Dodaj do ulubionych

Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Preze...

01.12.11, 01:29
oj Ela, Ela, od kiedy to kierowcy autobusow przyznaja sie do swojego "kórtularnego" zachowania. Ja ze swej strony mialem juz kilka takich przypadków (np. zajechał mi droge pokazal palca, a po skardze do dyspozytora okazalo sie ze to ja sie awanturowalem, nie bardzo mogli okreslic o co mi chodzilo ale co tam niech sie przez okno klient odwoluje) . Jak wiadomo pasazerowie mpk to chamy a kierowcy to wzor cnót wszelakich, gdyby umieli pisac to kazdy by napisal ksiazke na temat savoir vire. Mam nadzieje ze w tej sprawie pasazerowie udowodnia chamowi chamstwo ale na kare nie licze. Nic mu nie zrobia bo jest w solidarnosci. Gdziekolwiek indziej wyrzyciliby go ze zwiazku i pracy ale nie w solidarnosci i w Polsce, przecie sie przyda na kolejna kulturalna zadyme.
Obserwuj wątek
    • bossmieciu Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Preze... 01.12.11, 02:21
      Najbardziej podoba mi się zjawisko wozicieli MPK, bo to nie są kierowcy, na ul. Paderewskiego przy skrzyżowaniu z ul. Sienkiewicza. Jak inteligentny inaczej pracownik MPK Kielce znajdujący się za kierownicą autobusu, stojącego na przystanku zauważy, że ul. Paderewskiego do wspomnianiego skrzyżowania zbliża się z naprzeciwka samochód, którego kierowca hce przejechać, ten specjalnie rusza z przystanku bardzo ostro, aby uniemożliwić mu spokojne przejechanie. I kiedyś widziałem, dwa takie przypadki, jak idiota woziciel podjechał do skrzyżowania i chciał uniemożliwić jego opuszczenie gościowi, który jechał bardzo powoli, ponieważ poruszali się tam pieszi. Po dojechaniu zaczął trąbić i wymachiwać łapami, a kierowca z auta spokojnie wysiadł i zapytał się czy, aby "frajer" nie chce dostać w ryj? I nagle w autobusie włąsczył się wsteczny i gościu już jechał. Drugi przypadek, to podobna sytuacja tyle, że cwaniak z MPK za kierownicą był do tego agresywny, a jadący tam pojazd, to ... radiowóz i szczęka wozicielowi idiocie opadła. Taka to jest prawda o kulturze wozicieli z MPK Kielce.
      P.S. Już nie chcę opisywać ile razy zajechali mi drogę wyjeżdżając z zatoki autobusowej, "wymuszając" pierwszeństwo przejazdu.

... a historii tego swetra i tak byś nie zrozumiał ...
      • Gość: janosik 1 Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 03:31
        HA,ha,ha. Pani prezes robi z chamstwa sprawę polityczną.NIECH SIĘ PANI NIE KOMPROMITUJE. Chamów trzeba wyrywać jak chwasty. bossmieciu,napisz o co chodzi z tym swetrem,pozdrawiam.
        • Gość: hyde Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 07:11
          www.youtube.com/watch?v=ZwE_sE40Lg0
    • Gość: ja Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetia.net.pl 01.12.11, 07:05
      Elka! A czemu mnie nie zaprosiłaś na konfrontację po mojej skardze na chama kierującego autobusem linii 46?? W lipcu pisałem do was maila i cisza! Tamten cham też jest z "S"??
      • Gość: kielczanin Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 07:30
        Chamem, baranie to ty jesteś, używając takich słów na drugiego człowieka bezkarnie, gdy twoja tożsamość jest nieznana. To ciężka praca szczególnie w tym momencie gdy występują korki, ci ludzie nie mają w większości przerw . Ale ty umiesz tylko stukać w klawiaturę i obrażać innych a jak wyjedziesz na ulicę to pewnie wszyscy według ciebie nie umieją jeździć tylko ty jesteś najlepszy.
        • Gość: SEKATOR Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 07:57
          Są cięższe zawody.Ciekawe jakbyś pisał w wpadku twojej siostry,brata,matki.
        • Gość: kierowca Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 08:01
          Gość portalu: kielczanin napisał(a):

> Chamem, baranie to ty jesteś, używając takich słów na drugiego człowieka bezkarnie, gdy twoja tożsamość jest nieznana. To ciężka praca szczególnie w tym momencie gdy występują korki, ci ludzie nie mają w większości przerw . Ale ty umiesz tylko stukać w klawiaturę i obrażać innych a jak wyjedziesz na ulicę to pewnie wszyscy według ciebie nie umieją jeździć tylko ty jesteś najlepszy.

1. Cham nie jest słowem obraźliwym
          2. Skoro nie mają przerw to łamią przepisy i powinna się tym zająć ITD, przyznajesz że łamiecie prawo w MZK
          3. Kierowcy nie umieją jeździć, czy to autobus czy osobówka. Wyjeżdżanie na chama z zatoczek bez kierunkowskazu to jest wymuszenie pierwszeństwa. Nagminne wpychanie się na skrzyżowaniach z ruchem okrężnym, skręcanie z pasów do jazdy na wprost, przejeżdżanie na czerwonym świetle a już wszystkim wypadkom MZK winni są inni kierowcy bo nagle zahamują, zajadą drogę itd. Puknij się w pierś i wraz z kolegami z MZK popatrz na swoje podwórko. Korkami nie można tłumaczyć tych przewinień bo są większe miasta niż Kielce i kierowcy dają radę.
          • Gość: Donek Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 08:07
            Argumentacja ....."Nie było żadnego problemu ani przekleństw - informuje Śreniawska. Uważa, że zgłoszenie kielczanki może być prowokacją, bo kierowca... jest członkiem zakładowej "Solidarności". - ..." p.Prezes jak z Orwella !!
            • Gość: antyidiot Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.kielce.net.pl 01.12.11, 08:26
              hehehe.
              pewnie co drugi kierowca jest z Solidarności - trzeba uważać żeby na takiego nie trafić bo to może być prowokacja. Co za argumenty - nie mogę - myślałem że "Miś" to wspomnienie przeszłości a tu widzę że zmartwychwstał.

KOMUNIKAT:
              "Szanowni Pasażerowie - z uwagi na przynależność naszych kierowców do nszz solidarność zwracamy się z uprzejmą prośbą o niereagowanie na przekleństwa wypowiadane przez nich w trakcie wykonywania dla Państwa usługi.
              Prosimy ich nie prowokować bo w końcu zastrajkują a wtedy będziecie mieć za swoje.
              Prosimy o wyrozumiałość i dziękujemy za zrozumienie "

Dyrekcja
              • Gość: konus Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 09:24
                Z wypowiedzi do gazety Pani Prezes Kielckiego MPK Elżbiety Śreniawskiej można wywnioskować, że czytelniczka kłamie i pewnie jest prowokatorką gdyż kierowca należy do Solidarności. Za tego typu wypowiedź Pani prezes powinna podać się do dymisji. Nie jest ważne do jakiego związku należy kierowca, ważne jest aby zachowywał się w czasie pracy w sposób właściwy w stosunku do pasażerów. Skoro Pani prezes uważa, że członkostwo w Solidarności upoważnia do chamskiego zachowania w stosunku do pasażerów proponuję wszystkich kierowców zapisać do Solidarności, a wszystkich klientów MPK którzy będą się żalić na MPK będzie można wtedy uznać za prowokatorów. Jestem od lat klientem MPK i dobrze wiem co prezentuje sobą część kierowców MPK. Nagminnie łamią przepisy ruchu drogowego, a pasażerów traktują jak zło konieczne - zero uprzejmości.
          • Gość: lolek Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 10:24
            widać ,że w rozwoju zatrzymałeś się w czasach "komuny". Od lat już nie ma MZK
          • Gość: ona Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.kielce.vectranet.pl 04.12.11, 16:42
            jesli chodzi o punkt 2. to wiesz co, mysle ze masz takie samo rozumowanie jak wiekszosc spoleczenstwa.I zapewne masz racje ze ITD powinna sie zajac tym ze autobusy łamia przepisy bo nie maja przerw. Tylko ze wez pod uwage korki i w wiekszosci rozkopane drogi bo gdyby nie to, to napewno jezdzilo by sie łatwiej, o czasie i nie musialo by interweniowac ITD.
            Punkt 3.Dotyczy wszystkich kierowcow bez wyjatku nie tylko MPK. Ciebie tez o ile jestes kierowca a jesli masz uprawnienia na autobus (smiem watpic)to pewnie tez jestes kulawy w tym co robisz. No w koncu sam napisales...> 3. Kierowcy nie umieją jeździć, czy to autobus czy osobówka.
          • Gość: ona Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.kielce.vectranet.pl 04.12.11, 16:43
            jesli chodzi o punkt 2. to wiesz co, mysle ze masz takie samo rozumowanie jak wiekszosc spoleczenstwa.I zapewne masz racje ze ITD powinna sie zajac tym ze autobusy łamia przepisy bo nie maja przerw. Tylko ze wez pod uwage korki i w wiekszosci rozkopane drogi bo gdyby nie to, to napewno jezdzilo by sie łatwiej, o czasie i nie musialo by interweniowac ITD.
            Punkt 3.Dotyczy wszystkich kierowcow bez wyjatku nie tylko MPK. Ciebie tez o ile jestes kierowca a jesli masz uprawnienia na autobus (smiem watpic)to pewnie tez jestes kulawy w tym co robisz. No w koncu sam napisales...> 3. Kierowcy nie umieją jeździć, czy to autobus czy osobówka.
        • Gość: SEKATOR Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 08:07
          Znam wiele cięższych zawodów.Ciekawe jak zamiast tej pani byłaby twoja siostra,brat,ojciec,matka.
          • Gość: aco ciezka praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 10:11
            za ciezka praca?
            kierowca z mpk ma trudna prace? ;-)
            jak rozumieme w POLSCE nie ma OBOWIAZKU pracy!!!
            za ciezko - to wypie....aj!!! znaczy zwolnij sie bucu jeden z drugim prowadzacy te wasze autobusiki! jak nie jade autem lub rowerem - zasuwam na piechote - z daleka od uslug tej syfiastej f-my!
            kiedy wreszcie wejdzie jakakolwiek konkurencja ?! dla blaznow od pana przewodniczacego L.
            a to w koncu jest spolka ?prywatna" kierowcy sie zrzucili na nia? jaki jest status wlasnosciowy mpk w Kielcach?
            moze WLASCICIEL sie wypowie a nie tylko pani prezes?
            ;-)
            kto jest wlascicielem tej firemki?
            • Gość: CBA Re: ciezka praca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 11:39
              aco - potwierdziłeś swoim wpisem, że jesteś obiektywny , jak czepiasz się Pana L. Jesteś właśnie wyjątkowym DRANIEM. Bo wciągasz kogoś tylko dlatego, że pewnie jesteś BYDLAKIEM. A może rzeczywiście z konkurencji !!!
              • Gość: aco czepiam sie wszystkich zwiazkowcow nie tylko S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 11:51
                bo imho sa winni upadania wielu wielu firm!
                czepiam sie zwiazkowcow bo z zalozenia i z NAZWY dbaja jedynie o czlonkow wlasnego zwiazku
                NIE o pracownikow danego zakladu, nie osam zaklad ale o wlasnych czlonkow - "pijaczek ale w zwiazku" np.
                a pan przew. L. wslawil sie obrona aktualnego 'status quo' i walczyl z jakimikolwiek objawami i mozliwosciami zwiekszenia konkurencyjnosci na rynku! walczyl z owczesnym WLASCICIELEM owej firemki.
                na 'autobusiki mpk' patrze nie jak na 'konkurencje' ale jako potencjalne klopoty na drodze! i przejsciach dla pieszych! - niezaleznie od pogody jezdze rowerem chdze pieszo albo poruszam sie autem! NIGDY MPK
                a na marginesie - co z kierowca ktory potracil na rondzie kobiete 1-2 lata temu? majac oczywiscie we krwi ZA DUZO alkoholu? pracuje dalej? a moze odszedl na emeryturke albo conajwyzej rozwiazano umowe o pracy 'za tzw porozumieniem stron' ? jaka jest prawda? ;-)
                jaki jest odbior tejze firemki na rynku?
                powtazam: KTO jest teraz wlascicelem MPK? ;-)
                jak to sie skonczylo?
            • Gość: ona Re: ciezka praca? IP: *.kielce.vectranet.pl 04.12.11, 16:46
              a uwazasz ze jest to lekka praca? zal czytac te wasze wypociny. Opamietajcie sie ludzie! Jak ma byc dobrze na swiecie jak czlowiek czlowieka w łyzce wody by utopil. Troche szacunku do siebie i do innych a napewno bedzie zylo sie lzej
    • Gość: #30 Święte krowy! IP: *.cloudlet-computing.net 01.12.11, 10:45
      Kierowcy kieleckiego MPK (oczywiście nie wszyscy, ale bardzo wielu) zachowują się tak, jakby ich nie obowiązywało prawo. Na ulicach robią co chcą - na porządku dziennym jest przejeżdżanie na czerwonym świetle, skręcanie z pasa do jazdy na wprost, nieużywanie kierunkowskazów, wymuszanie pierwszeństwa, agresywny styl jazdy powodujący, że pasażerowie latają po autobusie jak worki z ziemnikami... itd.

Najgorsze jest to, że są bezkarni - policja ich nie kontroluje i nie karze za popełnione wykroczenia (widział ktoś, żeby zatrzymali do kontroli autobus MPK?) Jak już jakiś pasażer zostanie poturbowany lub dojdzie do kolizji z innym samochodem - kierowca MPK zawsze jest niewinny. Zawsze zwali winę na jakiś tajemniczy samochód, który mu zajechał drogę a potem uciekł, albo na 80-letnią staruszkę, która "wtargnęła" na jezdnię...

A to dzisiejesze tłumaczenie pani Śreniawskiej to już szczyt bezczelności! Kto i po miałby prowokować jakiegoś szofera, tylko dlatego że się asekuracyjnie zapisał do solidarności? Nie mieści mi się to w głowie...
      • Gość: pasażer Re: Święte krowy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 11:32
        Ciekawy jestem dlaczego skargę nie składa Pani na wózku, tylko Jakaś DAMA co gdzieś siedziała z boku i zielonego pojęcia nie ma dlaczego kierowca musiał zamknąć drzwi a dopiero potem je jeszcze raz otworzyć. Może ta DAMULKA to rodzinka do Muszkieterka - tych co łamią prawo i to jeszcze BEZCZELNIE, jak na dzikim zachodzie.
        • Gość: GOŚĆ Re: Święte krowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 14:26
          W Muszkieterze to są dopiero chamy. Wracałem jednym z tych z Muszkietera. Starsza Pani położyła sobie torebkę na siedzeniu obok i ten kierowca cham wydarł koparę na tą panią, i stwierdził że nie pojedzie dopóki ta pani nie weźmie torebki z siedzenia.
    • zielu85 Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Preze... 01.12.11, 11:05
      trzeba pamiętać że dla mpk przewożenie ludzi to sprawa drugorzędna, przede wszystkim chodzi o to żeby kierowca przejechał się z pętli do pętli.
      Kierowcy są chamscy, bardzo często podjeżdżając na przystanek otwierają losowe drzwi do których trzeba specjalnie podchodzić, zamykają je kiedy ktoś jeszcze wchodzi lub wychodzi a kursy ustawione są tak że autobusy jeżdżą stadami.

Wolę rower ;)
      • Gość: kielczanin Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 11:26
        Znawco komunikacji- rozkładu ustawia ZTM a nie MPK, Otwierają jedne drzwi- przejedź się do innego kraju albo miasta to zobaczysz porządek, jak wsiadają i jak wysiadają- zapraszam do Londynu, otwiera czasami jedne drzwi aby ci było cieplej, tylko u nas jest taki problem, że wysada 2 osoby a kierowca powinien otworzyć trzy albo nawet cztery jak ma, gdy wsiada jedna to też powinien otwierać wszystkie. A chamski to ty jesteś!!!!
        • Gość: xcv Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 13:03
          Kierowcy MPK to zwykłe chamy, zajeżdżają drogę rowerzystom spychając ich do rowu, zwykłe prostaki niezadowoleni ze swojej pracy. Zero kultury
      • Gość: ona Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.kielce.vectranet.pl 04.12.11, 16:35
        pewnie ze drugorzedna. Cale zło to kierowcy a pasezerowie to swiete towarzystwo?! Wypowiedz sie moze cos na temat kultury pasazerów,sama jezdze autobusami i widze kulture ludzi. Niby "wasza wysokosc" a słoma z butow wystaje. Przede wszystkim to trzeba widziec swoje bledy i zachowanie a dopiero wypowiadac sie na temat innych. Szkoda tylko ze swojego sie nie widzi bo najłatwiej wyzywa sie wytyka innych.
    • bossmieciu Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Preze... 01.12.11, 14:13
      W sumie to piszący tu kierowca MPK słusznie zauważył, że nie musimy korzystać z ich usug. Po tygodniu takiego stanu rzeczy sami będziecie ludzi na rękach do autobusów wnosić. Także nie fikajcie tylko poprawcie swoją kulturę osobistą i po temacie. Do Londynu to sobie sam jedź i najlepiej tam zostań, jak ma trzy drzwi, to tyle powinien otwierać na przystanku, bo możliwe jest, że przykładowo trzy osoby osobnymi drzwiami chcą wysiąść, a każdy za bilet płaci. A tłumaczenie pani dyrektor jest delikatnie mówiąc niestosowne. Kierowcy jeżdżą autobusami służbowymi i nie mają wiele do stracenia, dlatego nie zważają na kolizje i obtarcia.

... a historii tego swetra i tak byś nie zrozumiał ...
      • Gość: ania Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 14:45
        Często korzystam z usług MPK i nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło. Tak więc nie piszcie o tym tak, jakby wszyscy kierowcy byli nieuprzejmi i chamscy, bo tak nie jest.
        Jeśli zaś chodzi o panią prezes, to uważam, że jest to jeden z lepszych zarządzających w Kielcach, wyciągnęła firmę z zapaści, komunikacja miejska w Kielcach jest naprawdę niezła (w porównaniu z tym, co było parę lat temu). Czasami zastanawiają mnie autobusy jadące w tym samym kierunku, w tym samym czasie, albo autobusy, na które się czeka i nie przyjeżdżają (ostatnio tak mi się trafiło ze 102), ale ogólnie da się wytrzymać.
        • Gość: hahaha Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 15:28
          Wyciagnela z zapasci czy miasto ja wyciagnelo? ZTM nawet kary sie boi nalozyc, co chwile akceptowane sa niezgodne z umowa elementy jak np. ten opisany Solaris, ktory robi za przegubowca. Przyjdzie NIK i domowe przedszkolwe w ZTM niebawem sie skonczy i nagle sie okaze, ze MPK sobie nie radzi.
        • Gość: karol Re: Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Pre IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 18:09
          Daj znać gdzie zaopatrzyłeś się w wazeline?
        • Gość: o :-D lubu dubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:00
          lubu dubu, lubu dubu, niech nam zyje prezes naszego ... klubu, niech zyje nam ... to spiewalam ja, ania ...
          i nie jest prawda ze dach przeciekal, tym bardziej ze prawie nie padalo ;-)
    • czekolaaada Kielczanka żali się na kierowcę autobusu. Preze... 03.12.11, 16:27
      A ja uważam, że obie strony (kierowca i pasażer) mają rację, z którą wiadomo jak jest - każdy ma swoją. Sama doświadczyłam kiedyś na własnej skórze w autobusie miejskim sytuacji, kiedy miałam ochotę kobietę na wózku "wynieść na butach". Za chwilę pewnie zostanę zlinczowana, ale niestety są osoby niepełnosprawne, którym wydaje się, ze jeżeli zostały skrzywdzone przez los, to należy je na rękach nosić. Może tylko odrobinę przesadzę twierdząc, że właśnie tego oczekiwała wspomniana pani nie tylko od kierowcy, ale też od znajdujących się najbliżej pasażerów. A kierowcy autobusów to tylko ludzie, tacy sami jak my wszyscy. Ich też denerwują pewne zachowania z tą różnicą, że muszą zmagać się nie tylko z zachowaniem innych Panów Kierownicy na ulicach, ale też z często uciążliwymi pasażerami, którym wydaje się, że pępkiem świata. Inna sprawa, że skoro ktoś decyduje się na taką, a nie inną pracę, to z automatu akceptuje pewne normy, także te dotyczące zachowań w stosunku do klienta. Jak mu się nie podoba - droga wolna. Tyle że, jak się okazuje, Śreniawska żadnych norm widocznie nie wprowadziła, stąd cały problem. Jaki zarządzający, taka firma i jej pracownicy. Inna sprawa, że jeżdżą czasami jakby pierwszy raz siedzieli za kierownicą (na własne oczy widziałam wymuszenia pierwszeństwa na jadącej na sygnale karetce czy straży pożarnej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka