Dodaj do ulubionych

MPK Kielce

28.04.12, 15:49
Kielce, sobota 28 kwienia, ul.Warszawska - wsiadam do autobusu MPK "F" kierunek Cedzyna, godzina 8.48.

Przy próbie wysiadania na Sandomierskiej pan kierowca nie otworzył środkowych - głównych drzwi w przegubowcu.
Tłok, nie można było wysiąść, naciskamy przycisk dla otwarcia drzwi, kilkukrotnie krzyczymy, że chcemy wysiąść.
Brak reakcji.Podszedłem , poprosiłem o wyjaśnienie:
odpowiedż : a wciskacie guzik i nie wiadomo czy wysiadacie czy nie.
Na kolejnym przystanku drzwi znowu się nie otwierają - wyrażna awaria.
- proszę powiadomić dyspozytora, mówię.
Nie mam takiego obowiązku /kierowca/.
Po dojechaniu na końcową pętlę przy cmentarzu pan kierowca potraktował nieposłuszne drzwi z kopa.

Poszedłem do trasy na Kielce.Za kilka minut wsiadłem do prywatnego autobusu i za niższą cenę niż w mpk dojechałem do przystanku, do którego miałem dojechać autobusem mpk.
Przy wyjściu kierowca powiedział dziękuję i do widzenia.

Wracając do domu wsiadłem do autobusu mpk nr 34.
Na ul.Klonowej kierowca był tak zajęty rozmową ze znajomą, że nie dopuścił do wejścia do autobusu starszej pani prowadzonej przez młodego człowieka.

Dlaczego Prezes Zarządu MPK - pani Elżbieta Śreniawska toleruje chamskie i zagrażające życiu i zdrowiu osób płacących za usługi przewozowe tej firmy praktyki.
Dlaczego nie zatrudnia osób kompetentnych i szanujących klientów.
Prywatni przewoznicy dorośli do tego.
A pani?
Czy utożsamia się pani z chamskim i bandyckim zachowaniem niektórych swoich pracowników, czy uważa pani to za normę, czy jest pani tak samo po chamsku wychowana i nie widzi pani w ich zachowaniu niczego coby panią raziło?

Chciałbym Pani podziękować, że nie zostałem pobity przez Pani pracowników
i wyrzucony z autobusu jak osiemdziesięcioletni pasażer przy Castoramie.
Obserwuj wątek
    • lamila Re: MPK Kielce 28.04.12, 18:54
      O MPK i ZTM można mówić tylko źle. Jakie miasto, takie jego służby.
      W czasie świąt 1. dzień - na pierwszy ogień w ogóle nie przyjechał rano linii 107. Nic dobrego. Pojawiła mi się taka myśl i refleksja: o ile moje życie i praca byłyby lepsze i ciekawsze, spokojne i dobre - GDYBY NIE codzienna OBECNOŚĆ MPK Kielce . I tak przez 40 LAT.
      Należy mi się odszkodowanie za tę znajomość. Jak też WSZYSTKIM dojeżdżającym.
      Misja MPK jest nie do przyjęcia , a jej hasło: BURAKI dla BURAKÓW. Są niereformowalni, tylko do upadłości.
    • sygitoyo Re: MPK Kielce 29.04.12, 15:22
      Proponuję kontynuować ten wątek w celu poprawienia przez osoby zarządzające kieleckim MPK poziomem usług przewozowych, za które płacimy.
      Zbierzmy kolekcję niewłaściwych zachowań kierowców tej firmy,
      jest to w ich i naszym wspólnym interesie.

Dlaczego za własne pieniądze mamy być wożeni tam gdzie się kierowcom MPK podoba,

dlaczego dyspozytor zmiany MPK zamiast mieć środki i możliwości poprawy funkcjonowania taboru jest zobowiazany tylko do odpowiedzi "przyjąłem skargę i nie udzielam żadnych odpowiedzi", tyle potrafi automatyczna sekretarka a koszty mniejsze- Pani Prezes.

Dlaczego Zarząd MPK nie jest w zdolny do poprawienia funkcjonowania tej firmy.

A jeden prywatny przewożnik /właściciel autobusu/ nie ma takich problemów.
    • Gość: pasażer Re: MPK Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 22:28
      co do p.Śreniawskiej-pamiętam jak kiedyś w tv mówiła"kontrol"...
      • Gość: kielczanin Re: MPK Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.12, 11:35
        Korzystam na co dzień z komunikacji miejskiej i poza ty, że mpk jak wszyscy w mieście stoi w korkach i przez to jeździ dość często na opóźnieniu to nie mam żadnych problemów. Pewnie taki jak ty, jak szuka sobie problemów to je ma, widać to po stylu twojej skargi, że albo jesteś cwaniaczek i wszyscy mają ci "usługiwać" , albo jesteś wielkim oszustem który nienawidzi wszystko a szczególnie MPK. Jedno i drugie jest podłe, jak kogoś oczerniasz to się podpisz i domagaj się wyjaśnień, a nie opluwaj innych a sam jesteś człowiekiem X.!!!
        • Gość: ccc Re: MPK Kielce IP: *.kielce.vectranet.pl 30.04.12, 11:43
          Ja też korzystam z MPK i zdarza się trafić na chamskich i złośiwych kierowców, ale i na bardzo chamskich pasażerów. To z jednej strony wynik złego nadzoru kierownictwa nad pracownikami, którym się wydaje, że żądzą pasażerami. A z drugiej - ogólengo chamstwa w społeczeństwie - pchająca się, blokująca wejścia i nie ustępująca miejsca starszym młodzież, drąca do tego ryje na cały autobus. Awanturnicze babki i dziadki i cała reszta tego agresywnego towarzystwa.

Więc trzeba zmienić wiele po obu stronach.
        • sygitoyo Re: MPK Kielce 30.04.12, 18:01
          skarga została oczywiście złożona tego samego dnia do Pana Dyspozytora Zmiany.
          Sądząc po reakcji Pani Śreniawskiej na pobicie starego człowieka na pętli przy Castoramie, nie spowdziewam się zmian na lepsze w tej firmie, przy całym szacunku dla tych kierowców mpk, którzy wykonują swoją pracę profesjonalnie.
          Poprosiłem Pana Dyspozytora o dane personalne pracownika, którego chcę zaskarżyć z powództwa cywilnego.Odmówił.
          W regulaminie przewozów MPK Kielce są zawarte wyłącznie obowiązki pasażera.
          Brak obowiązków przewożnika, praw pasażera.
          Co na to audyt?

Tak to działa.
          • sygitoyo Re: MPK Kielce 01.05.12, 14:48
            Dlaczego Prezes Zarządu MPK - pani Elżbieta Śreniawska toleruje chamskie i zagrażające życiu i zdrowiu osób płacących za usługi przewozowe tej firmy praktyki.
            • Gość: kat Re: MPK Kielce IP: *.centertel.pl 21.09.16, 10:15
              to idź ch..u na piechotę
    • Gość: Maja Re: MPK Kielce IP: *.146.134.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.16, 18:26
      To prawda, że większość kierowców MPK są niestety bardzo niegrzeczni, żeby nie powiedzieć chamscy, chociaż zdarzyło mi się spotkać ze dwóch z wysoką kulturą. Niby w autobusach jest monitoring a jednak nic on nie daje. Pyskówek kierowców niestety się nie monitoruję bo jest wizja a fonii brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka