wyksztalciuch.jeden 08.04.12, 09:38 "Na tej trasie obowiązuje ograniczenia prędkości do 125 km/h" - na pewno akurat do 125 kmph? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oskar_ok 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami je... 08.04.12, 09:42 A od kiedy to na ekspresówce dozwolona prędkość to 125 km/h..... weź się marny redaktorzyno do kopania dołów bo pisanie ci nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmokWawelski Ktoś nieźle nawalony pisał ten "artykół" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 11:57 bo inaczej się dzieła nazwać nie da, przecież roi się w nim od błędów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki i gniewny 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami Pedal IP: 85.19.195.* 08.04.12, 16:26 y Policyjne ukaraly kierowce ktory jechal szybko ale bezpiecznie pusta ekspresowka. Ten mandat to kurestwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier Re: 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.12, 19:08 Chyba szybki i niespełna rozumu. Poza tym nie ma czegoś takiego jak punkty karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechobecne chams Re: 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 13:09 y Policyjne ukaraly kierowce ktory jechal szybko ale bezpiecznie pusta ekspresowka. Ten mandat to kurestwo . Pieknie, przypadkowy obywatelu tego kraju. Obrzucic wyzwiskami funkcjonariuszy porzadku publicznego za to, ze wykonuja tylko swoja prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Niech ktoś racjanalnie wytłumaczy nam IP: 109.197.42.* 08.04.12, 11:32 prostemu ludowi dlaczego 10 punktów i 500zł dostanie koleś który jechał na autostradzie 50 więcej i tyle samo koleś który jechał o 80 więcej w terenie zabudowanym? Czym kierowali się nasi wybrańcy w sejmie kiedy ostatnio podkręcali kary za błachostki? Oczywiście tych nurków i tak kodeks nie dotyczy bo przecież zawsze w takich sytuacjach wykręcają się imunitetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ea Re: Niech ktoś racjanalnie wytłumaczy nam IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 11:53 jutro znów tak pojedzie, 500zł go nie rusza Odpowiedz Link Zgłoś
wujeksknerus 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami je... 08.04.12, 13:25 Lepiej 200 km/h na pustej ekspresowce niz 100 km/h na zabudowanym kolo szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto da wiecej Re: 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 13:03 Lepiej 200 km/h na pustej ekspresowce niz 100 km/h na zabudowanym kolo szkoly. Lepiej byc madrym i bogatym jak glupim i biednym. Odpowiedz Link Zgłoś
regan11 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami je... 08.04.12, 15:11 Narąbany poseł ależ skąd czy ktoś mu udowodni ,przecież ma imuniuniu .Kolumna BOR pod Łapczycą jadąc ok 150 przez wioskę spycha auta do rowu następnie uderza w stojący na poboczu Bus którego kierowca zmienia koło sam widziałem <oczywiście borowiki nikogo nie wiozły>po czym oglądam w tv jak dziennikarka tłumaczy nam maluczkim że borowiki tak mogli jechać itd itd .Widać gość jadący 150 był jednym z maluczkich i przez niego trzeba dać znać nam gdzie nasze miejsce my mamy pracować i cicho siedzieć a zacznijmy jeżdzić jakiś czas zgodnie z obowiązującą szybkością zaraz zmniejszą tak aby móc nas skubać Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami 08.04.12, 16:07 ło jezusicku! 195 na pustej drodze! to jakiś diobeł wcielony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazdy jak chce? Re: 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 13:06 ło jezusicku! 195 na pustej drodze! to jakiś diobeł wcielony! A co, kodeks drogowy wspomina cos o dozwolonej szybkosci w zaleznosci od ilosci pojazdow na drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Nie szczuć! 08.04.12, 18:37 Portaliku Agory, nie szczuj proszę głupków. Ten kierowca niczego złego nie zrobił a karanie za to, że mogłoby się coś stać gdyby tam szła matka wasza jest podłością. Główną przyczyną wypadków w Polsce jest przemieszanie różnych rodzajów ruchu i to, że kolumny samochodów jadą przez niekończące się wioski-ulicówki, gdzie chłopstwo pobudowało domki sznureczkiem wzdłuż drogi a teraz beczy, że im niebezpiecznie. Budować się trzysta metrów w bok i będziecie mieli raj! Matolstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmp Re: Nie szczuć! IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 19:27 Glowne przyczyny wypadkow w Polsce: - niedostosowanie prędkości do warunków ruchu - nieudzielanie pierwszeństwa przejazdu - nieprawidłowe przejeżdżanie przejść dla pieszych - nieprawidłowe wyprzedzanie - niezachowanie bezpiecznej odległości między pojazdami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Nie szczuć! IP: *.181.56.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.12, 00:48 Gość portalu: kmp napisał(a): > Glowne przyczyny wypadkow w Polsce: > - niedostosowanie prędkości do warunków ruchu > - nieudzielanie pierwszeństwa przejazdu > - nieprawidłowe przejeżdżanie przejść dla pieszych > - nieprawidłowe wyprzedzanie > - niezachowanie bezpiecznej odległości między pojazdami niczego wiecej na kursie się nie nauczyłeś tylko tej głupiej, psiej mantry? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz.kierownicy Re: Nie szczuć! 09.04.12, 14:10 > niczego wiecej na kursie > się nie nauczyłeś > tylko tej głupiej, psiej mantry? twoja stara prowadziła kurs więc rozumiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vides70 Re: Nie szczuć! IP: *.pa.nsw.optusnet.com.au 09.04.12, 06:32 Kolego jesli tak myślisz że nic sie nie stało że ten gość prół tylko 195 km/h to zapraszam na lekcje kultury jazdy do Australii gdzie mieszkam od jakiegoś czasu . Tu prawa się nie interpretuje tylko się je PRZESTRZEGA niezależnie od statusu majątkowego,politycznego,płci itp...Wszyscy zgodnie i z kulturą jadą 60 po terenie zamieszkałym a w granicach szkół jesli przeciągniesz 40 możesz za to stracić prawko. Przekroczysz więcej niż 5 km dozwolone masz mandat. Tu nikt nie zatrzyma i nie sciga. Przychodzi do domu zdjęcie z opisem , dużą kwotą do zapłaty i dużą ilością punktów na minusie. Nie zapłacisz to sąd , nie oddasz prawka z tytułu przekroczonych punktów więzienie .Tutaj się to respektuje i dba o bezpieczeństwo. Ja tą "chorobę" przywiozłem też z Polski ale szybko mnie stęperowali kiedy przyszło mi zapłacić spory mandat. Po roku czasu polubiłem ten wolniejszy ale bezpieczny styl.... Jest zasada że jesli kilka tysięcy idiotów pędzi na złamanie karku łamiąc ograniczenie prędkości chocby, to szybko dają wkręcić się i następni i następni. Po jakimś czasie większość uważa że inaczej się nie da bo ten z przodu i z tyłu jechali szybko, bo nie zauważyłem, bo jezdnia jest pusta, bo tylko kropi, bo tamci jechali jeszcze szybciej,bo ja się spieszę do pracy, do domu bo dziecko chore, bo były korki, bo zaspałem i musze nadrobić.......itd.itd. Po następnym zaczynamy uważać że to przepisy są niedostosowane do naszych możliwości i samochodów ,są głupie a ja własciwie niczego strasznego nie robie. Nie!! złamałeś PRAWO. Łamiemy przepisy bo jest przyzwolenie społeczne. Zwróć uwagę że w wielu przypadkach w Polsce ofiary wypadków stają się oprawcami. Zastanów się .....PRAWA się nie interpretuje -Prawo powinno się przestrzegać / pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bariwo News dnia, buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 19:26 Rzeczywiście straszna rzecz... powód do dumy dla drogówki złapać kierowcę co na ekspresówce jedzie 195km/h. Na S8 do Wyszkowa co trzeci po południu tyle zasuwa, bo do domu się po pracy spieszy... Drogi budować, a nie ludzi łapać śmierdziuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: News dnia, buahahaha IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 00:19 Pewnie mu się spieszyło jajka poświęcić to se poświęcił he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powtorka Re: News dnia, buahahaha IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 13:12 Rzeczywiście straszna rzecz... powód do dumy dla drogówki złapać kierowcę co na ekspresówce jedzie 195km/h. Na S8 do Wyszkowa co trzeci po południu tyle zasuwa, bo do domu się po pracy spieszy... Drogi budować, a nie ludzi łapać śmierdziuchy. Nastepny antypolski cham. Kiedy wy sie wykruszycie tzn pozabijacie? Odpowiedz Link Zgłoś
wuzuwela 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami je... 08.04.12, 21:39 Tymczasem policjanci jechali za kierowcą opla GT i nagrali go gdy przekraczał dozwoloną prędkość, w pewnym momencie jechał nawet 195 km/h. Okazał się nim 26-letni mieszkaniec gminy Nowa Słupia. Dostał 500 zł mandatu i 10 pkt karnych. heee!jakiś fornal(Opel GT) wyjechał z polnej drogi poszaleć a tu go menty zastukali:))) przecież wiadomo że jak ktoś siedzi na ogonie to; 1) menty 2)ktoś zrobił z niego antyradar 3)kolo chce się pościgać we wstecznym lusterku widać że jak ciemne szyby to sprawa trefna i lepiej się upewnić kto to,dać mu się wyprzedzić i zobaczyć czy jest widoczna kamera na desce,bo to widać gdy się chce zobaczyć:))) Może by go zahaltowali wcześniej, na mniejszej prędkości i przynajmniej by zaoszczędził na punktach i kasie:)))ale widać chłop niedoświadczony na szybkich trasach,no i zmoczył siedzenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Ja dostałem 200 zl i 6 pkt za 82 km/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 00:25 I to na prostym odcinku, zaraz po wyprzedzaniu ciężarówki (manewr wyprzedzania powinno się robić szybko i sprawnie) przy dwóch pasach, takie odcinki do wyprzedzania pod górke (na szosie nr 7 przed Krakowem). Wedlug mnie nie moglem jechac szybciej niz 70, ale co sie bede wyklocal? Smiech mnie ogarnal jak sie zapytali czy sie zgadzam i czy przyjmuje, bo w sadzie jak policja zezna ze jechales 300 km/ h to znaczy ze tak jechales... Chcialem im pokazac srednia predkosc z ostatnich 900 km...32 km/h...tak sie jezdzi w kraju bez autostrad...nie byli zainteresowani... Nie dyskutowalem, ale... Na koniec okazalo sie, ze kierowce zapraszanego do radiowozu w celu zalatwienia formalnosci ZAMYKA SIE OD ZEWNATRZ I RYGLUJE DRZWI !!! CZYLI ZOSTALEM POZBAWIONY WOLNOSCI NA JAKIES 15 min i nawet mnie o tym nie uprzedzono!!!! Jak w PRLu...w koncu mieli dokumenty moje i wozu, wiec i tak nie moglbym zwiac... Powiedzialem im na odchodne, co o tym sadze... Czuje sie ukarany niewspolmiernie do winy...no ale 1. Policja potrzebuje statystyki (to mi niedwuznacznie powiedzieli) 2. Mandat wesprze budżet, bo te 150 000 urzednikow dodatkowo zatrudnionych w administracji za Tuska musi z czegos zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Ja dostałem 200 zl i 6 pkt za 82 km/h IP: *.182.125.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.12, 00:45 Gość portalu: Kierowca napisał(a): no ale 1. Policja potrzebuje statys > tyki (to mi niedwuznacznie powiedzieli) 2. Mandat wesprze budżet, bo te 150 000 > urzednikow dodatkowo zatrudnionych w administracji za Tuska musi z czegos zyc. i o to chodzi, i o to chodzi! dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest bohaterstw Re: Ja dostałem 200 zl i 6 pkt za 82 km/h IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 13:19 I to na prostym odcinku, zaraz po wyprzedzaniu ciężarówki (manewr wyprzedzania powinno się robić szybko i sprawnie) przy dwóch pasach, takie odcinki do wyprzedzania pod górke (na szosie nr 7 przed Krakowem). Wedlug mnie nie moglem jechac szybciej niz 70, ale co sie bede wyklocal? Smiech mnie ogarnal jak sie zapytali czy sie zgadzam i czy przyjmuje, bo w sadzie jak policja zezna ze jechales 300 km/ h to znaczy ze tak jechales... Chcialem im pokazac srednia predkosc z ostatnich 900 km...32 km/h...tak sie jezdzi w kraju bez autostrad...nie byli zainteresowani... Nie dyskutowalem, ale... Na koniec okazalo sie, ze kierowce zapraszanego do radiowozu w celu zalatwienia formalnosci ZAMYKA SIE OD ZEWNATRZ I RYGLUJE DRZWI !!! CZYLI ZOSTALEM POZBAWIONY WOLNOSCI NA JAKIES 15 min i nawet mnie o tym nie uprzedzono!!!! Jak w PRLu...w koncu mieli dokumenty moje i wozu, wiec i tak nie moglbym zwiac... Powiedzialem im na odchodne, co o tym sadze... Czuje sie ukarany niewspolmiernie do winy...no ale 1. Policja potrzebuje statystyki (to mi niedwuznacznie powiedzieli) 2. Mandat wesprze budżet, bo te 150 000 urzednikow dodatkowo zatrudnionych w administracji za Tuska musi z czegos zyc... Piszesz duzo - ale czy przkonywijaco? Wiesniak w mazurskiej miejscowosci jedzie 120 km/h przez miejscowosc i nie przyjmuje mandatu. To jest wlasnie przyklad bohatera narodowego na miare tego czasu a ty po prostu gumka od kaleson jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors 500 zł mandatu, 10 pkt karnych. Pod Kielcami je... 09.04.12, 00:37 Dołaczam do większości: 192 km na ekspresówce mnie nie gorszy - jeśli to była prędkość bezpieczna w danym czasie!! Naganne jest niedostosowywanie prędkości do warunków na drodze! wtedy przekroczeni i o 10 może być groźne. Ty, Redaktorku, cieszysz się, jakby ci trup w czapę nasrał a nasadziłeś błędów jak ogrodnik kapusty... i jeszcze próbujesz podszczuwać! Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Polska buractwem stoi 09.04.12, 02:36 No coz, od dawna wszyscy wiedza, ze PL to kraj totalnego buractwa, ktoremu sloma zza cholewy wylazi. W Australii za taki numer a/ przepada prawo jazdy na min. 6 miesiecy c/ z samochodu zdejmowane sa tablice rejestracyjne i zabiera go policja d/ wyjsciowy madat wynosi okolo 2 tys dolarow e/ kierowca staje przed sadem i oprocz kosztow sadowych placi min. $ 2 200 Happy Easter buraczany nadwislanski kraju! PS Mam nadzieje, ze Darwin zatroszczy sie wkrotce o wypisujacych tu kretynizmy polskich "miszczow" kierownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Polska buractwem stoi IP: 93.159.162.* 09.04.12, 12:18 > No coz, od dawna wszyscy wiedza, ze PL to kraj totalnego buractwa, ktoremu slom > a zza cholewy wylazi. > > W Australii za taki numer > a/ przepada prawo jazdy na min. 6 miesiecy > c/ z samochodu zdejmowane sa tablice rejestracyjne i zabiera go policja > d/ wyjsciowy madat wynosi okolo 2 tys dolarow > e/ kierowca staje przed sadem i oprocz kosztow sadowych placi min. $ 2 200 > > Happy Easter buraczany nadwislanski kraju! > PS Mam nadzieje, ze Darwin zatroszczy sie wkrotce o wypisujacych tu kretyniz > my polskich "miszczow" kierownicy. Polska to bardzo dziwny kraj. Za jazdę na rowerze po jednym piwie można stracić prawo jazdy (na samochód) i mieć sprawę w sądzie, a za przekroczenie prędkości o 70km/h (albo i więcej) obok szkoły jest tylko 500zł mandatu i 10pkt karnych. Za takie przewinienia w wielu krajach można trafić do paki. Nie rozumiem dlaczego przekroczenie o 50 km/h jest takim samym wykroczeniem jak przekroczenie o 100km/h. Nie mamy dobrych dróg, jedzie się przez Polskę drogą krajową i bez przerwy teren zabudowany, ograniczenia, fotoradary itd. Skoro tak jest to nie powinniśmy po tych drogach jeździć jak wariaci. Jeśli ktoś twierdzi że prawie 200km/h na mokrej ekspresówce było bezpieczne to chyba ma coś z głową. Ciekawe co by było gdyby temu mistrzowi kierownicy, przy takiej prędkości, nie wyszedł któryś zakręt. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku droga pusta, ekspresowa... 09.04.12, 08:02 potępianie szybkiej jazdy po pustej, ekspresowej drodze to histeria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: droga pusta, ekspresowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 11:53 W krajach wysoko cywilizowanych - za przekroczenie prędkości o 50 km/h można zapłacić nawet 3,5 tys. euro, a za bardziej drastyczne przekroczenia można iść natychmiast do aresztu i stracić pojazd. Punkty karne i 1 tys. zł mandatu nie nauczy naszego polskiego bydła niczego i wywołuje tylko uśmiechy. Kierowcy –przestępcy –recydywiści jeżdżą bez dokumentów, bo - tylko znowu dostaną punkty karne. Nawet ich nie liczą. To jest śmieszne. Zaraz odezwą się głosy, że na zachodzie też jeżdżą jak chcą. Owszem, gdy jadę po drogach Zachodniej Europy widać takie rzeczy, ale głównie są to auta z napisem na tablicy PL i Cz. Potrzebne jest natychmiastowe, silne uderzenie. Wprowadzić należy od zaraz; za przekroczenie prędkości o 50 km/h - mandat 5 tys. zł, o 100 km/h - dla takiego bandyty - 10 tys. zł., obligatoryjne 3 miesięczne więzienie i konfiskata pojazdu. Poza tym należy przeprowadzić wielką, dobrze przemyślaną i opracowaną akcję w mediach, która będzie trwała np. 2 lata. Należy znieść natychmiast immunitet poselski za bandyckie przekroczenia drogowe. Środki na to przedsięwzięcie są; – ok. 1,5 miliarda zł należy, zamiast wydawać na plecenie bzdur na lekcjach religii, gdzie niby tak dba się o życie ludzkie, przeznaczyć właśnie na przeprowadzenie, poprzez wielką akcję w mediach, zmiany w mentalności Polaków, co realnie zaowocuje ochroną życia wielu ludzi. Gwarantuję, że po pierwszym roku obowiązywania takich zasad, zamiast śmierci ponad 4000 ludzi w Polsce na drogach – będzie ich tylko połowa. O konieczności bardziej dynamicznego rozwoju dróg już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku "w wysoko cywilizowanych"... 09.04.12, 23:54 czy też wysoko upolicyjnionych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilian noo bez jaj IP: *.starachowice.vectranet.pl 09.04.12, 16:42 500 zl i 10 punktow to akurat zaden wyczyn. Wystarczy podwoic prodkosc dopuszczalna. Sama tyle raz dostalam, a jakos nie czuje sie na silach rownac z niektorymi " kierowcami". A ze tam jest 125 to nie wiedzialam, nie wiedzialam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: noo bez jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 18:40 O jedno zero w mandacie za malo dla drogowych mordercow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idioci na drogach Re: noo bez jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 00:34 Gość portalu: lilian napisał(a): > 500 zl i 10 punktow to akurat zaden wyczyn. Wystarczy podwoic prodkosc dopuszcz > alna. Sama tyle raz dostalam, a jakos nie czuje sie na silach rownac z niektory > mi " kierowcami". A ze tam jest 125 to nie wiedzialam, nie wiedzialam ;-) Oho, uczestniczka wyścigu "kto jest większym idiotą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilian Re: noo bez jaj IP: *.starachowice.vectranet.pl 16.04.12, 15:22 Taaa nie ma to jak przepisowa jazda 40-stka na lewym pasie, jazda na pamiec, nie patrzenie na znaki, taki to jest obrac naszych wielce narzkajacych przykladowych kierowcow. Do kierowcy to wiele wam jeszcze brakuje, szlag czlowieka bierze... sami eksperci. Tylko po parkowaniu w weekendy na galeryji widac . Odpowiedz Link Zgłoś