Dodaj do ulubionych

Mega korki w centrum Kielc! Kierowcy zagubieni,...

07.03.12, 16:34
należało ograniczyć poprzez skrzyżowanie ruch do pojazdów komunikacji publicznej, służb publicznych i uprzywilejowanych i byłoby po kłopocie. Jak widać kolejny brak przemyślenia sprawy. To ograniczenie zachęciłby wielu do skorzystania z komunikacji publicznej zamiast własnego samochodu. Tym bardziej gdyby autobusy jeździły zgodnie z rozkładem a tak tylko wielki chaos.
Obserwuj wątek
    • sata Trzeba otworzyć Paderewskiego - 07.03.12, 17:12
      aż się samo prosi.
      Dodatkowo zlikwidować parkowanie na Paderewskiego, obniżyć ceny w parkingu wielopoziomowym i problem się znacznie zmniejszy.
      Ale wizjonerzy wiedzą swoje.
      • Gość: as Re: Trzeba otworzyć Paderewskiego - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:17
        dupe otwórz i na wyborach nie zapominac o Wojtku
    • fawad LOL! 07.03.12, 17:45
      To na zdjęciach to są te "mega korki"?! Te naście samochodów na krzyż?

- TomiK
      • Gość: xtrmntr Dokładnie IP: *.clt.clearwire-wmx.net 08.03.12, 04:17
        Nawet pół h na Grunwaldzkiej czy Żytniej to żaden korek. Aż strach myśleć co by było gdyby się ruszyli do dużego miasta, a nie metropolii kieleckiej. Do pokrakowa, Wrocka, Poznania czy Wawy. O Zachodzie nie wspominając.
    • Gość: Dodonek Re: Mega korki w centrum Kielc! Kierowcy zagubien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:17
      Jak zwykle nieudacznicy zza kierownicy marudza na tym forum!Czy musicie przejeżdzać przez te skrzyzowanie ?omincie je dla myslacych jest inny przejazd !
      • Gość: d. Re: Mega korki w centrum Kielc! Kierowcy zagubien IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 21:46
        Otóż to. Jeśli ktoś o tym nie wiedział, to... no cóż - właśnie się dowiedział. I dobrze im tak.
      • bikogt Re: Mega korki w centrum Kielc! Kierowcy zagubien 08.03.12, 11:23
        Inne przejazdy też się korkują. Wczoraj miałem okazję sprawdzić.
    • seeba-5 Jakim trzeba być potężnym, tępym imbecylem... 07.03.12, 21:54
      ...żeby wywracać do góry nogami ruch w centrum miasta w samym szczycie w środku tygodnia (sic!). Nie tylko Żytnia i Grunwaldzka były zaje...e ale też Okrzei, IX Wieków, o Czarnowskiej nie wspominając.
      • Gość: nikt Re: Jakim trzeba być potężnym, tępym imbecylem... IP: *.a01.ca 07.03.12, 22:31
        No cóż, mędrcy z MZD z miesiąca na miesiąc coraz bardziej utrudniają życie kierowcom, pieszym i pasażerom autobusów. Likwidują przejścia dla pieszych, zamykają kolejne ulice, nie otwierając zamkniętych wcześniej, co powoduje że przez małe miasto jakim są Kielce nie sposób normalnie przejechać. Nie można skończyć jednego remontu i dopiero zaczynać następny? Kto dał wykonawcom 2-letnie terminy, przez co na budowach kręci się po paru robotników, a po 16-tej nikogo już nie ma?

Niedługo trzeba będzie centrum Kielc objeżdżać przez Skarżysko...
      • Gość: MoD Re: Jakim trzeba być potężnym, tępym imbecylem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 22:57
        skoro tak ma byc 4 miesiace, to co za roznica czy zaczeliby w srode o 13, czy w czwartek o 19?
    • tomsad Kielce w korku. Od teraz jedź czyli stój [WIDEO... 07.03.12, 22:26
      Nie ma problemu, jeżeli zawodzi komunikacja własnym pojazdem to wszyscy powinni się przesiąść do Metra. Spójrzcie na kierowców, oni wożą powietrze. W 90% w aucie jest jedna osoba, zaś w wagonie metra lub tramwaju jest ich 100-150. Mieszkańcy Kielce powinni wystąpić o dodatkowe składy wagonów tramwajowych.
      • Gość: xtrmntr Popieram. Za mało składów wypuścili tramwajarze. IP: *.clt.clearwire-wmx.net 08.03.12, 04:17
        Metro dopiero kopią.
        • Gość: Red Re:Prezydent czwarta kadencja IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.12, 07:07
          Pijcie RedBula doda wam skrzydeł , a jak nie to zwróćcie się do Jarosława -oczywiście Jarosława Skrzydło.On fachowiec ze Echa Dna i na wszystkim się zna.
      • Gość: ala Organizacja ruchu IP: *.kielce.vectranet.pl 08.03.12, 08:17
        A ja mam dwie uwagi:
        1) czy panowie z policji mogliby przez kilka tygodni kierować radiowóz na skrzyżowanie IX Wieków/Nowy Świat w godzinach 15:30 - 16:30?
        2) czy ktoś mógłby mi wyjaśnić oznakowanie na rondzie H-G? Jadąc od strony dworca w kierunku IX wieków - tuż przed zjazdem w Paderewskiego (zakaz w prawo) jest trójkąt z informacją o skrzyżowaniu z drogą z prawej. Skąd więc kierowca ma wiedzieć, że nagle z lewej wyjedzie mu pod koła autobus i czy pojazdy zjeżdżające z ronda mają pierwszeństwo? Czy ważniejsze są znaki czy oznakowanie poziome?
    • bikogt Ja na rower 08.03.12, 11:21
      Ja to od dziś przesiadłem się na rower. Tak jest szybciej i przyjemniej. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka