwalić..
Obserwuj wątek
    • Gość: jjj Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:24
      Ale wstyd Gosiewo
      • Gość: kielczanin Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 213.77.117.* 22.06.10, 08:49
        w II turze zrobimy jeszcze lepszy wynik trzeba sie bronić przed żydokomuną
        • haxman Reżim trzyma się mocno 23.06.10, 11:09
          www.youtube.com/watch?v=ctYLzUTpFHQ
    • Gość: lech Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:29
      Mam nadzieję ze w drugiej turze świętokrzyskie zagłosuje na
      Komorowskiego. Chyba w I głosowały berety
    • notuski Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem 20.06.10, 21:32
      No i teraz na wczasach 1 dzionek z bani!
      250km do Polskiego konsulatu!!! By nie oglądać kartofla w TV!!!

Najpierw był wstyd za SLD teraz za pis.
      kielczanie - homosovieticus!!!!!!
      • Gość: polka Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:37
        Ale jesteśmy jednak prostaki kartoflaki. Qbciach!!!!!!
        • Gość: lhkbjk;l;' Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:43

kartofle i buraki,obrzydliwie ciemne
        • Gość: Hans Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 16:00
          Ciekawe ile jeszcze postów wstawisz pejsaty frajerze .
        • Gość: ala Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.kielce.vectranet.pl 21.06.10, 18:41
          Daj spokój, ja się wyborcom nie dziwię, ciężko głosować na kandydata,
          który jak tylko zaczyna mówić to od razu gafę strzela.
    • Gość: TET Przepraszam za Kielce IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 21:44
      Cholera i znów cała Polska będzie się śmiała że Kielce to Ciemnogród. I niestety
      będą mieli rację. Jak można głosować na gościa któremu w życiu wyszła tylko
      jedna rzecz... wyhodowanie kota.
      • lumpior Totalny obciach. 20.06.10, 21:50
        MOHER rzadzi,Rydzyk,Ryczan!!!! WSTYD.
        • Gość: ..... Re: Totalny obciach. IP: 77.79.210.* 21.06.10, 10:15
          Wyłączmy Kielce z tego wieśniackiego województwa!
      • Gość: Tylko Korwin-Mikke Re: Przepraszam za Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:36
        Nie masz swojego rozumu tylko spijasz co Ci media wpajają? Co Cię to obchodzi co
        o Nas myślą? Ty pewnie o innych miastach i mieszkańcach tychże regionów dobrze
        myślisz.
        Możesz się wyprowadzić np. do Warszawki, będziesz taki światowy, stolicowy,
        "ełropejski", platformowy, postępowy itp. I pozbędziesz się wstydu. Najłatwiej
        to zapomnieć o przeszłości. Ale nie tędy droga.
        • Gość: TET Re: Przepraszam za Kielce IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:48
          W przeciwieństwie do Ciebie mówię za siebie. Nie muszę słuchać ojca dyrektora by
          wiedzieć co napisać lub powiedzieć. I zamiast o przeszłości wolę myśleć o
          PRZYSZŁOŚCI. I jakoś nie wyobrażam sobie że może być dobra pod wodzą Jarosława
          K. Gościa który przez całe życie tylko dzielił i poróżniał. I w to że w ciągu 1
          dnia stał się aniołem dobroci.
      • Gość: opiniodawca Re: Przepraszam za Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 13:00
        Niestety nie bezpodstawnie nazywają nas zaściankiem Polski. Jak pokazują
        statystyki, na Kaczyńskiego głosował najmniejszy odsetek ludzi wykształconych...
        Ale prosty, zmanipulowany, wschodni lud znów dał się nabrać manipulacji Rydzyka
        i innym zakompleksionym wyznawcom "teorii spiskowych"
        .....wstyd to mało powiedziane:/
      • Gość: Arek Re: Przepraszam za Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:42
        Kielce to nie wieś tu wygrywa Bronek
    • Gość: Q Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.aster.pl 20.06.10, 21:46
      "Nasz region znalazł się wśród województw Polski południowo-wschodniej"

Ale ku... obciach...
      • Gość: TW lumpior Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem! :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:00
        Jak kłamią platfusy.

IP 109.243.48- z jednego komputera politruk młodzieżówki porażki obywatelskiej, nadaje sobie kilka nicków/nawet płeć dewiant zmienia/: jjj, lech, polka
        i kłamie "zbiorowo",tak jak murgrabia i Nasz Najukochańszy Przywódca słońce Peru Maczo Picu.
        To dopiero początek "polityki miłości i poprawności politycznej".
        • Gość: JA-SZEF Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem! :D IP: *.chello.pl 20.06.10, 22:09
          to raczej ty masz juz nickowe rozdwojenie jazni.. pewnie skutek
          dzisiejszego na twojego kandydatka.
        • Gość: TET Twój Szef za to jest wzorem moralnym IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:39
          A może ten miłośnik wyleniałych sierściuchów jest wzorem do naśladowania?! Podaj
          chociaż 1 przykład tego co ten nieudacznik życiowy zbudował? Jak on ma prowadzić
          Polske jak nawet nie tylko baby przez kilkadziesiąt lat żadnej nie potrafił
          znaleźć ale nawet założenie rachunku bankowego było dla niego nadmiernym wysiłkiem.

Wolę być w XXI wieku z Słońcem Peru niż cała ta klika życiowych nieudaczników
          pod wodzą Pana 2 lewe ręce.
    • Gość: alicja Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:08
      No niestety nie ma się czym chwalić. Jak zostanie prezydentem to i tak to
      województwo zlikwiduje.
    • Gość: Baobab Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:35
      Wstyd :/
    • Gość: Maras Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.kielce.vectranet.pl 20.06.10, 22:36
      Jestem dumny z mieszkańców województwa Świętokrzyskiego.
      Szkoda że wielu Polaków nie myśli, daje się ogłupiać
      tendencyjnym mediom i głosuje na takiego typka jak Komorowski. Jest jeszcze
      szansa, że przez najbliższe 2 tygodnie przejrzą na oczy, zaczną myśleć
      samodzielnie i zrozumieją że Polska jest najważniejsza.
      • Gość: d Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.chello.pl 20.06.10, 22:45
        Maras moze to ty dajesz sie oglupic, tym hasełkom wlasnie.
    • Gość: Tylko Korwin-Mikke Sami jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:41
      Polecam znalezienie genezy określenia "wykształciuchy" i zastanowienia się nad
      czym co się sobą prezentuje.
      Myślicie, że Bronek będzie lepszy? A jakie to ma znaczenie kto wygra skoro
      władza jest w rękach Służb i prawa UE?
      Myślenie ma przyszłość. Pozdro.
      • Gość: TW lumpior Re: jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:48
        Jasnogród miłośny,wykształcony, z właściwą sobie poprawnością
        polityczną i kulturą wyraża się o konkurentach politycznych.
        • Gość: zawstydzony Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.ghnet.pl 20.06.10, 22:52
          • Gość: lajkonik Re: Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.chello.pl 20.06.10, 23:08
            krakowiaczki tak sie wstydza tego ze nawet krakowska wyborcza tego nie
            napisala ze u nich niestety tez taki wynik.
          • Gość: CCC Re: Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.aster.pl 20.06.10, 23:15
            Za rządów PIS prawie całą pulę pieniędzy na drogi, ówczesny rząd rzucił
            wschodnim regionom nierobów, więc teraz wschodnia Kielecczyzna z wdzięczności
            głosuje na PIS i dalej w spokoju żyje z pisowskich inwestycji i "janosikowego"
      • Gość: aaaaaaa Re: Sami jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.chello.pl 21.06.10, 00:37
        T Y L K O
        KORWIN MIKKE
    • Gość: ~ Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:45
      Wstyd mi za moje województwo. Po raz kolejny zaliczyło się do zacofanej "ściany
      wschodniej". Szkoda.
    • maciej-ryszard Polska uber alles, tacy są tu ludzie 21.06.10, 03:10
      bezmyślne ciemniaki o polofaszystowskim charakterze

tylko wojna może ich czegoś nauczyć, ta na którą zostaną wysłani, gdy
      do władzy znowu dojdą neopolofaszyści z PIS
      • Gość: Filip Re: Polska uber alles, tacy są tu ludzie IP: *.dsl.bell.ca 21.06.10, 04:14

...hahaha...

...ciekawa reakcja...kandydat Platformy juz w pierwszej turze nie
        zostal prezydentem...?
        ...a to ciekawe...?

...a dlaczego nie zostal...?...przecie sadaze byly dla niego
        wysmienite...!

...i nie jest dla mnie jeszcze wazne dzis kto zostal prezydentem
        wazne sa obecne wyniki....ktore trafily do mediow....a o czym one
        mowia ...?....ano o tym ze ludzie juz maja dosc rzadow
        Platformy....i bardzo slusznie dosc mataczenia, dos oklamywania
        spoleczenstwa, dos afer finansowych...dos drogi bez drogowskazow...
        • Gość: fann a dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 04:29
          dziekuje wszystkim za glosy jedyna alternatywa dla Swietokrzyskiego
          to Kaczynski ,i mam nadzieje ze dotrze to do Was
          • Gość: matylda Re: a dlaczego ? IP: *.chello.pl 21.06.10, 05:37
            Widzisz, mnie przeszkadza, że Kaczyński manipuluje elektoratem wykorzystując
            wszystkie dostępne środki (nawet śmierć), licząc - jak się okazało, całkiem
            słusznie - na niepamięć zbiorową wyborców, dla których 2005 r. to zamierzchła
            przeszłość. Mam nadzieję, że pojawią się w drugiej części kampanii prawdziwe
            twarze PiSu i zobaczymy, jak bardzo kandydat Kaczyński się zmienił:P. Wczoraj
            podlizywał się Napieralskiemu i SLD, co mi przypomniało, że już kiedyś mówił o
            ludziach o marnej reputacji, z którymi nie będzie nigdy współpracował, a potem
            zawiązał koalicję z Samoobroną i Lepperem i proponował Renacie Beger przejście
            do PiSu i odpowiednie stanowisko dla niej i jej znajomych. To są fakty! A nie
            jakieś brednie o potencjalniej zmianie. Gratuluję Jarosławowi Kaczyńskiemu
            sprawnego sztabu i osób, które profesjonalnie przygotowały jego kampanię, zmianę
            wizerunku, gratuluję pomysłu, by ukryć najbardziej znanych działaczy (Kurskiego,
            Girzyńskiego, Kuchcińskiego, Karskiego, Macierewicza), gratuluję chytrego
            konceptu, by singla ukryć za kobietami, prowadzącymi kampanię (Kluzik-Rostkowska
            i "jojcząca" Jakubiak,która wywołuje u mnie agresję, ale ja jestem uczulona na
            ten typ kobiety). Przeciętny wyborca pewnie nie zadał sobie pytania, dlaczego w
            imieniu PiSu wypowiadają się osoby, które występowały najczęściej po katastrofie
            w Smoleńsku? Bo mają nam tamte dni przypominać. Dlaczego kobiety PiSu w tej
            kampanii występowały w żałobie, chociaż posłanka Kempa wesoło sobie śpiewała na
            scenie? Czy to nie jest manipulacja?
            Po prostu całość tej kampanii to ściśle przemyślana strategia. Dlatego wolę
            Komorowskiego z jego gafami. Przynajmniej widać, że radzi sobie sam.
            PS. To, że u nas wygrał PiS, nie jest dla mnie zaskoczeniem, a efektem fatalnej
            pracy parlamentarzystów i samorządowców z PO, tego, co ludzie obserwują na
            lokalnym podwórku (obsadzanie stołków swoimi: ZEORK; niedbanie o kieleckie,
            świętokrzyskie sprawy: drogi).
        • Gość: darek Re: Polska uber alles, tacy są tu ludzie IP: 94.230.17.* 21.06.10, 07:10
          Fakty sa takie,że niestety PO traktowała i traktuje ten region po
          macoszemu,próby likwidacji urzędów,agend,nie dbanie o drogi i
          inwestycje,słaba praca posłów i senatorów z PO teraz procentuje.Ś.p
          Gosiewski jaki był taki był,ale się udzielał,był medialny,może
          niewiele zrobił,ale był aktywny,czasem zbytnio.Kieleccy działacze PO
          praktycznie nie istnieją w centrali,nie ma lobbingu w parlamencie na
          rzecz regionu.Trudno się więć dziwić,że ludzie głosują na PIS.
          Piszę to cierpkie słowa choć nie jestem zwolennikiem PIS.
    • Gość: zdzisław50 Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 193.59.255.* 21.06.10, 05:57
      Pewnie,że nie ma , skoro nawet nie potrafimy odmieniać nazwy swojego województwa. Wstyd dziennikarze.
      • Gość: zdzisław50 Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 193.59.255.* 21.06.10, 06:01
        Ups.... miało być.. Pewnie , ze nie ma się czym chwalić..
    • oloros Brawo Korwin 21.06.10, 07:35
      dla mnie niespodzianka jest spory sukces Korwina - Mikke - 2,5 procent
      wynik
      tylu ludzi rozsadnych w Polsce - niespodzianka
      w swietokrzyskiem - nawet statystyki nie wykazaly jakie mial poparcie
      - =no ale jezeli idzie o rozum i swietokrzyskie to spotkanie tych
      dwoch rzeczy jest niemozliwe - chyba z powodu malej ilosci jodu w
      powietrzu
      • oloros Re: Brawo Korwin 21.06.10, 08:06
        na serio to wyborywygral Napieralski - teraz on rozdaje kart
        widac ze jedyna mozliwa koalicja ktora jest wmozliwa Polakami to PO z
        SLD
        PSL z tym poparciem nie wejdzie do Sejmu
        ale czy to dobrze
        oczywiscie ze nie - mialkosc i nijakos rozmyta w sosie pseudoczerwonym
        - nie do strawienia, mozna zwymiotowac
        • Gość: SA Re: Brawo Korwin IP: 91.209.141.* 21.06.10, 08:38
          Wschodnia ciemnota, niestety...
          • Gość: kielczanin Re: Brawo Korwin IP: 213.77.117.* 21.06.10, 09:00
            jestem dumny z ludzi w woj. świętokrzyskim ważne dla nich są słowa Bóg Honor
            Ojczyzna , w Kielcach jeszcze dużo żydokomuny
            • lumpior Oto przyszlosc,Kaczynski,Rydzyk,Ryczan,mohery.. 21.06.10, 09:08
              www.skubi.net/IV-RP-6.jpg
              • Gość: KoomCK Re: Oto przyszlosc,Kaczynski,Rydzyk,Ryczan,moher IP: *.chello.pl 21.06.10, 09:21
                Tak ciemnogród itd. Oprócz Kielc to tak. Popatrzcie na wyniki. W Kielcach
                Komorowski miał największe poparcie w województwie. Ciemnogród w tych
                miastach/miasteczkach oprócz Kielc jest straszny. W samym mieście ludzie
                zaczynają myśleć, a na tych wioskach i wioseczkach dalej "un bendzie głosował co
                ksiądz z konfesjonału powie" i taka jest prawda.
            • Gość: korwin Re: Brawo Korwin IP: *.chello.pl 21.06.10, 10:27
              o i kielczanin sie przyplątał.. Znwou wypisuje brednie pt. wykładni
              legalnej kto jest polakiem a kto nie. Honor , Ojczyzna to sie liczy i
              na pewno nie glosowanie na twojego kandydata.
      • Gość: szansa Re: Brawo Korwin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:38
        Takze jestem ZA odurzędniczeniem Kielc.
        "Więcej mechanizmów, mniej leniwych, ciężkomózgowych popychadeł na
        etatach"
      • Gość: Poldi Dokladam sie do braw JKMikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 17:06
        Wynik w Kielcach 3,05% rewelka
        • haxman Re: Dokladam sie do braw JKMikke 21.06.10, 18:36
          Ja głosowałem na JKM.
          • lumpior " Podobno" Edgar zyje? 21.06.10, 18:41
            wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8044577,W_gminie_Osiek_Kaczynski_zdobyl_ponad_71_proc_.html
    • konus1 Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 09:15
      WSTYD, ale działania jego eminencji i innych sukienkowych przyniosły
      efekty. Totalna nieświadomośc.
      • Gość: kielczanin Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 11:15
        nawet sobie nie chce wyobrazac jak sukienkowi beda mieli dobrze gdyby
        wygral ich kandydat... dlatego wszyscy na 2 ture bo nie moze byc tak ze
        znowu powiat decyduje..
        • Gość: maruda Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 11:22
          Co wczoraj powiedział biskup Ryczan w ostatnich słowach kazania? Czy nie była to
          agitacja wyborcza i złamanie prawa?
          • Gość: lajko Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:16
            a co powiedział?
      • Gość: lajkonik z kielc Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 11:20
        niestety sciana wschodnia i katolickie zacofanie...
        ludzie na wsiach glosuja jak ksiadz wskaze
        unia europ: bee
        doplaty: naleza sie
        euro: bee
        najwazniejszy konkordat i kasa dla biskupa

buraczany region, kiedys dobry wynik leppera, teraz kaczynskiego
        • Gość: axyzm Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.tktelekom.pl 21.06.10, 11:27
          Nie wszyscy głosujacy czytaja posty zaslepionych idiotów na forach
          internetowych i zagłosowali w zgodzie ze swymi pogladami nie
          ulegajac totalnej krytyce zachowań innych niz głoszone w jedynie
          słusznej telewizji prywatnej.
          • Gość: murek Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 12:03
            Dobrze, że telewizja publiczna zachowuje dystans:P.
          • Gość: lajko Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:08
            w swoim nieskonczonym rozsądku zaglosowali na tego, co ksiadz proboszcz i
            jedynie sluszna telewizja publiczna,
            czyli na kandydata, który "się zmienił".

• Gość: kornel Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: 178.56.39.* 22.06.10, 14:12
          Gość portalu: lajkonik z kielc napisał(a):

> niestety sciana wschodnia i katolickie zacofanie...

He, he. "Katolickie zacofanie" powiada lajkonik. A tymczasem
          katolicka jest np. Austria, Bawaria, Belgia, Lombardia, Katalonia -
          ale co tam, dla lajkonika to zacofańcy.
          • babaqba Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows 30.06.10, 19:42
            Gość portalu: kornel napisał(a): > He, he. "Katolickie zacofanie" powiada
            lajkonik. A tymczasem
            > katolicka jest np. Austria, Bawaria, Belgia, Lombardia, Katalonia -
            > ale co tam, dla lajkonika to zacofańcy.

Belgia katolicka? W kawałku, tym zacofanym. Bawaria? Zgadza się, ale jest
            silna POMIMO katolicyzmu. A nie dzięki niemu. A teraz poprosimy o listę
            państw i regionów biednych i zacofanych - tu znajdziesz pełną listę
            krajów silnie katolickich w towarzystwie krajów muzułmańskich. Zauważ, że
            to właśnie katolicyzm zafundował Europie setki lat mordów i wojen
            religijnych, które kosztowały kontynent więcej istnień niż jakakolwiek
            inna wojna. Czesi zostali praktycznie wybici. Przez katolików. Polski też
            to dotyczy - dzięki katolickiemu pijakowi Wazie, Szwedzi zaorali nam
            kraj, co było największą klęską w całej historii Polski. Byliśmy
            znaczącym państwem do momentu, kiedy katolicyzm nie zwyciężył (XVII
            wiek). Potem już tylko upadek.
    • Gość: ekonomista Komorowski tam,gdzie można jeszcze coś ukraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:35
      Zwróćcie Państwo uwagę, taka jest prawidłowość w całej Polsce!
    • juffinek Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 12:00
      Nie rozumiem tych, którzy w demokratycznym kraju, po demokratycznych
      wyborach ubliżają ludziom tylko dlatego, że mają śmiałość zagłosować
      zgodnie ze swoim wyborem. Głosowałem na Komorowskiego, ale wstyd mi
      za tych, którzy obrażają ludzi głosujących inaczej. Szczególnie
      tych, którzy wnioskując z wpisów głosowali podobnie do mnie. Przykro
      mi, że ci, których kandydat ma w haśle "zgoda buduje", potrafią w
      tak pogardliwy i prześmiewczy sposób wyrażać się o innych. Mam
      nadzieję, że to tylko niechlubne wyjątki. Bo jesli nie to czarno
      widzę drugą turę.
      • Gość: amen Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.cdma.centertel.pl 21.06.10, 12:14
        Choć najglośniej z ambon ryczał nic nowego nie wykrzyczał.Ludzie mądrzy, w Kielcach pasterza nie słuchali i na Komorowskiego głosowali.Niech nas pasterz nie poucza jak watroba mu dokucza.
        Żłośc biskupie nie pomoże, bo z watroba gorzej być może.
        Cóż nadęty ty biskupie twe kazania ja mam w d....ie
      • Gość: lajko demokracja ma swoje prawa... IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:15
        rozumiem co masz na mysli, demokracja ma swoje prawa.
        zlosliwe komentarze, to troche efekt frustracji, ze moi rodacy po prawie 5
        latach kiepskiej prezydentury (obrazania sie i uprawiania polityki historycznej,
        wypraw wojennych na kaukaz i comiesięcznych wizyt zagranicznych w wilnie)
        glosuja na brata, ktory podobno się w ostatnich tygodniach zmienil (???), co
        powtarzaja jak mantrę jego sztabowcy, a do czego on sam sie dystansuje.
    • Gość: kielczanin wygra gajowy z wąsem jedynie gdy sfałszują wybory! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 12:43
      należy używać własnych długopisów,flamastrów itp ....
    • wojtek.toronto Polacy w USA wybrali Jarosława Kaczyńskiego 21.06.10, 13:01
      www.polskieradio.com/
      • Gość: TW lumpior Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 13:52
        Kolejny już raz pełen nienawiści zaścianek, szumowiny,
        pegieery i mohery, robole i wieśniaki,
        miernota i durnota zapatrzona w zatęchłą przeszłość

odwróciła się od

szlachetnych i poprawnych, miłośnych i zgodnych, statecznych
        i poważnych, mądrych i przystojnych, kulturalnie usmiechnietych,
        dobrze sytuowanych.
        • Gość: Pon Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 14:53
          i do tego hamstwo gryzie POńską ręke
          • Gość: PiS nie da Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.chello.pl 21.06.10, 15:33
            wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/mapa-wyborcza-polski-jak-mapa-z-czasu-zaborow,1,3301489,aktualnosc.html
            Dlaczego biednyś? Boś głupi. Dlaczego głupiś? Boś biedny. To jest najlepszy
            komentarz do tej mapy.
            Wy naprawdę wierzycie, że PiS da?
            • lumpior Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 15:41
              www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY
              • Gość: Ali Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 16:02
                obejrzyj to matole.www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA
                • lumpior Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 16:11
                  Gość portalu: Ali napisał(a):

> obejrzyj to matole.www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA
                  www.youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY
                  • haxman Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 18:40
                    Mamuśka?
                    www.youtube.com/watch?v=-j3yYVTSNiU&feature=related
        • Gość: antysocjalny Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.chello.pl 21.06.10, 15:29
          Szkoda tylko, że ci drudzy muszą cię utrzymywać.
          • Gość: fasz Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 16:03
            Niech żyją narodowi socjaliści z PiS
            • Gość: Filip Re: ONI- dziela dzis Polske.... IP: *.dsl.bell.ca 21.06.10, 16:54

Ludzie - jak tu nie pisac o innych pieknych ludziach z mojego
              regionu....Kielczanie znowu udowodnili ze sa potega, ostoja naszych
              narodowych interesow....i wiecie co...czasem czuje takie
              zaskoczenie...w sumie biedny region ale - ludzie wspaniali...szkoda
              tylko ze ta druga czesc spoleczenstwa tego dziadostwa...tego
              czytania niepolskiej prasy, ci ogladacze wiecznego kabaretu,
              ci "znawcy tolerancji"...ci znawcy na swiecie ludzkiej biedy ale
              wlasnej nie widzacy...ci upieprzeni narodowa bieda juz w kolysce.."a
              jakos tam to zycie przeleci"...te menele po dyskotekach wychowane w
              pasozytniczym zyciu nie myslacy ani o wlasnej przyszlosci ani
              oprzyszlosci Polski...gdzie oni byli...dlaczego nie poszli do urn
              wyborczych..."a ja tam sie polityka nie interesuje"...ale debili
              polityka interesuej sie toba i decyduje o twojej przyszlosci...czy
              myslisz ze Komorowski bedzie mial dla ciebie inne
              rozwiazanie ...?....gdy to on bedzie decydowal o mechanizmach
              politycznych i gospodarczych....to zycie na dnie zmusi cie do
              emigracji jak juz wymuszalo na nie jednym pokoleniu urodzonym w
              Polsce - taka a nie inna decyzje zyciowa...czy ty myslisz ze
              emigracja to latwiejszy chleb...nic podobnmego...moje miejsce Polaka
              jest w Polsce...ale komuna wyjazd wymusila na mnie..i dlatego tu
              jestem...

.jak myslisz - dlaczego 80% POLONII AMERYKANSKIEJ i KANADYJSKIEJ
              glosowalo na Jaroslawa Kaczynskiego....?:

...miejsce tej spolecznosci zyjacej poza granicami ich ubogiego
              kraju jest tam gdzie do wladzy 60-t lat temu doszla swolocz na czele
              z protegowanymi ruskimi prokuratorami - oprawcami jak Humer,
              Wolinska, Ruzanski...wspomaganymi ideologicznie przez kakich
              klalnow jak Leszek Kolakowski...( a pozniej wrogi element usiluje
              lagodzic ta glupote profesorska piszac ze Kolakowski pisal bo z okna
              mial widok na pomnik Lenina..)...gdzie dzis sa tacy karjerowicze
              jak red. naczelny Polityki..tow.Rakowski...?

Od Platformy az zionie falszem...dla mnie to jest jej polityczny
              kontrakt na zlecenie CZERWONYCH PLUTOKRATOW WALESY.....to sa
              interesy PRLowskiej nomenklatury...ktora potrafi tylko dbac o wlasna
              dupe...i wczesniej czy pozniej doprowadzi do ostrego spolecznego
              podzialu ktory juz dzis widac...stad "biale jest biale a czarne jest
              czarne"...ale dla patriotow...oni juz dzis klamia ze to Kaczynski
              wprowadza te podzialy...ale faktem jest ze to ONI.
    • Gość: wyborca toż to całe Kielce IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.10, 16:56
      dzisiaj Kaczor, jesienią WEL
      • Gość: abrazo Re: toż to całe Kielce IP: *.chello.pl 21.06.10, 18:02
        Dlatego filipie ze to głownie wyjechali tacy ludzie z podkarpacia, i
        innych biednych regionow Polski, zacofania mentalnego i gospodarczego,
        slabo wyksztalceni, dlatego masz taki tam wynik. Widac wlasnie po tych
        polakach katolikach jak sie tam klocicie za wielka woda. Dobry felieton
        o tym byl w jednej z gazet ale ty czytasz tylko to co ci czarny z
        ambony nakaze wiec nie wiesz dlaczego taki wynik, chwalic sie nie macie
        czym :).
        • Gość: szansa brednie abrazo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:51
          ..." o tym bylo w jednej z gazet"..; i to wystarcza abrazo, abrazo
          już wszystko wie!
          A ja ci powiadam, ze aby za Ocean wyjechac, utrzymać sie tam, trzeba
          mieć 'jaja" i łeb na karku. Do tego trzeba chcieć i umieć uczciwie
          pracować, trzeba mieć "otwartą głowę", oczy szeroko otwarte i dobry
          słuch - do nauki języka obcego.
          Obywatelstwo USA ,otrzymują tylko rzetelni ludzie, obywatele.
          Jaki procent takich, jest w Polsce?
          Dla leniwych, tchórzy i umysłowo ociężałych, na emigracji nie ma
          miejsca.
          • abrazo Re: brednie abrazo 21.06.10, 19:58
            brednie szansa. Czasami madrze piszesz ale nie teraz.
            Jakos to wiesz polacy w Anglii tez sie zadomowili wiec trudno to nie
            było. Zgodzic sie jednak musisz ze przytoczone argumenty sa faktami i
            wnioski samemu mozna wyciagnac bo sa zgodne z prawdą.
      • Gość: anonim Re: toż to całe Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:47
        Od Kielc to się pajacu odczep w CK kaczor przegrał to zacofana wieś
        świętokrzyska na pisuar głowuje
    • sygitoyo Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 19:52
      Wenta, Sołowow, Klicki, Piasek, Liroy,Kumański, Herbuś ...itd
      Po .... Kielcom politycy?
      • Gość: duduś Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 20:00
        Najlepiej było by żeby Kielce same były województwem bo reszta chwały
        nie przynosi.
    • Gość: pularda Kielce się nie popisały Komorowski passe!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 21:03
      Jak można głosować na tego ociężałego umysłowo dziecioroba mordercę leśnej
      zwierzyny.To przywilej bogatych wtajemniczonych członków służb np.WSI i ubecji....
    • aje2010 Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 21:22
      CO ZA WSTYD!!!NA CALA POLSKE!!!
      • Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 07:35
        >>...117 tysięcy 662 nieważnych głosów....<<

Zwrociliscie na tego rodzaju wynik uwage...to jest jakis nienormalny
        stan...listy zostaly tak sporzadzone by doszlo do pomylki...to jest
        ilosc mieszkancow sredniego miasta w Polsce.

...Falszerze !

...mnie juz nic nie zdziwi...zadne wyniki...spoleczenstwo
        polskie "zchodzi na psy"...poniewaz dotad podstawowe regulu ,
        regulujace zycie spoleczne byly dla tego spoleczenstwa
        niedostepne...narod poszedl na zakupy do supermarketu...i tam chyba
        skonczy...
        ...By sie nieco otrzasnac z tej glupoty...wypada JUZ TYLKO czekac na
        najgorsze - czyli spoleczna mobilizacje ktora zdaza sie tylko W
        CHWILACH BEZ WYJSCIA...
        ...czasami sam sie sobie dziwie - jak ja z tamtad uszedlem z
        zyciem...przeciez ja jeszcze jako mlody szczon lba nadstawialem
        walczac o madrosc narodu, bo wierzylem ze ta madrosc musi znalesc
        swoje chwile zaistnienia....a tu masz...tylko 44.72%

...to znaczy ze ta wspomniana madrosc narodowa wcale nie chce sie
        ujawniac...a ostatni ktorzy zamierzali ujawnic wlasna madrosc tez
        zrezygnowali i ostatnim pociagiem odjechali do Irlandii.

...juz pozno - w ognisku dopalaja sie ostatnie kawalki
        drewna...jeszcze chwila i zostanie zasypane piaskiem...z daleka
        dobiega szum wodospadu...a w gorze rozgwiezdzone niebo..ksiezyc w
        pelni . wlasnie maly czlowiek wybral jedna z miliona gwiazd,
        zastanawia sie jaka moze ich dzielic odleglosc... z glowa zadarta
        ku niebu mysla ogarnal i tuli do siebie nieznana mu planete...jedna
        z miliardow jej podobnych....ten maly czlowieczek mamaluje jutro swa
        mala wybranke....radosna, rozswietlona, otoczona aureola...wysuszy
        papier na odwrocie olowkiem napisze date i schowa go do czarnej
        teczki...byc moze po latach...odnajdzie ow namalowany skrawek
        nieba... na nim date i pewnego bardzo podobnego jak ten miniony
        wieczor znow zapatrzony w rozgwiezdzone niebo... wyszepcze - "zycie
        kocham cie...z tym rozgwiezdzonym niebem."..ale nie dzis...dzis
        gasi kazde ognisko, kazdy ogien nawet ten najbardziej
        tragiczny...choc jego strzepy bolesnie wciaz w nim sie tla...i tlic
        beda wyrywany ze snu przez przeszywajace bolesne wycie syren.

• Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 13:20

Polonia nie bierze udzialu w wyborach drugiej tury...czyli
          J.Kaczynski przegra w okregu Warszawskim.

...zatem beda mieli za prezydenta Ukrainca...a czy taki wybor zblizy
          te dwa panstwa...watpie i niby po co...

Premierem niemiec a prezydentem ukrainiec...demokracja po
          polskiemu...no niech tak bedzie....zobaczymy....skoro dzieci nie
          zaglosowaly madroscia matki to znaczy ze te matki sa tez gowna
          wart...i skazaly wlasne dzieci na takie same szambo.

...Glusi Polacy nie slyszeli glosu syreny...on sie wam przypomnie.
          ...niewierzysz ...?... wydrukuj i zachowaj...ten dzwiek syreny byl
          jak ostatnia przestroga prezydencka....i wszyscy o tym
          wiedza...wszyscy to czuja.. Platforma juz uprawia polityke
          wynaradawiania...ludzie ze wsi mieszkajacu w miejskich blokach nie
          nrozumia jak to pracuje...
          • abrazo Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows 22.06.10, 13:44
            jak zwykle klepiesz te pierdoly moze jakies dowody kiedys.
          • Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:05

...dziekuje wam za ta problematyke polska...

...ona wymuszala na mnie muslenie i pisanie...ale juz mam tego
            dosc..tej szarpaniny z glupota...tego nieustanego naprowadzania na
            wlasciwe tory myslenia, oceny sytuacji politycznej Polski widzianej
            z zewnatrz..juz mam Polski dosc...ona zniecheca, a jesli cos
            zniecheca to wowczas odwracamy sie i odchodzimy...no bo niby po co
            tak uparcie trwac...tam w kraju drozdzuja sily nieprzychylne jakiejs
            tam Polonii...wy to wy, a my to my - dwa oidrebne sobie
            swiaty...najlepsze tego prezyklady...jak potraktowano w kraju
            niejednego wielkiego Polaka...na Paderewskim sie
            skonczylo...Modrzejewskiej juz w Krakowie na dworcu nie wolno bylo
            mowic po polsku...Kobylanskiego potraktowano jak przestepce....a
            Humera traktuje sie nie jak zbrodniarza ale pokrzywdzonego obronce
            wladzy ludowej...( jakiej tam wladzy ludowej...?...kiedy ona byla
            ludowa...?....byla wladza przestepczego elementu wywodzacego sie ze
            srodowiska zydowskiego, ukrainskiego i niemieckiego...)

...najnizszy udzial w wyborach odnotowano w wojewodztwie slaskim...
            to tez o czyms mowi..(Slask i Pomoze..)a w Wioelkopolsce wplywy
            niemieckie sa znaczne.

...my chemy tutaj normalnie zyc,
            i smiac sie tylko od ucha do ucha
            i niech spokojnie mijaja dni,
            a gorale nam moga nadmuchac.

...bo ci gorale to patrioci z dluga historia obrony polskosci...a
            slazacy ...to taki element bez swiadomosci narodowej.
            • Gość: Filip Re: glosuj na tego Ukrainca...co majatki odbierali IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:38

...w kazdym badz razie PiS...to jest potecial na ktorym mozna by
              bylo zaczac budowac odrodzenie Polski..mozna by bylo zciagnac do
              kraju niesamowity potecjal ludzki...mozna by bylo uzyc potecjalu
              zagranicznego ze srodowisk polonijnych w handlu zagranicznym...mozna
              by bylo z Polski zrobic kraj wysokiego zaufania i gwarancji dla
              inwrestorow Polonijnych...mozna by bylo tym sposobem odluzyc
              kraj...mozna by bylo zrobic na swiecie intratne zakupy licencji i
              firm z duzym przyszlosciowym potecjalem...mozna by bylo zaczc
              budowac najpowazniejszego powietrznego przewoznika...jak lufthansa
              czy KLM...mozna by bylo doprowadzic do odrodzenia floty
              morskiej...mozna by bylo zabespieczyc sie energetycznie...zciac ceny
              benzyny do jednego zlotego z litr...bo to energia jest dzis
              najcenniejszym zlotem...ale skoro tak - to robta co chceta !

...ten glos syreny was kiedys dopadnie....jak dopadal tych podczas
              niemieckiej okupacji na ulicach Warszawy....gdy plonely kawiarnie,
              kabarety, i domy pobliczne.

..czy wiesz jakie jest zadluzenie kraju...czy wiesz ile tysiecy
              sztuk bezcennych dziel malarstwa i kultury narodowej zostalo z tego
              kraju wywiezione przez okupantow...?

...czy wiesz ze dzis jako potomek wielkich i inteligentnych Polakow
              powinienes mieszkac w palacu...z marmurow...przechadzac sie po parku
              okalajacego dom...czy wisz ze przed tym domem powinien stac
              najdrozszy samochod swiata...czy wiesz ze jestes dzis umowiony w
              jednej z najdrozszych restauracji...w Monachjum.
    • Gość: sienkiewka Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 94.254.128.* 22.06.10, 14:17
      link do strony:
      www.waszepodroze.pl/?3,9,-1
      • Gość: kielczanin Gdy wygonicie te Cyganichy to zagłosuje IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 14:25
    • Gość: Filip Re: Głosujcie ...... IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:46

...nie dotykaj parchu nawet tej szabli ...bo to uraga polskosci-
      srolu...!
      • Gość: Polak Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 15:05
        Wykształcone na Gazecie Koszernej i WSI 24 "elity" kieleckie głosują
        tak samo jak "pensionariusze" zakładów karnych, gdzie kandydat w
        walce o "dywany i zyrandole" zdobył prawie 90% poparcie? Czego się
        boicie? Po której stronie stoicie? Dlaczego nie jesteScie zdolni do
        samodzielnego myślenia, tylko myśli za was Gazeta Koszerna, ktora w
        swej "uczciwości i wiarogodności" pomyliła się aż od 15% w
        prognozowaniu wyników I tury wyborów. Czy nie jesteście zwykłymi
        bezmyślnymi frajerami? Innych, glosojącej inaczej od Was wyzywacie
        od najgorszych, a Wy kim jesteście razem w sojuszu i szeregu z
        kryminalistami?
        • Gość: Filip Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 20:19

...koszerna ...TVN24...Czerwona Plutokracja Walesy...to wszysko post
          PRLowsko ubecki ukad....gdyby bylo inaczej nie doszlo by do tak
          drastycznych podzialow w spoleczenstwie jakie dzis mamy.

..mlode pokolenie nie jest swiadome tego ze koszerna powstala na
          bazie wlasnosci mienia solidarnosci....za zgoda Walesy.

...no coz kazdy ma w rodzinie albo "milionera" z przeszloscia
          UB...albo recydywiste....zawsze jednak tak czy owak ma nadzieje ze
          przy jego boku sie wzbogaci...naturalnie kosztem matek i ich
          dzieci...matek ktore nie wstydza je mohera....bo moher to dzis
          symbol czystosci sumienia, i troski o los dzieci....a media robia
          k...wy.
          • Gość: Realista. Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:25
            Gość portalu: Filip napisał(a):

>
            Nie jakaj sie patalachu,masz owsiki? Szoruj zlewy i kible palancie.
            • Gość: Filip Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.dsl.bell.ca 23.06.10, 06:56

...realista napisal...jak tylko mogl dobrze napisac...o tym o czym
              mu PZPR mowilo...gdyby nie amerykanie i wywolywane przez nich
              wojny...to bysmy ubierali sie w zlote ciuchy...jadali w zlotych
              talerzach...i srali w zlote muszle...nie wierzycie...pewnie gdzies
              tam w archiwach sa numery "Slowa Ludu" z lat 60-dziesiatych
              ubieglego stulecia...tam odnajdziecie to co od 2005 roku Tusk i
              Platforma obiecuje naiwnym Polaczkom...

.....dzis Amerykanie to dobrzy ludzie na inalguracje kampanii
              Komorowskiego przyleci nawet zona tego palanta co to pomylil
              termometr z cugartem..i wkladal Nowickiej w odbyt celem sprawdzenia
              jej wewnetrznej cieploty....no niech przyleci - nie jestem tylko
              pewien czy takie angazowanie sie polityczne w poloskie bagno jej sie
              oplaci....( jeszcze dzis wystosuje do tej pani
              liscik..ostrzegawczy...)...podobno w programie inalguracyjnym jest
              takze piec minut Komorowskiego ( zabawa w lekarza )...i sprawdzenie
              wewnetrznej cieploty tej pani....podobno juz zamowiono na ta okazje
              wysmienite kubanskie cygara...na wypadek gdyby klijentak okazala sie
              zbytnio wysuszona ...pozostaje "wazelina PO"
              • Gość: Prawdziwy Polak Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.chello.pl 23.06.10, 09:33
                Czy moderator wykasuje te posty spamujace fiipa co uciekl do Kanady?
                • Gość: fann Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 10:28
                  jeszcze wam bokiem POkemony nie wyszly?co oni zrobili dla regionu
                  zaslepili was mzonkami i obietnicami a Wy jak w transie na nich
                  głosujecie ,ile spelnili przedwyborczychb obietnic ZERO,tylko afery
                  chocby HAZARDOWA ,to co podrzedny członek PO Rosól wyprawial w
                  komisi sledczej pokazuje gdzie mają ludzi i prawo ,tam tylko Grzechu
                  Rycho i Zdzicho dbają o wlasne interesy ,PISy chociarz walczyŁy z
                  UKLADEM
                  • Gość: misiek Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 23.06.10, 10:57
                    Bardzo dobry artykuł ... pro memoriam...
                    Zdrada Kaczyńskich
                    Mafijne rozgrywki w PiS zamiast Polski solidarnej
                    Jesień 2005. Kampania wyborcza w zenicie. Z wyścigu do prezydentury wycofuje się
                    Włodzimierz Cimoszewicz. Na placu boju zostaje ich dwóch – Donald Tusk, któremu
                    sondaże dają około 40 proc. poparcia, i Lech Kaczyński, oscylujący wokół 20 proc.
                    I wtedy Kaczyński sięga po polityczną Wunderwaffe: "Nie ma już sporu między
                    Polską komunistyczną a Polską AK – mówi. – Teraz osią konfliktu jest spór między
                    Polską liberalną a Polską solidarną". W tym samym czasie w telewizyjnych
                    reklamówkach pustoszeje lodówka i spadają pluszaki. Parę tygodni później przy
                    wyborczych urnach mamy werdykt. Kaczyńscy wygrywają wybory, bo Polacy chcą
                    Polski solidarnej. Lato 2007, prawie dwa lata po kampanii wyborczej. Z obietnic
                    Polski solidarnej zostały strzępy.
                    Damski bokser
                    Przed Kancelarią Premiera demonstrują pielęgniarki, które chciałyby wyższych
                    płac. Nie mówią o kokosach, tylko o pieniądzach trochę większych niż obecne 900
                    zł. Trzy z nich wchodzą do budynku, by przedstawić swoje postulaty premierowi.
                    Premier nie chce się z nimi spotkać. Pielęgniarki zajmują jeden z pokoi i mówią,
                    że nie wyjdą z niego, dopóki nie spotkają się z Jarosławem Kaczyńskim. Premier
                    odpowiada, że łamią prawo i że paraliżują pracę Kancelarii Premiera, bo zajmują
                    jeden z kilkuset pokoi.
                    Pielęgniarki są poniżane i szykanowane. Te, które zostały na zewnątrz – oddziały
                    ZOMO odpychają od budynku Kancelarii Premiera. Te w środku – podejmują głodówkę.
                    Premier szydzi, że nic im się nie stanie, jak nie zjedzą kolacji. Pracownicy
                    kancelarii grożą im. Zostają odcięte od świata, bo wyłączono im telefony. Nie
                    można przekazać im żadnej wiadomości, paczek z żywnością, podpasek. Z tych
                    podpasek szydzą prawicowi publicyści. Przed kancelarią wyrasta białe miasteczko,
                    kilkadziesiąt namiotów, w których śpi kilkaset protestujących. Kaczyński zwodzi
                    pielęgniarki, w końcu rząd podejmuje z nimi rozmowy, które – jak szybko można
                    było się przekonać – były tylko grą na czas. Wreszcie białe miasteczko się
                    zwija. Premier z dumą ogłasza swój sukces – nie ustąpił pielęgniarkom, nie
                    zgodził się, by zarabiały więcej. Bo – jak tłumaczy – musi stać na straży
                    budżetu i stabilności gospodarczej państwa. Ale w tym samym czasie – cóż za
                    znamienna symbolika – rząd przeprowadził podwyżkę dla pracowników Instytutu
                    Pamięci Narodowej – teraz średnia płaca w tej instytucji to 4 tys. zł.
                    Podwyższono również pensje oficerom z Biura Ochrony Rządu. W tym także czasie
                    rząd przeprowadził przez Sejm obniżkę stawki rentowej – dla pracowników i dla
                    pracodawców. W pierwszym etapie jest to 3 proc. obniżki dla pracowników. W
                    kolejnym – podobna obniżka dla pracodawców. W sumie wpływy budżetu zmniejszone
                    zostały o 18 mld zł rocznie! Rząd tłumaczył, że zaowocuje to większymi
                    inwestycjami i tworzeniem nowych miejsc pracy. Chociaż nawet prawicowi
                    ekonomiści mówią, że przedsiębiorcy inwestują nie ze względu na wysokość składki
                    rentowej, ale kierując się rynkowym popytem... I szybko podliczają: na obniżce
                    składki o 3 proc. zarabiający 1 tys. zł zyskają 30 zł. Natomiast zarabiający 10
                    tys. zł – aż 300 zł. Gdzie tu więc mowa o Polsce solidarnej? Z tych 18 mld zł,
                    które rząd lekką ręką oddał najbogatszym, wystarczyłaby połowa, by
                    usatysfakcjonować pielęgniarki... A przede wszystkim wystarczyłaby dobra wola,
                    by ze związkowcami usiąść do stołu i rozmawiać. Tymczasem tych rozmów rząd boi
                    się najbardziej. Od 18 lat nie było w Polsce ekipy, która miałaby tyle tajemnic,
                    otaczała się tak wysokim murem niechęci do dialogu, była tak mocno przekonana o
                    własnej nieomylności i była tak nieprzezroczysta. O tej niechęci do dialogu
                    przekonały się nie tylko pielęgniarki. O tym przekonali się nauczyciele, o tym
                    przekonali się lekarze. O tym przekonali się związkowcy. Także ci ze związku
                    "Solidarność", z którym – przynajmniej oficjalnie – władza chce rozmawiać, bo z
                    OPZZ czy Federacją Związków Zawodowych jako ze związkami "postkomunistycznymi" –
                    odmawia dialogu.
                    "Solidarność" w szpagacie
                    O tym, że "Polska solidarna" to tylko propagandowe hasło, którym zamydlono
                    Polakom oczy, znakomicie można się przekonać podczas lektury "Tygodnika
                    Solidarność", czasopisma NSZZ "Solidarność". Tygodnik jest w szpagacie, bo – z
                    jednej strony – liderzy "Solidarności" popierają PiS, są z partią Kaczyńskich
                    emocjonalnie związani, ale – z drugiej strony – związkowcy najboleśniej
                    odczuwają woltę rządu, który wyparł się głoszonych w wyborach haseł. Uchwała
                    Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" z 20 czerwca pełna jest gorzkich słów:
                    "Wobec braku realizacji postulatów NSZZ Solidarność (...) Komisja Krajowa
                    postanawia rozpocząć przygotowania do ogólnozwiązkowych akcji
                    protestacyjnych...", czytamy. A to dopiero początek, bo punkt 3 uchwały brzmi
                    jak akt oskarżenia: "Dotychczasowe propozycje strony rządowej w zakresie
                    wymienionych postulatów związku nie tylko stoją w rażącej sprzeczności z ideą
                    państwa solidarnego, ale potęgują rozwarstwienie społeczne, sprzyjają
                    dumpingowemu zatrudnieniu i emigracji zarobkowej. Wobec wzrastających – także w
                    wyniku akcji związku – wynagrodzeń w sferach pozabudżetowych oszczędzanie na
                    tych, którzy świadczą swoistą służbę publiczną, jest szczególnie groźne i
                    stanowi zaprzeczenie fundamentalnej dla nas zasady: nigdy jeden przeciwko
                    drugiemu". W tymże numerze możemy przeczytać raport – "Polska solidarna – dwa
                    lata później", który zaczyna się słowami: "Znakomitym wynikom gospodarczym i
                    spadkowi bezrobocia wciąż towarzyszy niedostatek dialogu społecznego". A w
                    dalszej części możemy dowiedzieć się, co myślą o "Polsce solidarnej" działacze
                    związku.
                    "Choć program »Solidarne państwo« od początku pozostawał bliski sercu i ideom
                    »Solidarności«, oczekiwaliśmy jego realizacji, rzeczywistość okazała się
                    bardziej złożona", mówi Józef Mozolewski, szef regionu podlaskiego. "Nie tak
                    wyobrażaliśmy sobie budowę Polski solidarnej, ale trzeba zrozumieć realia", to z
                    kolei słowa Jerzego Langera, wiceprzewodniczącego "Solidarności". Langer
                    oczywiście zwala wszystko na Samoobronę i LPR, co jest dosyć śmieszne, bo tak
                    naprawdę te dwie partie niewiele w koalicji znaczyły, i pogardliwie nazywane
                    były "przystawkami". A Jarosław Kaczyński dla odmiany określany był jako
                    człowiek, który dysponuje władzą, jakiej nikt jeszcze w Polsce nie miał od roku
                    1989. Więc po cóż zwalać na "przystawki"?
                    wiadomosci.onet.pl/1431926,2677,1,zdrada_kaczynskich,kioskart.html
                  • Gość: chillout dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpetach! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 13:37
                    • Gość: misiek Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.chello.pl 23.06.10, 13:52
                      Wolę chodzić w skarpetkach niż boso.
                      • Gość: chillout Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 14:17
                        po drzewach lepiej boso.Gdy będziesz bardziej homo erectus docenisz pełny
                        ubiór.......
                        • Gość: misiek Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.chello.pl 23.06.10, 14:43
                          Tobie też życzę erectusa:P. Chociaż Ty chyba nie masz z tym problemów, sądząc po
                          kłopotach z myśleniem.
                  • Gość: abw Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 22:27
                    Za to Komorowski na pewno zdobędzie 139% głosów .... w kryminałach.
                    Oto jego żelazny elektorat , a razem z nimi wszyscy ci, co glosują
                    na "brabiego" kłamczuszka. Wspaniałe towarzystwo. Ale ubaw. "Elity"
                    razem z kryminalistami.
                  • Gość: góral Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 30.06.10, 10:18
                    A co wyprawiał senator PiSu Tadeusz Skorupa?
                    • Gość: baca Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 13:51
                      A Niesiołowskiemu z gęby jedzie ; od żółci watrobianej, złości,
                      złośliwości, wscieklicy.
                      On sie do "zgody" po platformersku nadaje.
                      • Gość: mądruś Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 30.06.10, 16:51
                        To tak jak Tobie...
                • Gość: wyborca Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 19:00
                  Mimo tytułu naukowego należę wg kandydata do żyrandoli" niejakiego
                  hrabiego komorowskiego do tej głupszej części Narodu , ponieważ będę
                  głosował na "bandytę , zdrajcę i potwora" Kaczora. Nie dałem się
                  uwieść językowi "miłości i zgody" hrabiego i jego wielbicieli,
                  ponieważ ani w jednym jego zdaniu nie zauważyłem tego języka. Każde
                  zdanie hrabiegop i jego przybocznych było nasiąknięte jadem i
                  nienawiścią , chamstwem, kłamstwem i pogardą w stosunku do tych,
                  którzy mają odwagę myśleć inaczenj niż wymaga tego poprawność
                  polityczna Palikota i jego przyjaciela w walce o żyrandole i
                  wszystkich złonków komitetu honorowego na czele z profesorem bez m
                  bydło i nekrofilem. Od lat przyzwyczaiłem się do tego, że jestem tą
                  gorszą, głupszą częścią Narodu, dlatego zawsze będę głosował na
                  ludzi uczciwych, nawet jeśli w nie wszystkim z nimi się zgadzam.
                  Nigdy nie byłem i nie będę razem z oszustami i kanciarzami. Nigdy
                  nie poprę kolesiów donalda, bronka, rycha, zbycha,mira, sawickiej
                  itd.
                • Gość: Polak Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 20:28
                  Pokaż mi swoich przyjaciół, a ja ci powiem kim jesteś. Cytat z
                  hrabiego komorowskiegho na dzisiejszym wiecu nienawiści hrabiego
                  Komorowskiego. Czy znacie przyjacioł hrabiego? Błazen Palikot -
                  przyszły szef kancelari prezydenta Komorowskiego, Wajda, Sawicka,
                  Cimoszewicz, gierek, Dukaczewski, Niesiołowski, Bartoszewki, Wajda,
                  Wałęsa, Majewski i 75% mieszkańców kryminałów. Oto wasi przyjaciele
                  sznowni fani i wyborcy Komorowskiego. Po której stronie stoicicie?
        • Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 11:07
          A skąd u Ciebie przekonanie, że jesteś zdolny do samodzielnego myślenia, a nie
          myślenia, które dyktuje Ci jakaś odpowiednio spreparowana "Gazeta Kościelna"?
          PS. Ja przynajmniej nie popełniam gwałtu na języku polskim, prawdziwy patrioto z
          PiSu. Naucz się pisać po polsku i wtedy wstawiaj te swoje krzywe teksty na temat
          wyższości PiSuarów. Według mnie masz kłopoty psychiatryczne, które wymagają
          pilnej pomocy lekarskiej. Pewnie Ci się wydaje, że jesteś kasztanką
          Piłsudskiego, na której Jarek wjedzie do Pałacu Prezydenckiego?
          • Gość: Docent Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 18:45
            Ludzie inteligentni, uczciwi, potrafiący myśleć własnym mózgiem, a
            nie wyręczajacych ich w myśleniu GW czy TVN głosują na "wstrętnego
            Kaczora". Tylko mieszkańcy kryminałów i ludzie mający coś na
            sumieniu, jak również "wykształcone elity" niezdolne do własnego
            myślenia glosują na Bronka gafę. Co Peło zrobiło dla Polski, dla
            Regionu Świętokrzyskiego przez ostatnie ponad 2,5 roku swoich
            rządów? Czy nie pamiętacie osiagnięc PP Grzegorków, Okłów i im
            podobnych "przyjaciół" Regionu? Co te gwiazdy zrobiły dla Regionu w
            porównaniu z dwoma latami rządów ośmieszanego "Gosia"? Jeśli jesteś
            uczcziwy - oceń sam. Nie trzeba być zwolennikiem PiS-u, aby głosować
            na "Kaczora". Wystarczy być człowiekiem inteligentnym, uczciwym,
            myślącym, aby to uczynić. Jak ma się chamska i pełna agresji
            kampania wyborcza Komorowskiego i jego komitetów honorowych w
            stosunku do credo wyborczego Camory " Zgoda buduje"? Czy nie tak
            postępują ludzie chorzy psychicznie na schizofrenię - rozdwojenie
            haseł (myśli) i czynów?
            • Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 19:34
              W odróżnieniu od Ciebie zachowałam nie tylko zdolność samodzielnego myślenia,
              ale także wiem, że każdy ma prawo do własnych sądów. W moich postach nie
              znajdziesz pochwał pod adresem posła leżącego, posła drogowego, natomiast
              doceniałam aktywność posła Gosiewskiego. Problem polega na tym, że zbyt dobrze
              pamiętam okres rządzenia PiSu. Nie tylko na polu lokalnym.
              Tak więc nie zarzucaj mi politycznej schizofrenii, po prostu nie ma jeszcze
              partii, na którą mogłabym z czystym sumieniem głosować. Wybieram więc tzw.
              mniejsze zło.
            • Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 20:24
              Właśnie przeczytałam artykuł opisujący zachowanie Jarosława Kaczyńskiego w
              czasie agitowania:
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8054577,Kaczynski_straszy__bedzie_jak_w_Meksyku.html
              Klasyka: wywoływanie strachu, by łatwiej manipulować ludźmi, używanie mądrych
              terminów, których przeciętny wyborca nie rozumie. Poza tym zachowanie J.K. coś
              mi przypomina, ja naprawdę nie chcę żyć w Polsce dzielonej/rządzonej przez PiS.
              • Gość: ja Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 21:29
                To co pisze GWówno jestgó... prawda. Tak samo jak sondaż gazety
                koszernej dający zwycięstowo Komorowskiemu w I turze 19%. Jak było
                każdy wie doskonale. Manipulatorzy i cwaniacy, władcy "mózgów" ludzi
                prymitywnych, niezdolnych do własnego myślenia. Mnie w kazdym razie
                nie po drodze z Palikotem. Niesiołowski, Bartoszewskim, Zbychem,
                Rychem, Grzesiem, Sławusiem. Mirem, Sawicką, Misiakiem, Okłą,
                Grzegorkiem i całą żulerią peło.. łącznie z kryminalistami, którzy
                gremialnie zagłosowali za "jedynym poprawnym kandydatem". I tym
                Matyldo różnie się od Ciebie. W wolnym kraju , każdy ma prawo
                wyboru. Tylko , że jeśli ktoś dokonuje innego wyboru innego niż
                wymaga tego poprawność polityczna peło i " prostyuujących się elit",
                dlaczego od razu określany jest jako oszołom, moher, nieudacznik,
                prymityw, ciemnogród? Kim Wy jesteście "elity" popierające Słońce
                Peru i jego przybocznego Bronisława gafę?
                • Gość: TW lumpior Re: Ordery i srebrniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:57
                  Niemiecko-ruski mąż stanu Schreder zasłuzony dla Gazpromu.
                  Czy ordery od kagebistańskiej gazowni dostaną tylko kanclerz
                  Tuskaczenko i graf von Komuchoruski?
                  A dyżurni funkcjonariusze żarliwie obiektywnej tvhien zasługują?
                  Personel sondażowni niechby chociaż po zegarku dostali,albo fotoaparat
                  made in CCCP, inaczej wierność stracą.
                  • Gość: matylda Re: Ordery i srebrniki IP: *.chello.pl 24.06.10, 08:57
                    "Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli razem sześć osób,
                    pani chciałaby wstąpić to PiSu
                    chciałaby wstąpić do PiSu.
                    Bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo,
                    to nie ma żadnego problemu z tym
                    nie ma żadnego problemu.
                    Bo tam są różne możliwości, niektórym zależy na reelekcji,
                    to my też mamy różne możliwości.
                    na przykład można się dogadać z Giertychem
                    Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy,
                    Jeśli to się nałoży na siebie, to wtedy ten ktoś może wejść do eLPeRu
                    Giertychowi zależy żeby się troszeczkę, że tak powiem, nadymać
                    i może mieć gwarancję reelekcji
                    Z listy eLPeRu.
                    Bo tam są rózne możliwości,
                    niektórym zależy na reelekcji,
                    Lecz PIS wchodzi w rachubę, wchodzi w rachubę ten klub
                    także tutaj pole manewru jest spore,
                    Pani propozycja to jest kwestia sekretarza stanów w ministerstwie
                    Szczerze mówiąc, to jest jedna moja rozmowa z prezesem,
                    Szczerze mówiąc, to jest jedna moja rozmowa z prezesem.

Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli sześć osób
                    chciałaby wstąpić do PiSu (x2)
                    Bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk."

video.google.com/videoplay?docid=777808050832564985#
                    www.wiadomosci24.pl/artykul/posluchaj_nagran_rozmow_beger_z_lipinskim_i_mojzesowiczem_7493.html
                    -----------------
                    www.bigcyc.pl
                • Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 24.06.10, 09:46
                  Wierz mi, ja widzę fatalne działanie lokalnych struktur PO, pamiętam zdjęcia
                  "orła leżącego" Grzegorka, czytałam artykuły na temat dziwnych powiązań
                  skarżyskich, śledziłam sytuację w ZEORKu (ustawianie konkursu na prezesa),
                  pamiętam również kompromitujące wystąpienia senatora Okły dotyczące
                  świętokrzyskiej infrastruktury drogowej. Widzę partyjne obsadzanie stanowisk (od
                  sprzątaczki do dyrektora, z tym, że ta pierwsza jest czasami bardziej
                  profesjonalna:P). Wcześniej jednak stanowiskami kupczył PiS, zjawisko to
                  wystąpiło właśnie za rządów PiSu w niezwykłym wprost nasileniu (taśmy Beger), co
                  skrzętnie odnotowałam w swoich pamiętnikach:D. Komorowski nie jest z mojej
                  bajki, postrzegałam go nieco inaczej, nie spodziewałam się tylu kultowych
                  tekstów:), może jest to wynik przemęczenia i obciążenia (zwłaszcza po objęciu
                  obowiązków Prezydenta), a może efekt fatalnej pracy sztabu wyborczego i tego, że
                  w samej partii Komorowski nie ma zbyt dużego wsparcia. Wszystko w polityce jest
                  grą. Szkoda, że wyborca nie do końca zna jej zasady.
                  Mnie też nie jest po drodze z Mirem, Zbychem i Rychem:), ale nie jest mi również
                  po drodze z podsłuchami Ziobry, spektaklami medialnymi połączynymi z
                  prezentacjami dyktafonu, realizowaniem w CBA konkursu "Kto częściej wejdzie o 6
                  rano do czyjegoś domu", robieniem dla władzy wszystkiego - nawet dopuszczaniem
                  do najwyższych stanowisk państwowych ludzi o marnej reputacji... z Samoobrony.
                  Nie rozumiem sprzedawania stanowisk w zamian za poparcie w głosowaniu,
                  wstąpienie do koła, przeniesienie się do partii itd.
                  (wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3646278.html), nie po drodze mi
                  z senatorem PiSu Tadeuszem Skorupą
                  (www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&id=8169). Czy widzisz
                  jakąś różnicę w rozmowach z Mirem/Zbychem/Rychem i rozmowach z Renią/Tadkiem?).
                  Ja nie widzę.
                  Kim ja jestem? Jestem kobietą myślącą. I żaden polityk mi nie wmówi, że czarne
                  jest białe, a białe jest czarne. Tym się różnimy.
                  • Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 24.06.10, 10:00
                    I jeszcze jedno. Do głosowania na PiS nie zachęcają mnie również ci, którzy
                    obecnie walczą o schedę po pośle Gosiewskim, człowieku i polityku wyjątkowym
                    (nie mam co do tego wątpliwości). Gdy jednak patrzę na posłankę "totalną
                    pomyłkę" Zubę, "podróżniczkę-klęczniczkę" Olendzką, "zupełnie podobnego do
                    nikogo" Banasia, "godfathera":) Barańskiego, "tańczącego z SMS-ami" Perza... to
                    musisz przyznać, że robi się człowiekowi i smutno, i straszno.
                    • Gość: TW garus Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 17:52
                      PO najlepiej wypadło w więzieniach i Moskwie.

www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/

www.tvn24.pl/0,2349400,galeria.html
                      Siły światłości,obiektywizmu,wykształcenia,tolerancji i otwartości
                      odwróciły się natomiast od kartoflanej Polski B wraz z Mazowszem.
                      Biedota finansowo-intelektualna czyli ciemnogród zwyciężył także w
                      oszołomskim USA.

Siły miłości i intelektu odnajdują nadzieję w połączonej pracy
                      dyżurnych funkcjonariuszy biura badań opinii publicznej oraz
                      prawdomównych mediów polskojęzycznych,które znajdują się nie w
                      posiadaniu polskim lecz narodowości bankierskiej.
                      • Gość: żyd Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 19:40
                        Za to elity intelektualne, siły milości i mądrości wygrały w
                        Brukseli, dzięki charakterystycznym dla PO kruczkom - fałszowaniu
                        wyborow - w postaci " dosypania" kart do urny wyborczej. Ilość kart
                        w urnie była o ok. 10o większa niż ilość kart wydanych. NIE WAŻNE
                        KTO I JAK GŁOSUJE, WAŻNE, KTO LICZY GŁOSY !!!! I dzięki
                        przekrętowi przy urnie w Bruksli, w raju, w siedlisku szczęścia,
                        przekonaliśmy się czym jest Bruksela i wyborcy Komorowskiego.
                        • Gość: bronek Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:48
                          Za to w kryminałach hrabia Komorowski zdobył 120% poparcie !!!!!!
                          Oto prawdziwy i reprezentatywny elektorat hrabiego, Bardzo dobre
                          towarzystwo dla wszystkich wielbicieli i wyborców hrabiego von
                          Komorowskiego.
                          • sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 21:02
                            W psychiatryku wygrał Kaczyński.
                            • Gość: TW lumpior Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 21:23
                              sygitoyo skłamał: > "W psychiatryku wygrał Kaczyński"

TyPOwy kłamca - jeszcze jeden fan murgrabiego kaszalotowego maczo.
                              Do wyników w kryminale gdzie PO głosowało na siebie podany był link,
                              podaj link do żródła wyników w psychiatryku, bo to ,ze ty jestes
                              pacjentem nie wystarczy aby ci wierzyć,z powodu nieustannych kłamstw
                              elektoratu PO," obiektywnych sondażowni" i "wolnych" mediów
                              polskojęzycznych z włascicielami żydowskimi.
                              • sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 21:58
                                sygi za głupi coby kłamać.
                                sygi cytować publiczna wypowiedż dra Świercza.
                                Ty poprosić dra o link.
                                Sprawdzić czy niedobra doktora nie kłamać.
                                A mi dać adres swoja szkoła, bo ja nie rozumieć połowa twoja mowa.
                                Potem też głosować jak Ty.
                                • Gość: icek Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 22:57
                                  Shaloom!!!!
                                  • sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 23:46
                                    a to dla tego ja ciebie nie rozumieć
                            • Gość: brzdęk Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.chello.pl 30.06.10, 17:45
                              W domach opieki i zakładach prowadzonych przez zakonnice - w 100% wygrał
                              Kaczyński, ciekawe dlaczego, prawda? Jeśli głosuje ktoś, kto nie jest świadomy,
                              nie wie, jak wygląda kartka do głosowania, jak trzymać długopis itd., to znaczy,
                              że ktoś głosujący ZAMIAST tej osoby popełnia ordynarne przestępstwo. Mam
                              nadzieję, że wreszcie odpowiednie instytucje zainteresują się fałszowaniem głosów.
                          • Gość: wicek Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 10:58
                            Zastanawia mnie ten fenomen kielecki i nie tylko kielecki:(PO w
                            swojej doktrynie zaklada iz lokomotywami pociagowymi maja byc wielkie
                            miasta,zatem takie wiochy jak Kielce,Rzeszow,Opole,Olsztyn,Zielona
                            Gora, Gorzow itp.maja siedziec cicho i czekac ch.. wie jak dlugo i na
                            co,bo na sensowny rozwoj to z pewnoscia nie.Jako mieszkaniec
                            Kielc,jestem za zrownowazonym rozwojem Polski,to jedyna szansa dla
                            Kielc na jakikolwiek skok cywilizacyjny,gwarantuje to PiS i Jaroslaw
                            Kaczynski a nie PO.Taka jest prawda,zatem przemyslcie to Kielcoki,bo
                            strzelacie se w kolano glosujac na Gajowego...
                            • Gość: chillout Taka jest prawda!Gajowy z wąsami to Kielce na aut! IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 21:37
                            • Gość: mądruś Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 11:39
                              PiS to na pewno gwarantuje kłótnie i wojnę. Co do reszty informacji, które
                              podajesz, nie jesteś w stanie podać ich źródła, prawda? Jest to więc czysta
                              manipulacja, w której Jarkacz jest niekwestionowanym mistrzem.
                              • Gość: wicek Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:48
                                Ależ wręcz przeciwnie,potrafię,to programy obu partii,doktryną PO jest dokladnie
                                to o czym pisalem w poprzednim poście.Wielokrotnie również powyższą doktrynę
                                werbalizowała europosłanka Danuta Hubner(Hibner?)startująca do europarlamentu z
                                list PO.Jeżeli w trakcie kampanii wyborczej,platforma zwana obywatelską wypiera
                                się tego,to jest to taka sama prawda jak fakt iż nie chce prywatyzować szpitali...
                                • Gość: Polak Re: Taka jest prawda!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 20:45
                                  Kto w obecnej kampani prezydenckiej jest autorem awantur rodem
                                  meneli spod budki z piwem? Ryży i jego vkolesie czy wstrętny
                                  Kaczor? Jak oczeniasza Drogi Wyborco zachowanie Palikota,
                                  Batoszewskiego. Wajdy, Nowaka, Kamory, Tuzka w trakcie wystąpień
                                  przedwyborczych? Czy jesteś idiotą, czy też uczciwym Polakiem? Czy
                                  wczorajsze wystąpienia xTuzka i "hrabiego" cokolwiek wspólnego mają
                                  wspólnego z hasłem wyborczym Komorowsjkiego " Zgoda buduje"? Proszę
                                  mi przytoczyć chociaż jedni slowo we wczorajszej wypowidzi Kanclerza
                                  Tuzka wpółgrające z hasłem " Zgoda buduje". Zawsze pamiętam Tuzka i
                                  jego bandę jako awanturników skłócających Polaków, zachowujących
                                  się jak p;rymitywne menele spod budki z piwem. Smutne to, ale
                                  niestety prawdziwe. Czy naszym Narodem nadal muszą rządzić chamy ,
                                  prymitywni ludzie, chuligani polityczni, awanturnicy tacy jak
                                  Tuzxk,. Palikot, Niesioiłowski, /komorowski? Czy Tuzek i jego
                                  kolesie ( Sikorski, komorowski, Nowak. Palikot) nie są wpółwinni
                                  zbrodni w Smoleńsku?
                              • Gość: fako Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:10

> "PiS to na pewno gwarantuje kłótnie i wojnę".

Póki co kłótnie i wojnę gwarantuje mi Tusk i platfusy,to co wygadywał excelencja
                                słońce Peru na konwencji PO to zapewne polityka miłości prawda?Obrona
                                Zdzichów,Rychów,Zbychów,Mirów to też zapewne POlityka w interesie
                                POlski,prawda?Pytam zatem w interesie czyjej Polski,no czyjej!?
                                • Gość: fako Re: Taka jest prawda!!!Ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:24
                                  Cytat blogera s24.
                                  "Ostatnie miesiace pokazały jeszcze jedną rzecz - o dyletanctwie, amatorszczyźnie tego rządu kto chcciał wiedzieć, to wiedział

ale ostatnie miesiące pokazały kompletny brak odpowiedzialności

to jest cecha rządów Tuska - po nas choćby potop

a my?

tak jak kiedyś powiedział Urban - rząd wyżywi się sam, tak dzieci tych "elyt" politycznych PO, wyjadą z kraju, urządzone są już teraz na Zachodzie, tak jak Miro na Florydzie .... a cała Polska będzie Polską B i C

pozdrawiam :) "
                            • Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 15:23
                              Sąd swoje, a Ty swoje. Jarosław Kaczyński kłamał, gdy twierdził, że Bronisław
                              Komorowski chce prywatyzacji. Kaczyński musiał poddać się wyrokowi, co - w
                              zwykły dla siebie sposób - przeprowadził bardzo pokrętnie.

"Ja, Jarosław Kaczyński kandydat na prezydenta RP, na wiecu wyborczym w Lublinie
                              rozpowszechniłem informację, że Bronisław Komorowski chce, aby służba zdrowia
                              była prywatna, sprywatyzowana. Informacja ta jest nieprawdziwa. Jarosław
                              Kaczyński kandydat w wyborach na prezydenta RP."
                              wyborcza.pl/1,75478,8059885,Sad__Kaczynski_ostatecznie_przegral_z_Komorowskim.html#ixzz0rve1HhYc

W TVP1 20-sekundowe oświadczenie Kaczyńskiego, czytane przez lektora, ukazało
                              się o 19.24, tuż po dobranocce i reklamie soczków Tymbark. W tym czasie w TVN
                              trwały jeszcze "Fakty". Zanim zaczęły się "Wiadomości", w TVP były jeszcze
                              reklamy, zapowiedź niedzielnej debaty prezydenckiej oraz... reklamówka wyborcza
                              Jarosława Kaczyńskiego (...).
                              W TVN sprostowanie ukazało się po "Faktach", sporcie i prognozie pogody - o
                              19.47, kiedy zainteresowani polityką widzowie oglądali "Wiadomości" TVP. W TVN o
                              19. 29 - zanim jeszcze widzowie przełączyli się na "Wiadomości" wyemitowana
                              została... reklamówka wyborcza Jarosława Kaczyńskiego.
                              wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8066963,kaczynski_sprostowal_niezauwazalnie.html
                              • Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 15:25
                                Skoro kłamiesz w sprawie prywatyzacji (jak Twój idol), to nie mam żadnych
                                podstaw, by Ci wierzyć w sprawie marginalizowania mniejszych miast. My sami się
                                marginalizujemy, głosując na PiS.
                                • Gość: wicek Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 08:07
                                  telewidz napisał(a):

> Skoro kłamiesz w sprawie prywatyzacji (jak Twój idol), to nie mam
                                  żadnych
                                  > podstaw, by Ci wierzyć w sprawie marginalizowania mniejszych miast.
                                  My sami się
                                  > marginalizujemy, głosując na PiS

Moze i jestes telewidz,ale przede wszystkim platformiany aparatczyk z
                                  ciebie,w kwestii sluzby zdrowia odsylam do waszego programu,ktorego
                                  koordynatorem byl wasz kandydat hrabia error Komoroski,prosze sobie
                                  rowniez sprawdzic kto i jak glosowal w sejmie w sprawie
                                  powyzszej,odsylam rowniez do stenogramow poslanki PO Beaty Sawickiej
                                  ktora jasno i wyraznie wyartykulowala"lody na sluzbie zdrowia beda
                                  krecone"...W kwestii marginalizacji mniejszych miast,trzeba miec
                                  klapy na oczach by nie widziec ze to sie wlasnie dzieje!W Radomiu
                                  ludzie doskonale to zrozumieli....
                                  • Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 30.06.10, 16:49
                                    Nie jestem aparatczykiem, po prostu interesuję się polityką i indoktrynacja
                                    PiSowa, spiski, układy, gwoździe, teczki, podsłuchy itd., są mi zupełnie obce.
                                    ---------
                                    "J. Kaczyński sprawiał wrażenie osoby mocno niepewnej. Bardzo często zasłaniał
                                    się przepisami prawnymi. Jego wygląd jest niedbały. Twierdził, że nie interesują
                                    go sprawy materialne, kobiety, np. nie zależy mu w przyszłości na założeniu
                                    rodziny. Ma flegmatyczne usposobienie, wygląd książkowego mola. Pozuje na
                                    myśliciela Solidarności. Mimo pewnej demonstracyjnej rezygnacji z życia,
                                    kariery, rodziny, stwierdzam, że jest osobą bardzo ambitną. Obruszał się, gdy
                                    mówiłem, że pozycja jego brata Lecha jest w Solidarności znacznie wyższa. (…)”
                                    palikot.blog.onet.pl/SB-a-Jaroslaw-Kaczynski-Przycz,2,ID374902554,n
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka