mid1 12.02.11, 11:14 Nie do wiary !... Gazeta przeciw PełO. No, no .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kira Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.11, 12:27 Złodzieje i oszuści z PO pozwólcie dokończyć 7.Jest to alternatywa dla A1.Nie wszystkich jest stać aby płacić za autostradę.Może by coś w tej sprawie zrobił w końcu koalicjant z PSL.Popieram protest z całego serca mimo ,że mieszkam daleko od 7 ale często z niej korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJN Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 13:11 Jak pieknie gra w piłkę Donaldinio Maczo Picu! PJN - Piłka Jest Najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucktheduck Módlcie się o beatyfikację Gosiewskiego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 15:46 Może to coś pomoże. On był wielkim orędownikiem przebudowy tej drogi, tyle że - jak to pisowiec - w teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.c193.msk.pl 12.02.11, 16:45 Z tego samego powodu - blokowania darmowej konkurencji dla A1 - nie jest budowana potrzebna droga ekspresowa na odcinku Mysłowice - Bielsko-Biała (S1). Ostatnio zawieszono dokończenie S69 w okolicy Węgierskiej Górki w stronę granicy ze Słowacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pajak6011 dwie alternatywy 12.02.11, 16:14 Pierwsza alternatywa to : -wybudowac jak najszybciej S7 druga to : -ukręcic " polityczny łeb " politykom, którzy obiecywali fundusze na tą inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
4u5 Wybieram drugą 12.02.11, 16:42 proponuję ukręcić łeb Merkel, Cameronowi i Sarkozy. Nie chcą nam dać kasy w kolejnej perspektywie budżetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Wybieram drugą IP: *.uznam.net.pl 12.02.11, 16:52 Och, bo jak ktoś nam nie da "kasy", to naszej starczy tylko na nowe kościoły i zasiłki. Na nic więcej. "Kasa" bracie, bierze się z pracy a nasi rodacy niezbyt tę ostatnią cenią. Wolą zasiłki, dopłaty, rentki i emeryturki. Na to i administrację idzie cały budżet tego kraju. Na drogę, most czy nic innego już nie starcza. Nie podoba wam się brak S7? Jest wyjście - zrezygnować z renty, dopłaty rolnej, zabrać się do roboty i PŁACIĆ PODATKI! Odpowiedz Link Zgłoś
4u5 Re: Wybieram drugą 12.02.11, 17:19 Mój wpis był populistyczny żartem. Wiedziałem że tak się skończy obniżka składek emerytalnych i podatków. Uważam ze powinniśmy je ponownie podnieść - to nie jest żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Wybieram drugą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 10:26 Gość portalu: podatnik napisał(a): > Nie podoba wam się brak S7? Jest wyjście - zrezygnować z renty, dopłaty ro > lnej, zabrać się do roboty i PŁACIĆ PODATKI! Dokładnie tak! Unia za wszystko nie zapłaci. Poza tym teraz Unia nam daje, ale my też jesteśmy w Unii i za parę lat będziemy się zrzucać na nowoprzyjęte państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
pajak6011 Re: Wybieram drugą 12.02.11, 20:01 Najwiekszy problem, że to nie kolejna perspektywa budrzetowa, tylko ta poprzednia .. zmarnowana bez najmniejszej odpowiedzalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Ludzie, nie chcecie żeby wam samochody jeździły 12.02.11, 16:55 Ludzie, nie chcecie żeby wam samochody jeździły i blokujecie szosę ? Właśnie rząd was posłucha i drogi nie zbuduje. I bardzo dobrze - zbuduje tam gdzie warchoły drogi normalnym ludziom nie blokują. I tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Te, normalny kierowco 12.02.11, 17:15 Fajnie by było jechać godzinę krócej z Warszawy i dwie godziny krócej z Krakowa? Chyba, że normalność oznacza uwielbienie do jechania jednym pasem, kolein, dziur i kilkunastu osób więcej ginących rocznie na odcinkach nie-wyremontowanych. Ja uważam, że normalność oznacza normalne drogi. Ale może jestem nienormalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proto wieczne daj, daj, daj IP: 66.230.230.* 12.02.11, 17:53 a może tak zrobić zestawienie: - jakie wpływy w postaci podatków do budżetu krajowego (lokalnego też) generuje świętokrzyskie? - ile z niego ciągnie? - oszacować ile przychodu wygenerują świętokrzyskie "inwestycje"? - i jak to się ma do siły gospodarczej regionu na tle pozostałych województw? samym chciejstwem się niczego w biznesie i gospodarce nie osiąga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: wieczne daj, daj, daj IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 19:07 proto czy jak cie tam zwia na podworku, zobacz sobie prognoze ruchu GDDKiA na 2025 to jak potrafisz czytac ze zrozumieniem to zobaczysz ze 7ka ma najwieksze oblozenie ruchem, wieksze niz cala ta smieszna A4!!. W ogole budowanie a4 do granicy zamiast w klaasie S jest smieszne i nieracjonalne. Wiec nie decyduje racjonalnosc tylko decyduja polityczne gadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: wieczne daj, daj, daj IP: 12.02.11, 19:41 "zobaczysz ze 7ka ma najwieksze oblozenie ruchem" Na którym odcinku? S7 to nie tylko Kielce-Kraków czy Kielce-Radom. Widocznie teraz do priorytetowych inwestycji się nie zalicza. Nad analizą celowości inwestycji pracuje sztab ludzi (włączając w to specjalistów od budżetu) a nie kilku pasjonatów-demonstrantów, którym się tylko coś wydaje i mocno tupią nóżką. Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Re: wieczne daj, daj, daj 12.02.11, 20:34 Gość portalu: zenek napisał(a): > "zobaczysz ze 7ka ma najwieksze oblozenie ruchem" > Na którym odcinku? S7 to nie tylko Kielce-Kraków czy Kielce-Radom. > Widocznie teraz do priorytetowych inwestycji się nie zalicza. Nad analizą celow > ości inwestycji pracuje sztab ludzi (włączając w to specjalistów od budżetu) a > nie kilku pasjonatów-demonstrantów, którym się tylko coś wydaje i mocno tupią n > óżką. Wiesz, widziałem w TV kilka autokarów tych "specjalistów od analizy celowości inwestycji" z Lublina pod Sejmem :) Skoro ich argumenty były wystarczająco silne, to i my też zbieramy teraz swoich "sztabowców" :) A co, niech też "poanalizują" ;) Przepraszam za tę ironię, ale przeglądając listę inwestycji, które wypadły z listy (a potem na nią nie wpadły jak S3 i S17) mogę wskazać co najmniej kilka ze znacznie bardziej zaawansowaną procedurą przetargową czy obłożeniem ruchu. Szczególnie polecam raport Politechniki Warszawskiej i Instytutu Badawczego Dróg i Mostów - wykonany na zlecenie GDDKiA (!) w 2008 roku "Natężenie ruchu ogółem na sieci dróg krajowych (...)" Poza autostradami to właśnie S7 od Warszawy do Krakowa jest planowana jako najbardziej obłożona ruchem samochodowym. Daleko w tyle pozostaje S17 z Warszawy do Lublina i nawet S8 Wrocław-Łódź ma mniejsze natężenie ruchu. O S3 Wrocław-Szczecin nawet nie wspominam bo planowane natężenie jest tam znikome, ale tu być może planowali wykorzystanie niemieckich autostrad. Więc proszę, oszczędź organizatorom określeń w stylu "pasjonaci-demonstranci", bo pasja to jedno, ale ona sama bez twardych argumentów nie przekonałaby tak wielu osób do potrzeby zaangażowania się w te działania. Sam bym się nie zaangażował, gdybym miał walczyć tylko o dróżkę o znaczeniu lokalnym. Bo znam stan finansów publicznych. Ale nie sugeruj proszę, że decyzję poprzedziły jakieś analizy, jakichś fachowców. Bo S3 dostało, gdyż pod listem poparcia podpisała się największa liczba parlamentarzystów, a z kolei S17, bo najgłośniej protestowali - billboardy w centrum Lublina, reklama w TV czy protest pod Sejmem. Tylko - i aż dlatego. I ja naprawdę się cieszę, że oni dostali i nie mam zamiaru żądać, by im odebrano - walka była uczciwa: na protesty. Oni byli lepsi, wygrali :) Ale skoro wygrały inwestycje "najgłośniejsze" oznacza to, że do tego rządu trafia tylko jeden argument - krzyk i siła. Zresztą, to choroba wszystkich rządów i naszej RP, że dostają najgłośniej krzyczący, a nie najbardziej potrzebujący. Górnicy, hutnicy, itd. A więc - skoro wiem, że mamy rację (bo za nami stoją takie argumenty jak zaawansowanie przetargów czy bardzo duży dobowy ruch aut), to potrzebuję tylko dobrać narzędzie, które zrozumie rząd - czyli kij. Dlatego - będę protestował. I zachęcał do tego innych. Dlatego, że mam czyste sumienie - w każdej dyskusji na argumenty merytoryczne: w/w wygram z każdym odcinkiem ekspresówek, który otrzymał dotąd dofinansowanie. I jestem w każdej chwili na taką debatę otwarty. Ale - skoro takie argumenty nie docierają - to sięgam po inne. Takie, które interlokutor zrozumie. Jak blokady i nagłaśnianie sprawy w mediach. Pzdr A. Odpowiedz Link Zgłoś
pajak6011 Piotrków Trybunalski Stolicą 12.02.11, 20:29 Gość portalu: d napisał(a): > zobacz sobie prognoze ruchu to jak potrafisz czytac ze zrozumien > iem to zobaczysz ze 7ka ma najwieksze oblozenie ruchem, wieksze niz cala ta smi > eszna A4!!. W ogole budowanie a4 do granicy zamiast w klaasie S jest smieszne i > nieracjonalne. Wiec nie decyduje racjonalnosc tylko decyduja polityczne gadki. Projektowane autostrady GDDKiA na 2025 wskazuja że w tym roku stolica bedzie przeniesiona do Piotrkowa Trybunalskiego. Gratuluje temu sympotycznemu miastu ! Odpowiedz Link Zgłoś
pajak6011 stek bzdur 12.02.11, 20:16 Psim obowiazkiem panstwa jest budowa infrastruktury. Zwłaszcz w zaniedbanych regionach. Chocby po to aby generowac przchody i rozwój . Priorytety wydaja sie inne. Ważniejszy jest wygodny dojazd prezesa do Warszawy, czy kiboli na mecz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaada Re: Te, normalny kierowco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 09:07 ty weź się lepiej za studia i skończ je wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Ludzie, nie chcecie żeby wam samochody jeździ IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 09:55 nie wiesz o co chodzi to milcz... gdybyś mieszkał przy tej drodze to byś wiedział, że się nie da żyć, przejcie przez ulicę graniczy z cudem a włączenie się do ruchu na przeciwny pas to jest sztuka (jak nie wymusisz to się nie włączysz do ruchu), bo jadą takie warchoły jak ty nie zatrzymają się żeby starsza babcia mogła przejść, brak kultury. dobrze robią że blokują drogę.... to jest dobra metoda. najlepiej niech blokują w piątki po 17 oraz w niedzielę po 14 wtedy, warszawiacy pędzą do swoich rodzinnych stron .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolik sqrvysyny na dzieciach chcą się wyżywać IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 17:50 ale zawdzięczamy to tuskowiźnie, jak Lublin i Bydgoszcz sobie wykrzyczały, to czemu tu mają być gorsi ale co się dzieje gdy ich pociechy dojeżdżają lub wracają kilka godzin później jakie żale, biadolenie, narzekanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: sqrvysyny na dzieciach chcą się wyżywać IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 20:23 nie osmieszaj sie gosciu, sztab ludzi to pracuje nad projektowaniem, a nad decyzjami to pare osob z góry a jak piszesz ze jest inaczej to albo problemy masz z logicznym odbiorem swiata albo sie wczoraj urodziles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POjeb Re: Platfonsi wolą igrzyska niż drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:37 My platfonsi wolimy budować stadiony we współpracy z PZPN, od tego jest lepsza erekcja słupka POpulizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Blokada S7, czyli walka o budowę 12.02.11, 21:33 Zacząć trzeba od tego, że na każdą inwestycję potrzebne są pieniądze. Gdy ich nie ma, to żadne krzyki nie pomogą. Można to sprawdzić we własnym gospodarstwie domowym. Czy chodzi o kieckę, czy o drogę, to tylko kwestia skali. Jakoś wśród zgłaszających chęć protestowania nie zauważyłem żadnego nawołującego do opodatkowania się na rzecz tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuciapka Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 22:47 jasio jak chcesz sie podatkowac to sie opodatkuj 100% i bedziesz mial. Ja place 23 % Vat i wiele innych zbyt wysokich danin i wymagam za to drogi. Jak sie nie ma kasy to sie robi reformy a wiadomo ile tych reform wasza partia przeprowadzila zeby zylo sie lepiej :) Jak masz jakies ale jeszcze to idz na blokade pogadaj oko w oko z organizatorami a nie pisz bzdur smiesznych nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Re: Blokada S7, czyli walka o budowę 13.02.11, 07:40 Jak Ci Kuciapko dam dwa złote i zażądam abyś mi kupił chleb, pół kostki masła i 10 deko szynki to kupisz? Mnie się będzie należało, bo jestem głodny! No! Kupisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuciapka Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 11:49 Jasiek ja bym Ci nieba przychylil jako obywatelowi tej pieknej krainy. Reszte wzialbym od proboszcza ;) Druga sprawa wiesz , zawsze mozna sie ograniczyc do2 odcinkow ktore czekaja juz na ogloszenie przetargu (s7) niz udawac ze daje sie kase na s8 ktora i tak nie zostanie wydana bo tam przygotowania sa w lesie w porownaniu do s7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judeogej Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 11:44 Klempa i pis dla GównoWartych ważniejsze niż sprawy regionu! Odpowiedz Link Zgłoś
okat Blokada S7, czyli walka o budowę 13.02.11, 16:13 Jak tak dalej w tym państwie będzie to będziemy mieli następny Egipt tylko w Polsce odejść muszą wszyscy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Ile jeszcze musi byc ludzkich tragedii,wypadkow? 13.02.11, 16:52 Ile sierot,kalek,cierpien? Kto za to odpowiada,decyduje? Sprawa budowy trwa od lat,sa decyzje lokalizacyjne i co :STOP? A co z zabudowaniami,terenami ktore moga byc wysiedlone,juz nie ma tematu,mozna budowac,inwestowac? Jak maja tam zyc ich wlasciciele,co maja robic,kto odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POjeb Re: Ile jeszcze musi byc ludzkich tragedii,wypadk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:51 lumpior napisał: > Ile sierot,kalek,cierpien? Kto za to odpowiada,decyduje? Sprawa budowy trwa od > lat,sa decyzje lokalizacyjne i co :STOP? A co z zabudowaniami,terenami ktore mo > ga byc wysiedlone,juz nie ma tematu,mozna budowac,inwestowac? Jak maja tam zyc > ich wlasciciele,co maja robic,kto odpowie? Najpierw Euroigrzyska! Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Ile jeszcze musi byc ludzkich tragedii,wypadk 13.02.11, 18:14 www.radio.kielce.pl/page,,Burmistrz-protestuje-w-sprawie-krajowej-quot-siodemki-quot,92c49307a51f036f7fb2bb56b34d9365.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Ile jeszcze musi byc ludzkich tragedii,wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 22:10 Wypadków nie powodują drogi, tylko kierowcy (piesi, rowerzyści, motocykliści też). A konkretnie - przyczyną 99% wypadków jest ludzka głupota. A jakość drogi ma drugorzędne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 10:24 Co za głupota z tą blokadą! Po pierwsze - to metody Leppera, po drugie - szanowni protestujący, utrudnicie tylko życie zwykłym ludziom, a nie komukolwiek z rządu, po trzecie - skoro nie ma pieniędzy, to za co budować te drogi? Jeszcze bardziej zadłużać państwo? Chcecie, żebyśmy skończyli jak Grecja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s7 organizacja blokady IP: 94.75.253.* 14.02.11, 14:23 jak widac blokada miala podtekst polityczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Blokada S7, czyli walka o budowę IP: *.internetia.net.pl 14.02.11, 21:46 Po godzinie 12. zakończyła się blokada droga ekspresowa S7. a gazeta ma dobra dziennikarza i pisze dobra artykuła Odpowiedz Link Zgłoś