pisujarek 15.10.10, 08:21 nic to nie da. Prawie dzień w dzień w Brzezinach stoi ITD. Łapie ale "amerykanów", białorusinów a busy z przyklejonymi ludzmi do przedniej szyby jak jeździły tak jezdzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seeba-5 Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmieszna 15.10.10, 08:41 A co ma piernik do wiatraka durna babo (autorko artykułu). Nawet nie potrafisz odróżnić samochodu dostawczgo od busa lub autobusu. We wtorkowym wypadku brał udział mały dostawczak służący do przewozu np. kartofli, do którego jakiś kretyn napchał 18 osób i wyprzedzał we mgle ciężarówkę (sic!). Facet nie miał żadnych uprawnień ani odpowiedniego samochodu. Był prywatną osobą, a nie żadnym przewoźnikiem. Dobrze, że są takie busy, bo ITD oraz policja mogą się wykazać i jest na kogo zwalić odpowiedzialność za całe zło na drogach. Nawiasem mówiąc sam jestem kierowcą busa i nie pamiętam kiedy ostatnio miałem przeładowanie nie wspominając o jakiejkolwiek kontroli, która była chyba jakieś DWA LATA temu. ITD i Policja budzą się ze snu dopiero wtedy gdy coś się wydarzy i udają bardzo gorliwych. Ostatnio nawet przyszło mi do głowy, że tą całą Inspekcję Transportu zlikwidowali bo chyba już półroku nie widziałem żadnego ich wozu:-)) Od razu zaznaczam że jak najbardziej jestem za kontrolami bo to sprawia, że jest jakiś porządek na drodze, trasie. Tylko trzeba to robić normalnie, a nie od wielkiego "dzwonu" (czyt. wypadku dostawczaka). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz 15.10.10, 09:27 A co was obchodzi czy ktoś jedzie na pace czy w przeładowanym busie. Przecież to jego sprawa. Co najwyżej zrobią sobie krzywdę sam. Zajmijcie się swoimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Od tego jest prawo aby go przestrzegać ! twoja IP: 81.219.189.* 15.10.10, 10:03 "logika" jest logiką idioty - w ten sposób po co nam jakiekolwiek prawo - chce ktoś ćpać - to nich ćpa ? chce ktoś jeździć w zatłoczonym samochodzie - niech jeździ ? to może chce ktoś skakać na główkę do pustego basenu - niech skacze ? itd. ? Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Od tego jest prawo aby go przestrzegać ! twoj 15.10.10, 13:37 Dokładnie tak! Przyjąłbym zasadę że chcącemu nie dzieje się krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: Od tego jest prawo aby go przestrzegać ! twoj 15.10.10, 23:45 Prawo jest po to by chronić mnie przed innymi a nie przed samym sobą. Ty może uważasz się za idiotę któremu trzeba zakazać skakać na główkę do basenu bo inaczej skoczysz. Zresztą jak skoczysz to będzie o jednego idioty mniej i to jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etr Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz IP: *.starachowice.vectranet.pl 15.10.10, 10:15 Kopciara, pier.... nierobie za robote się weź TRUTNIU Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku obchodzi mnie gdy mi wyjedzie na czołówkę 15.10.10, 12:05 idiota wyprzedzający w za ciężkim samochodzie i mnie zabije pozbawiając mojego dochodu dziecko i żonę Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: obchodzi mnie gdy mi wyjedzie na czołówkę 15.10.10, 23:43 > idiota wyprzedzający w za ciężkim samochodzie i mnie zabije > pozbawiając mojego dochodu dziecko i żonę Nie mówimy o idiotach wyprzedzajacych na czołówkę tylko przewożeniu na pace. Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz IP: *.kielce.net.pl 15.10.10, 10:40 Nazywasz autorkę durną babą a sam piszesz: >nie pamiętam kiedy ostatnio miałem przeładowanie < przyznając się mimochodem, że jednak przeładowujesz swojego busa. Sam jesteś więc durniem bez wyobraźni podobnym do tego, który zabił 17 osób i siebie w Nowym Mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
seeba-5 Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz 15.10.10, 11:24 @gregor> Nie twierdzę, że się nie zdarza, ale ja osobiście (mogę mówić tylko za siebie) nie ładuję ludzi na szybę, bo sam nienawidzę jeździć w ten sposób. Jeżeli już mam więcej ludzi niż powinienem, robię wszystko co mogę aby zachować wszelkie środki ostrożności i na pewno nie gnam na złmanie karku jak ci jadący z Lublina do Warszawy i nie wyprzedzam (a już na pewno nie we mgle). Jeżeli kogoś nie muszę zabrać to nie zabieram. Priorytetem są osoby z miesięcznymi. Nie zabijam się o 2 zł więcej, bo to głupota i strata nerwów. Na szczęście nie płacą mi od obrotu. A poza tym abstrachujesz od układu odniesienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cece rzad odpowiada za tragedie IP: *.kielce.vectranet.pl 15.10.10, 11:31 Rząd jest posrednim sprawcą tragedii: kielce.naszemiasto.pl/artykul/615502,opzz-za-tragedie-pod-nowym-miastem-odpowiada-posrednio-tez,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Pani Autorko, tu ma Pani mądrośc w pigułce IP: 178.73.49.* 15.10.10, 11:49 Mandaty to bicie piany. Nie załatwią sprawy. Ludzie zrobią wszystko by przeżyć i zarobić parę groszy. Proszę sobie wyobrazić ich determinację, gdy po tym medialnym wypadku wciąż wsiadają do takich busów. Czy ma ktoś odwagę nazwać to głupotą? Chyba tylko idiota. To jest strach, rozpacz i determinacja. Idziemy w kierunku cywilizacyjnej dziczy i mandatami tego się nie naprawi. Nasza prowincja coraz bardziej przypomina Amerykę Południową. To nie jest tylko problem busów. To jest też problem choćby hipermarketów. Niektóre z nich są nazywane przez pracowników obozami pracy. No ale Pani miała temat, trzeba coś napisać. Byle z sensem. Za miesiąc temat będzie nieświeży i Pani o nim zapomni, ale sytuacja będzie taka sama albo jeszcze gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Wczoraj mnie wyprzedzał Porshe Cayenne na ciagłej 15.10.10, 12:05 to też zdeterminowany biedak? czy tylko Polak na szosie? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Wczoraj mnie wyprzedzał Porshe Cayenne na cia 15.10.10, 13:49 Najprawdopodobniej był w Leasingu... Spełnia kryterium " ciężarówki ". Tak, jak pick - up ;) Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochodzki Re: Pani Autorko, tu ma Pani mądrośc w pigułce IP: *.nokia.com 15.10.10, 12:16 bla bla bla, a gonia na zlamanie karku i wyprzedzaja na trzeciego tez z tej biedy? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku oczywiście - gdyby rząd im dał po 1 mln PLN to by 15.10.10, 12:03 oczywiście - gdyby rząd im dał po 1 mln PLN to by siedzieli w domu i nie mieli wypadku no przecież logiczne rząd powinien zapewnić żeby każdy był bogaty i miał pracę w promieniu 100 metrów od domu Odpowiedz Link Zgłoś
kzwti Szko, horror i tragedia ... 15.10.10, 11:51 Ludzie co się z wami dzieje ... Przegladałem teraz lokalne wiadomości ze Świetokrzyskiego i Mazowieckiego i obraz jest straszny... Nie ma gminy w której nie byłoby minimum dwóch informacji o kolizjach i wypadkach w których ktoś ucierpiał!!!!!!!. Co się z wami dzieje? To, że jesień przyszła, deszcz pada i zdażają się przymrozki, mgły i słabsza widoczność nie zwalnia z myślenia!!!! Jak już w małych pipidówkach na lokalnych wiejskich drogach giną ludzie to już jest jakaś paranoja. Coraz bardziej jestem za tym, zeby zaostrzać kryteria przyznawania i posiadania prawa jazdy, zakazu dopuszczania starych rzęchów do jazdy i innych drastycznych obostrzeń w stylu choćby obowiązkowych badań psychotechnicznych przed uzyskaniem prawa jazdy i potem co 5 lat, których niezaliczenie skutkowałoby utratą uprawnień do kierowania pojazdami. To samo za ewidentne udowodnione złamanie PRD i spowodowanie wypadku - zakaz jazdy dozywotnio. Bo jak czyta się podawane przyczyny tych wypadków to okazuje się, że w 90% przypadków, przy choćby odrobinie wyobraźni, tragedii dało się uniknąć. Głupota i nieodpowiedzialność kierujących jest porażająca i zabójcza jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Szko, horror i tragedia ... 15.10.10, 13:51 Oni, nigdy, nie trzeźwieją ! Dlatego jest tyle wypadków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku przepełnione, to pal 6 ale czemu tak szarżują 15.10.10, 12:02 busiarze w mojej okolicy jeżdżą tak ryzykownie że wszyscy się boją tym jeździć jeżdżą bo co mają zrobić ale z duszą na ramieniu niejednokrotnie widziałem kierowcę busa z komórką przy uchu i WYPRZEDZAJĄCEGO w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Wielkie mi odkrycie ... nowa zasłona dymna??? 15.10.10, 12:27 Wielkie mi odkrycie. O tym było wiadomo od dawien dawna i cud że taki wypadek, znając temperament jazdy busiarzy, zdarzył się tak późno. Coś czuje że nagonka na busiarzy będzie nową zasłoną dymną dla kolejnego podwyższania podatków i zwiększania zatrudnienia w biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fabon bo kara jest śmieszna?? - idiota tak mysli 15.10.10, 12:44 Mlodziez pali marihuane, ludzie jezdza po pijaku, jedni kradna, inni morduja - bo kara jest niska? Jak nisko trzeba upasc zeby myslec w tym sredniowiecznym schemacie? Dlaczego przewoza wiecej ludzi? Aby wiecej zarobic! Dlaczego ryzykowac aby wiecej zarobic? bo panstwo sciaga od CIebie Pani Agnieszko i od kazdgeo z nas 87% krwawicy i to pod grozba pozbawienia wolnsoci - tak jak mafia zabiera haracz za tzw ochorne od wlascicieli barow, trzeba zmagac sie z biurokracja i kontrolami, jezdzic po spieprzonych jezdniach za ktore placimy horednalnym podatkiem z benzyny (bez niego benzyna bylaby za 1,5PLN). Gdybyscie nalozyli wysokie kary i jakims cudem ludzie zaczleiby przestrzegac wszystkich przepisow to skonczyloby sie jak z tym kolesiem niedwno co policja go zatrzymala bo tamowal ruch poniewaz jechal zbyt wolno zgodnie z przepisami! ale wtedy nikt nie wsiadlby do busu. Pani Agnieszko, polecam jakies lekcje odkomunizowania swojego umyslu bo temat szeroki, a rozwiazanie widzi Pani tylko w zwiekszeniu zakazow, nakazow i kar. Precz do Korei Pln jak Pani tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmieszna 15.10.10, 12:58 "Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmieszna" ..... jasne a pasazerowie tych busow to samobujcy. A moze tak szanowna redaktorka by zmienila tytul na "busy jezdza przepelnione bo ludzi nie stac na drogie bilety "normalnej" komunikacji bo zeby nie glodowac i zaoszczedzic pare groszy narazaja zycie na zielonej wyspie" Bo chciwe panstwo np. nakazuje bezrobotnemu stawianie sie w urzedzie zeby podpisac liste i nie wnika w to ze bezrobotny z zabitej wsi musi wydac pieniadze zeby zlozyc durny podbis. A skad ma wziasc te pieniadze skoro jest bezrobotnym bez prawa do zasilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudło Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz IP: *.ujk.edu.pl 15.10.10, 14:35 > A moze tak szanowna redaktorka by zmienila tytul na "busy jezdza przepelnione > bo ludzi nie stac na drogie bilety "normalnej" komunikacji bo zeby nie glodowac > i zaoszczedzic pare groszy narazaja zycie na zielonej wyspie" PKS jest na wielu trasach tańszy od busa o kilkadziesiąt groszy (np. Pińczów - Kielce). A i tak ludzie jak sardynki ryzykują w busach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz IP: 91.200.94.* 16.10.10, 06:55 bo PKS ma Jelcze i Autosany z epoki Mazowieckiego, a już szczególnie na trasie do Pińczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mm27_04 A co zprzygotowaniem kierowców ? 15.10.10, 14:13 Dlaczego w ramach kursów jazdy nie ma kursu pierwszej pomocy ? Dlaczego pozwala się na "luzackie"podejście do przepisów ze strony instruktorów ? Dlaczego nie oddziaływuje się na wyobraźnie przyszłych kierowców w kwestii tego czym jest prędkość, co dzieje się z pojazdem, kierowcą oraz pasażerami w trakcie uderzenia ? Jak przyrastają siły wraz ze wzrostem prędkości ? Jak niewiele może zrobić człowiek wobec sytuacji, którą sam stwarza ? Dlaczego nie uczy się jazdy w trudnych warunkach atmosferycznych oraz wychodzenia z poślizgów ? I dlaczego nie mówi się o odpowiedzialności za innych tego, który prowadzi pojazd ? To nie wymaga ogromnych nakładów finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmieszna 15.10.10, 14:22 no właśnie! karać. większe kary!! do więzień!. aż każdy zrozumie że do roboty (za 600 zł miesięcznie) ma jechać własnym wozem. najlepiej mercem, bo bezpieczny. ile muszą zarabiać dziennikarze, prawdziwi pracownicy propagandy skoro znajdują tak proste rozwiązanie polskiej biedy - karać!! karać!! - karać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Pytanie trochę obok katastrofy 15.10.10, 14:22 Ja może trochę obok katasrofy. Chciałbym spytać o równość wobec prawa. Czy rodziny ofiar katastrofy autokaru pod Berlinem też mogą liczyć na 40000PLN odszkodowania z budżetu państwa? Czy na takie odszkodowanie mogą też liczyć rodziny ofiar katastrofy busa koło Nowego Miasta? Czy mogą takie odszkodowanie od rządu otrzymać rodziny ofiar innych wypadków drogowych i innych wypadków? A jeżeli nie to dlaczego? Czy to są inni (gorsi) obywatele naszego pięknego kraju od rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej, którzy własnie tyle dostali i jeszcze pokrycie kosztów pogrzebu? Warto by o to spytać w dobie likwidacji ulg i różnego rodzju przywilejów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek344 Re: Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmiesz IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 14:43 1) odebranie prawa jazdy na zawsze 2) konfiskata pojazdu ( to dla kierowcy i ewentualnie firmy) 3 )mandat w wysokości CONAJMNIEJ 200 zł dla każdego z pasażerów płatny natychmiast a w razie gdy pasażer powie, że nie ma odwiezienie do komisariatu i przetrzymanie tam do momentu otrzymania wplaty W przypadku, gdy samochód nie jest własnością kierowcy lecz. firmy - wystąpić dodatkowo do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Busy jeżdżą przepełnione, bo kara jest śmieszna 15.10.10, 14:53 [b]Wagony warszawskiego metra też mają swoją normatywną p[ojemność, autobusy miejskie i tramwaje. Czy jakiegoś ch..ja z ZTM lub policję to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 zlikwidować mandaty 15.10.10, 14:56 skoro to takie śmieszne, to po co w ogóle są? Odpowiedz Link Zgłoś
mia-zga Nie idiotko - bo ludzie są przeraźliwie biedni... 15.10.10, 15:05 jak ktoś ma wybrać czy kupi jedzenie za 20 zł, czy bilet na autobus to kupi jedzenie dla dzieci. Jedź i zobacz prawdziwe życie durna gazetowa pindo. A żebraków z 1/3 narodu kto zrobił? Rządzący od 20 lat złodzieje, włącznie z obecnymi. Jeszcze zapłaczesz jak zachorujesz na raka... a tu za wszystko, w pięknych prywatnych przychodniach będziesz musiała zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis 1.000 mandatu i prawo jazdy na 3 miesiace... 15.10.10, 15:32 i naucza sie wszyscy w ciagu jednego dnia. Trzeba tylko durne przepisy zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Nie idiotko - bo ludzie są przeraźliwie biedn IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.10.10, 20:57 > jak ktoś ma wybrać czy kupi jedzenie za 20 zł, czy bilet na autobus to kupi jed > zenie dla dzieci. Bilety na autobus PKS są tańsze od busów o kilkadziesiąt groszy. Po co przepłacać i ryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo "W momencie zderzenia masa człowieka wzrasta " 15.10.10, 15:39 A cóż za debil to napisał ? Aaa, prawda, we współczesnym systemie edukacyjnym w liceum liczba godzin lekcyjnych religii jest dwukrotnie większa od liczby godzin lekcyjnych religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdt Indywidualna Glupota odpowiada za tragedie na drog IP: *.hlrn.qwest.net 15.10.10, 16:40 Tylko Indywidualna Glupota odpowiada za tragedie na naszych drogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Maturę zdali? IP: *.home.aster.pl 15.10.10, 17:26 "W momencie zderzenia masa człowieka wzrasta dziesięciokrotnie" idiotyzm. Masa się nie zmienia. Masa != siła wywierana przez/na człowieka Odpowiedz Link Zgłoś