Dodaj do ulubionych

Droga Redakcjo ! (o niskim poziomie Forum)

27.06.04, 11:46
Droga Redakcjo !

Chciałem nawiązać do języka jakim posługują się osoby anonimowo występujące
na Waszym Forum.

Przytoczę tylko jeden tutył wątku:
"zrzutek gosiewski"

(1) nazwisko pisze się z dużej litery
(2) sam tytuł w sobie jest obrażający dla Posła Parlamentu III
Rzeczpospolitej - osoby, która została wybrana w demokratycznych wyborach
(3) "zrzutek gosiewski" - tak nazwać można pijanego kolegę trzymającego tanie
wino pod sklepem monopolowym
(4) dla każdego posła należy się SZACUNEK i Redakcja też powinna o to dbać
aby osoby zaufania publicznego nie musiały sprawdzać regularnie Waszego
Forum "czy dzisiaj mnie aby przypadkiem nie zwyzywano używając najgorszych
obelg"
(5) każdego można krytykować ale osoba krytykująca powinna podpisywać się
swoim imieniem i nazwiskiem a najlepiej być zalogowana w systemie - tak jak
ja; często mam krytyczny stosunek do wielu spraw ale mam odwagę pokazać swoją
twarz bo się tego nie wstydzę ani nie boję np. wymiaru sprawiedliwości;
(6) czy znacie wyrażenie "moderacja" - "moderator" ???
(7) tytuł tego wątku może brzmieć "Pan Poseł Gosiewski zrzutkiem z Warszawy"
ale w obecnym kształcie jest to poziom rynsztoku...
(8) treść wątków i wypowiedzi opublikowanych na tym Forum świadczy również o
właścicielu tego elektronicznego medium, które odwiedza codziennie wiele osób
(9) ...
Obserwuj wątek
    • dijey Re: Droga Redakcjo ! (o niskim poziomie Forum) 27.06.04, 13:07
      Poziom forum kształtują jego uczestnicy.
      Jezeli Wojtus brak ci cenzury, to zaloguj sie w korei północnej, lub w czyms
      podobnym zamiast zawracac gitare redakcji autorytetów moralnych.
      • wojciech.domagala Korea Północna 27.06.04, 13:11
        "zaloguj sie w korei północnej"

Znacie jakieś adresy ciekawych stron z fotografiami Korei Północnej i
        Białorusi ???
        • Gość: miki Re: Korea Północna IP: 195.136.247.* 27.06.04, 13:50
          Piszesz glupoty. Chyba nie wiesz co to jest forum , a jesli tak to nie
          korzystaj z czegos o czym nie masz pojecia. szacunek dla kazdego posla RP...
          hehehehe , nie mów mi ze mam sie odnosic z szacunkiem do Reni o kurwikowym
          spojrzeniu oskarzonej o falszowanie podpisow na listach wyborczych , albo do
          leppera sledzacego talibow w klewkach. Takich poslow mamy bardzo duzo , wiec z
          jakiej niby racji mamy wyrazac szacunek dla oszolomow , oszustow i
          przestepcow , bo niejeden z poslow zasiada na lawie oskarzonych.
          • wojciech.domagala "...szacunek dla kazdego posla RP..." 27.06.04, 13:53
            "...szacunek dla kazdego posla RP..."

TY ich wybrałeś Mikusiu ;-))) wybrałeś ich do Parlamentu i dałeś im wspaniałe
            miejsca pracy ;-)))
          • Gość: posel nowak Re: Korea Północna IP: 62.233.163.* 27.06.04, 14:17
            Teoretycznie to pan jest przestepca z art 212 kk. Koniec komentarza!
            Jezeli jest pan inteligentny to bedzie pan wiedział dlaczego.
            • wojciech.domagala Ma Pan racje Panie pośle !!! (artykuł 212) 27.06.04, 14:22
              Tak, ma Pan racje... widać, że zna Pan dobrze prawo i warto (m.in.) na Pana
              głosować.

+++++
              Przestępstwa przeciwko czci i nietykalności cielesnej

Art. 212.
              § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
              organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
              właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
              zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
              podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
              § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
              masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
              pozbawienia wolności do lat 2.

+++++
              • Gość: miki Re: Ma Pan racje Panie pośle !!! (artykuł 212) IP: 195.136.247.* 27.06.04, 15:43
                Ale Drogi panie Posle. oczywiscie , ze nie dotyczy to ogromnej wiekszosci
                poslow, i tych ktorzy siedza cichutko ale nigdy nie mieli do czynienia z
                prokuratorem i tych o ktorych mozna powiedziec ze warto bylo na nich glosowac (
                do ktorej to grupy zaliczam rowniez Pana). Ale jest tez grupa (i to nie sa
                promile , ale chyba raczej procenty wszystkich) ktora juz zostala skazana albo
                zasiada sobie na lawach oskarzonych , czy nie tak? Wiec nie mówmy o szacunku
                dla kogos tylko dlatego , ze jest poslem , bo wsrod poslow jest okazuje sie
                przekroj calego spoleczenstwa. Czy Pan darzy szacunkiem Posla Dlugosza na
                przyklad? Czy poslanka Beger falszujaca podpisy jest wzorem cnot wszelakich?
                A , ze my takich poslow wybralismy drogi wojciechu to prawda , niestety trudno
                zebysmy o kazdym wiedzieli to wszystko czego dowiadujemy sie dopiero wtedy
                kiedy ten ktos staje sie osoba publiczna... Co zrobisz...
                • wojciech.domagala <FAKT> 27.06.04, 18:29
                  "......
                  niestety trudno
                  zebysmy o kazdym wiedzieli to wszystko czego dowiadujemy sie dopiero wtedy
                  kiedy ten ktos staje sie osoba publiczna...
                  ......"

Niestety nie masz racji i to mnie barzo boli. Ludzie głosują..... na "kogoś",
                  na "partię" a nie na nazwisko i potem nawet nie potrafią powtórzyć na kogo
                  personalnie głosowali... ja wiem na kogo głosuję... potrafię z nazwiska
                  wymienić... i OBSERWUJĘ SOBIE DANĄ OSOBĘ.

<FAKT> A Pan Henryk Długosz i SLD ma nadal bardzo duże popracie i... wpływy.
                  <FAKT>
                  • Gość: miki Re: <FAKT> IP: 195.136.247.* 27.06.04, 18:54
                    A dziwisz sie ludziom? Takim przecietnym , ktorzy nie interesuja sie polityka?
                    Niestety zbyt duza czesc spoleczenstwa nie interesuje sie ani polityka ani
                    niczym innym i takie tego efekty. Skoro o naszych (kandydaujacych w
                    swietokrzysko-malopolskim)) kandydatach do parlamentu europejskiego niewiele
                    moge powiedziec ja ktory czytam wiele gazet , slucham radia , ogladam Fakty i
                    jeszcze sporo przeczytam w necie , to co ma wiedziec o nich ktos kto kupuje
                    tylko Fakt , albo i nic nie kupuje? Glosuje wtedy na Samoobrone czy inna partie
                    i to tylko dlatego "ze sasiadka powiedziala"... Albo w ogole nie glosuje ...
                    • Gość: miki Re: <FAKT> IP: 195.136.247.* 27.06.04, 18:58
                      Wlasciwie przyznales mi teraz racje. Napisales , ze wiesz na kogo glosujesz i
                      potem obserwujesz sobie dana osobe. Ale na to obserwowanie jest za pozno ,
                      widzisz , nie mozesz obserwowac tej osoby zanim na nia zaglosowales. Dopiero
                      potem sobie obserwujesz i wychodzi kim ten ktos jest naprawde. Ale wtedy
                      jest "po ptokach" , masz juz takiego posla jakiego sobie wybrales.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka