Dodaj do ulubionych

"Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim parkingu

01.05.12, 17:36
Oczywiście każdemu logicznie myślącemu człowiekowi nasuwa się ten wniosek, że nasi strażnicy wyjątkowo w tym przypadku mają problem z wlepieniem mandatu - w centrum Kielc, w biały dzień...
Obserwuj wątek
    • lesgor54 "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim parkingu 01.05.12, 17:38
      A co tak przypie...liście się do tego parkowania. Gdzieś budowlańcy muszą zostawić swoje bryki.Zrobią swoje i pójdą w pizdu,albo jeszcze dalej...
      • Gość: klient Co wam sie nie podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 18:11
        Gdzieś muszą parkować, trzeba to zrozumiec, tak jak rozumie to policja i straż.
        Ostatnie dni prac porządkowych i budowlanych, drogowych,trwaja gorączkowe roboty wyposażeniowe, dlatego tyle firm w tym obiekcie pracuje.
        Bez nerwów, otwarcie 16 mja, będzie spokój, mam nadzieje, że inwestoir zadba o doprowadzenie terenów do porządku, zasieje trawę.
      • Gość: X Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 18:12
        lesgor54 gdybym napisał, że jesteś debil i głupek to i tak za mało żeby wyrazić co sobą prezentujesz. Jesteś wulgarnym chamem, ale to u ciebie rodzinne. Polsce obowiązuje prawo które powinno dotyczyć wszystkich. Straż Miejska dostała odpowiednie polecenie i nie interweniuje. Kto to polecenie wydał wie każdy kto jest zorientowany kto rządzi w klerykowie - przepraszam w Kielcach
        • Gość: iks Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 18:23
          Gościu - dlaczego nie przywalasz się do innych budów, prywatnych, deweloperskich ? Owszem spiętrzyły się roboty, trzeba to zrozumieć, pogodzić sie z sytuacja wyjatkową,a nie obrażąc się, tym bardziej,że inwestor płaci za modernizację ulic wokół galerii.
          Kumaty czy nie ?
          • Gość: yaah Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.kielce.vectranet.pl 01.05.12, 18:55
            Widzę, że jednak nie jesteś taki kumaty, za jakiego się uważasz.
            W normalnych warunkach prawo jest równe dla wszystkich i wszyscy są równi wobec prawa. Takie jest założenie, tak powinno być. I w teorii tak jest. Niestety, jak to często bywa, teoria sobie, praktyka sobie... A w tym przypadku rozbieżność ta jest to szczególnie rażąca, bo stawia szarych mieszkańców Kielc w przegranej pozycji, z czym ta myśląca część nas, nie bardzo chce się pogodzić.
            Kumasz?
          • Gość: miastowy Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 19:06
            Jak przypadkiem mieszczuch wjedzie samochodem wsiowemu na łąkę to natychmiast zjawia się właściciel z widłami i ma pretensje, że trawa się gniecie. Ten sam wsiowy mieszkając w mieście
            na forum pisze że nic się nie stało, pomimo że z trawnika zrobiono klepisko. Kumasz
            • Gość: Aga Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 19:10
              Gdyby księża emeryci którzy mają duży parking z drugiej strony budowy udostępnili swój parking dla budowlańców to nie byłoby problemu z parkowaniem.
              • Gość: hg Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 20:09
                Straż miejska to pachołki Lubawskiego.To on poleca im nie karać parkujących na budowie swojego przyjaciela Miłka właściciela galerii. To prywata i skandal w Kielcach.
                • Gość: ala 17.05 IP: *.kielce.vectranet.pl 17.05.12, 15:05
                  Historyczny dzień, na ulicach w okolicy galerii nie ma zaparkowanych samochodów. Ale dostawcze dalej stoją na trawniku przed Elektrykiem.
      • plantin Zamilcz prosty człowieku - nic nie rozumiesz 01.05.12, 20:36
        tylko potrafisz bluzgać - co sam tam parkujesz ? Prawo obowiązuje wszystkich, jak tego nie rozumiesz to wróć do jaskini lub na drzewo. Czym się różni pracownik pracujący przy wykończeniu galerii od np. właściciela sklepu gdzieś w centrum - ten pierwszy wg ciebie ma prawo parkować gdzie chce a temu drugiemu trzeba wlepić mandat ? Właśnie m.in. przez takich jak ty prawo w Polsce nic nie znaczy.
      • Gość: ~ Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 20:43
        lesgor54 napisał:

> A co tak przypie...liście się do tego parkowania. Gdzieś budowlańcy muszą zosta
        > wić swoje bryki.Zrobią swoje i pójdą w pizdu,albo jeszcze dalej...

... i zostawią klepisko zamiast trawnika, które będzie przywracane do pierwotnego stanu za nasze pieniądze.
      • Gość: ff Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.12, 18:18
        lesgor54 napisał:

> A co tak przypie...liście się do tego parkowania. Gdzieś budowlańcy muszą zosta
        > wić swoje bryki.Zrobią swoje i pójdą w pizdu,albo jeszcze dalej...

Słuchaj głąbie, wychodzę z domu - wykop, nie osłonięty bo i poco, idę dalej, źle zaparkowany samochód i wykop. Chcę wyjechać z garażu - objazd bo ulica rozkopana. Idę na przystanek - wykop i zastawione przejście. Chcę dojść do pracy - zastawiony chodnik przez idiotów. Ileż k...a można??
        Mandaty, blokady i lawety - chamstwo się nauczy parkować, a o inwestorze też się nie powinno zapominać i ukarać go stosownym mandatem.
        A panów z UM i MZD należy wysłać na zieloną trawkę, jak nie potrafią zapanować nad inwestycjami. W Skarżysku prywatna firma uzbrajała plac pod inwestycje - mimo totalnego rozkopania cały czas był dostępny tymczasowy chodnik, mimo, że przekładano go kilka razy, do tego oświetlony. A zobaczcie jaki burdel jest np. przy kładce na Karczówkowskiej cz na Żelaznej/Armii Krajowej pod nowym wiaduktem czy na moście na Mielczarskiego. Miasto ma pieszych głęboko w doopsku !!! Lubawski, za co pobierasz pensję??? Rusz się w końcu i zrób coś z tym. Kielce to nie tylko kopacze i kopalnia głupków łobickich.
      • Gość: Kielczak Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 06:46
        Taa, no taki budowlaniec to Pon i un tu buduje... I jakby mógł to by Ci w pokoju zaparkował, a Pan Policjant, czy Strażak Miejski mandat by Tobie jeszcze przyłożył np. za brak podjazdu.
        Miałem już taką przyjemność, no mandatu mi nie przyłożył, ale chciał przymknąć..., bo zgłosiłem, że mi budowlańcy w bramie wjazdowej (duża brama firmowa, nie jakaś tam mała przy chacie) stoją i wyjechać nie mogę..., a i jeszcze przed bramą strzałki na drodze do skrętu i podwójna ciągła
        Pierw funkcjonariusz bramy szukał, potem się wkurzył musiałem go naprowadzić, a następnie jak znalazł, to moje dane przy chłopach, co zjechali z rusztowań wyrecytował..., powiedziałem jego dowódcom, że w razie strat na zdrowiu i swoim wózku to od niego będę ja lub rodzina dochodził roszczeń... No i już teraz nie dzwonię, niechby nawet tir w rabatkach na rondzie parkował..nie widzę go i już.
    • jasio.4 "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim parkingu 01.05.12, 20:56
      Każdy widzi, że tych parkujących samochodów jest dużo. Tak dużo miejsc parkingowych w rejonie trudno znaleźć, trzeba to zrozumieć, to nie problem kilku samochodów. Czy w takim przypadku nie jest prościej dać dyspensę dla budowniczych na czas budowy? Rygoryści, jak myślę, zapłacili mandat za nieprawidłowe parkowanie i chcą się odgryźć. Gdyby parking dla budowniczych był wyznaczony gdzieś na przedmieściu i byli oni stamtąd dowożeni autokarami, to zapewne i to znalazłoby krytyków. Czasem zamiast prawa lepiej wykorzystać rozum.
      • Gość: ala Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.kielce.vectranet.pl 02.05.12, 10:19
        miejsca parkingowe w rejonie są - tylko trzeba za nie płacić, a na trawnikach koło budowy są za darmo...
    • ochujek Zaspali urzędnicy miejscy. 01.05.12, 21:08
      Galerię buduje miasto. Wykonawcom nie wystarczy postawić wychodek, jak za komuny i termos z kawą zbożową. Nie wolno przyjąć postawy: Podpisali umowy, niech budują, reszta nas nie obchodzi. To głupota. Na potrzeby budowlańców należało nawet wyłączyć jedną jezdnię ulicy Warszawskiej. Tak jak to jest na węźle Kielce Zachód. Nie było odważnego. Posyłanie tam policji czy strażników jedzie obłudą. Kościół przy Warszawskiej dostał plac od miasta. Teraz klechy postawiły tam tablicę że parkować nie wolno, chyba że przybywasz z forsą (załatwianie spraw parafialnych). Bardziej cwani od urzędników, którzy ten teren im dali. Tak się odwdzięczają mieszkańcom. Nie ma mądrego który by pokazał klechom że to oni mają służyć obywatelom. Tam budowlańcy powinni mieć parking. To oczywiście moje prywatne zdanie.
      • Gość: ~ Re: Zaspali urzędnicy miejscy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 21:16
        ochujek napisał:

> Galerię buduje miasto.

Galerię buduje prywatna firma i to ona powinna zapewnić parking wykonawcom. Mało tam miejsca?
      • plantin To nie miasto buduje galerię !!! - Miastu 02.05.12, 07:09
        i nam wszystkim jest ona tak potrzebna jak...
        To inwestor powinien uzgodnić z miastem warunki parkowania dla swoich pracowników ! Miasto powinno wyznaczyć tereny pod tymczasowy parking i ten teren powinien być specjalnie oznaczony, ruch powinien być tam sterowany. Tak to wygląda w cywilizowanym świecie a właściwie jeszcze inaczej - w większości pracownicy są dowożeni na miejsce budowy - jeżeli znajduje się ona w centrum miasta, przecież wiadomo że trudno w istniejącej infrastrukturze znaleźć nagle dodatkowo kilkaset miejsc parkingowych.
        W Nowym Yorku na miejscu dwóch wież WTC powstaje jeden z najwyższych budynków świata (będzie w pierwszej dziesiątce) - pracuje tam kilka tysięcy pracowników - czy myślicie, że na czas budowy oni parkują gdzie popadnie korkując centrum tego miasta ? Nie. Ale tam myśli się wcześniej i w ogóle się myśli. Tam nikomu do głowy by nie wpadło żeby zawieszać działanie prawa - "bo przecież robotnicy muszą gdzieś parkować".
        Ale my nie jesteśmy przecież w USA, nawet zaryzykuję stwierdzenie że w UE też jesteśmy głównie "na papierze" a mentalnie to ciągle Kleryków...
        Jeszcze jedno - nigdy nie dostałem mandatu za parkowanie i w ogóle żadnego związanego z ruchem samochodowym.
    • Gość: e2rd Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.12, 22:24
      Andżelika, dlaczego przytaczasz wypowiedzi tylko jednej strony? Przecież na forum były wypowiedzi zarówno za jak i przeciw :-)

Gazeta ma nową misję - bezpański parking przy Warszawskiej. Ludzie przecież wy się nawet nie kryjecie z tym, że nie jesteście bezstronni. Macie przekazywać informacje, a nie rządzić. Jak chcecie rządzić, to załóżcie partię, startujcie w wyborach i nie chowajcie się za jakimiś pseudonimami ;-)
      • Gość: / Re: "Ktoś z góry czuwa". Internauci o dzikim park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.12, 18:46
        caly czas mowiazze jest jedno prawo dla ciebie - i jak matka zaparkuje przed przedszkolem na chwile zeby male dziecko oddac to dostanioe mandat i punkt
        a pan budowlaniec moze stanac na srodku trawnika, zaorac go miesiac i nikt palcem nie kiwnie
        to sie przenosi na klejne stopnie
        na koncu tej drabiny zabija ci ojca i matke i sie beda smiali
        nie wierzysz
        otoz takie rzeczy w historii podlego ludzkiego gatunku zdarzaly sie juz tysiace razy
        i zdarzaja sie bezustannie
        - w swiecie gdzie wszystko mozna kupic nie ma miejsca na cywilizacje - a jak nie ma tu zywilizacji - to trzeba stad szybko uciekac
    • yu-mi gruby brzuch 02.05.12, 23:30
      check this out: www.maxflo.pl/2012/04/27/gruby-brzuch-w-przedsprzedazy/
      • yu-mi Re: gruby brzuch 10.05.12, 16:07
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UyIwlo117Lg
        • yu-mi Re: gruby brzuch 17.05.12, 14:26
          najnowsza produkcja:)
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W-clJXZSXYc
          • yu-mi Re: gruby brzuch 26.05.12, 15:14
            ostatnia już zapowiedż płyty: www.youtube.com/watch?v=J2X-QlFZ_YY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka