Dodaj do ulubionych

Budowa hali sportowej

14.12.10, 13:22
Link do przetargu na budowę hali :)

www.przetargi.egospodarka.pl/349453_Budowa-nowoczesnego-i-funkcjonalnego-kompleksu-sportowo-rekreacyjnego-wraz-z-infrastruktura-towarzyszaca-w-Checinach_2010_2.html
Obserwuj wątek
    • prawdziwy-snk Re: Budowa hali sportowej 14.12.10, 18:22
      No to teraz czekamy aż ruszą z budową....:) Oby jak najszybciej!
    • osiedlak_sos Re: Budowa hali sportowej 08.01.11, 22:18
      Najpierw czekamy kto wygra i wtedy okaże się pod kogo jest ustawiany przetarg...Patrząc na odpowiedź nr15 do SIWZ....to tak z tego wprost wnika.
      • elmariaczi79 Re: Budowa hali sportowej 11.01.11, 19:56
        Aż z ciekawości przeczytałem przytoczoną przez ciebie odpowiedz 15 do SIWZ i nie bardzo rozumiem gdzie się dopatrzyłeś tego "ustawiania" przetargu. Oprócz tego że firma na wypadek ewentualnej wygranej próbuje wprowadzić zmiany w umowie na swoją korzyść jakoś nie dopatrzyłem się "ustawki" - jeszcze jak by gmina przystała na te propozycje można by powiedzieć, że idzie komuś na rękę. Poza tym umowa dla wszystkich ewentualnych wykonawców jest jednakowa jest jednakowa
    • tomcioo90 Hala sportowa 21.01.11, 18:39
      www.radio.kielce.pl/page,,W-Checinach-powstanie-hala-widowiskowo-sportowa,dfff22f6cda67ddf916bd5b1a3362056.html

;))
    • zbojswietokrzyski Ja wolałbym uzbrojenie terenu 01.02.11, 17:46
      na osiedlach na Zelejowej, w Skibach i na Radkowskiej. Młodzi ludzie potrzebują domów. Większa ilość mieszkańców to wzrost znaczenia miasta, większe wpływy podatkowe i wyższa subwencja z budżetu. Ludność napływowa, cywilizowana - pracująca i na dorobku (spłata kredytów pod budowę), mogłaby wpłynąć na Chęciny tylko korzystnie. Według mnie hala to kosztowna fanaberia, są pilniejsze sprawy. To może poczekać.
      • kibic321 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 01.02.11, 23:06
        poczekać? ile lat jeszcze? taka hala w Chęcinach powinna powstać przynajmniej w latach 90-tych!!!
      • gulon.z.checin Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 21.02.11, 19:27
        kto do takiej miejscowosci chce przyjechac, zeby sie osiedlic, pare sklepow monopolowych i z zywnoscia na krzyz, brak perspektywy do zalozenia jakiegos interesu, ja tez chcialbym dom ktory gmina wybudowalaby mi i co?? zrobia?? nie sadze, fakt faktem ze mogliby uzbroic teren ale hala sie przyda z checia skorzystam pod warunkiem ze nie zostanie zarezerwowana na kilka lat do przodu przez wplywowych ludzi w tej gminie tak jak to jest na orliku
        • rumcajs_88 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 21.02.11, 23:35
          Bzdury gadasz!!! Na Orliku może grać każdy i zagranie tam nie jest żadnym problemem, nie ma tam aż tak strasznego obłożenia. Wiadome jest że w niektóre dni jest rezerwacja na godzinę czy 2, ale nic nie broni i tobie zarezerwować sobie terminu który jest wolny!!!
          • gulon.z.checin Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 24.02.11, 22:07
            śmieszne, próbowałeś kiedyś w piłkę nożną zagrać po 18 na tygodniu?? mnie się jeden jedyny raz udało i mimo iż nawet w wakacje miało nie być rezerwacji i tak były nieformalne. Co do minut wolnych to powiem ci, że niektórzy mają pracę i do domu wracają koło 18 więc o wcześniejszym graniu na pewno nie ma mowy, a urlopu specjalnie nie będę brał, żeby pokopać na boisku
            • rumcajs_88 Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 25.02.11, 10:20
              wielokrotnie grałem na orliku po o 18, nawet o 20. Fakt zaraz po otwarciu było duże obłożenie, ale na jesień nie było żadnego problemu z grą. Masz grupę ludzi z którą grywasz, dzwonisz do Karola i sobie ustalasz termin.
        • zbojswietokrzyski Re: Ja wolałbym uzbrojenie terenu 25.02.11, 19:50
          A co ma do zaoferowania Morawica? Działki na "osiedlach" na Zelejowej, Radkowskiej, Skibach, nawet na nieszczęsnym osiedlu w Starochęcinach z tego co wiem sprzedały się dosyć szybko. Chęciny mają oferować spokój, ładne widoki i dogodny dojazd do Kielc. "Sypialnia Kielc". Bez nowego osadnictwa nadal będą 4-5 tys. dziurą o niskim dochodzie na mieszkańca, z którą nikt się nie liczy, tyle, że z halą, do której będzie trzeba rokrocznie dopłacać. Najpierw powinno się spełniać podstawowe potrzeby. Budowa hali, to tak jakby biedak miał 20 zł i zamiast jedzenia kupił sobie butelkę wódki. Hala się nie zwróci. Rozwój budownictwa jednorodzinnego i napływ nowych ludzi będzie natomiast dla gminy korzystny. P.S. Nie wiem o co Ci chodzi z tą budową domów przez gminę, przecież nie o tym pisałem.
    • tomcioo90 Hala 03.02.11, 21:06
      Umowa na budowę nowoczesnej hali podpisana

Jeszcze w tym miesiącu ruszy inwestycja, na którą czekały pokolenia

2 lutego 2011 roku - to data, która bez wątpienia na zawsze zapisze się na kartach historii Gminy i Miasta Chęciny. To właśnie tego dnia Burmistrz Gminy i Miasta Chęciny, Robert Jaworski wraz ze Skarbnik Gminy Jadwigą Sinkiewicz podpisali umowę z firmą Kartel S.A. - generalnym wykonawcą budowy nowoczesnego centrum sportowo-rekreacyjnego. Jak zapowiedziano, pierwsze prace rozpoczną się już pod koniec lutego bieżącego roku. Gigantyczna inwestycja będzie kosztować 17 459 944,33 złotych.

Uroczyste podpisanie umowy na budowę nowoczesnego centrum sportowo-rekreacyjnego miało miejsce w Sali Łokietkowej zabytkowej „Niemczówki”. Ze strony Gminy Chęciny, historyczny dokument podpisał Burmistrz Robert Jaworski wraz ze Skarbnik Gminy Jadwigą Sinkiewicz, a po stronie Wykonawcy podpisy złożyli dwaj Wiceprezesi Zarządu firmy Kartel S.A. – Tomasz Sękiewicz i Paweł Karpiński. Umowę podpisano w obecności bezpośrednio zaangażowanych w przygotowanie projektu, pozyskanie dofinansowania i realizację przedsięwzięcia, przedstawicieli Urzędu Gminy w Chęcinach: Jerzego Kasińskiego – Kierownika Referatu Inwestycji, Budownictwa i Drogownictwa, Wiceburmistrza Mariusza Nowaka, Sekretarza Pawła Broli, Krzysztofa Olejarza Kierownika Referatu Funduszy Pomocowych i Promocji oraz Pawła Nowaka z Referatu Zamówień Publicznych i Kontroli. Po podpisaniu umowy nastąpiło jej symboliczne przypieczętowanie uściskiem dłoni władz Gminy Chęciny z przedstawicielami generalnego wykonawcy, wyłonionego w drodze przetargu. Wzajemnie życzono sobie szybkiej realizacji inwestycji, wyrażając jednocześnie nadzieję na dobrą współpracę z obu stron.

- Jest to inwestycja, na którą czekają pokolenia – podkreślał podczas historycznego spotkania Burmistrz Robert Jaworski. - Po długich oczekiwaniach i wielu wysiłkach dotarliśmy do momentu, który rozpoczyna w sposób formalny pierwszy etap budowy hali widowiskowo-sportowej. Będzie to jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów na terenie Województwa Świętokrzyskiego. Dobrze, że udało nam się dopiąć swego, że się nie poddaliśmy i przezwyciężyliśmy wszelkie przeszkody, a było ich sporo. Kilkunastomiesięczna praca wielu osób nareszcie przynosi widoczny efekt – mówił Burmistrz Jaworski. – Dziś spełniają się marzenia wielu mieszkańców o sportowym obiekcie z prawdziwego zdarzenia. Długo walczyliśmy o realizację tych marzeń i wreszcie się udało. Naprawdę było warto. Mamy nadzieję, że dzięki jednej z najnowocześniejszych hal widowiskowo-sportowych do Chęcin ściągniemy największe rozgrywki sportowe i imprezy kulturalne, jakie do tej pory odbywały się w Kielcach. Najważniejsze jednak jest to, że nareszcie będziemy w stanie zapewnić naszym mieszkańcom warunki do uprawiania różnych dyscyplin sportowych na najwyższym poziomie. Na taki obiekt Chęciny czekały od dawna – zakończył Burmistrz.

Budowa hali widowiskowo-sportowej w Chęcinach bez wątpienia jest największą i najbardziej wyczekiwaną inwestycją przeprowadzaną na terenie Gminy Chęciny. Inwestycja pochłonie ponad 17 milionów złotych i będzie dofinansowana z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2007-2013 oraz z budżetu Powiatu Kieleckiego. Prace przy budowie obiektu, przystosowanego do organizacji dużych masowych imprez sportowych i kulturalnych, ruszą jeszcze w tym miesiącu.

Hala widowisko-sportowa, to jeden z obiektów, na którego powstanie z niecierpliwością czekają mieszkańcy Chęcin. Na pewno wiele osób z zaciekawieniem będzie obserwowało postępy przy budowie tego obiektu sportowego. Nowa hala pomieści na trybunach ponad 1300 widzów, którzy będą mieli okazję oglądać poczynania przedstawicieli różnego rodzaju sportów halowych. Z całą pewnością w przyszłości wystąpi tu również nie jedna gwiazda polskiej estrady. W budynku znajdą się pomieszczenia dla drużyn, sędziów i trenerów oraz gabinet lekarski, a także pomieszczenie siłowni i ćwiczeń fitnes. Obiekt będzie monitorowany zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz. Powstaną także parkingi, a cały plac wokół budynku zostanie zagospodarowany zielenią ozdobną. Hala będzie służyć przede wszystkim mieszkańcom naszej Gminy, ale również klubom sportowym i ich kibicom. O etapach realizacji tej gigantycznej inwestycji będziemy informować na bieżąco.

• karolscw Re: Budowa hali sportowej 17.02.11, 17:52
      checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=1980&akcja=artykul
      • checinyy Re: Budowa hali sportowej 22.02.11, 14:45
        Obrazowo wygląda to tak:
        Urząd Marszałkowski ogłasza konkursy na dofinansowanie projektów, wśród nich na kanalizację i wodociągi oraz na infrastrukturę sportową. Z punktu widzenia promocji co jest atrakcyjniejsze? oczywiście że hala bo ją "widać", a wodociągów czy kanalizacji nie.
        Z punktu widzenia użyteczności? oczywiście że to drugie bo ludzie muszą mieć zagwarantowane "podstawowe" warunki bytowe. Hala sportowa gwarantuje nawet lepsze warunki ale nie oszukujmy się - głównie dla ludzi z terenu miasteczka. A co mają powiedzieć mieszkańcy okolicznych wiosek? Może część z nich przyjedzie od czasu do czasu pograć, ale większości z nich potrzeba jest KANALIZACJA i WODOCIĄG bo hala to tylko dodatek.
        • mc2.net Re: Budowa hali sportowej 22.02.11, 19:38
          Witam!! A ja uważam, że hala jest tak samo potrzebna jak kanalizacja. Mieszkam na jednej z wiosek i już mam dość ciągłego wożenia dzieci do Kielc w celu urozmaicenia im zajęć sportowych.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka