lumpior 19.10.10, 20:13 Nie ma jak sie jezdzilo...kuńmi./szczegolnie do kosciola/.Kiedy cywilizacja oswieci region? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochujek Ręce opadają 19.10.10, 21:23 Czego konkretnie chcą ci mieszkańcy? Najpierw "ekolodzy" mają swoje wizje, teraz mieszkańcy. Trasa na Łódź zatyka się coraz bardziej. Czy jest gdzieś do zobaczenia przebieg tej trasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ręce opadają IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 21:44 gddkia.gov.pl/viewattach.php/id/941deaf7e6a651b1a0d1ea2615d5ae05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: Ręce opadają IP: *.itfutura.com 20.10.10, 23:36 Jak to czego chcą Ci mieszkańcy? Oni chcą och...ku spokojnego domostwa, w którym znajdą odpoczynek itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Ręce opadają IP: *.kielce.net.pl 21.10.10, 09:31 Czego chcą mieszkańce Miedzianej Góry ? Głownie to mieszkańcy okolicy Ciosowa - są to w większoći ludzie których zachęcano do przeprowadzenia się w rejon Miedzianej Góry, którym wydano pozwolenia na budowę, którym przedstawiono plan zagospodarowania tegoż terenu (nic nie było mowy o autostradzie), którzy zainwestowali w budowę swojego domu (często biorąc kredyt), którzy chcą w spokoju tam mieszkać i żyć. A teraz GDDiA walnie im drogę, zbuży wizję spokojnego życia i dalej będziecie się dziwić o co im chodzi. A wszystko bo ktoś sobie wymyślił NATURĘ 2000 i trzeba ją ominąć więc co ? Mieszkańcy się nie liczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 11:53 Zobaczymy jak mieszkańcy pójdą do gminy i zażądają tzw. renty planistycznej za obniżenie wartości działek (planowana droga idzie w Ciosowej głownie po terenach przeznaczonych w miejscowym planie jako tereny mieszkaniowe lub na ich granicy). Ciekawe co Wójt przed wyborami na to powie. Na spotkaniu nie widać było mocnego protestu pana Wójta... A może to gminę mocno kosztować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec M.G Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 21:40 "Będziemy pisać swoje wnioski, domagamy się stworzenia całkiem nowego wariantu - mówi jedna z protestujących." he he he... To co ja ma powiedziać mieszkaniec Miedzianej Góry, który od przeszło 30 lat mieszkam przy obecnej drodze karajowej 74 i musze zmagać się z hałasem, itd., i co pytał się ktoś mnie czy może życze sobie ekranów - nie i żyje. Więc inni też spróbują takiego życia a co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełbas Tor wyścigowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 01:54 Kiedyś przyjeżdżałem do Miedzianej Góry na wyścigi samochodowe tuż przed tym jak ten niezwykle piękny tor stracił homologację, dodam że pętla owego obiektu wiodła właśnie przez drogę krajową 74, ale osobiście dla mnie najbardziej fascynujący był domek położony wewnątrz tego toru wyścigowego! Dla mnie ryk silników to muzyka, ale zastanawiam się co mówiła rodzina mieszkająca w tym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.10, 07:30 pustaku-masz samochód" na 100 procent TAK.Chciałbyś jeżdzić po dobrych drogach,pewnie się pultasz jak stoisz w korkach i jak są dziury w jezdni.Ale drogi koło siebie to NIE.Powinni was wieśniaki odizolować od świata.Zaorać drogi abyś do Kielc jechał godzinę i to po błocie i dziurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 22:01 To właśnie przez takich ludzi, region nie rozwija się tylko stoi w miejscu. To nie mówili im w gminie M.G jak się stawiali, że ma iść tam droga a może nie chcieli mówić. Nie dla protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 09:59 Budowa tej drogi S74 już jest opóźniona, powinna powstać 2013. Ten ścisk w Kostomłotach jest niemożliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.itfutura.com 20.10.10, 23:39 Wpuść sobie tuteszy do swojej chałupy kawałek takiej drogi, to wtedy pogadamy. Nie dla takich palantów Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Ekspresowa S74. Będą protestować 20.10.10, 11:29 Do kiedy wiejskie głupki będą zatruwać nam wszystkim życie? Protestować, szkalować, burzyć, nie pozwalać - to jest to co wiocha (głównie na salonach) znakomicie potrafi. Nigdy w tym kraju nie będzie dobrze, bo rozsądnych ludzi brak. Zginęli w Katyniu, w Oświęcimiu, w powstaniu warszawskim, w kazamatach żydowskiego UB, a resztki wyemigrowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ekspresowa S74. Będą protestować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:33 drogowcy apeluje do was dajcie im tyle aby zdolali sobie kupic dzialke budowlana i sie odtworzyc ale przedtem anonimowo idzcie do wywlaszczanego i poznajcie ten strach straxh strach strach. protesty sie skoncza. Odpowiedz Link Zgłoś