rumcajs_88 14.12.10, 13:22 Link do przetargu na budowę hali :) www.przetargi.egospodarka.pl/349453_Budowa-nowoczesnego-i-funkcjonalnego-kompleksu-sportowo-rekreacyjnego-wraz-z-infrastruktura-towarzyszaca-w-Checinach_2010_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwy-snk Re: Budowa hali sportowej 14.12.10, 18:22 No to teraz czekamy aż ruszą z budową....:) Oby jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
osiedlak_sos Re: Budowa hali sportowej 08.01.11, 22:18 Najpierw czekamy kto wygra i wtedy okaże się pod kogo jest ustawiany przetarg...Patrząc na odpowiedź nr15 do SIWZ....to tak z tego wprost wnika. Odpowiedz Link Zgłoś
elmariaczi79 Re: Budowa hali sportowej 11.01.11, 19:56 Aż z ciekawości przeczytałem przytoczoną przez ciebie odpowiedz 15 do SIWZ i nie bardzo rozumiem gdzie się dopatrzyłeś tego "ustawiania" przetargu. Oprócz tego że firma na wypadek ewentualnej wygranej próbuje wprowadzić zmiany w umowie na swoją korzyść jakoś nie dopatrzyłem się "ustawki" - jeszcze jak by gmina przystała na te propozycje można by powiedzieć, że idzie komuś na rękę. Poza tym umowa dla wszystkich ewentualnych wykonawców jest jednakowa jest jednakowa Odpowiedz Link Zgłoś
tomcioo90 Hala sportowa 21.01.11, 18:39 www.radio.kielce.pl/page,,W-Checinach-powstanie-hala-widowiskowo-sportowa,dfff22f6cda67ddf916bd5b1a3362056.html ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbojswietokrzyski Ja wolałbym uzbrojenie terenu 01.02.11, 17:46 na osiedlach na Zelejowej, w Skibach i na Radkowskiej. Młodzi ludzie potrzebują domów. Większa ilość mieszkańców to wzrost znaczenia miasta, większe wpływy podatkowe i wyższa subwencja z budżetu. Ludność napływowa, cywilizowana - pracująca i na dorobku (spłata kredytów pod budowę), mogłaby wpłynąć na Chęciny tylko korzystnie. Według mnie hala to kosztowna fanaberia, są pilniejsze sprawy. To może poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic321 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 01.02.11, 23:06 poczekać? ile lat jeszcze? taka hala w Chęcinach powinna powstać przynajmniej w latach 90-tych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gulon.z.checin Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 21.02.11, 19:27 kto do takiej miejscowosci chce przyjechac, zeby sie osiedlic, pare sklepow monopolowych i z zywnoscia na krzyz, brak perspektywy do zalozenia jakiegos interesu, ja tez chcialbym dom ktory gmina wybudowalaby mi i co?? zrobia?? nie sadze, fakt faktem ze mogliby uzbroic teren ale hala sie przyda z checia skorzystam pod warunkiem ze nie zostanie zarezerwowana na kilka lat do przodu przez wplywowych ludzi w tej gminie tak jak to jest na orliku Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_88 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 21.02.11, 23:35 Bzdury gadasz!!! Na Orliku może grać każdy i zagranie tam nie jest żadnym problemem, nie ma tam aż tak strasznego obłożenia. Wiadome jest że w niektóre dni jest rezerwacja na godzinę czy 2, ale nic nie broni i tobie zarezerwować sobie terminu który jest wolny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gulon.z.checin Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 24.02.11, 22:07 śmieszne, próbowałeś kiedyś w piłkę nożną zagrać po 18 na tygodniu?? mnie się jeden jedyny raz udało i mimo iż nawet w wakacje miało nie być rezerwacji i tak były nieformalne. Co do minut wolnych to powiem ci, że niektórzy mają pracę i do domu wracają koło 18 więc o wcześniejszym graniu na pewno nie ma mowy, a urlopu specjalnie nie będę brał, żeby pokopać na boisku Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs_88 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 25.02.11, 10:20 wielokrotnie grałem na orliku po o 18, nawet o 20. Fakt zaraz po otwarciu było duże obłożenie, ale na jesień nie było żadnego problemu z grą. Masz grupę ludzi z którą grywasz, dzwonisz do Karola i sobie ustalasz termin. Odpowiedz Link Zgłoś
zbojswietokrzyski Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 25.02.11, 19:50 A co ma do zaoferowania Morawica? Działki na "osiedlach" na Zelejowej, Radkowskiej, Skibach, nawet na nieszczęsnym osiedlu w Starochęcinach z tego co wiem sprzedały się dosyć szybko. Chęciny mają oferować spokój, ładne widoki i dogodny dojazd do Kielc. "Sypialnia Kielc". Bez nowego osadnictwa nadal będą 4-5 tys. dziurą o niskim dochodzie na mieszkańca, z którą nikt się nie liczy, tyle, że z halą, do której będzie trzeba rokrocznie dopłacać. Najpierw powinno się spełniać podstawowe potrzeby. Budowa hali, to tak jakby biedak miał 20 zł i zamiast jedzenia kupił sobie butelkę wódki. Hala się nie zwróci. Rozwój budownictwa jednorodzinnego i napływ nowych ludzi będzie natomiast dla gminy korzystny. P.S. Nie wiem o co Ci chodzi z tą budową domów przez gminę, przecież nie o tym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcioo90 Hala 03.02.11, 21:06 Umowa na budowę nowoczesnej hali podpisana Jeszcze w tym miesiącu ruszy inwestycja, na którą czekały pokolenia 2 lutego 2011 roku - to data, która bez wątpienia na zawsze zapisze się na kartach historii Gminy i Miasta Chęciny. To właśnie tego dnia Burmistrz Gminy i Miasta Chęciny, Robert Jaworski wraz ze Skarbnik Gminy Jadwigą Sinkiewicz podpisali umowę z firmą Kartel S.A. - generalnym wykonawcą budowy nowoczesnego centrum sportowo-rekreacyjnego. Jak zapowiedziano, pierwsze prace rozpoczną się już pod koniec lutego bieżącego roku. Gigantyczna inwestycja będzie kosztować 17 459 944,33 złotych. Uroczyste podpisanie umowy na budowę nowoczesnego centrum sportowo-rekreacyjnego miało miejsce w Sali Łokietkowej zabytkowej „Niemczówki”. Ze strony Gminy Chęciny, historyczny dokument podpisał Burmistrz Robert Jaworski wraz ze Skarbnik Gminy Jadwigą Sinkiewicz, a po stronie Wykonawcy podpisy złożyli dwaj Wiceprezesi Zarządu firmy Kartel S.A. – Tomasz Sękiewicz i Paweł Karpiński. Umowę podpisano w obecności bezpośrednio zaangażowanych w przygotowanie projektu, pozyskanie dofinansowania i realizację przedsięwzięcia, przedstawicieli Urzędu Gminy w Chęcinach: Jerzego Kasińskiego – Kierownika Referatu Inwestycji, Budownictwa i Drogownictwa, Wiceburmistrza Mariusza Nowaka, Sekretarza Pawła Broli, Krzysztofa Olejarza Kierownika Referatu Funduszy Pomocowych i Promocji oraz Pawła Nowaka z Referatu Zamówień Publicznych i Kontroli. Po podpisaniu umowy nastąpiło jej symboliczne przypieczętowanie uściskiem dłoni władz Gminy Chęciny z przedstawicielami generalnego wykonawcy, wyłonionego w drodze przetargu. Wzajemnie życzono sobie szybkiej realizacji inwestycji, wyrażając jednocześnie nadzieję na dobrą współpracę z obu stron. - Jest to inwestycja, na którą czekają pokolenia – podkreślał podczas historycznego spotkania Burmistrz Robert Jaworski. - Po długich oczekiwaniach i wielu wysiłkach dotarliśmy do momentu, który rozpoczyna w sposób formalny pierwszy etap budowy hali widowiskowo-sportowej. Będzie to jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów na terenie Województwa Świętokrzyskiego. Dobrze, że udało nam się dopiąć swego, że się nie poddaliśmy i przezwyciężyliśmy wszelkie przeszkody, a było ich sporo. Kilkunastomiesięczna praca wielu osób nareszcie przynosi widoczny efekt – mówił Burmistrz Jaworski. – Dziś spełniają się marzenia wielu mieszkańców o sportowym obiekcie z prawdziwego zdarzenia. Długo walczyliśmy o realizację tych marzeń i wreszcie się udało. Naprawdę było warto. Mamy nadzieję, że dzięki jednej z najnowocześniejszych hal widowiskowo-sportowych do Chęcin ściągniemy największe rozgrywki sportowe i imprezy kulturalne, jakie do tej pory odbywały się w Kielcach. Najważniejsze jednak jest to, że nareszcie będziemy w stanie zapewnić naszym mieszkańcom warunki do uprawiania różnych dyscyplin sportowych na najwyższym poziomie. Na taki obiekt Chęciny czekały od dawna – zakończył Burmistrz. Budowa hali widowiskowo-sportowej w Chęcinach bez wątpienia jest największą i najbardziej wyczekiwaną inwestycją przeprowadzaną na terenie Gminy Chęciny. Inwestycja pochłonie ponad 17 milionów złotych i będzie dofinansowana z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2007-2013 oraz z budżetu Powiatu Kieleckiego. Prace przy budowie obiektu, przystosowanego do organizacji dużych masowych imprez sportowych i kulturalnych, ruszą jeszcze w tym miesiącu. Hala widowisko-sportowa, to jeden z obiektów, na którego powstanie z niecierpliwością czekają mieszkańcy Chęcin. Na pewno wiele osób z zaciekawieniem będzie obserwowało postępy przy budowie tego obiektu sportowego. Nowa hala pomieści na trybunach ponad 1300 widzów, którzy będą mieli okazję oglądać poczynania przedstawicieli różnego rodzaju sportów halowych. Z całą pewnością w przyszłości wystąpi tu również nie jedna gwiazda polskiej estrady. W budynku znajdą się pomieszczenia dla drużyn, sędziów i trenerów oraz gabinet lekarski, a także pomieszczenie siłowni i ćwiczeń fitnes. Obiekt będzie monitorowany zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz. Powstaną także parkingi, a cały plac wokół budynku zostanie zagospodarowany zielenią ozdobną. Hala będzie służyć przede wszystkim mieszkańcom naszej Gminy, ale również klubom sportowym i ich kibicom. O etapach realizacji tej gigantycznej inwestycji będziemy informować na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
karolscw Re: Budowa hali sportowej 17.02.11, 17:52 checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=1980&akcja=artykul Odpowiedz Link Zgłoś
checinyy Re: Budowa hali sportowej 22.02.11, 14:45 Obrazowo wygląda to tak: Urząd Marszałkowski ogłasza konkursy na dofinansowanie projektów, wśród nich na kanalizację i wodociągi oraz na infrastrukturę sportową. Z punktu widzenia promocji co jest atrakcyjniejsze? oczywiście że hala bo ją "widać", a wodociągów czy kanalizacji nie. Z punktu widzenia użyteczności? oczywiście że to drugie bo ludzie muszą mieć zagwarantowane "podstawowe" warunki bytowe. Hala sportowa gwarantuje nawet lepsze warunki ale nie oszukujmy się - głównie dla ludzi z terenu miasteczka. A co mają powiedzieć mieszkańcy okolicznych wiosek? Może część z nich przyjedzie od czasu do czasu pograć, ale większości z nich potrzeba jest KANALIZACJA i WODOCIĄG bo hala to tylko dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
mc2.net Re: Budowa hali sportowej 22.02.11, 19:38 Witam!! A ja uważam, że hala jest tak samo potrzebna jak kanalizacja. Mieszkam na jednej z wiosek i już mam dość ciągłego wożenia dzieci do Kielc w celu urozmaicenia im zajęć sportowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś