abrazo 20.06.10, 21:20 Nie ma sie czym chwalić.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjj Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:24 Ale wstyd Gosiewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 213.77.117.* 22.06.10, 08:49 w II turze zrobimy jeszcze lepszy wynik trzeba sie bronić przed żydokomuną Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Reżim trzyma się mocno 23.06.10, 11:09 www.youtube.com/watch?v=ctYLzUTpFHQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:29 Mam nadzieję ze w drugiej turze świętokrzyskie zagłosuje na Komorowskiego. Chyba w I głosowały berety Odpowiedz Link Zgłoś
notuski Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem 20.06.10, 21:32 No i teraz na wczasach 1 dzionek z bani! 250km do Polskiego konsulatu!!! By nie oglądać kartofla w TV!!! Najpierw był wstyd za SLD teraz za pis. kielczanie - homosovieticus!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 109.243.48.* 20.06.10, 21:37 Ale jesteśmy jednak prostaki kartoflaki. Qbciach!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhkbjk;l;' Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:43 kartofle i buraki,obrzydliwie ciemne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 16:00 Ciekawe ile jeszcze postów wstawisz pejsaty frajerze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.kielce.vectranet.pl 21.06.10, 18:41 Daj spokój, ja się wyborcom nie dziwię, ciężko głosować na kandydata, który jak tylko zaczyna mówić to od razu gafę strzela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Przepraszam za Kielce IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 21:44 Cholera i znów cała Polska będzie się śmiała że Kielce to Ciemnogród. I niestety będą mieli rację. Jak można głosować na gościa któremu w życiu wyszła tylko jedna rzecz... wyhodowanie kota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Totalny obciach. IP: 77.79.210.* 21.06.10, 10:15 Wyłączmy Kielce z tego wieśniackiego województwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Korwin-Mikke Re: Przepraszam za Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:36 Nie masz swojego rozumu tylko spijasz co Ci media wpajają? Co Cię to obchodzi co o Nas myślą? Ty pewnie o innych miastach i mieszkańcach tychże regionów dobrze myślisz. Możesz się wyprowadzić np. do Warszawki, będziesz taki światowy, stolicowy, "ełropejski", platformowy, postępowy itp. I pozbędziesz się wstydu. Najłatwiej to zapomnieć o przeszłości. Ale nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Re: Przepraszam za Kielce IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:48 W przeciwieństwie do Ciebie mówię za siebie. Nie muszę słuchać ojca dyrektora by wiedzieć co napisać lub powiedzieć. I zamiast o przeszłości wolę myśleć o PRZYSZŁOŚCI. I jakoś nie wyobrażam sobie że może być dobra pod wodzą Jarosława K. Gościa który przez całe życie tylko dzielił i poróżniał. I w to że w ciągu 1 dnia stał się aniołem dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniodawca Re: Przepraszam za Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 13:00 Niestety nie bezpodstawnie nazywają nas zaściankiem Polski. Jak pokazują statystyki, na Kaczyńskiego głosował najmniejszy odsetek ludzi wykształconych... Ale prosty, zmanipulowany, wschodni lud znów dał się nabrać manipulacji Rydzyka i innym zakompleksionym wyznawcom "teorii spiskowych" .....wstyd to mało powiedziane:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Przepraszam za Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:42 Kielce to nie wieś tu wygrywa Bronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.aster.pl 20.06.10, 21:46 "Nasz region znalazł się wśród województw Polski południowo-wschodniej" Ale ku... obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW lumpior Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem! :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:00 Jak kłamią platfusy. IP 109.243.48- z jednego komputera politruk młodzieżówki porażki obywatelskiej, nadaje sobie kilka nicków/nawet płeć dewiant zmienia/: jjj, lech, polka i kłamie "zbiorowo",tak jak murgrabia i Nasz Najukochańszy Przywódca słońce Peru Maczo Picu. To dopiero początek "polityki miłości i poprawności politycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA-SZEF Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem! :D IP: *.chello.pl 20.06.10, 22:09 to raczej ty masz juz nickowe rozdwojenie jazni.. pewnie skutek dzisiejszego na twojego kandydatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Twój Szef za to jest wzorem moralnym IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:39 A może ten miłośnik wyleniałych sierściuchów jest wzorem do naśladowania?! Podaj chociaż 1 przykład tego co ten nieudacznik życiowy zbudował? Jak on ma prowadzić Polske jak nawet nie tylko baby przez kilkadziesiąt lat żadnej nie potrafił znaleźć ale nawet założenie rachunku bankowego było dla niego nadmiernym wysiłkiem. Wolę być w XXI wieku z Słońcem Peru niż cała ta klika życiowych nieudaczników pod wodzą Pana 2 lewe ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 22:08 No niestety nie ma się czym chwalić. Jak zostanie prezydentem to i tak to województwo zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baobab Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:35 Wstyd :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.kielce.vectranet.pl 20.06.10, 22:36 Jestem dumny z mieszkańców województwa Świętokrzyskiego. Szkoda że wielu Polaków nie myśli, daje się ogłupiać tendencyjnym mediom i głosuje na takiego typka jak Komorowski. Jest jeszcze szansa, że przez najbliższe 2 tygodnie przejrzą na oczy, zaczną myśleć samodzielnie i zrozumieją że Polska jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.chello.pl 20.06.10, 22:45 Maras moze to ty dajesz sie oglupic, tym hasełkom wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Korwin-Mikke Sami jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:41 Polecam znalezienie genezy określenia "wykształciuchy" i zastanowienia się nad czym co się sobą prezentuje. Myślicie, że Bronek będzie lepszy? A jakie to ma znaczenie kto wygra skoro władza jest w rękach Służb i prawa UE? Myślenie ma przyszłość. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW lumpior Re: jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:48 Jasnogród miłośny,wykształcony, z właściwą sobie poprawnością polityczną i kulturą wyraża się o konkurentach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawstydzony Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.ghnet.pl 20.06.10, 22:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.chello.pl 20.06.10, 23:08 krakowiaczki tak sie wstydza tego ze nawet krakowska wyborcza tego nie napisala ze u nich niestety tez taki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd klerykowianie IP: *.aster.pl 20.06.10, 23:15 Za rządów PIS prawie całą pulę pieniędzy na drogi, ówczesny rząd rzucił wschodnim regionom nierobów, więc teraz wschodnia Kielecczyzna z wdzięczności głosuje na PIS i dalej w spokoju żyje z pisowskich inwestycji i "janosikowego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: Sami jesteście obciachem przyszłości Polski IP: *.chello.pl 21.06.10, 00:37 T Y L K O KORWIN MIKKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:45 Wstyd mi za moje województwo. Po raz kolejny zaliczyło się do zacofanej "ściany wschodniej". Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-ryszard Polska uber alles, tacy są tu ludzie 21.06.10, 03:10 bezmyślne ciemniaki o polofaszystowskim charakterze tylko wojna może ich czegoś nauczyć, ta na którą zostaną wysłani, gdy do władzy znowu dojdą neopolofaszyści z PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Polska uber alles, tacy są tu ludzie IP: *.dsl.bell.ca 21.06.10, 04:14 ...hahaha... ...ciekawa reakcja...kandydat Platformy juz w pierwszej turze nie zostal prezydentem...? ...a to ciekawe...? ...a dlaczego nie zostal...?...przecie sadaze byly dla niego wysmienite...! ...i nie jest dla mnie jeszcze wazne dzis kto zostal prezydentem wazne sa obecne wyniki....ktore trafily do mediow....a o czym one mowia ...?....ano o tym ze ludzie juz maja dosc rzadow Platformy....i bardzo slusznie dosc mataczenia, dos oklamywania spoleczenstwa, dos afer finansowych...dos drogi bez drogowskazow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann a dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 04:29 dziekuje wszystkim za glosy jedyna alternatywa dla Swietokrzyskiego to Kaczynski ,i mam nadzieje ze dotrze to do Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: a dlaczego ? IP: *.chello.pl 21.06.10, 05:37 Widzisz, mnie przeszkadza, że Kaczyński manipuluje elektoratem wykorzystując wszystkie dostępne środki (nawet śmierć), licząc - jak się okazało, całkiem słusznie - na niepamięć zbiorową wyborców, dla których 2005 r. to zamierzchła przeszłość. Mam nadzieję, że pojawią się w drugiej części kampanii prawdziwe twarze PiSu i zobaczymy, jak bardzo kandydat Kaczyński się zmienił:P. Wczoraj podlizywał się Napieralskiemu i SLD, co mi przypomniało, że już kiedyś mówił o ludziach o marnej reputacji, z którymi nie będzie nigdy współpracował, a potem zawiązał koalicję z Samoobroną i Lepperem i proponował Renacie Beger przejście do PiSu i odpowiednie stanowisko dla niej i jej znajomych. To są fakty! A nie jakieś brednie o potencjalniej zmianie. Gratuluję Jarosławowi Kaczyńskiemu sprawnego sztabu i osób, które profesjonalnie przygotowały jego kampanię, zmianę wizerunku, gratuluję pomysłu, by ukryć najbardziej znanych działaczy (Kurskiego, Girzyńskiego, Kuchcińskiego, Karskiego, Macierewicza), gratuluję chytrego konceptu, by singla ukryć za kobietami, prowadzącymi kampanię (Kluzik-Rostkowska i "jojcząca" Jakubiak,która wywołuje u mnie agresję, ale ja jestem uczulona na ten typ kobiety). Przeciętny wyborca pewnie nie zadał sobie pytania, dlaczego w imieniu PiSu wypowiadają się osoby, które występowały najczęściej po katastrofie w Smoleńsku? Bo mają nam tamte dni przypominać. Dlaczego kobiety PiSu w tej kampanii występowały w żałobie, chociaż posłanka Kempa wesoło sobie śpiewała na scenie? Czy to nie jest manipulacja? Po prostu całość tej kampanii to ściśle przemyślana strategia. Dlatego wolę Komorowskiego z jego gafami. Przynajmniej widać, że radzi sobie sam. PS. To, że u nas wygrał PiS, nie jest dla mnie zaskoczeniem, a efektem fatalnej pracy parlamentarzystów i samorządowców z PO, tego, co ludzie obserwują na lokalnym podwórku (obsadzanie stołków swoimi: ZEORK; niedbanie o kieleckie, świętokrzyskie sprawy: drogi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Polska uber alles, tacy są tu ludzie IP: 94.230.17.* 21.06.10, 07:10 Fakty sa takie,że niestety PO traktowała i traktuje ten region po macoszemu,próby likwidacji urzędów,agend,nie dbanie o drogi i inwestycje,słaba praca posłów i senatorów z PO teraz procentuje.Ś.p Gosiewski jaki był taki był,ale się udzielał,był medialny,może niewiele zrobił,ale był aktywny,czasem zbytnio.Kieleccy działacze PO praktycznie nie istnieją w centrali,nie ma lobbingu w parlamencie na rzecz regionu.Trudno się więć dziwić,że ludzie głosują na PIS. Piszę to cierpkie słowa choć nie jestem zwolennikiem PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław50 Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 193.59.255.* 21.06.10, 05:57 Pewnie,że nie ma , skoro nawet nie potrafimy odmieniać nazwy swojego województwa. Wstyd dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław50 Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 193.59.255.* 21.06.10, 06:01 Ups.... miało być.. Pewnie , ze nie ma się czym chwalić.. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Brawo Korwin 21.06.10, 07:35 dla mnie niespodzianka jest spory sukces Korwina - Mikke - 2,5 procent wynik tylu ludzi rozsadnych w Polsce - niespodzianka w swietokrzyskiem - nawet statystyki nie wykazaly jakie mial poparcie - =no ale jezeli idzie o rozum i swietokrzyskie to spotkanie tych dwoch rzeczy jest niemozliwe - chyba z powodu malej ilosci jodu w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Brawo Korwin 21.06.10, 08:06 na serio to wyborywygral Napieralski - teraz on rozdaje kart widac ze jedyna mozliwa koalicja ktora jest wmozliwa Polakami to PO z SLD PSL z tym poparciem nie wejdzie do Sejmu ale czy to dobrze oczywiscie ze nie - mialkosc i nijakos rozmyta w sosie pseudoczerwonym - nie do strawienia, mozna zwymiotowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: Brawo Korwin IP: 91.209.141.* 21.06.10, 08:38 Wschodnia ciemnota, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Brawo Korwin IP: 213.77.117.* 21.06.10, 09:00 jestem dumny z ludzi w woj. świętokrzyskim ważne dla nich są słowa Bóg Honor Ojczyzna , w Kielcach jeszcze dużo żydokomuny Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Oto przyszlosc,Kaczynski,Rydzyk,Ryczan,mohery.. 21.06.10, 09:08 www.skubi.net/IV-RP-6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoomCK Re: Oto przyszlosc,Kaczynski,Rydzyk,Ryczan,moher IP: *.chello.pl 21.06.10, 09:21 Tak ciemnogród itd. Oprócz Kielc to tak. Popatrzcie na wyniki. W Kielcach Komorowski miał największe poparcie w województwie. Ciemnogród w tych miastach/miasteczkach oprócz Kielc jest straszny. W samym mieście ludzie zaczynają myśleć, a na tych wioskach i wioseczkach dalej "un bendzie głosował co ksiądz z konfesjonału powie" i taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korwin Re: Brawo Korwin IP: *.chello.pl 21.06.10, 10:27 o i kielczanin sie przyplątał.. Znwou wypisuje brednie pt. wykładni legalnej kto jest polakiem a kto nie. Honor , Ojczyzna to sie liczy i na pewno nie glosowanie na twojego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Re: Brawo Korwin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:38 Takze jestem ZA odurzędniczeniem Kielc. "Więcej mechanizmów, mniej leniwych, ciężkomózgowych popychadeł na etatach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldi Dokladam sie do braw JKMikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 17:06 Wynik w Kielcach 3,05% rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior " Podobno" Edgar zyje? 21.06.10, 18:41 wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8044577,W_gminie_Osiek_Kaczynski_zdobyl_ponad_71_proc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
konus1 Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 09:15 WSTYD, ale działania jego eminencji i innych sukienkowych przyniosły efekty. Totalna nieświadomośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 11:15 nawet sobie nie chce wyobrazac jak sukienkowi beda mieli dobrze gdyby wygral ich kandydat... dlatego wszyscy na 2 ture bo nie moze byc tak ze znowu powiat decyduje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 11:22 Co wczoraj powiedział biskup Ryczan w ostatnich słowach kazania? Czy nie była to agitacja wyborcza i złamanie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajko Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:16 a co powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik z kielc Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 11:20 niestety sciana wschodnia i katolickie zacofanie... ludzie na wsiach glosuja jak ksiadz wskaze unia europ: bee doplaty: naleza sie euro: bee najwazniejszy konkordat i kasa dla biskupa buraczany region, kiedys dobry wynik leppera, teraz kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axyzm Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.tktelekom.pl 21.06.10, 11:27 Nie wszyscy głosujacy czytaja posty zaslepionych idiotów na forach internetowych i zagłosowali w zgodzie ze swymi pogladami nie ulegajac totalnej krytyce zachowań innych niz głoszone w jedynie słusznej telewizji prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murek Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 12:03 Dobrze, że telewizja publiczna zachowuje dystans:P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajko Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:08 w swoim nieskonczonym rozsądku zaglosowali na tego, co ksiadz proboszcz i jedynie sluszna telewizja publiczna, czyli na kandydata, który "się zmienił". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: 178.56.39.* 22.06.10, 14:12 Gość portalu: lajkonik z kielc napisał(a): > niestety sciana wschodnia i katolickie zacofanie... He, he. "Katolickie zacofanie" powiada lajkonik. A tymczasem katolicka jest np. Austria, Bawaria, Belgia, Lombardia, Katalonia - ale co tam, dla lajkonika to zacofańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows 30.06.10, 19:42 Gość portalu: kornel napisał(a): > He, he. "Katolickie zacofanie" powiada lajkonik. A tymczasem > katolicka jest np. Austria, Bawaria, Belgia, Lombardia, Katalonia - > ale co tam, dla lajkonika to zacofańcy. Belgia katolicka? W kawałku, tym zacofanym. Bawaria? Zgadza się, ale jest silna POMIMO katolicyzmu. A nie dzięki niemu. A teraz poprosimy o listę państw i regionów biednych i zacofanych - tu znajdziesz pełną listę krajów silnie katolickich w towarzystwie krajów muzułmańskich. Zauważ, że to właśnie katolicyzm zafundował Europie setki lat mordów i wojen religijnych, które kosztowały kontynent więcej istnień niż jakakolwiek inna wojna. Czesi zostali praktycznie wybici. Przez katolików. Polski też to dotyczy - dzięki katolickiemu pijakowi Wazie, Szwedzi zaorali nam kraj, co było największą klęską w całej historii Polski. Byliśmy znaczącym państwem do momentu, kiedy katolicyzm nie zwyciężył (XVII wiek). Potem już tylko upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Komorowski tam,gdzie można jeszcze coś ukraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:35 Zwróćcie Państwo uwagę, taka jest prawidłowość w całej Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
juffinek Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 12:00 Nie rozumiem tych, którzy w demokratycznym kraju, po demokratycznych wyborach ubliżają ludziom tylko dlatego, że mają śmiałość zagłosować zgodnie ze swoim wyborem. Głosowałem na Komorowskiego, ale wstyd mi za tych, którzy obrażają ludzi głosujących inaczej. Szczególnie tych, którzy wnioskując z wpisów głosowali podobnie do mnie. Przykro mi, że ci, których kandydat ma w haśle "zgoda buduje", potrafią w tak pogardliwy i prześmiewczy sposób wyrażać się o innych. Mam nadzieję, że to tylko niechlubne wyjątki. Bo jesli nie to czarno widzę drugą turę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.cdma.centertel.pl 21.06.10, 12:14 Choć najglośniej z ambon ryczał nic nowego nie wykrzyczał.Ludzie mądrzy, w Kielcach pasterza nie słuchali i na Komorowskiego głosowali.Niech nas pasterz nie poucza jak watroba mu dokucza. Żłośc biskupie nie pomoże, bo z watroba gorzej być może. Cóż nadęty ty biskupie twe kazania ja mam w d....ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajko demokracja ma swoje prawa... IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:15 rozumiem co masz na mysli, demokracja ma swoje prawa. zlosliwe komentarze, to troche efekt frustracji, ze moi rodacy po prawie 5 latach kiepskiej prezydentury (obrazania sie i uprawiania polityki historycznej, wypraw wojennych na kaukaz i comiesięcznych wizyt zagranicznych w wilnie) glosuja na brata, ktory podobno się w ostatnich tygodniach zmienil (???), co powtarzaja jak mantrę jego sztabowcy, a do czego on sam sie dystansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin wygra gajowy z wąsem jedynie gdy sfałszują wybory! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 12:43 należy używać własnych długopisów,flamastrów itp .... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.toronto Polacy w USA wybrali Jarosława Kaczyńskiego 21.06.10, 13:01 www.polskieradio.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW lumpior Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 13:52 Kolejny już raz pełen nienawiści zaścianek, szumowiny, pegieery i mohery, robole i wieśniaki, miernota i durnota zapatrzona w zatęchłą przeszłość odwróciła się od szlachetnych i poprawnych, miłośnych i zgodnych, statecznych i poważnych, mądrych i przystojnych, kulturalnie usmiechnietych, dobrze sytuowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pon Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 14:53 i do tego hamstwo gryzie POńską ręke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS nie da Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.chello.pl 21.06.10, 15:33 wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/mapa-wyborcza-polski-jak-mapa-z-czasu-zaborow,1,3301489,aktualnosc.html Dlaczego biednyś? Boś głupi. Dlaczego głupiś? Boś biedny. To jest najlepszy komentarz do tej mapy. Wy naprawdę wierzycie, że PiS da? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 15:41 www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 16:02 obejrzyj to matole.www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 16:11 Gość portalu: Ali napisał(a): > obejrzyj to matole.www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA www.youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: ciemnogród i jasnogród 21.06.10, 18:40 Mamuśka? www.youtube.com/watch?v=-j3yYVTSNiU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysocjalny Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.chello.pl 21.06.10, 15:29 Szkoda tylko, że ci drudzy muszą cię utrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasz Re: ciemnogród i jasnogród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 16:03 Niech żyją narodowi socjaliści z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ONI- dziela dzis Polske.... IP: *.dsl.bell.ca 21.06.10, 16:54 Ludzie - jak tu nie pisac o innych pieknych ludziach z mojego regionu....Kielczanie znowu udowodnili ze sa potega, ostoja naszych narodowych interesow....i wiecie co...czasem czuje takie zaskoczenie...w sumie biedny region ale - ludzie wspaniali...szkoda tylko ze ta druga czesc spoleczenstwa tego dziadostwa...tego czytania niepolskiej prasy, ci ogladacze wiecznego kabaretu, ci "znawcy tolerancji"...ci znawcy na swiecie ludzkiej biedy ale wlasnej nie widzacy...ci upieprzeni narodowa bieda juz w kolysce.."a jakos tam to zycie przeleci"...te menele po dyskotekach wychowane w pasozytniczym zyciu nie myslacy ani o wlasnej przyszlosci ani oprzyszlosci Polski...gdzie oni byli...dlaczego nie poszli do urn wyborczych..."a ja tam sie polityka nie interesuje"...ale debili polityka interesuej sie toba i decyduje o twojej przyszlosci...czy myslisz ze Komorowski bedzie mial dla ciebie inne rozwiazanie ...?....gdy to on bedzie decydowal o mechanizmach politycznych i gospodarczych....to zycie na dnie zmusi cie do emigracji jak juz wymuszalo na nie jednym pokoleniu urodzonym w Polsce - taka a nie inna decyzje zyciowa...czy ty myslisz ze emigracja to latwiejszy chleb...nic podobnmego...moje miejsce Polaka jest w Polsce...ale komuna wyjazd wymusila na mnie..i dlatego tu jestem... .jak myslisz - dlaczego 80% POLONII AMERYKANSKIEJ i KANADYJSKIEJ glosowalo na Jaroslawa Kaczynskiego....?: ...miejsce tej spolecznosci zyjacej poza granicami ich ubogiego kraju jest tam gdzie do wladzy 60-t lat temu doszla swolocz na czele z protegowanymi ruskimi prokuratorami - oprawcami jak Humer, Wolinska, Ruzanski...wspomaganymi ideologicznie przez kakich klalnow jak Leszek Kolakowski...( a pozniej wrogi element usiluje lagodzic ta glupote profesorska piszac ze Kolakowski pisal bo z okna mial widok na pomnik Lenina..)...gdzie dzis sa tacy karjerowicze jak red. naczelny Polityki..tow.Rakowski...? Od Platformy az zionie falszem...dla mnie to jest jej polityczny kontrakt na zlecenie CZERWONYCH PLUTOKRATOW WALESY.....to sa interesy PRLowskiej nomenklatury...ktora potrafi tylko dbac o wlasna dupe...i wczesniej czy pozniej doprowadzi do ostrego spolecznego podzialu ktory juz dzis widac...stad "biale jest biale a czarne jest czarne"...ale dla patriotow...oni juz dzis klamia ze to Kaczynski wprowadza te podzialy...ale faktem jest ze to ONI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca toż to całe Kielce IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.10, 16:56 dzisiaj Kaczor, jesienią WEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrazo Re: toż to całe Kielce IP: *.chello.pl 21.06.10, 18:02 Dlatego filipie ze to głownie wyjechali tacy ludzie z podkarpacia, i innych biednych regionow Polski, zacofania mentalnego i gospodarczego, slabo wyksztalceni, dlatego masz taki tam wynik. Widac wlasnie po tych polakach katolikach jak sie tam klocicie za wielka woda. Dobry felieton o tym byl w jednej z gazet ale ty czytasz tylko to co ci czarny z ambony nakaze wiec nie wiesz dlaczego taki wynik, chwalic sie nie macie czym :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa brednie abrazo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:51 ..." o tym bylo w jednej z gazet"..; i to wystarcza abrazo, abrazo już wszystko wie! A ja ci powiadam, ze aby za Ocean wyjechac, utrzymać sie tam, trzeba mieć 'jaja" i łeb na karku. Do tego trzeba chcieć i umieć uczciwie pracować, trzeba mieć "otwartą głowę", oczy szeroko otwarte i dobry słuch - do nauki języka obcego. Obywatelstwo USA ,otrzymują tylko rzetelni ludzie, obywatele. Jaki procent takich, jest w Polsce? Dla leniwych, tchórzy i umysłowo ociężałych, na emigracji nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
abrazo Re: brednie abrazo 21.06.10, 19:58 brednie szansa. Czasami madrze piszesz ale nie teraz. Jakos to wiesz polacy w Anglii tez sie zadomowili wiec trudno to nie było. Zgodzic sie jednak musisz ze przytoczone argumenty sa faktami i wnioski samemu mozna wyciagnac bo sa zgodne z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: toż to całe Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:47 Od Kielc to się pajacu odczep w CK kaczor przegrał to zacofana wieś świętokrzyska na pisuar głowuje Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 19:52 Wenta, Sołowow, Klicki, Piasek, Liroy,Kumański, Herbuś ...itd Po .... Kielcom politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.chello.pl 21.06.10, 20:00 Najlepiej było by żeby Kielce same były województwem bo reszta chwały nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pularda Kielce się nie popisały Komorowski passe!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 21:03 Jak można głosować na tego ociężałego umysłowo dziecioroba mordercę leśnej zwierzyny.To przywilej bogatych wtajemniczonych członków służb np.WSI i ubecji.... Odpowiedz Link Zgłoś
aje2010 Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorowski... 21.06.10, 21:22 CO ZA WSTYD!!!NA CALA POLSKE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 07:35 >>...117 tysięcy 662 nieważnych głosów....<< Zwrociliscie na tego rodzaju wynik uwage...to jest jakis nienormalny stan...listy zostaly tak sporzadzone by doszlo do pomylki...to jest ilosc mieszkancow sredniego miasta w Polsce. ...Falszerze ! ...mnie juz nic nie zdziwi...zadne wyniki...spoleczenstwo polskie "zchodzi na psy"...poniewaz dotad podstawowe regulu , regulujace zycie spoleczne byly dla tego spoleczenstwa niedostepne...narod poszedl na zakupy do supermarketu...i tam chyba skonczy... ...By sie nieco otrzasnac z tej glupoty...wypada JUZ TYLKO czekac na najgorsze - czyli spoleczna mobilizacje ktora zdaza sie tylko W CHWILACH BEZ WYJSCIA... ...czasami sam sie sobie dziwie - jak ja z tamtad uszedlem z zyciem...przeciez ja jeszcze jako mlody szczon lba nadstawialem walczac o madrosc narodu, bo wierzylem ze ta madrosc musi znalesc swoje chwile zaistnienia....a tu masz...tylko 44.72% ...to znaczy ze ta wspomniana madrosc narodowa wcale nie chce sie ujawniac...a ostatni ktorzy zamierzali ujawnic wlasna madrosc tez zrezygnowali i ostatnim pociagiem odjechali do Irlandii. ...juz pozno - w ognisku dopalaja sie ostatnie kawalki drewna...jeszcze chwila i zostanie zasypane piaskiem...z daleka dobiega szum wodospadu...a w gorze rozgwiezdzone niebo..ksiezyc w pelni . wlasnie maly czlowiek wybral jedna z miliona gwiazd, zastanawia sie jaka moze ich dzielic odleglosc... z glowa zadarta ku niebu mysla ogarnal i tuli do siebie nieznana mu planete...jedna z miliardow jej podobnych....ten maly czlowieczek mamaluje jutro swa mala wybranke....radosna, rozswietlona, otoczona aureola...wysuszy papier na odwrocie olowkiem napisze date i schowa go do czarnej teczki...byc moze po latach...odnajdzie ow namalowany skrawek nieba... na nim date i pewnego bardzo podobnego jak ten miniony wieczor znow zapatrzony w rozgwiezdzone niebo... wyszepcze - "zycie kocham cie...z tym rozgwiezdzonym niebem."..ale nie dzis...dzis gasi kazde ognisko, kazdy ogien nawet ten najbardziej tragiczny...choc jego strzepy bolesnie wciaz w nim sie tla...i tlic beda wyrywany ze snu przez przeszywajace bolesne wycie syren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 13:20 Polonia nie bierze udzialu w wyborach drugiej tury...czyli J.Kaczynski przegra w okregu Warszawskim. ...zatem beda mieli za prezydenta Ukrainca...a czy taki wybor zblizy te dwa panstwa...watpie i niby po co... Premierem niemiec a prezydentem ukrainiec...demokracja po polskiemu...no niech tak bedzie....zobaczymy....skoro dzieci nie zaglosowaly madroscia matki to znaczy ze te matki sa tez gowna wart...i skazaly wlasne dzieci na takie same szambo. ...Glusi Polacy nie slyszeli glosu syreny...on sie wam przypomnie. ...niewierzysz ...?... wydrukuj i zachowaj...ten dzwiek syreny byl jak ostatnia przestroga prezydencka....i wszyscy o tym wiedza...wszyscy to czuja.. Platforma juz uprawia polityke wynaradawiania...ludzie ze wsi mieszkajacu w miejskich blokach nie nrozumia jak to pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
abrazo Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows 22.06.10, 13:44 jak zwykle klepiesz te pierdoly moze jakies dowody kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Najnowsze wyniki: Kaczyński - 44,72; Komorows IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:05 ...dziekuje wam za ta problematyke polska... ...ona wymuszala na mnie muslenie i pisanie...ale juz mam tego dosc..tej szarpaniny z glupota...tego nieustanego naprowadzania na wlasciwe tory myslenia, oceny sytuacji politycznej Polski widzianej z zewnatrz..juz mam Polski dosc...ona zniecheca, a jesli cos zniecheca to wowczas odwracamy sie i odchodzimy...no bo niby po co tak uparcie trwac...tam w kraju drozdzuja sily nieprzychylne jakiejs tam Polonii...wy to wy, a my to my - dwa oidrebne sobie swiaty...najlepsze tego prezyklady...jak potraktowano w kraju niejednego wielkiego Polaka...na Paderewskim sie skonczylo...Modrzejewskiej juz w Krakowie na dworcu nie wolno bylo mowic po polsku...Kobylanskiego potraktowano jak przestepce....a Humera traktuje sie nie jak zbrodniarza ale pokrzywdzonego obronce wladzy ludowej...( jakiej tam wladzy ludowej...?...kiedy ona byla ludowa...?....byla wladza przestepczego elementu wywodzacego sie ze srodowiska zydowskiego, ukrainskiego i niemieckiego...) ...najnizszy udzial w wyborach odnotowano w wojewodztwie slaskim... to tez o czyms mowi..(Slask i Pomoze..)a w Wioelkopolsce wplywy niemieckie sa znaczne. ...my chemy tutaj normalnie zyc, i smiac sie tylko od ucha do ucha i niech spokojnie mijaja dni, a gorale nam moga nadmuchac. ...bo ci gorale to patrioci z dluga historia obrony polskosci...a slazacy ...to taki element bez swiadomosci narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: glosuj na tego Ukrainca...co majatki odbierali IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:38 ...w kazdym badz razie PiS...to jest potecial na ktorym mozna by bylo zaczac budowac odrodzenie Polski..mozna by bylo zciagnac do kraju niesamowity potecjal ludzki...mozna by bylo uzyc potecjalu zagranicznego ze srodowisk polonijnych w handlu zagranicznym...mozna by bylo z Polski zrobic kraj wysokiego zaufania i gwarancji dla inwrestorow Polonijnych...mozna by bylo tym sposobem odluzyc kraj...mozna by bylo zrobic na swiecie intratne zakupy licencji i firm z duzym przyszlosciowym potecjalem...mozna by bylo zaczc budowac najpowazniejszego powietrznego przewoznika...jak lufthansa czy KLM...mozna by bylo doprowadzic do odrodzenia floty morskiej...mozna by bylo zabespieczyc sie energetycznie...zciac ceny benzyny do jednego zlotego z litr...bo to energia jest dzis najcenniejszym zlotem...ale skoro tak - to robta co chceta ! ...ten glos syreny was kiedys dopadnie....jak dopadal tych podczas niemieckiej okupacji na ulicach Warszawy....gdy plonely kawiarnie, kabarety, i domy pobliczne. ..czy wiesz jakie jest zadluzenie kraju...czy wiesz ile tysiecy sztuk bezcennych dziel malarstwa i kultury narodowej zostalo z tego kraju wywiezione przez okupantow...? ...czy wiesz ze dzis jako potomek wielkich i inteligentnych Polakow powinienes mieszkac w palacu...z marmurow...przechadzac sie po parku okalajacego dom...czy wisz ze przed tym domem powinien stac najdrozszy samochod swiata...czy wiesz ze jestes dzis umowiony w jednej z najdrozszych restauracji...w Monachjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienkiewka Re: Kaczyński wygrywa w Świętokrzyskiem IP: 94.254.128.* 22.06.10, 14:17 link do strony: www.waszepodroze.pl/?3,9,-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Gdy wygonicie te Cyganichy to zagłosuje IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Głosujcie ...... IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 14:46 ...nie dotykaj parchu nawet tej szabli ...bo to uraga polskosci- srolu...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 15:05 Wykształcone na Gazecie Koszernej i WSI 24 "elity" kieleckie głosują tak samo jak "pensionariusze" zakładów karnych, gdzie kandydat w walce o "dywany i zyrandole" zdobył prawie 90% poparcie? Czego się boicie? Po której stronie stoicie? Dlaczego nie jesteScie zdolni do samodzielnego myślenia, tylko myśli za was Gazeta Koszerna, ktora w swej "uczciwości i wiarogodności" pomyliła się aż od 15% w prognozowaniu wyników I tury wyborów. Czy nie jesteście zwykłymi bezmyślnymi frajerami? Innych, glosojącej inaczej od Was wyzywacie od najgorszych, a Wy kim jesteście razem w sojuszu i szeregu z kryminalistami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 20:19 ...koszerna ...TVN24...Czerwona Plutokracja Walesy...to wszysko post PRLowsko ubecki ukad....gdyby bylo inaczej nie doszlo by do tak drastycznych podzialow w spoleczenstwie jakie dzis mamy. ..mlode pokolenie nie jest swiadome tego ze koszerna powstala na bazie wlasnosci mienia solidarnosci....za zgoda Walesy. ...no coz kazdy ma w rodzinie albo "milionera" z przeszloscia UB...albo recydywiste....zawsze jednak tak czy owak ma nadzieje ze przy jego boku sie wzbogaci...naturalnie kosztem matek i ich dzieci...matek ktore nie wstydza je mohera....bo moher to dzis symbol czystosci sumienia, i troski o los dzieci....a media robia k...wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista. Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 20:25 Gość portalu: Filip napisał(a): > Nie jakaj sie patalachu,masz owsiki? Szoruj zlewy i kible palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.dsl.bell.ca 23.06.10, 06:56 ...realista napisal...jak tylko mogl dobrze napisac...o tym o czym mu PZPR mowilo...gdyby nie amerykanie i wywolywane przez nich wojny...to bysmy ubierali sie w zlote ciuchy...jadali w zlotych talerzach...i srali w zlote muszle...nie wierzycie...pewnie gdzies tam w archiwach sa numery "Slowa Ludu" z lat 60-dziesiatych ubieglego stulecia...tam odnajdziecie to co od 2005 roku Tusk i Platforma obiecuje naiwnym Polaczkom... .....dzis Amerykanie to dobrzy ludzie na inalguracje kampanii Komorowskiego przyleci nawet zona tego palanta co to pomylil termometr z cugartem..i wkladal Nowickiej w odbyt celem sprawdzenia jej wewnetrznej cieploty....no niech przyleci - nie jestem tylko pewien czy takie angazowanie sie polityczne w poloskie bagno jej sie oplaci....( jeszcze dzis wystosuje do tej pani liscik..ostrzegawczy...)...podobno w programie inalguracyjnym jest takze piec minut Komorowskiego ( zabawa w lekarza )...i sprawdzenie wewnetrznej cieploty tej pani....podobno juz zamowiono na ta okazje wysmienite kubanskie cygara...na wypadek gdyby klijentak okazala sie zbytnio wysuszona ...pozostaje "wazelina PO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Polak Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.chello.pl 23.06.10, 09:33 Czy moderator wykasuje te posty spamujace fiipa co uciekl do Kanady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 10:28 jeszcze wam bokiem POkemony nie wyszly?co oni zrobili dla regionu zaslepili was mzonkami i obietnicami a Wy jak w transie na nich głosujecie ,ile spelnili przedwyborczychb obietnic ZERO,tylko afery chocby HAZARDOWA ,to co podrzedny członek PO Rosól wyprawial w komisi sledczej pokazuje gdzie mają ludzi i prawo ,tam tylko Grzechu Rycho i Zdzicho dbają o wlasne interesy ,PISy chociarz walczyŁy z UKLADEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 23.06.10, 10:57 Bardzo dobry artykuł ... pro memoriam... Zdrada Kaczyńskich Mafijne rozgrywki w PiS zamiast Polski solidarnej Jesień 2005. Kampania wyborcza w zenicie. Z wyścigu do prezydentury wycofuje się Włodzimierz Cimoszewicz. Na placu boju zostaje ich dwóch – Donald Tusk, któremu sondaże dają około 40 proc. poparcia, i Lech Kaczyński, oscylujący wokół 20 proc. I wtedy Kaczyński sięga po polityczną Wunderwaffe: "Nie ma już sporu między Polską komunistyczną a Polską AK – mówi. – Teraz osią konfliktu jest spór między Polską liberalną a Polską solidarną". W tym samym czasie w telewizyjnych reklamówkach pustoszeje lodówka i spadają pluszaki. Parę tygodni później przy wyborczych urnach mamy werdykt. Kaczyńscy wygrywają wybory, bo Polacy chcą Polski solidarnej. Lato 2007, prawie dwa lata po kampanii wyborczej. Z obietnic Polski solidarnej zostały strzępy. Damski bokser Przed Kancelarią Premiera demonstrują pielęgniarki, które chciałyby wyższych płac. Nie mówią o kokosach, tylko o pieniądzach trochę większych niż obecne 900 zł. Trzy z nich wchodzą do budynku, by przedstawić swoje postulaty premierowi. Premier nie chce się z nimi spotkać. Pielęgniarki zajmują jeden z pokoi i mówią, że nie wyjdą z niego, dopóki nie spotkają się z Jarosławem Kaczyńskim. Premier odpowiada, że łamią prawo i że paraliżują pracę Kancelarii Premiera, bo zajmują jeden z kilkuset pokoi. Pielęgniarki są poniżane i szykanowane. Te, które zostały na zewnątrz – oddziały ZOMO odpychają od budynku Kancelarii Premiera. Te w środku – podejmują głodówkę. Premier szydzi, że nic im się nie stanie, jak nie zjedzą kolacji. Pracownicy kancelarii grożą im. Zostają odcięte od świata, bo wyłączono im telefony. Nie można przekazać im żadnej wiadomości, paczek z żywnością, podpasek. Z tych podpasek szydzą prawicowi publicyści. Przed kancelarią wyrasta białe miasteczko, kilkadziesiąt namiotów, w których śpi kilkaset protestujących. Kaczyński zwodzi pielęgniarki, w końcu rząd podejmuje z nimi rozmowy, które – jak szybko można było się przekonać – były tylko grą na czas. Wreszcie białe miasteczko się zwija. Premier z dumą ogłasza swój sukces – nie ustąpił pielęgniarkom, nie zgodził się, by zarabiały więcej. Bo – jak tłumaczy – musi stać na straży budżetu i stabilności gospodarczej państwa. Ale w tym samym czasie – cóż za znamienna symbolika – rząd przeprowadził podwyżkę dla pracowników Instytutu Pamięci Narodowej – teraz średnia płaca w tej instytucji to 4 tys. zł. Podwyższono również pensje oficerom z Biura Ochrony Rządu. W tym także czasie rząd przeprowadził przez Sejm obniżkę stawki rentowej – dla pracowników i dla pracodawców. W pierwszym etapie jest to 3 proc. obniżki dla pracowników. W kolejnym – podobna obniżka dla pracodawców. W sumie wpływy budżetu zmniejszone zostały o 18 mld zł rocznie! Rząd tłumaczył, że zaowocuje to większymi inwestycjami i tworzeniem nowych miejsc pracy. Chociaż nawet prawicowi ekonomiści mówią, że przedsiębiorcy inwestują nie ze względu na wysokość składki rentowej, ale kierując się rynkowym popytem... I szybko podliczają: na obniżce składki o 3 proc. zarabiający 1 tys. zł zyskają 30 zł. Natomiast zarabiający 10 tys. zł – aż 300 zł. Gdzie tu więc mowa o Polsce solidarnej? Z tych 18 mld zł, które rząd lekką ręką oddał najbogatszym, wystarczyłaby połowa, by usatysfakcjonować pielęgniarki... A przede wszystkim wystarczyłaby dobra wola, by ze związkowcami usiąść do stołu i rozmawiać. Tymczasem tych rozmów rząd boi się najbardziej. Od 18 lat nie było w Polsce ekipy, która miałaby tyle tajemnic, otaczała się tak wysokim murem niechęci do dialogu, była tak mocno przekonana o własnej nieomylności i była tak nieprzezroczysta. O tej niechęci do dialogu przekonały się nie tylko pielęgniarki. O tym przekonali się nauczyciele, o tym przekonali się lekarze. O tym przekonali się związkowcy. Także ci ze związku "Solidarność", z którym – przynajmniej oficjalnie – władza chce rozmawiać, bo z OPZZ czy Federacją Związków Zawodowych jako ze związkami "postkomunistycznymi" – odmawia dialogu. "Solidarność" w szpagacie O tym, że "Polska solidarna" to tylko propagandowe hasło, którym zamydlono Polakom oczy, znakomicie można się przekonać podczas lektury "Tygodnika Solidarność", czasopisma NSZZ "Solidarność". Tygodnik jest w szpagacie, bo – z jednej strony – liderzy "Solidarności" popierają PiS, są z partią Kaczyńskich emocjonalnie związani, ale – z drugiej strony – związkowcy najboleśniej odczuwają woltę rządu, który wyparł się głoszonych w wyborach haseł. Uchwała Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" z 20 czerwca pełna jest gorzkich słów: "Wobec braku realizacji postulatów NSZZ Solidarność (...) Komisja Krajowa postanawia rozpocząć przygotowania do ogólnozwiązkowych akcji protestacyjnych...", czytamy. A to dopiero początek, bo punkt 3 uchwały brzmi jak akt oskarżenia: "Dotychczasowe propozycje strony rządowej w zakresie wymienionych postulatów związku nie tylko stoją w rażącej sprzeczności z ideą państwa solidarnego, ale potęgują rozwarstwienie społeczne, sprzyjają dumpingowemu zatrudnieniu i emigracji zarobkowej. Wobec wzrastających – także w wyniku akcji związku – wynagrodzeń w sferach pozabudżetowych oszczędzanie na tych, którzy świadczą swoistą służbę publiczną, jest szczególnie groźne i stanowi zaprzeczenie fundamentalnej dla nas zasady: nigdy jeden przeciwko drugiemu". W tymże numerze możemy przeczytać raport – "Polska solidarna – dwa lata później", który zaczyna się słowami: "Znakomitym wynikom gospodarczym i spadkowi bezrobocia wciąż towarzyszy niedostatek dialogu społecznego". A w dalszej części możemy dowiedzieć się, co myślą o "Polsce solidarnej" działacze związku. "Choć program »Solidarne państwo« od początku pozostawał bliski sercu i ideom »Solidarności«, oczekiwaliśmy jego realizacji, rzeczywistość okazała się bardziej złożona", mówi Józef Mozolewski, szef regionu podlaskiego. "Nie tak wyobrażaliśmy sobie budowę Polski solidarnej, ale trzeba zrozumieć realia", to z kolei słowa Jerzego Langera, wiceprzewodniczącego "Solidarności". Langer oczywiście zwala wszystko na Samoobronę i LPR, co jest dosyć śmieszne, bo tak naprawdę te dwie partie niewiele w koalicji znaczyły, i pogardliwie nazywane były "przystawkami". A Jarosław Kaczyński dla odmiany określany był jako człowiek, który dysponuje władzą, jakiej nikt jeszcze w Polsce nie miał od roku 1989. Więc po cóż zwalać na "przystawki"? wiadomosci.onet.pl/1431926,2677,1,zdrada_kaczynskich,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpetach! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 13:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.chello.pl 23.06.10, 13:52 Wolę chodzić w skarpetkach niż boso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 14:17 po drzewach lepiej boso.Gdy będziesz bardziej homo erectus docenisz pełny ubiór....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: dajcie całą władzę PO to was puszczą w skarpe IP: *.chello.pl 23.06.10, 14:43 Tobie też życzę erectusa:P. Chociaż Ty chyba nie masz z tym problemów, sądząc po kłopotach z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 22:27 Za to Komorowski na pewno zdobędzie 139% głosów .... w kryminałach. Oto jego żelazny elektorat , a razem z nimi wszyscy ci, co glosują na "brabiego" kłamczuszka. Wspaniałe towarzystwo. Ale ubaw. "Elity" razem z kryminalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 30.06.10, 10:18 A co wyprawiał senator PiSu Tadeusz Skorupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 13:51 A Niesiołowskiemu z gęby jedzie ; od żółci watrobianej, złości, złośliwości, wscieklicy. On sie do "zgody" po platformersku nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądruś Re: Swietokrzyskie daje dobry przyklad IP: *.chello.pl 30.06.10, 16:51 To tak jak Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 19:00 Mimo tytułu naukowego należę wg kandydata do żyrandoli" niejakiego hrabiego komorowskiego do tej głupszej części Narodu , ponieważ będę głosował na "bandytę , zdrajcę i potwora" Kaczora. Nie dałem się uwieść językowi "miłości i zgody" hrabiego i jego wielbicieli, ponieważ ani w jednym jego zdaniu nie zauważyłem tego języka. Każde zdanie hrabiegop i jego przybocznych było nasiąknięte jadem i nienawiścią , chamstwem, kłamstwem i pogardą w stosunku do tych, którzy mają odwagę myśleć inaczenj niż wymaga tego poprawność polityczna Palikota i jego przyjaciela w walce o żyrandole i wszystkich złonków komitetu honorowego na czele z profesorem bez m bydło i nekrofilem. Od lat przyzwyczaiłem się do tego, że jestem tą gorszą, głupszą częścią Narodu, dlatego zawsze będę głosował na ludzi uczciwych, nawet jeśli w nie wszystkim z nimi się zgadzam. Nigdy nie byłem i nie będę razem z oszustami i kanciarzami. Nigdy nie poprę kolesiów donalda, bronka, rycha, zbycha,mira, sawickiej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: ...moher - czystosc sumienia... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 20:28 Pokaż mi swoich przyjaciół, a ja ci powiem kim jesteś. Cytat z hrabiego komorowskiegho na dzisiejszym wiecu nienawiści hrabiego Komorowskiego. Czy znacie przyjacioł hrabiego? Błazen Palikot - przyszły szef kancelari prezydenta Komorowskiego, Wajda, Sawicka, Cimoszewicz, gierek, Dukaczewski, Niesiołowski, Bartoszewki, Wajda, Wałęsa, Majewski i 75% mieszkańców kryminałów. Oto wasi przyjaciele sznowni fani i wyborcy Komorowskiego. Po której stronie stoicicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 11:07 A skąd u Ciebie przekonanie, że jesteś zdolny do samodzielnego myślenia, a nie myślenia, które dyktuje Ci jakaś odpowiednio spreparowana "Gazeta Kościelna"? PS. Ja przynajmniej nie popełniam gwałtu na języku polskim, prawdziwy patrioto z PiSu. Naucz się pisać po polsku i wtedy wstawiaj te swoje krzywe teksty na temat wyższości PiSuarów. Według mnie masz kłopoty psychiatryczne, które wymagają pilnej pomocy lekarskiej. Pewnie Ci się wydaje, że jesteś kasztanką Piłsudskiego, na której Jarek wjedzie do Pałacu Prezydenckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Docent Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 18:45 Ludzie inteligentni, uczciwi, potrafiący myśleć własnym mózgiem, a nie wyręczajacych ich w myśleniu GW czy TVN głosują na "wstrętnego Kaczora". Tylko mieszkańcy kryminałów i ludzie mający coś na sumieniu, jak również "wykształcone elity" niezdolne do własnego myślenia glosują na Bronka gafę. Co Peło zrobiło dla Polski, dla Regionu Świętokrzyskiego przez ostatnie ponad 2,5 roku swoich rządów? Czy nie pamiętacie osiagnięc PP Grzegorków, Okłów i im podobnych "przyjaciół" Regionu? Co te gwiazdy zrobiły dla Regionu w porównaniu z dwoma latami rządów ośmieszanego "Gosia"? Jeśli jesteś uczcziwy - oceń sam. Nie trzeba być zwolennikiem PiS-u, aby głosować na "Kaczora". Wystarczy być człowiekiem inteligentnym, uczciwym, myślącym, aby to uczynić. Jak ma się chamska i pełna agresji kampania wyborcza Komorowskiego i jego komitetów honorowych w stosunku do credo wyborczego Camory " Zgoda buduje"? Czy nie tak postępują ludzie chorzy psychicznie na schizofrenię - rozdwojenie haseł (myśli) i czynów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 19:34 W odróżnieniu od Ciebie zachowałam nie tylko zdolność samodzielnego myślenia, ale także wiem, że każdy ma prawo do własnych sądów. W moich postach nie znajdziesz pochwał pod adresem posła leżącego, posła drogowego, natomiast doceniałam aktywność posła Gosiewskiego. Problem polega na tym, że zbyt dobrze pamiętam okres rządzenia PiSu. Nie tylko na polu lokalnym. Tak więc nie zarzucaj mi politycznej schizofrenii, po prostu nie ma jeszcze partii, na którą mogłabym z czystym sumieniem głosować. Wybieram więc tzw. mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 23.06.10, 20:24 Właśnie przeczytałam artykuł opisujący zachowanie Jarosława Kaczyńskiego w czasie agitowania: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8054577,Kaczynski_straszy__bedzie_jak_w_Meksyku.html Klasyka: wywoływanie strachu, by łatwiej manipulować ludźmi, używanie mądrych terminów, których przeciętny wyborca nie rozumie. Poza tym zachowanie J.K. coś mi przypomina, ja naprawdę nie chcę żyć w Polsce dzielonej/rządzonej przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Głosujcie ...... IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 21:29 To co pisze GWówno jestgó... prawda. Tak samo jak sondaż gazety koszernej dający zwycięstowo Komorowskiemu w I turze 19%. Jak było każdy wie doskonale. Manipulatorzy i cwaniacy, władcy "mózgów" ludzi prymitywnych, niezdolnych do własnego myślenia. Mnie w kazdym razie nie po drodze z Palikotem. Niesiołowski, Bartoszewskim, Zbychem, Rychem, Grzesiem, Sławusiem. Mirem, Sawicką, Misiakiem, Okłą, Grzegorkiem i całą żulerią peło.. łącznie z kryminalistami, którzy gremialnie zagłosowali za "jedynym poprawnym kandydatem". I tym Matyldo różnie się od Ciebie. W wolnym kraju , każdy ma prawo wyboru. Tylko , że jeśli ktoś dokonuje innego wyboru innego niż wymaga tego poprawność polityczna peło i " prostyuujących się elit", dlaczego od razu określany jest jako oszołom, moher, nieudacznik, prymityw, ciemnogród? Kim Wy jesteście "elity" popierające Słońce Peru i jego przybocznego Bronisława gafę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW lumpior Re: Ordery i srebrniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:57 Niemiecko-ruski mąż stanu Schreder zasłuzony dla Gazpromu. Czy ordery od kagebistańskiej gazowni dostaną tylko kanclerz Tuskaczenko i graf von Komuchoruski? A dyżurni funkcjonariusze żarliwie obiektywnej tvhien zasługują? Personel sondażowni niechby chociaż po zegarku dostali,albo fotoaparat made in CCCP, inaczej wierność stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Ordery i srebrniki IP: *.chello.pl 24.06.10, 08:57 "Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli razem sześć osób, pani chciałaby wstąpić to PiSu chciałaby wstąpić do PiSu. Bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym nie ma żadnego problemu. Bo tam są różne możliwości, niektórym zależy na reelekcji, to my też mamy różne możliwości. na przykład można się dogadać z Giertychem Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy, Jeśli to się nałoży na siebie, to wtedy ten ktoś może wejść do eLPeRu Giertychowi zależy żeby się troszeczkę, że tak powiem, nadymać i może mieć gwarancję reelekcji Z listy eLPeRu. Bo tam są rózne możliwości, niektórym zależy na reelekcji, Lecz PIS wchodzi w rachubę, wchodzi w rachubę ten klub także tutaj pole manewru jest spore, Pani propozycja to jest kwestia sekretarza stanów w ministerstwie Szczerze mówiąc, to jest jedna moja rozmowa z prezesem, Szczerze mówiąc, to jest jedna moja rozmowa z prezesem. Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli sześć osób chciałaby wstąpić do PiSu (x2) Bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk." video.google.com/videoplay?docid=777808050832564985# www.wiadomosci24.pl/artykul/posluchaj_nagran_rozmow_beger_z_lipinskim_i_mojzesowiczem_7493.html ----------------- www.bigcyc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 24.06.10, 09:46 Wierz mi, ja widzę fatalne działanie lokalnych struktur PO, pamiętam zdjęcia "orła leżącego" Grzegorka, czytałam artykuły na temat dziwnych powiązań skarżyskich, śledziłam sytuację w ZEORKu (ustawianie konkursu na prezesa), pamiętam również kompromitujące wystąpienia senatora Okły dotyczące świętokrzyskiej infrastruktury drogowej. Widzę partyjne obsadzanie stanowisk (od sprzątaczki do dyrektora, z tym, że ta pierwsza jest czasami bardziej profesjonalna:P). Wcześniej jednak stanowiskami kupczył PiS, zjawisko to wystąpiło właśnie za rządów PiSu w niezwykłym wprost nasileniu (taśmy Beger), co skrzętnie odnotowałam w swoich pamiętnikach:D. Komorowski nie jest z mojej bajki, postrzegałam go nieco inaczej, nie spodziewałam się tylu kultowych tekstów:), może jest to wynik przemęczenia i obciążenia (zwłaszcza po objęciu obowiązków Prezydenta), a może efekt fatalnej pracy sztabu wyborczego i tego, że w samej partii Komorowski nie ma zbyt dużego wsparcia. Wszystko w polityce jest grą. Szkoda, że wyborca nie do końca zna jej zasady. Mnie też nie jest po drodze z Mirem, Zbychem i Rychem:), ale nie jest mi również po drodze z podsłuchami Ziobry, spektaklami medialnymi połączynymi z prezentacjami dyktafonu, realizowaniem w CBA konkursu "Kto częściej wejdzie o 6 rano do czyjegoś domu", robieniem dla władzy wszystkiego - nawet dopuszczaniem do najwyższych stanowisk państwowych ludzi o marnej reputacji... z Samoobrony. Nie rozumiem sprzedawania stanowisk w zamian za poparcie w głosowaniu, wstąpienie do koła, przeniesienie się do partii itd. (wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3646278.html), nie po drodze mi z senatorem PiSu Tadeuszem Skorupą (www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&id=8169). Czy widzisz jakąś różnicę w rozmowach z Mirem/Zbychem/Rychem i rozmowach z Renią/Tadkiem?). Ja nie widzę. Kim ja jestem? Jestem kobietą myślącą. I żaden polityk mi nie wmówi, że czarne jest białe, a białe jest czarne. Tym się różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Głosujcie ...... IP: *.chello.pl 24.06.10, 10:00 I jeszcze jedno. Do głosowania na PiS nie zachęcają mnie również ci, którzy obecnie walczą o schedę po pośle Gosiewskim, człowieku i polityku wyjątkowym (nie mam co do tego wątpliwości). Gdy jednak patrzę na posłankę "totalną pomyłkę" Zubę, "podróżniczkę-klęczniczkę" Olendzką, "zupełnie podobnego do nikogo" Banasia, "godfathera":) Barańskiego, "tańczącego z SMS-ami" Perza... to musisz przyznać, że robi się człowiekowi i smutno, i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW garus Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 17:52 PO najlepiej wypadło w więzieniach i Moskwie. www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ www.tvn24.pl/0,2349400,galeria.html Siły światłości,obiektywizmu,wykształcenia,tolerancji i otwartości odwróciły się natomiast od kartoflanej Polski B wraz z Mazowszem. Biedota finansowo-intelektualna czyli ciemnogród zwyciężył także w oszołomskim USA. Siły miłości i intelektu odnajdują nadzieję w połączonej pracy dyżurnych funkcjonariuszy biura badań opinii publicznej oraz prawdomównych mediów polskojęzycznych,które znajdują się nie w posiadaniu polskim lecz narodowości bankierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 19:40 Za to elity intelektualne, siły milości i mądrości wygrały w Brukseli, dzięki charakterystycznym dla PO kruczkom - fałszowaniu wyborow - w postaci " dosypania" kart do urny wyborczej. Ilość kart w urnie była o ok. 10o większa niż ilość kart wydanych. NIE WAŻNE KTO I JAK GŁOSUJE, WAŻNE, KTO LICZY GŁOSY !!!! I dzięki przekrętowi przy urnie w Bruksli, w raju, w siedlisku szczęścia, przekonaliśmy się czym jest Bruksela i wyborcy Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 19:48 Za to w kryminałach hrabia Komorowski zdobył 120% poparcie !!!!!! Oto prawdziwy i reprezentatywny elektorat hrabiego, Bardzo dobre towarzystwo dla wszystkich wielbicieli i wyborców hrabiego von Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 21:02 W psychiatryku wygrał Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW lumpior Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 21:23 sygitoyo skłamał: > "W psychiatryku wygrał Kaczyński" TyPOwy kłamca - jeszcze jeden fan murgrabiego kaszalotowego maczo. Do wyników w kryminale gdzie PO głosowało na siebie podany był link, podaj link do żródła wyników w psychiatryku, bo to ,ze ty jestes pacjentem nie wystarczy aby ci wierzyć,z powodu nieustannych kłamstw elektoratu PO," obiektywnych sondażowni" i "wolnych" mediów polskojęzycznych z włascicielami żydowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 21:58 sygi za głupi coby kłamać. sygi cytować publiczna wypowiedż dra Świercza. Ty poprosić dra o link. Sprawdzić czy niedobra doktora nie kłamać. A mi dać adres swoja szkoła, bo ja nie rozumieć połowa twoja mowa. Potem też głosować jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 22:57 Shaloom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 25.06.10, 23:46 a to dla tego ja ciebie nie rozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzdęk Re: Re W więzieniach PO-76,2 PiS- 2,8 IP: *.chello.pl 30.06.10, 17:45 W domach opieki i zakładach prowadzonych przez zakonnice - w 100% wygrał Kaczyński, ciekawe dlaczego, prawda? Jeśli głosuje ktoś, kto nie jest świadomy, nie wie, jak wygląda kartka do głosowania, jak trzymać długopis itd., to znaczy, że ktoś głosujący ZAMIAST tej osoby popełnia ordynarne przestępstwo. Mam nadzieję, że wreszcie odpowiednie instytucje zainteresują się fałszowaniem głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 10:58 Zastanawia mnie ten fenomen kielecki i nie tylko kielecki:(PO w swojej doktrynie zaklada iz lokomotywami pociagowymi maja byc wielkie miasta,zatem takie wiochy jak Kielce,Rzeszow,Opole,Olsztyn,Zielona Gora, Gorzow itp.maja siedziec cicho i czekac ch.. wie jak dlugo i na co,bo na sensowny rozwoj to z pewnoscia nie.Jako mieszkaniec Kielc,jestem za zrownowazonym rozwojem Polski,to jedyna szansa dla Kielc na jakikolwiek skok cywilizacyjny,gwarantuje to PiS i Jaroslaw Kaczynski a nie PO.Taka jest prawda,zatem przemyslcie to Kielcoki,bo strzelacie se w kolano glosujac na Gajowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Taka jest prawda!Gajowy z wąsami to Kielce na aut! IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądruś Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 11:39 PiS to na pewno gwarantuje kłótnie i wojnę. Co do reszty informacji, które podajesz, nie jesteś w stanie podać ich źródła, prawda? Jest to więc czysta manipulacja, w której Jarkacz jest niekwestionowanym mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:48 Ależ wręcz przeciwnie,potrafię,to programy obu partii,doktryną PO jest dokladnie to o czym pisalem w poprzednim poście.Wielokrotnie również powyższą doktrynę werbalizowała europosłanka Danuta Hubner(Hibner?)startująca do europarlamentu z list PO.Jeżeli w trakcie kampanii wyborczej,platforma zwana obywatelską wypiera się tego,to jest to taka sama prawda jak fakt iż nie chce prywatyzować szpitali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Taka jest prawda!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 20:45 Kto w obecnej kampani prezydenckiej jest autorem awantur rodem meneli spod budki z piwem? Ryży i jego vkolesie czy wstrętny Kaczor? Jak oczeniasza Drogi Wyborco zachowanie Palikota, Batoszewskiego. Wajdy, Nowaka, Kamory, Tuzka w trakcie wystąpień przedwyborczych? Czy jesteś idiotą, czy też uczciwym Polakiem? Czy wczorajsze wystąpienia xTuzka i "hrabiego" cokolwiek wspólnego mają wspólnego z hasłem wyborczym Komorowsjkiego " Zgoda buduje"? Proszę mi przytoczyć chociaż jedni slowo we wczorajszej wypowidzi Kanclerza Tuzka wpółgrające z hasłem " Zgoda buduje". Zawsze pamiętam Tuzka i jego bandę jako awanturników skłócających Polaków, zachowujących się jak p;rymitywne menele spod budki z piwem. Smutne to, ale niestety prawdziwe. Czy naszym Narodem nadal muszą rządzić chamy , prymitywni ludzie, chuligani polityczni, awanturnicy tacy jak Tuzxk,. Palikot, Niesioiłowski, /komorowski? Czy Tuzek i jego kolesie ( Sikorski, komorowski, Nowak. Palikot) nie są wpółwinni zbrodni w Smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fako Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:10 > "PiS to na pewno gwarantuje kłótnie i wojnę". Póki co kłótnie i wojnę gwarantuje mi Tusk i platfusy,to co wygadywał excelencja słońce Peru na konwencji PO to zapewne polityka miłości prawda?Obrona Zdzichów,Rychów,Zbychów,Mirów to też zapewne POlityka w interesie POlski,prawda?Pytam zatem w interesie czyjej Polski,no czyjej!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fako Re: Taka jest prawda!!!Ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:24 Cytat blogera s24. "Ostatnie miesiace pokazały jeszcze jedną rzecz - o dyletanctwie, amatorszczyźnie tego rządu kto chcciał wiedzieć, to wiedział ale ostatnie miesiące pokazały kompletny brak odpowiedzialności to jest cecha rządów Tuska - po nas choćby potop a my? tak jak kiedyś powiedział Urban - rząd wyżywi się sam, tak dzieci tych "elyt" politycznych PO, wyjadą z kraju, urządzone są już teraz na Zachodzie, tak jak Miro na Florydzie .... a cała Polska będzie Polską B i C pozdrawiam :) " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 15:23 Sąd swoje, a Ty swoje. Jarosław Kaczyński kłamał, gdy twierdził, że Bronisław Komorowski chce prywatyzacji. Kaczyński musiał poddać się wyrokowi, co - w zwykły dla siebie sposób - przeprowadził bardzo pokrętnie. "Ja, Jarosław Kaczyński kandydat na prezydenta RP, na wiecu wyborczym w Lublinie rozpowszechniłem informację, że Bronisław Komorowski chce, aby służba zdrowia była prywatna, sprywatyzowana. Informacja ta jest nieprawdziwa. Jarosław Kaczyński kandydat w wyborach na prezydenta RP." wyborcza.pl/1,75478,8059885,Sad__Kaczynski_ostatecznie_przegral_z_Komorowskim.html#ixzz0rve1HhYc W TVP1 20-sekundowe oświadczenie Kaczyńskiego, czytane przez lektora, ukazało się o 19.24, tuż po dobranocce i reklamie soczków Tymbark. W tym czasie w TVN trwały jeszcze "Fakty". Zanim zaczęły się "Wiadomości", w TVP były jeszcze reklamy, zapowiedź niedzielnej debaty prezydenckiej oraz... reklamówka wyborcza Jarosława Kaczyńskiego (...). W TVN sprostowanie ukazało się po "Faktach", sporcie i prognozie pogody - o 19.47, kiedy zainteresowani polityką widzowie oglądali "Wiadomości" TVP. W TVN o 19. 29 - zanim jeszcze widzowie przełączyli się na "Wiadomości" wyemitowana została... reklamówka wyborcza Jarosława Kaczyńskiego. wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8066963,kaczynski_sprostowal_niezauwazalnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 15:25 Skoro kłamiesz w sprawie prywatyzacji (jak Twój idol), to nie mam żadnych podstaw, by Ci wierzyć w sprawie marginalizowania mniejszych miast. My sami się marginalizujemy, głosując na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: Taka jest prawda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 08:07 telewidz napisał(a): > Skoro kłamiesz w sprawie prywatyzacji (jak Twój idol), to nie mam żadnych > podstaw, by Ci wierzyć w sprawie marginalizowania mniejszych miast. My sami się > marginalizujemy, głosując na PiS Moze i jestes telewidz,ale przede wszystkim platformiany aparatczyk z ciebie,w kwestii sluzby zdrowia odsylam do waszego programu,ktorego koordynatorem byl wasz kandydat hrabia error Komoroski,prosze sobie rowniez sprawdzic kto i jak glosowal w sejmie w sprawie powyzszej,odsylam rowniez do stenogramow poslanki PO Beaty Sawickiej ktora jasno i wyraznie wyartykulowala"lody na sluzbie zdrowia beda krecone"...W kwestii marginalizacji mniejszych miast,trzeba miec klapy na oczach by nie widziec ze to sie wlasnie dzieje!W Radomiu ludzie doskonale to zrozumieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Taka jest prawda!!! IP: *.chello.pl 30.06.10, 16:49 Nie jestem aparatczykiem, po prostu interesuję się polityką i indoktrynacja PiSowa, spiski, układy, gwoździe, teczki, podsłuchy itd., są mi zupełnie obce. --------- "J. Kaczyński sprawiał wrażenie osoby mocno niepewnej. Bardzo często zasłaniał się przepisami prawnymi. Jego wygląd jest niedbały. Twierdził, że nie interesują go sprawy materialne, kobiety, np. nie zależy mu w przyszłości na założeniu rodziny. Ma flegmatyczne usposobienie, wygląd książkowego mola. Pozuje na myśliciela Solidarności. Mimo pewnej demonstracyjnej rezygnacji z życia, kariery, rodziny, stwierdzam, że jest osobą bardzo ambitną. Obruszał się, gdy mówiłem, że pozycja jego brata Lecha jest w Solidarności znacznie wyższa. (…)” palikot.blog.onet.pl/SB-a-Jaroslaw-Kaczynski-Przycz,2,ID374902554,n Odpowiedz Link Zgłoś