Dodaj do ulubionych

Zajęła pustostan

19.03.04, 21:58
gdzie są budowane te nowe mieszkania socjalne i komunalne obiecane półtora
roku temu? a, wiem - trwa jeszcze budowa struktur personalnych...
Obserwuj wątek
    • dijey Re: Zajęła pustostan 19.03.04, 23:15
      >>>ᡈ marca w Sądzie Rejonowym zapadł wyrok. - Zasądzono eksmisję bez prawa do
      innego lokalu - mówi zdenerwowana pani Monika.

Nazwiska sedziow o wielkim sercu i znajomosci prawa są tajne? Żadam ujawnienia
      tożsamości tych kieleckich orłów temidy!!

>>>>>>(ratusz)>>Zaznacza, że miasto nie ma możliwości przyznana kobiecie
      mieszkania poza kolejnością: - Ta pani działała ponad prawem. Nie możemy tego
      sankcjonować. Wszystko musi się odbyć w zgodzie z przepisami.

Ohydna znieczulica i bezczelne kłamstwo!!
      1/ To nie pani działa ponad prawem, lecz prawo ryje pod tą panią za
      pośrednictwem bezdusznych sędziów i urzędników.
      2/ Czy wprowadzana "transformacja ustrojowa", której przewodził Wałęsa, brali w
      niej udział rózne styropiany, nie miała na celu przypadkiem ograniczenia
      niesprawiedliwości i znieczulicy?
      3/>>>>Nie możemy tego sankcjonować. Wszystko musi się odbyć w zgodzie z
      przepisami.
      Czy zgodnie z przepisami wytworzono 200 tys zl odsetek dla mitex-u?
      Czy zgodnie z przepisami utajnia się jawne dane geodezyjne?
      Czy zgodnie z przepisami przeprowadza sie wg tajnych i szalbierczych procedur
      wyprzedaż miejskich gruntów pod markety?
      Czy zgodnie z przepisami przydzielono mieszkanie radnemu, które gdyby nie prasa
      spokojnie by sobie zajął?
      Czy zgodnie z przepisami waznuejszy jest wydatek milionów na stadion, nie
      wiadomo dla kogo, chyba, ze chodzi o rozwój patologii i chuligaństwa, niż
      wydatki na pomoc ludziom pokrzywdzonym przez los , którym grozi wykluczenie
      społeczne?
      Czy zgodne z przepisami jest wskazywanie jako miejsca zamieszkania cudzej
      własności, do której sąd ni ma prawa, a środowisko jest i tak z natury wrogie
      pokrzywdzonej?
      Pytania można by mnożyć, wprowadzane jest bezprawie wymierzone w niezamożnych i
      słabych.
      Czy nie warto by wprowadzić kary rozstrzelania dla kłamliwych, nieludzkich
      sędziów i urzędników?

>>>>Powinna uzupełnić dokumentację, dostarczyć zaświadczenia o stanie zdrowia
      dziecka oraz informację dotyczącą sytuacji jej małżeństwa.
      A czy urzedasy nie moga tych bumag sami sobie do 1 teczki zebrac wystarczy
      kilka telefonów, a tak udają pomoc społeczną. Ta pani ma chore dziecko, i
      powinna poswiecac czas dzieciom, a nie zbieraniem papierów, które celowo
      urzedasy trzymaja w roznych miejscach, zeby miec "zgankę'.

Wniosek jest taki tacy sedziowie i urzedasy sa szkodnikami i powinni wyleciec z
      posad na morde, zwlaszcza sedziowie - precz z mafinymi immunitetami.

dj
      • Gość: BBB Całkiem nieźle :) IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 19.03.04, 23:32
        Tylko o urzędnikach wyraziłbym się dosadniej.
        To są czystej wody kretyni. Są jak wszy. Bezmózgie i nienażarte.
        Pozdrawiam :)
      • Gość: behemot pustostan w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:26
        > Żadam ujawnienia tożsamości tych kieleckich orłów temidy!!
        (...)
        > Ohydna znieczulica i bezczelne kłamstwo!!

Powinno być tak - przychodzą rano do dijeya menele i podczas jego nieobecności
        wywalają graty na podwórko. Nie włamuja się tylko po prostu 'przychodzą'.
        Dijey wraca po południu, a tam juz jest kilku bezdomnych bezrobotnych.
        Idzie dijey do sądu, a sąd mu mówi:
        - Proszę pana, ja nie wnikam, czyje jest to mieszkanie, ja wnikam, że ci
        dżentelmeni nie mają gdzie mieszkać.
        - No ale ja też nie mam gdzie mieszkać.
        - To weź pan wytrych albo kija, rozejrzyj sie po mieszkaniach i dalej pan już
        wiesz. Co pan złapiesz, to pańskie - w końcu nie możemy pozwolić, żeby
        zapanowała znieczulica.
        • dijey Re: pustostan w głowie 20.03.04, 13:58
          Jak to jest , ze behemot, który wydaje sie inteligentny, prawie zawsze wykreca
          kota ogonem i z wydźwięk tekstu jest taki , jakby napisał go nie tylko głupi
          ale i podły kutas?

Przyklad jest kula w plot.

Byłby blizszy do sensowności, gdyby zastapić słowo dijey słowem sędzia.
          Tak sie sklada, ze pani zajela mieszkanie komunalne, a wiec takie, jakie gmina
          powinna jeji innym uprawninym zapewnic, a stało puste. WEL marnuje miliony na
          drugorzedne cele, a jako spec od budowlanki powinien juz nabudowac mieszkan
          1130 na ten przykład.

W 100% zgadzam sie z wypowiedzią zeli i jestem zdania, ze to hańba , aby w
          cywilizowanym kraju czowiek nie miał zapewnionego dachu nad głową , wyżywienia
          i dostępu do nauki.
          Społeczeństwa, które tego nie zapewniają składają się z bydła i świń niegodnych
          miana człowieka .

Sąd natomiast zachował się jak menel z opowieści behemota, gdyż nie ma prawa
          rozporządzać mieszkaniem rodziców byłego męża pani. Widocznie sąd, dla
          nieznanych nam własnych interesów, chciał gminie zrobić dobrze zwalniając ją z
          obowiązku zapewnienia mieszkania i dając wyraz pogardy dla życia 4 ludzi.
          Dlatego żądam nazwiska sędziego
          To są sędziowie takiego pokroju, którzy pijakowi, który zneca sie nad rodzina
          daja zawiasy, a ten dalej ich leje, wiec kobbiety z dziecmi tulaja sie po
          przutulkach, zamiast orzec zakaz zblizania sie bydlaka na 500 m do kobiety pod
          grozba dozywocia.
          I niestety behemot madrala wyglada na rownie sprawiedliwego.

Własciwie behemot jest podły i zyje z wyzysku, pozujac na czlowieka podczas,
          gdy jest szczwanym gadem po prostu i niestety.

dj
          >>>>urzednik>>>Andrzej Kędra, dyrektor Wydziału Gospodarki Przestrzennej i
          Administracji Budowlanej UM, mówi, że sprawę pani Moniki zna dobrze

I TEN JAK PODŁA ŚWINIA ŻĄDA OD NIEJ PAPIERÓW? PRZECIEZ ZNA SPRAWĘ DOBRZE!!! TO
          NIECH JĄ OPISZE SAM I WSADZI DO TECZKI, a nie prześladuje kobietę.

• Gość: BBB Drogi RZ! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 19.03.04, 23:35
      Cóż za ironia?! :)
      Od jakiegoś czasu zauważam radykalizację Twoich poglądów.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: robi Re: Zajęła pustostan IP: *.kielce.msk.pl 20.03.04, 00:07
        Świetny tekst i temat!!! Wreszcie coś ludzkiego do poczytania w tej Gazecie.
        Mam nadzieje, że temat nie umrze, a urzędasów gazeta przypilnuje!!!
    • Gość: YnteliGięt Re: Zajęła pustostan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 08:39
      Czisys Krajst !!! Narobiła bachorów a potem "łolaboga co ja tera poczne dajata
      mi mieszkanie do kurwy nędzy ". Ludzie zanim się zakochacie i zaczniecie się
      pierdolić po kątach to zastanówcie się 10000000X .Mam dość już ludzi którzy
      najpierw robią a potem myślą . Mam nadzieję że kiedyś ilość dzieci będzie
      kontrolowana . Dość już biedoty i zacofania . Zero tolerancji dla
      patologicznych rodzin . Potem mamy meneli , złodzieji , prostytutki i inne
      badziewie .
      • Gość: BBB W zasadzie racja IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 20.03.04, 09:22
        Zastanówcie się zanim zaczniecie. Ale proponowałbym także zero tolerancji dla
        innych zjawisk. Np. jak żre bez opamiętania i wysiada serce, kręgosłup lub inne
        części, chociaż nie zarobił na leczenie to ja też nie chcę się solidaryzować.
        Jak spowoduje wypadek i wyprodukuje inwalidów, to ja też nie chcę się
        solidaryzować. Przy tych inwalidach, to płacimy kilka razy. Raz za leczenie,
        drugi raz za renty, trzeci raz na fundusz rehabilitacji. Bo właśnie ci, w dużej
        części ze swojej winy, inwalidzi są preferowani. Ich opłaca się zatrudniać i na
        nich się składamy.
        Zero tolerancji dla kretynów urzędników. Zwolnić z miejsca. Ale, słuchałem w
        radio audycji. Dyskutowali najwybitniejsi przedstawiciele, najwybitniejszych
        partii. Dyskutowali m.in. o tzw. programie oszczędnościowym. W zasadzie
        zgodzili się, że jest przerost biurokracji. W zasadzie zgodzili się, że „od
        ręki” można zwolnić 200 tys. urzędników (słownie: dwieście tysięcy). Ale
        podniesiony został niezwykle istotny problem społeczny – przybędzie 200 tys.
        bezrobotnych. To nic, że bezrobotnych bezmózgich wszy. Ale przybędzie. Nie
        powiedzieli o jednym aspekcie – o tym, że wygrywająca partia obsadza. Zwolnić
        200 tys. to zwolnić wielu członków i sympatyków. To zwolnić swoich
        najżarliwszych działaczy i wyborców. Więc urzędników będzie przybywało. A ja
        nie chcę się solidaryzować z bezmózgimi wszami. Nie chcę się solidaryzować z
        wieloma jeszcze zjawiskami. Ale taka już moja przypadłość.
        Na koniec pozwolę sobie tylko wyrazić nadzieję, że Pani Monika nie robiła tego
        po kątach, nie jest prostytutką i trafiła tylko „zły los”, co się niestety
        czasem zdarza. A mąż jest pewnie na utrzymaniu babci, która groszem nie
        śmierdzi :(
      • Gość: dede Re: Zajęła pustostan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 10:50
        YneliGięt, szkoda mi Ciebie, tacy ludzie jak Ty są biedni w swojej samotności,
        bo nie wierzę, że z takim podejściem do życia masz przyjaciół. Znieczulica to
        najgorsze co może być, więcej pokory człowieku. Mam nadzieję, że dostanisz
        kiedyś po tyłku od losu, wtedy się może czegoś nauczysz.
        Łatwo jest przeklinac i wymyślać komuś na forum internetowym ,ale pamietaj tu
        NIKT NIE JEST ANONIMOWY, jak to się niektórym wydaje.
    • Gość: zela Re: Zajęła pustostan IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 20.03.04, 11:40
      Każdy powinien mieć mieszkanie.W XXI wieku nie powinno być ludzi bezdomnych.
      Jeżeli rządzący nie potrafią rozwiązać tego nie powinni rządzić. Od dziesiątków
      lat urzędnicy mówią ,że jest wiele rodzin w gorszych warunkach itp.Nie wszyscy
      ludzie są zaradni.Sama byłam w takiej sytuacji w 1981 r.Zajęłam z mężem i synem
      pustostan.Ile miałam kłopotów.Już szykowano wojska zaciężne aby mnie usunąć.Na
      szczęście(??? dla mnie) w grudniu 1981 r. wprowadzono stan wojenny.A w takim
      stanie wszystkie przepisy ulegają zawieszeniu.A,że musiano uporządkować sprawy
      meldunkowe,komisarz wojskowy nakazał nas natychmiast zameldować w tym
      mieszkaniu.I tak mieszkaliśmy tam aż do teraz....Urzędnicy byli i są
      bezduszni...ale muszą trzymać się prawa.Tylko kto i dla kogo to prawo ustanawia????
    • Gość: wachi Re: Zajęła pustostan IP: *.in-addr.octava.net.pl 20.03.04, 18:10
      U mnie na piętrze są mieszkania socjalne. Jedno dostał facet, który może i jest
      potrzebny miastu, ale stać go na wynajęcie mieszkania na wolnym rynku (jest
      kierownikiem placówki oświatowej). Drugie otrzymała rodzina, która od początku
      wynajmuje je studentom. Widać można coś takiego załatwić.
      Znam kilka osób, które zajmują mieszkanie komunalne, a jednocześnie posiadają
      domek po babci na wsi. Z tego co wiem, miasto powinno wypowiedzieć umowę najmu
      takim osobom, ale oczywiście mają zbyt duży bałagan w papierach.
      Właściwie, jak miasto zmusi teściową tej pani do przyjęcia jej pod swój dach?
      • basia996 Re: Zajęła pustostan 20.03.04, 20:05
        Wielki prezydent w kampani wyborczej obiecał budownictwo socialne i komunalne
        minoł rok i co mamy , ano nic nie potrafią nawed doprowadzić do przetargu.
        Mamy już wiosnę, są w budżecie pieniądze na blok komunalny przy Jagiellońskiej
        tylko pytanie za ile lat on powstanie.
        Drugi temat to kryteria przydziału mieszkań w KTBS miały to być mieszkania dla
        średnio zarabiających dla tych których nie stać na zakup mieszkania na wolnym
        rynku,a kto mieszka w mieszkaniach na Siejach można łatwo sprawdzić sama wiem o
        kilku dyrektorach międzyinnymi Centrum Targowego.
        • Gość: Antysocjalista Bo się nie powinno IP: *.NIPR.MIL 20.03.04, 20:12
          budować bloków na wysoki połysk, tylko typowe lokale socjalne na obrzeżach
          miast ze sraczami i łazienkami na korytarzach do wspólnego użytku. Wtedy by
          dyrektorstwo się nie wpychało a i mieszkań za mniejsze pieniądze można by
          wybudować więcej.
          • Gość: kirkor Re: Bo się nie powinno IP: *.kielce.msk.pl 20.03.04, 20:19
            ty jestes czubek, ktoremu sracz i lazienka wogole nie potrzebna.
            tacy jak ty maja miejsce w szambie.

Ziemia ma byc dla ludzi, a mieszkania socjalne
            nie moga byc dla dyrektorów , chyba, ze to ubodzy dyrektorzy.

Wiadomosc dla świń i wyzyskiwaczy: w 21 w nalezy robic budownictwo socjalne na
            poziom 21w , toaleta w korytarzu, to ponizanie ludzi, a nie pomoc .
        • Gość: wachi Re: Zajęła pustostan IP: *.in-addr.octava.net.pl 20.03.04, 20:21
          Mnie nie dziwi, że takie osoby dostają przydział w KTBS. W końcu czynsz w takim
          mieszkaniu zabiłby rodzinę z dochodami 607zł/msc. A taki właśnie jest próg od
          którego nie przysługuje dofinansowanie do czynszu.
          Ale jak to jest, że ktoś mieszkanie socjalne sobie załatwia, a potem je
          wynajmuje? Przecież coś takiego jest podstawą do pozbawienia takiego człowieka
          przydziału. Dlaczego nikt tego nie pilnuje? Dlaczego ktoś, kto ma dom na wsi,
          jednocześnie użytkuje mieszkanie komunalne. To są mieszkania miasta, nie ich
          własność, nie mogą nimi swobodnie dysponować. Wychodzi brak kontroli nad
          sytuacją.
    • Gość: taka baba Re: Zajęła pustostan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:01
      Jak zwykle kij ma dwa końce:
      - Pani Monika ma 3 dzieci i 30 lat. 2 starszych z mężem, trzecie najmłodsze z
      nowym facetem. Trudno ją potępiać, ale dlaczego inne kobiety mają długo się
      zastanawic nad poczęciem potomka, bo na myśl przychodzą im trudne warunki
      finansowe, kłopoty mieszkaniowe, trudności z powrotem do pracy, a inne kobiety
      najpierw zachodza w ciążę, rodzą, a w razie czego wołają o pomoc.
      - fakt, faktem, że nie powinno byc tak, że matka z trójką dzieci ląduje na
      ulicy. Bo niby jak ma tam wychować dzieci, jak zadbac o chorego Rafała?

Sytuacja co najmniej beznadziejna. Ale Pani MOnika nie jest sama, zyje z
      facetem, który jest ojcem najmłodszego z dzieci. Dlaczego On nie stanie na
      wysokości zadania i nie sprosta wyzwaniom zycia, chcąc zapewnić godne warunki,
      dla kobiety, która (domnimuję kocha) i jej dzieci???
      • Gość: behemot bo łatwiej jest iść na skargę do Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 14:09
        > Dlaczego On nie stanie na
        > wysokości zadania i nie sprosta wyzwaniom zycia

bo rację ma ten, kto głośniej krzyczy
        bo łatwiej jest iść na skargę do Gazety niż być odpowiedzialnym za swoje czyny

a przy okazji - jak dawno nie widziałem tu rozsądnego postu
      • dijey Re: Zajęła pustostan 22.03.04, 15:20
        W gazecie napisano, że jest to samotna matka.
        Kędra powiedzial gazecie, ze sprawe zna dobrze i nie powiedzial, ze matka
        samotna nie jest.
        Wiec jest samotna, a ze dzieci rodzą się jeszcze przy wstępnym udziale
        męższczyzn, to póki co nie nowina. Oni wg prawa, które tak lubi przywoływać
        behemot fałszywy zwany lex-vampirem z Kielc,powinni płacić alimenty - juz widze
        tą sprawność komornika , który je samotnej matce dostarczy, po błyskawicznym
        procesie sądowym.
        O ile mi wiadomo, to państwo popiera rodzinę, kościół zabiega o dzietność, więc
        raczej samotna matka jest oddaną obywatelką , a nie lekkomyślną
        dziecioróbczynią.
        Dobrze, ze kobieta krzyczy, bo głupotą jest iść na rzeź w milczeniu, pod nóż
        wyzyskiwaczy typu behemot z gębą pełną frazesów i lodowatym sercem oraz
        ograniczonym punktem widzenia.
        Trzeba krzyczec, ludzie krzyczcie, bo chciwe kreatury was zniewolą i wyssają
        waszą krew.

dj
    • Gość: Kopista Re: Zajęła pustostan IP: *.NIPR.MIL 22.03.04, 19:22
      "Art. 24. uatwy o ochronie praw lokatorów.
      Prawo do lokalu socjalnego nie przysługuje osobie, która samowolnie zajmuje
      lokal i wobec której sąd nakazał opróżnienie lokalu, chyba że przyznanie lokalu
      socjalnego byłoby w świetle zasad współżycia społecznego szczególnie
      usprawiedliwione."

"Rozważając znaczenie przytoczonego unormowania, Sąd Najwyższy w uzasadnieniu
      uchwały z dnia 15 listopada 2001 r., III CZP 66/01 (OSNC 2002 nr 9, poz. 109),
      wyraził pogląd, że przepis art. 24 u.ochr.pr.lok. nie jest adresowany do sądu,
      lecz do gminy, realizującej obowiązki wynikające z gospodarowania zasobem
      mieszkaniowym, obejmującym także lokale przeznaczone na wynajem jako socjalne;
      wynika z niego, że gmina może zawrzeć umowę najmu lokalu socjalnego nawet z
      osobą, która samowolnie zajmuje lokal i wobec której orzeczono opróżnienie
      lokalu, jeżeli spełniona zostanie przesłanka wymieniona w tym przepisie."
      • kielcz Słodkich snów, przyjemnych marzeń 22.03.04, 21:10
        Daleki jestem od pochwalania bezprawia, ale chciałbym zauwazyć, ze:
        1. nie jest dobrze, gdy samotna matka nie moze znaleźć mieszkania socjalnego, a
        pod "blokami socjalnymi" parkuja dobre samochody.
        2. bezrobocie (i zwiazany z tym brak forsy na mieszkania np) staje sie powoli
        STRUKTURALNE i zagraża coraz wiekszej ilości osób. zauwazcie, ze wzrost
        produkcji nie przełozył sie na spadek bezrobocia. Nie jest pewne, czy "obrońcy
        prawa" za każdą cene sami nie wyladuja w podobnej sytuacji. Być moze o nich tez
        ktoś podobnie sie wypowie.
        3. miasto, czyli my wszyscy mamy jakieś zobowiazania w stosunku do tej matki,
        choćby z tego tytułu, zeby nie spaśc do poziomu, kiedy trudno bedzie o nas
        powiedzieć "ludzie". Być moze ona jest nam barziej potrzebna niz my jej, bo
        bezdusznmoś w tej sytuacji zeswini nas, a nie ją. Odwrotnie jesli wyciagniemy
        do niej reku, to moze nie pomyslimy kiedys aby opluc tego faceta w lustrze.
        Miłego wieczoru we własnym ciepłym domu z rodziną, dobra kolacja i perspektywą
        sympatycznego nastepnego dnia. Pozdrawiam.
        • Gość: behemot gawędziarz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 21:26
          > obrońcy prawa

jacy obrońcy prawa ? przecież mówiłem, żeby każdy sobie wziął wytrych, kij i
          poszedł szukać odpowiedniego lokalu, a jak się to któremuś sędziemu nie
          spodoba, to zostanie rozstrzelany przez dijeya

> mamy jakieś zobowiazania w stosunku do tej matki

Nie bardzo chwytam, czy ruszyłeś dupę i zrobiłes coś dla tej kobiety, czy po
          prostu jestes taki gawędziarz amator i będziesz tu ględził bez sensu ?
          Mógłbyś jej chociaż podać adres schroniska dla matek. Jest takie w Kielcach.
          • dijey Re: gawędziarz ? 22.03.04, 21:37
            Behemot jako beneficjent obecnego bezprawia i bałaganu jest oczywiście zadowolony ze status quo i ma gdzies strukturalne bzdety oraz wykluczenie spoleczne.
            Pewnie mysli, ze jemu nic nie zagraza ze strony systemu, kto wie?
            Probujac kpinami "nieodpowiedziec" na opinie swoim stale tym samym zwyczajem przekreca cudze wypowiedzi sugerujac ich inna tresc od powiedzianej.
            Tak postępują swinskie kutasy, a nie uczestnicy uczciwej dyskusji.

dj
          • kielcz Nie, ale tez niczyja liżydupa. 22.03.04, 22:09
            Gość portalu: behemot napisał(a):

> > obrońcy prawa
            >
            > jacy obrońcy prawa ?

Słusznie. Ty znasz prawo Kalego. "Jak Kali ukraśś .."

przecież mówiłem, żeby każdy sobie wziął wytrych, kij i
            > poszedł szukać odpowiedniego lokalu, a jak się to któremuś sędziemu nie
            > spodoba, to zostanie rozstrzelany przez dijeya

Chętnie sam bys to pewnie zrobił, co? Ty przeciez nigdy nie masz wątpliwości.
            Taki swojski Besserwisser spod magistratu.
            >
            > > mamy jakieś zobowiazania w stosunku do tej matki
            >
            > Nie bardzo chwytam, czy ruszyłeś dupę i zrobiłes coś dla tej kobiety, czy po
            > prostu jestes taki gawędziarz amator i będziesz tu ględził bez sensu ?
            > Mógłbyś jej chociaż podać adres schroniska dla matek. Jest takie w Kielcach.

Nie mówiłem, że pochwalam zajecie tego lokalu. Przeciwnie napisałem, że nie.
            Ale to jest na dzis mniejsze zło. Miasto powinno tej kobiecie pomóc, zapewnic
            jakis lokal zamiast wyrzucać na bruk. Na to m.in.płace podatki, nie na
            samochody panów urzedników, ani ambasady w Gotha. A podawanie jej adresu
            schroniska, szczególnie podawanie go na tym forum, to kpina. Nie jestem
            złosliwy, ale życze Ci podobnej sytuacji.
            • Gość: behemot e, gawędziarz ! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 23:01
              No to może z braku lepszych pomysłów zostawimy wszystko tak jak jest ?

Niech mieszkania przydzielają odpowiednie urzędy, a nie pan z wytrychem, bo jak
              wynika z moich ustaleń urzędy mają jakie takie rozeznanie, komu i co dać w
              pierwszej kolejności.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=8864478&a=8864478
              Niech sądy pilnują prawa, a mądrale z Forum skupią się na wymyślaniu inwektyw
              pod adresem behemota.

Niech samotne matki z dziećmi nie muszą się włamywać do cudzych mieszkań, tylko
              niech mają darmowe stołówki i darmowe schroniska ...i darmową poradę
              psychoterapeuty.

> to kpina
              kpina to jest takie ględzenie: nie mówie, że popieram ani nie mówie, ze nie
              popieram - sam nie wiem co mówię, w każdym razie behemot jest głupi.
          • kielcz Re: gawędziarz ? 22.03.04, 22:10
            Gość portalu: behemot napisał(a):

> > obrońcy prawa
            >
            > jacy obrońcy prawa ? przecież mówiłem, żeby każdy sobie wziął wytrych, kij i
            > poszedł szukać odpowiedniego lokalu, a jak się to któremuś sędziemu nie
            > spodoba, to zostanie rozstrzelany przez dijeya
            >
            > > mamy jakieś zobowiazania w stosunku do tej matki
            >
            > Nie bardzo chwytam,

Ty chyba zreszta w ogóle niewiele "chwytasz" i niewiele poza magistratem
            widziśz.
            czy ruszyłeś dupę i zrobiłes coś dla tej kobiety, czy po
            > prostu jestes taki gawędziarz amator i będziesz tu ględził bez sensu ?
            > Mógłbyś jej chociaż podać adres schroniska dla matek. Jest takie w Kielcach.
            • Gość: Krzysio Ależ panowie IP: 211.250.113.* 22.03.04, 22:36
              nie potrzebnie się kłócicie. Przecież wyraźnie wynia, ze ta kobieta może się
              starać się o lokal socjalny, a gmina w jej sytuacji rodzinnej powinnna go
              przyznać. To dziennikarz jest "tralala", bo nie zapytał, zdaje się pana Kędry,
              jak to jest, że jednych się wyrzuca na wówczas gdy są w cięziej sytuacji
              rodzinnej, a innym się przyznaje niezasadnie lokale socjalne oraz dleczego do
              cholery ten lokal stał pusty skoro jest tylu oczekujących na mieszkanie ?
              Ciekawe co by odpowiedział.
              Pozdrawiam.
              Ps. Tylko zbyt pochopnie chyba Pan Dijey chciał "strzelać" sędziego, skoro z
              tego wynika, że nie mógł on orzec inaczej.
              • Gość: behemot Re: Ależ panowie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 23:13
                > nie potrzebnie się kłócicie.

Obywatelu Krzysio - dyskusja właśnie nabiera rumieńców, para wydostająca się z
                uszu zaczyna gwizdać, a obywatel nawołuje do spokoju? Czy nie ciekawiej będzie
                sprawdzić, gdzie sięga wyobraźnia moich szanownych interlokutorów ? Niektóre
                epitety już zaczynają być zabawne.

> sędziego, skoro z
                > tego wynika, że nie mógł on orzec inaczej.

Przyjdzie Pan Marszałek Lepper z batem, to się okaże, czy sędzia nie mógł
                inaczej.
                • Gość: Krzysio Re: Ależ panowie IP: 5.3.1R* / 203.132.156.* 22.03.04, 23:45
                  O to to !!
                  Ten obraz Marszałka Leppera wiszącego u bata nad sędzią, już niedługo będzie
                  kwintesencją polskiej demokracji. Ale zdecydowana większość będzie zadowolona,
                  bo ona tęskni za takim "ludzkim" I sekretarzem.

Hej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka