Dodaj do ulubionych

Twoja Samoobrona

11.06.04, 17:20
Drodzy Forumowicze!

Ponieważ moje poprzednie wypowiedzi zostały zdjęte przez cenzurę portalu
gazeta.pl z nieznanych mi powodów, postanowiłem w spokojniejszych słowach
powiedzieć dlaczego w niedzielę zagłosuję na kandydata Samoobrony w wyborach
do Europarlamentu i dlaczego będę popierał te partię w przyszłości:
1. Dlatego, że cenzura zdjęła z portalu gazeta.pl całkiem przyzwoite
protesty przeciw zakazowi noszenia biało-czerwonych krawatów przez członków
obwodowych komisji wyborczych. A ja nie cierpię cenzury, szczególnie w
sprawach politycznych.
2. Nie podoba mi się, że Państwowa Komisja Wyborcza jest tendencyjna –
czepia się tylko Samoobrony.
3. Samoobrona, podobnie jak ja, była i jest przeciw bezprawnemu atakowi
na Irak. Od roku prywatnie bojkotuję amerykańskie produkty. Głoszę
hasło „Nigdy więcej coca coli”.
4. Grupa trzymająca władze w Polsce, która dysponuje największymi
mediami w Polsce, m.in. portalem gazeta.pl, dokopuje Samoobronie w sposób
bardzo niekulturalny, poniżej dopuszczalnych standardów dziennikarskiej
rzetelności. Nie lubię, gdy kopie się słabszych.
5. Podoba mi się program gospodarczy Samoobrony, który jest spójny
wewnętrznie. Jego podstawowe złożenia: obniżmy podatki, wykorzystajmy rezerwy
finansowe na rozwój infrastruktury (drogi, oczyszczalnie ścieków), by wspomóc
inicjatywy samorządowe i napędzić inwestycje, by zmniejszyć bezrobocie.
Samoobrona chce prowadzić suwerenną politykę pieniężną – nie będzie dążyła do
ograniczenia inflacji na siłę, by przyjąć euro w 2007 r. Polska euro może
przyjąć w 2030 r. Tragedia z tego powodu się nie stanie, a odpowiednią
polityka kursową będzie można wspierać nasz eksport i chronić krajową
produkcję.
6. Aż 40 proc. kandydatów Samoobrony do Europralamentu to przedsiębiorcy
i menedżerowie, bo Samoobrona dba o interesu polskich małych i średnich firm.
W przeciwieństwie do PO, SLD, UW czy PiS, które starają się mieć dobre
kontaktu głównie z dużymi firmami, które finansują działalność tych partii
przez różnego rodzaju fundacji oraz instytucje szkoleniowe, charytatywne…
7. Podoba mi się dokonywana przez Samoobronę ocena PRL. W latach 1956-
1980 Polska była krajem szybko rozwijającym się. Nie było bezrobocia. Miliony
ludzi dokonały olbrzymiego awansu cywilizacyjnego. Nie dziwię się więc, że
Edward Gierek jest oceniany jako najlepszy polski przywódca XX wieku.
8. Podoba mi się stosunek Samoobrony do Kościoła katolickiego. Jesteśmy
katolikami, ale nie robimy wszystkiego pod dyktando hierarchii kościelnej.
9. Samoobrona to jedyna opozycja wobec elit politycznych, które
doprowadziły nasz kraj do sporego chaosu, korupcji i upadku moralnego. Tylko
za popieranie Samoobrony można stracić pracę. Gdy znana firma Ciech wyrzuciła
z pracy jednego ze swych dyrektorów tylko za to, że publicznie poparł
Samoobrone, „Gazeta Wyborcza” opublikowała informacje o tym z nutką
satysfakcji i ostrzeżenia. Nikt nie protestował przeciw wyrzucaniu ludzi z
pracy przyczyn politycznych. Moralność Kalego.

W Samoobronie nie podoba mi się brak poszanowania prawa. Podstawą cywilizacji
jest bowiem prawo. Tradycje warcholstwa są jednak w Polsce długie. Wpisywała
się w nie Solidarność, a teraz Samoobrona. Ale znowu nie podoba mi się
przykładanie różnych miar do podobnych sytuacji. Dla Adam Michnika, łamania
prawa w PRL, za co siedział kilka lat w więzieniu, jest pozytywnym elementem
jego życiorysu. Natomiast łamanie prawa z powodów politycznych w III RP przez
ludzi Samoobrony tu już nie jest plus.

Nie podoba mi się też bardzo krytyczna ocena dokonań III RP, przedstawiana
przez Samoobronę. Startując w 1989 r. z pozycji bankruta, Polska dużo
osiągnęła przez 15 lat.
Choć mogła osiągnąć więcej. A banki i inne firmy zostały sprzedane za tanio.

Jednak po aferze Rywina Polska wymaga wymiany elit politycznych, które w
ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy kompromitują się niemal każdego tygodnia.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Jeżeli ktoś chce się do mnie odezwać, podaję adres: jerzy-krajewski@wp.pl.
PS 2. Jestem ciekaw, jak szybko cenzura gazety.pl to wytnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Twoja Samoobrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 18:48
      Nadajesz z Morawicy?
      • jerzykrajewski7 Re: Twoja Samoobrona 11.06.04, 19:13
        Nie z centrum Warszawy.
    • Gość: miki Re: Twoja Samoobrona IP: 195.136.247.* 11.06.04, 18:48
      Nie ma sie co dziwic ze wycieli , taki stek bzdur ze az komentowac sie nie
      chce...
      • jerzykrajewski7 Re: Twoja Samoobrona 11.06.04, 19:13
        Powiedz szczerze, że argumentów brak. No i oczywiście zdolności umysłowej do
        sklecenia kilkunastu zdań.
    • Gość: overdriven Re: Twoja Samoobrona IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 11.06.04, 19:19
      napisz "moja s..." albo "nasza s..."

nie życze sobie aby mi ktoś tą parodię przypisywał
      że jest moja...
    • kobylybbb Też lubię :) 11.06.04, 19:46
      A ja dzisiaj spotkałem Panią Poseł Renatę Beger na Sienkiewicza. Szła w
      towarzystwie kilku osób. Otrzymałem ulotki. Byłem wdzięczny. Dlatego też
      kurtuazyjnie stwierdziłem, że ja także lubię owies :)
      • Gość: posel nowak Jak jest naprawde od kuchni IP: 80.244.143.* 11.06.04, 20:16
        Teraz ja powiem z jakich powodow opuscilem klub Samoobrony w Sejmie RP?

1. Pierwszego dnia w Sejmie tow. Lepper probowal zmusic poslow do podpisania
        oswiadczen, ze rezygnuja z uposazen poselskich, przy czym zadal podpisania ich
        w ciemno- bez zastanowienia sie, z czgo kto bedzie zyl, niemogac wykonywaz
        rownolegle zadnej pracy zarobkowej? Wszystkie osoby procz 3 poslow odmowilo
        zlozenie podpisu, w tym ja, pod czym takim. Co to wg Pana bylo? Moze test na
        supordynacje i zdolnosc myslenia?

2. Dlaczego Lepper majac info na temat korupcyjnych podejrzen wobec politykow
        PO w listopadzie 2001 nie zlozyl stosownego zawiadomienia, a po wypowiedzi z
        trybuny, odmowil nawet zlozenia zeznan, mowiac berzczelnie- prosze, dowody sa
        na tasmie filmowej z obrad. Co to jest ze strony Leppera, czy temu czlowiekowi
        chodzi o porzadek prawny, czy moze zastarszanie konkurencji hakami? Po co
        zalozył CIA- zeby zbierac w szerszym wymiarze takie haki? Dlaczego ostatnio
        znowu szasatal informacjami na temat Rokity w podobny sposob? W jaki sposob
        zdobywa te informacje- UB, SB i WSI mu pomaga? Czy to jest tez pozytywny
        aspekt PRL?

3.Dalczego Lepper bedac czlonkiem komisji ds kontroli panstwa nigdy na niej nie
        bywa, a kiedy chodzilo o odwolanie szefa tej komisji, przekreta posla Peczaka,
        ex Branona lodzkiego, to tez byl przeciw odwolaniu. Teraz zona posla Peczaka ma
        zarzuty za WFOS. Brawo dla Pana!

4. Teraz z lokalnej beczki. Dlaczego Samoobrona zebrala ok 100 tys na lokalne
        wybory w 2002 roku z pominieciem centralnego funduszu, i gdzie sie te pieniadze
        podzialy? Ja wiem, wie tez prokuratura- poprostu ktos ukradl. Problem w tym, ze
        prokuratura nie chce do dzis zbadac, dlaczego zbierano pieniadze do reki,
        badajac jednoczenie tylko to kto ukradl kase?

Panie drogi, dzialanie Leppera oblicznone jest jedynie na szum medialny- zero
        konkretow, nawet wtedy, gdy twierdzi, ze cos ma w rece mocnego. Na co czeka,
        kiedy zamierza robic zapowiadany porzadek? Wg mnie nigdy. Jemu tylko chodzi
        o wladze i to w bardzo bezscelnym i aroganckim wydaniu. Nie wyobrazam sobie
        tego.

Ten czlowiek nie zrobil nic konkretnego do obecnej chwili, napewno nic tez nie
        zrobi jak dojdze do wladzy. On tylko mami ludzi, ktorym zreszta sie nie dziwie,
        bo moga byc faktycznie zawiedzeni- nie miec nadzieji, liczyc jedynie na kogos
        nowego. Tylko czy czyms nowym jest Ubecja i zadawanie sie z notablami rodem z
        głębokiego PRL, kolaborowanie podczas glosowan z Millerem?

Nie wysylam pana do Morawicy, bo tam nie sa najlepsi lekarze, moge jednak
        powiedziec, ze mozna u pana stwierdzic brak zdolnosci do prawidlowej oceny
        zjawisk splecznych.

Co sie zas tyczy red. Michnika, to faktycznie w wywiadzie dla Kulis przegiał
        mowiac, ze zrobi wszystko aby Lepper nie doszedl do wladzy. Panie Michnik, kto
        panu dal prawo w taki sposob sie wypowiadac. Byloby lepiej, gdyby nasza obeca
        opozycja weszla na droge konsensusu i w ten sposob dala odpor Lepperowi a Pan
        Michnik widzial wiecej zlych czynow obecnej tzw. prawicy. Wydaje sie mi bowiem,
        ze nie do konca GW w sprawie prawicy jest objektywna.

Ja zadalem sie z tym Ruchem, nie z Lepperem, ale naprawde nie wiele trzeba bylo
        czasu, zeby zobaczyc, co jest intencja pana Andrzeja.

PS. W najblizszym czasie sam zamierzam poswiec mu troche czasu i zbadac kilka
        jego spraw, w tym upomniec sie o wyznaczenie terminu w jego sprawach przed
        warszawskimi sadami, wydaje mi sie bowiem ze mu ktos pomaga i jego wybrykom
        grozi przedawnienie. Niestety nie jest to mozliwe.

W sprawie o pomowienie politykow bedzie musial pokazac jeszcze przed wyborami
        do Sejmu jakie mial dowody, zeby twierdzic w listopadzie to co twierdzil?
        • kobylybbb Re: Jak jest naprawde od kuchni 11.06.04, 20:49
          A jak Pan, Panie Pośle będzie głosował w sprawie Pana Belki?
          Chciałbym dowiedzieć się jeszcze jednego – czy Rząd rzeczywiście chce nas
          uszczęśliwić ustawą gwarantującą nam prawo do miejsca w kolejce do lekarza
          specjalisty?
          Pozdrawiam i życzę pomyślności
          • Gość: posel nowak Re: Jak jest naprawde od kuchni IP: *.info 12.06.04, 11:25
            Jestem za tym,zeby ten rzad trwal jeszcze kilka miesiecy,trzba bowiem
            zgodniezwola TK uchwalic nowa ustawe zdrowotna, popracowac nad budzetem i
            koklomabardzo waznymi sprawami.

Jezeli byla by teraz zmaiana rzadu, to nie wrozy to niczego dobrego.
            Jednego z poslow zapytalem, co bedzie kiedy PO nie bedzie moglo samodzielnie
            rzadzic?

Odpowiedz! bedziemy musieli zwrocic sie do PiS. I co dalej zapytalem?
            Odpowiedz! Na poczatek bedzie karuzela stanowisk, ( wg mnie czystki etniczne ),
            nastepnie 2 lata koalicyjnej anarchi, a nastepnie, po ca 2 latach Kaczory
            zaczna tanczyc zorkiestry i mowic... TKM

Kto wtedy bedzie tego pilnowal? Czy to dobrze wrozy najpilniejszym zmianom?

Jak szlysze, jak poslana Radziszewska,na codzien malzonka lobbysty od tytoniu
            twierdzi, zewtym Sejmie niema wiekszosci dla uchwalenia dobrej ustawy
            zdrowotnej, to mnie trafia szlag. Jak to nie ma? A raport Ziobry niepokazal, ze
            jest inaczej, ze taka wiekszosc jest?

Ta kobieta jest chora na wladze,na funkcje ministra zdrowia. Z takimi
            intencjami faktycznie nie mozna miec zamiaru porparcia nowej lepszej
            ustawy,kiedy samemu nie jest sie autorem projektu. To jest wlasnie
            problemobecnej opozycji. Nie wazne czy dobre, wynocha, bo my bedziemy lepsi.

Juz byli- w zeszlej kadencji. Na dzien dobry zrobli zelatyne, a na koniec
            wyplynelo jakes dziwne 10 mln zl lewych funduszy na kampanie

To moze byc niezla, lesza niz obecna menazeria polityczna, targana jeszcze
            wiekszymi targami o stolki. Ryjkow bedzie znacznie wiecej do korytka

w takich okolicznosicach wole byc konstruktywna opozycja
            • kobylybbb Re: Jak jest naprawde od kuchni 12.06.04, 13:15
              Szanowny Panie Pośle!
              Pamiętam, jak w ubiegłym roku zagłosował Pan tak, jak Pan zagłosował. Nie
              zgadzałem się wtedy z Pańską argumentacją, nie zgadzam się i dzisiaj. Powiem to
              w prostych słowach – od początku tych rządów czuje się zapach gówna. Po
              ubiegłorocznym głosowaniu ten zapach nie przycichł, lecz się nasila. Wg mnie
              naiwnością jest sądzić, że Pan belka jest panaceum na gówno.
              Także wg mnie o wiele taniej wychodzi przeprowadzenie wyborów nawet co roku niż
              znoszenie powyższego zapachu.

Z poważaniem
              były BBB
              • Gość: Krzysio Nic doadać IP: *.confetti / *.at 12.06.04, 23:29
                nic ująć. No może tylko to, że strach przed utratą stołka zabija wspomniany zapach.

Hej.
            • kobylybbb Jeszcze jedno 12.06.04, 13:54
              Wprawdzie nie podejrzewam Pana o to, że jest Pan wyznawcą zasady:
              dobrze opozycją być nie ma co
              gdy mi za to dobrze płacą,

ale „Wybitny Mąż Stanu” Pan Prezydent Aleksander ma chyba takie zdanie o
              większości Parlamentu. Jak rozumiem jest to zdanie bardzo konstytucyjne. Czy
              nie uważa Pan, że czas zmienić Konstytucję?

Z poważaniem
              były BBB
          • Gość: Zarzut Re: Jak jest naprawde od kuchni IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 12:04
            Gość: Ania 11.06.2004 15:04 odpowiedz na list

Jakos szczescia do rasowych politykow to my nie mamy. Mnie wlasciwie to juz
            wystarczy, ze ktos sie nie zeszmacil. I jest normalny. Najbardziej przeraza
            mnie potencjalna wygrana Samoobrony, bo widzialam jedna z kandydatek (w
            krawacie)w centrum naszego kochanego miasta. Byla w otoczeniu panow przebranych
            za muzykow ludowych... i jakos malo inteligentnie wygladala. Wyobrazilam ja
            sobie w Brukseli... Wlasciwie taka tandetna wizja polskiej wsi funkcjonuje w
            krajach europejskich, z upodobaniem bowiem pokazuja tam w roznych reportazach
            nasza wies zywcem wzieta z XIX wieku. Facet szczerbaty w gumiakach i bereciku
            (z obowiazkowym petem), w tle konik z furmanka i walaca sie chalupka. Teraz tak
            sobie mysle, ze nie bylo tam tylko muzykow:))). Tylko czy o taka wizje nam

Gość: Zarzut 12.06.2004 09:00 odpowiedz na list

A co zawieżli do Brukseli nasi Panowie z Zarządu Województwa?Właśnie
            kapelę.Pokazali się jak tylko Polak potrafi.Byli pijani ,wypadali z
            autobusu,spali na spotkaniach.Głównie zasiadają tam panowie z PSL,SLD i chyba
            jeden z Samoobrony.Jak pieniędzy na budowę Onkologii to od stycznia nie
            potrafią załatwić,a mamy już połowę czerwca?Kiedy będzie rozpoczynać się budowa
            w grudniu,w zimie?.Wszystko u nas takie przaśne.
            A jak Ty droga Aniu wyglądasz?
            • Gość: Ania Re: Jak jest naprawde od kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 16:19
              Ale mi powiedziales! Az musze dokonac jakiejs sensownej samokrytyki;). No coz,
              nic oprocz worka na glowe zarzucic mi nie mozna:))). Zarzucie:)))
        • Gość: Zenek Re: Jak jest naprawde od kuchni IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 12:06
          Nigdy nie byłem zwolennikiem Posła Nowaka ale z tą jego wypowiedzią zgadzam się
          całkowicie.
        • osse Re: Jak jest naprawde od kuchni 15.06.04, 18:36
          Panie były członku i obecny pośle! Szczeka pan tak na Leppera, a przecież każdy
          inteligenty (w grę wchodzi IQ powyżej 80) Polak wie, że Lepper to jeden wielki śmieć, a
          jednak pan dzięki niemu dostał się do sejmu i siedzi Pan tam zadowolony, i bierze Pan
          te piepszone 8 czy 9 tysięcy złotych plus jakieś tam dodatki, a szczekać to każdy za
          przeproszeniem w takiej sytuacji, umie. Zupełnie jak ktoś kogo wywalili z roboty, zrobi
          chętnie wszystko żeby odegrać sie na pracodawcy. Podsumowująć stwierdzam że Pan
          panie pośle też zupełnie się nie wysila, wykazując urbi et orbi iż Lepper to cwaniak i
          świnia, bo to wie mądrzejsza część naszego społeczeństwa. Niestety pana to nic nie
          kosztuje, bo pan bierze dzienki niemu pieniądze, a prawda jest taka że zobaczymy pana
          w następnym sejmie w SDPLU albo LPRze (lub PSL) bo tak robią tacy posłowie jak pan.
          Pozdrawiam i życzę mnóstwo szczęścia a sierpniowych (?) wyborach!
      • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 20:19
        Od czasu zrobienia matury przez Twoja ulubienice:))) stracily dla mnie
        znaczenie wszystkie moje dyplomy. I swiadectwa. Zaczelam sie tez zastanawiac,
        gdzie ja wlasciwie jestem. I kiedy sie obudze:))). A teraz jeszcze jakis
        Krajewski na moim lokalnym forum mi humor psuje i przypomina o matolach
        porywajacych sie na rzadzenie panstwem. To naprawde nie furmanka.
        • Gość: miki. Re: Też lubię :) IP: 195.136.247.* 11.06.04, 20:49
          >Powiedz szczerze, że argumentów brak. No i oczywiście zdolności umysłowej do
          >sklecenia kilkunastu zdań.

Nie , mnie sie po prostu nie chce przedstawiac argumentow w odpowiedzi na
          zwykla slepa demagogie godna twojego wodza. Posel Nowak okazal sie mniej leniwy
          ode mnie wiec masz.
          A co do mojej zdolnosci umyslowej nie ma obawy - zdolnosc umyslowa polega tez
          na tym , ze nie dyskutuje sie z populistami , fanatykami itp oszolomami.
          Oczywiscie Twoj wodz jest ponadprzecietnie inteligentny i nie mozna sie do
          niego rownac , trzeba miec wybitny umysl zeby ogarnac nim te wszystkie sprawy
          talibow w klewkach , zeby pamietac jak rodzice pomagali w czasie wojny zydom ,
          chociaz urodzilo sie pare lat po wojnie. No i trzeba byc w samoobronie , zeby
          wiedziec kto to jest Kofan Anan :DDDDD. Pozdrowionka dla Renii!
          • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 11.06.04, 22:04
            Jakieś własne przemyślania, a nie propaganda?

A posłe Nowak jest fałszywy.
            • Gość: miki Re: Też lubię :) IP: 195.136.247.* 12.06.04, 11:58
              Aha , to twoim zdaniem klewki , talibowie , kurwiki , kofan anan to jest
              propaganda? Nie , to jest cwiercinteligencja polaczona z choroba psychiczna ..
        • kobylybbb Re: Też lubię :) 11.06.04, 20:50
          Droga Aniu!
          Nie ośmieliłbym się powiedzieć o Pani Poseł „moja”. Tym bardziej, że
          dostrzegłem w Jej oczach przesławne kurwiki. Jednocześnie ze wstydem przyznaję,
          że zapomniałem złożyć Pani Poseł gratulacje z okazji zdania matury.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:10
            Oj, wstydz sie, wstydz!:))))
        • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 11.06.04, 22:02
          Drogie Dziewcze!

Nawet furmanka nie potrafiłabyś pokierowac.
          • Gość: kiel Re: Też lubię :) IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 11.06.04, 22:04
            a po co komu furmanka w XXI wieku ?
            • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 08:02
              Kiel, Dzieki za wsparcie:))). Tez wole inne srodki lokomocji. Ale widocznie pan
              Krajewski lubi powozic z bacikiem:). Dlatego jest sie specjalista od
              furmanek :P. I niech tak pozostanie:)
          • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 07:59
            Przeciez mnie nie znasz i nie wiesz, kim jestem. Moze jestem Twoim powaznym
            kontrkandydatem:). A tak serio: cenie rozsadek i inteligencje, nie lubie ludzi
            obiecujacych cuda wianki, by za wszelka cene dostac sie do koryta. A Twoj wybor
            jest dla mnie jasny: chcesz wladzy, niewiele majac do zaproponowania. Lubisz
            krzyczec i krytykowac, ale wlasnych pomyslow jakos brak. W Polsce jest wiele
            madrych, wyksztalconych i porzadnych osob. Szkoda, ze nie chca sie bawic w
            polityke... Mam nadzieje, ze sytuacja zmusi niektorych do aktywnosci. Bo ja
            lubie tu mieszkac. Mimo wszystko.
            • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 14.06.04, 01:14
              Droga Aniu!

Nie startowałem w tych wyborach. Jestem bezpartyjny. Do kampanii właczyłem sie,
              bo wpienił mnie bzdurny zakaz noszenia biało-czerwonych krawatów.

Cisza wyborcza się skończyła. Ucieszyłem się, że choć na forum Warszawy,Kielc,
              Katowic i Białegostoku admin nie wyciąl wątku o głosowaniu na Samoobrone. W
              Lublinie, Trójmieście i Łodzi cenzorzy są bardziej bezwzgledni. Nie lubię ich.

Oddałem dziś głos na Samoobronę nie czytając listy jej kandydatów. Postawiłem
              krzyżyk przy pierwszym miejscu. Do lokalu wyborczego wszedłem w biało-czerwonym
              krawacie i z biało-czerwona szturmówką (nieduża flaga). Chciałem odśpiewać
              polski hymn, ale przewodnioczący obwodowej komisji wyborczej nie zgodził sie,
              więc zrezygnowałem.
              Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
              truskawek.

Kilka godzin pózniej na plakacie wyborczym znalazłem więcej informacji o
              kandydatach Samoobrony. Okazało się, że jednym z nich był facet, który przyznał
              sie to świadomej i tajnej współpracy ze słuzbami specjalnymi. Zaskoczyło mnie
              to bardzo.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Nie wolno było tego watku ruszać od godz. 24 dnia 11 czerwca. Kto uczynił
              to później, złamał prawo o ciszy wyborczej.

• Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 06:45
                Drogi Jurku,
                Radze Ci jednak, bys sie gdzies przeniosl z centrum Warszawy, bo klimat tam
                panujacy wybitnie Ci szkodzi. Ta miejscowosc, o ktora pytalam poprzednio, moze
                Ci sie bardzo spodobac. Dzieki Tobie jednak dawni agenci beda mieli wlasna
                reprezentacje w strukturach europejskich. Sam to stwierdziles. Juz lepiej sobie
                trzeba bylo slipki w paski zalozyc i nad wode pojechac. Umysl by Ci moze
                odpoczal.
                Pozdrawiam
                • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 14.06.04, 11:45
                  Droga Aniu!

Zapewniam Cię, że występ w białoczerwonym krawacie do garnituru z najnowszej
                  kolekcji Vistuli był fajniejszy niz prażenie sie na słońcu w biało-czerwonych
                  majtkach.
                  Członkowie obwodowych komisji wyborczych byli bardzo zadowoleni z truskawek,
                  niezależnie od tego jaką partie reprezentowali.

To był udany heppening. Sam go wymyśliłem.

Czy truskawki od polskich rolników to zły pomysł? To chyba dobry PR?

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Przeczucie mi mówi, ze jesteś ładną dziewczyną. Czy to prawda?
                  • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:23
                    Obrana przez Ciebie strategia kreowania wizerunku nie bardzo mi odpowiada. Nie
                    wiem jednak, jaki sobie zalozyles cel. Moze lubisz szokowac dla samego
                    szokowania:).
                    Pozwol, ze nie skomentuje uwag na temat Twoich przeczuc dotyczacych mojego
                    wygladu:))).
                    • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 14.06.04, 19:32
                      Droga Aniu!

Celów mam kilka:
                      1. Powiedzieć nie cenzurze na tym forum.
                      2. Powiedziec nie zakazowi noszenia biało-czerwonych krawatów
                      3. Pokazać, że nawet w programie Samoobrony mozna znaleźć pozytywne elementy.
                      4. Pokazać, że w demokratycznym kraju wolny obywatel ma duży zakres swobody.
                      5. Wzbudzić zainteresowanie wyborami.
                      6. Rozbudzić myślenie.
                      7. Poznać miłych ludzi.

Z Kielc mam ulubionego szwagra, który dba o moja siostrę i siostrzeńców.

Mam 41 lat, żonę i dwoje dzieci. Jestem starym facetem. Nie podrywam Cię. Tylko
                      to miło porozmawiać z piekną dzieczyna o imieniu Ania.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                      • Gość: Ania Re: Też lubię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:09
                        No i Samoobrona wygrala w Swietokrzyskiem. I smutno, i straszno:)))
                        • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 14.06.04, 20:35
                          Droga Aniu!

To dobrze. Znaczy się,że mieszkańcy Waszego regionu nie dali sie nabrać na
                          strategie obrażenie ich i zatrzymania w domu, zastosowanę m.in. przez "Gazetę
                          Wyborczą".

Po przemyśleniu sprawy musze przyznać, że startegia wyzywania potencjalnych
                          zwolenników Leppera od chamów okazała się skuteczna w innych regionach kraju.
                          Jego elektorat został, jak głupi, w domu, dzięki czemu do Parlamentu
                          Europejskiego weszli przedstawicele
                          UW i SdPl. Przy okazji skorzystał też PSL.

Co to znaczy być mistrzem w socjotechnice.

A że przy okazji, dla kilku posad w Parlamencie Europejskim, grzebie się
                          społeczeństwo obywatelskie, zniechęća ludzi do demokracji (kto ma media, może
                          ludżmi manipulować).

Kogo to obchodzi? Kilku zwolenników gry fair w demokracji i społeczeństwa
                          otwartego. Mnie to obchodzi.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewskiego

• ksionc Re: Też lubię :) 14.06.04, 09:37
                No i wszystko jasne !! Diagnoza - psychoza depresyjno-maniakalna. :-)))) K...
                dlaczego Polska (normalni Polacy) muszą cierpieć przez takich kretynów.
                • jerzykrajewski7 Re: Też lubię :) 14.06.04, 11:01
                  Drogi Panie Ksionc!

Teraz to sie nazywa reality show. Świetnie się bawiłem.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

ksionc napisał:

> No i wszystko jasne !! Diagnoza - psychoza depresyjno-maniakalna. :-)))) K...
                  > dlaczego Polska (normalni Polacy) muszą cierpieć przez takich kretynów.
                  • Gość: Krzysio Dlaczego IP: 5.213.111.* / *.wiscnet.net 14.06.04, 19:42
                    pan nie odpowiedział na zarzuty posła Nowaka ? Trafność jego argumentów pana
                    powaliła ?

Hej.
                    • jerzykrajewski7 Re: Dlaczego 14.06.04, 19:54
                      Nie wierzę, że to poseł Nowak.
                      • Gość: Krzysio Może IP: *.jucema.ma.gov.br / 200.249.151.* 14.06.04, 20:05
                        pan wierzyć lub nie, ale konkretne argumenty przeciwko "Capo di tuti capi"
                        Samoobrony padły i jako aktywny zwolennik tej organizacji politycznej winien pan
                        dać odpór takim wrogim atakom. Mógłby pan np. stwierdzić, że Andrzej Lepper to
                        współczesna apoteoza "Praworządności i Demokracji" ;-).

Hej.
                        • jerzykrajewski7 Re: Może 14.06.04, 20:58
                          Nie miałem okazji poznać Andrzeja Leppera. Z informacji, które dotarły do mnie
                          przez media, wynika, że stara się dyscyplinowac partię. I słusznie. Wiele osób,
                          które na barkach Samoobrony weszło do polskiego parlamentu, wypieło sie na nią.
                          W każdej organizacji są przywódcy, których pozostalo powinni słuchać, by
                          organizacja była skuteczna.
                          Lepper popełnił ostatni sporo błędów, które wykorzystali przeciwnicy. Część
                          ludzi, którymi sie otacza pozostawia wiele do zyczenia. Może nie ma lepszych.
                          Ale Samoobrona w dalszym ciągu ma spory potencjał.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Gość portalu: Krzysio napisał(a):

> pan wierzyć lub nie, ale konkretne argumenty przeciwko "Capo di tuti capi"
                          > Samoobrony padły i jako aktywny zwolennik tej organizacji politycznej winien
                          pa
                          > n
                          > dać odpór takim wrogim atakom. Mógłby pan np. stwierdzić, że Andrzej Lepper to
                          > współczesna apoteoza "Praworządności i Demokracji" ;-).
                          >
                          > Hej.
                          >
    • jerzykrajewski7 Bogdan Pęk 15.06.04, 14:13
      Gratulacje dla Bogdan Pęka.
    • Gość: Bono Vox Re: Twoja Samoobrona IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 14:59
      Panie Jerzy, skoro jest Pan tak szalenie wyczulony na cenzurę, to proszę
      przeczytać poniższy artykuł:

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1161969&KAT=720
      Gdyby z jakiś powodów nie dotarł Pan do tego tekstu, to proszę wiedzieć, że:

2004-05-05
      "Pogróżki Samoobrony wobec mediów zaczynają wyglądać poważnie. Przy Lepperze
      pojawił się prof. Bogdan Michalski, współautor prawa prasowego powstałego w
      stanie wojennym. – Należałoby dziś wprowadzić pewne elementy cenzury –
      zapowiada. Za dwa miesiące zamierza ogłosić nowy pomysł zmian w prawie,
      który „przywoła do porządku” niektórych dziennikarzy.

Prof. Bogdan Michalski, jeden z najbardziej znanych polskich specjalistów od
      prawa prasowego, w 1989 r. otwarcie przeciwstawił się likwidacji cenzury. –
      Panie Profesorze, co by się stało, gdyby nagle pewnego dnia zniknęła z naszego
      życia cenzura? – pytał Michalskiego 5 lutego 1989 r. dziennikarz „Tygodnika
      Demokratycznego”. – Obawiam się, że wówczas – przynajmniej na pewien okres –
      faktyczna wolność prasy uległaby znacznemu ograniczeniu... – ostrzegał
      profesor."

oczywiście, więcej takich kwiatków znajdzie Pan pod powyższym linkiem. Miłej
      lektury. Pozdrawiam.

BV
      • jerzykrajewski7 Re: Twoja Samoobrona 15.06.04, 17:41
        prof. Bogdan Michalski był moim wykładowcą w Instytucie Dziennikarstwa
        Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zgadzam się z nim w sprawie cenzury. Jego
        poglądy nie są oficjalnym stanowiskiem Samoobrony w tej sprawie.

• Gość: Krzysio Dobre sobie IP: 5.5R3D* / *.inter.net.il 15.06.04, 18:10
          To Samoobrona kiedykolwiek zajęła oficjanle stanowisko w jakiejś sprawie ?
          Żarty panie Jerzy to w wątku Forum Humorum.

Hej.
          • jerzykrajewski7 Re: Dobre sobie 15.06.04, 20:37
            Tak. Oficjalnie była przeciw bezprawnemu, barbarzyńskiemu atakowi na Irak.
            Oficjalnie wzywała do wycofania polskich wojsk okupacyjnych z Iraku.
            Ma swój program gospodarczy. Zajmowała stanowiska w Sejmie. m.in. w sprawie
            Rywina.

Ale o więcej nie pytaj, bo nie wiem, jak głosowała. Nie interesowałem sie
            wcześniej jej oficjalnymi stanowiskami.
            Na razie niewiele w Sejmie zrobiła.
        • basia996 Re: Twoja Samoobrona 15.06.04, 18:14
          A ile butelek wódki kupiono dla oddających (sprzedających) swoje głosy dla
          Samoobrony ?????????
          • Gość: Ania Re: Twoja Samoobrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:38
            Basiu, Niemozliwe, zeby tylu "smarusow" w Polsce bylo:))). Moze niektorzy
            swiadomie krzyzyk postawili, ale czytac nie umieli:)))
            • jerzykrajewski7 Re: Twoja Samoobrona 17.06.04, 16:51
              Basiu!

Nawet analfabecie przysługuje głos w demokracji.
              • basia996 Re: Twoja Samoobrona 17.06.04, 18:26
                Chciałeś powiedzieć ,kieliszek !
                • jerzykrajewski7 Re: Twoja Samoobrona 17.06.04, 20:26
                  Basi, tylko kpisz.
                  Zapraszam do Drużyny św. Jerzego

Drodzy Forumowicze!

Od dziś czynię starania o założenie ogólnopolskiego Stowarzyszenia „Drużyna św.
                  Jerzego” .
                  Pierwsze moje kroki to zgłoszenie w Urzędzie Patentowym wniosku w sprawie
                  udzielenia ochrony na znak towarowy „Drużyna św. Jerzego” oraz wysłanie wniosku
                  o rejestrację domeny www.druzynajerzego.pl.

Dlaczego chcę powołać nowe stowarzyszenie? Bo na scenie politycznej i w życiu
                  społecznym nie ma organizacji, która spełnia moje oczekiwania.
                  Poniżej przedstawiam cele stowarzyszenia. Szukam osób, które chciałyby być w
                  komitecie organizacyjnym takiego stowarzyszenia. Wymagania wobec takich osób:
                  wykształcenie wyższe (minimum tytuł magister) albo prowadzenie własnej firmy od
                  5 lat.

Główne cele Stowarzyszenia „Drużyna św. Jerzego”
                  1. Obrona suwerenności naszej ojczyzny – Rzeczpospolitej Polskiej. Obecny
                  poziom integracji europejskiej jest wystarczając. Opowiadam się z Europą
                  Ojczyzn.
                  2. Obrona naszej narodowej waluty – złotego polskiego. Trzeba go utrzymać
                  możliwie jak najdłużej, a euro wprowadzić nie wcześniej niż PKB na polskiego
                  obywatela wyniesie 80 proc. PKB na obywatela Niemiec (wskaźnik do dyskusji).
                  Narodowa waluta umożliwia bowiem prowadzenie suwerennej polityki pieniężnej,
                  dostosowanej do aktualnego cyklu koniunktury gospodarczej.
                  3. Obrona demokratyczne państwa prawa w Polsce.
                  4. Promowanie przestrzegania prawa na arenie międzynarodowej, a w
                  szczególności praw do życia w pokoju bez okupacji.
                  5. Obrona instytucji rodziny, rozumianej jako związek mężczyzny i kobiety,
                  którego celem jest szczęście małżeńskie i wychowywanie dzieci.
                  6. Obrona praw obywatelskich, a w szczególności wolności wypowiedzi i
                  krytyki urzędników państwowych i samorządowych.
                  7. Obrona praw podatników.
                  a) Doprowadzenie do zapisania w Konstytucji RP rocznej vacatio legis na
                  zmiany w przepisach podatkowych
                  b) Uproszczenie prawa podatkowego
                  c) Podwyższenie kwoty wolnej od podatku w PIT do 8000 zł
                  d) Obniżenie stawki podatku CIT do 10 proc.
                  8. Obniżenie kosztów ubezpieczeń społecznych
                  a) wprowadzeni do ustawy o funduszach emerytalnych zapisu, że Powszechne
                  Towarzystwa Emerytalne nie mogą pobierać od swoich klientów wyższych niż 1
                  proc. opłat dystrybucyjnych oraz wyższych niż 0,1 proc. rocznie opłat za
                  zarządzanie
                  b) wprowadzeni kwotowych (niezależnych od wysokości wynagrodzenia) składek
                  na ubezpieczenie rentowe i emerytalne
                  c) system ubezpieczeń społecznych powinien być co do zasady obowiązkowy,
                  ale świadomi obywatele powinni mieć prawo wystąpić z niego po podpisaniu
                  zobowiązania, że nigdy nie zwrócą się do państwa czy gminy o pomoc socjalną.
                  9. Dbanie o przejrzystość życia publicznego
                  a) Pełna jawność oświadczeń majątkowych posłów, senatorów, radnych,
                  wójtów i burmistrzów
                  b) Wprowadzenie obowiązku corocznego składania deklaracji majątkowych
                  przez osoby posiadające majątek wyższy niż 500 tys. zł

Cele będą osiągane dzięki lobbingowi oraz edukacji. Osobom zasłużonym w
                  osiąganiu powyższych celów Stowarzyszenia „Drużyna św. Jerzego” raz do roku w
                  dniu 23 kwietnia będzie nadawało Medal „Drużyny św. Jerzego”.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem w działalności takiego
                  stowarzyszenia, proszę o kontakt: jerzy-krajewski@wp.pl.

Informacji o stowarzyszeniu proszę też szukać na stronie www.druzynajerzego,
                  ale za tydzień lub dwa tygodnie, gdy ona ruszy.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka