Dodaj do ulubionych

Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastrukt...

07.11.12, 22:41
Dziękujemy Ci Lubawski ! Jesteśmy wdzięczni za menorę, tablice mojżeszowe, beton i spółki z chińczykami. Właśnie tego potrzebujemy do życia. Po co nam zieleń i ścieżki rowerowe. To przeżytek wszak.
Obserwuj wątek
    • Gość: zez Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 22:59
      a tam, nic sie nie stało. Wystarczy odwrócić tabelkę i bedzie ok. Nie takie wojny sie przegrywało. A Lubawskiemu cześć i chałwa.
    • Gość: wyborca Kiedy polecą głowy w MZD? IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 23:08
      Dziwicie się? WELowi tylko w głowie pomniki i kopacze z przerwą na bujanie w obickich obłokach. Mieszkańcy go nie interesują. Natomiast Miejscy Zawalacze Dróg zajmują się maksymalnym zakorkowaniem wszystkiego, jednoczesnym rozkopaniem i maksymalnym utrudnieniem życia pieszym. Likwidowane przejścia, idiotycznie zaprogramowane światła. A rower? Wg magistratu i MZD to pojazd dla biedoty, zabawka. Po co ma się dobrze i bezpiecznie jechać - tu brukowana ścieżeczka, tu przejście bez przejazdu, tu prosto w słup...

WEL, pracownicy urzędu miasta i wszyscy pracownicy MZD powinni się obowiązkowo poruszać po mieście rowerami. W sezonie wiosenno - letnim 1 dzień w tygodniu do/z pracy rowerem. Żeby się nie nudzili zimą i jesienią - obowiązkowo (wraz z pracownikami ZTM) do pracy 2 dni w tygodniu komunikacją miejską. Wtedy może zaczną myśleć o potrzebach mieszkańców. Inaczej będzie tylko gorzej, bo na kolejne wybory znów głównie pójdzie elektorat WELa i znów wybierze go 1/4 uprawnionych do głosowania...
    • Gość: 45 WJOCHA MZD IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 23:26
      tak to jest jak wjocha rządzi w mieście
      • Gość: ułem Re: WJOCHA MZD IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 23:46
        W Daleszycach drog rowerowych nie bylo, to skad te inzyniery Wojcika maja wiedziec, jak zbudowac cos w miescie? niech zaczna sadzic choinki, bo zieleni wycieli tyle, ze sie nie da na miasto patrzec.
      • Gość: nowotwór mzd Re: WJOCHA MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 00:12
        No, właśnie. Czego dobrego sie spodziewać po betonie z mzd, który wciąż rozumuje wg standardów z połowy zeszłego wieku i nade wszystko stawia szkodliwy dla miasta ruch samochodowy. Inne miasta budują obwodnice i rozwijają transport zrównoważony, a u nas się zadłuża mieszkańców na budowę sieci dróg tranzytowych przez centrum niedużego miasta.
        • Gość: erenegie Re: WJOCHA MZD IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 00:21
          W innych miastach jest środowisko, jest inteligencja, a tu są, niestety, same odpady i pociotki.
    • Gość: pik Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 23:54
      pamiętam jak budowali Aleje Solidarności i pan L. mówił po co tam ścieżka, kto będzie tam jeździł?:)od tamtego czasu skok cywilizacyjny -prawie metropolia,prawie zielone miasto, prawie raj inwestycyjny i jeszcze nasze okno na świat- Port Lotniczy (nie kojarzę na jakiej ulicy w Kielcach).tak trzymać rankingi pójdą w górę
    • kocham.lubawskiego Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru 08.11.12, 08:23
      Skoro nie podoba Ci sie Lubawski to wystartuj w wyborach napewno wygrasz.
      • Gość: Magda No i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 08:24
        No i bardzo dobrze
        • Gość: wolny MZD IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 08:29
          Trzech dyrektorów schowanych za rzecznikiem prasowym, bogactwo i niekompetencja.
          • Gość: pablo Re: MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 11:11
            w MZD Kielce wystarczy w pracy podpisać listę obecności i być w aby pobierać wynagrodzenie za pracę. A kierowcy płacić podatek drogowy i w koleinach na ulicach na tarkach przed skrzyżowaniami walczyć o utrzymanie się na drodze . Gdy dojdzie do wypadku to kierowca nie zastosował ostrożności nie dostosował prędkości do warunków drogowych i tak się rozgrzesza kryminalistów z rodzinki drogowców którzy nie dopełnili obowiązku narażając nasze zdrowie życie mienie prywatne i społeczne na zniszczenie utratę . Kto i kiedy skończy z tą patologią!
            • janus-z333 Re: MZD 14.01.13, 09:22
              Piszesz mądrze,ale po czasie.To już musztarda po obiedzie.
      • Gość: -w- Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 09:57
        To nic, za to w wycinaniu drzew w mieście mamy na bank pierwsze miejsce!

Do kocham.lubawskiego:
        Swoją drogą trudno mi zrozumieć ten stopień podlizywania się pracodawcy/darczyńcy(?) Trzeba było jeszcze napisać swój inicjał, jak to koledzy często robią na forum.
      • Gość: Kielce to Wiocha. Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 20:04
        niech jeszcze dalej blokują inwestycje w Kielcach to zapewne będziemy na ostatnim miejscu.
        co by nie robili to protesty ,jeszcze tydzień może miesiąc i znów napiszą że jakieś Spowalniacze coś oprotestowali
        • Gość: ułem Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 21:18
          no tak, niech protestuja, bo inaczej dalej bedziemy sie kompromitowac, do ostatniego miejsca jeszcze tylko 4 oczka, w ciagu 2 lat Lubawski ma duze szanse :D
          • Gość: ajak Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 22:11
            Do jednej małej ulicy ze ścieżkami rowerowymi zastrzeżenia złożyło pięć organizacji tak tylko może być w kielcach.
            • Gość: konsekwencja Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:19
              A niby dlaczego mieszkańcy mieliby nie wyrażać swojego zdania? Skoro urzędnicy lekceważą konsultacje społeczne, to mają protesty. Prosta konsekwencja.
              • Gość: Marek Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 09:33
                No widzisz a najlepsze jest To że to nie mieszkańcy(właściciele działek) tego tereny protestują a powołane jakieś SKI,Renesansy ,Kolacje i Śniadania i inne stowarzyszenia .
      • Gość: wyborca Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:23
        kocham.lubawskiego napisała:

> Skoro nie podoba Ci sie Lubawski to wystartuj w wyborach napewno wygrasz.
        > ]

Na pewno (pisze się osobno) zagłosuję w następnych wyborach przeciw niemu i takich jak ja będzie wielu, bo to co robi z naszym miastem wkurza coraz więcej mieszkańców.
      • Gość: cenzura Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 22:10
        .

Odpowiadasz na:
        kocham.lubawskiego napisała: ..........
        ------------------------------------------------------------------------
        Czy tak jak pozostali czy inaczej?

• janus-z333 Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastrukt... 08.11.12, 09:21
      Zamiast pisać o brakach,napiszcie w czym Kielce brylują.Infrastruktura miejska w ogóle to
      wielka katastrofa,pracy brak,ale samopoczucie włodarzy miasta zaskakująco dobre.Nawet panu Ryczanowi się z tego dobrobytu pomieszało,bo plecie bzdury jak Piekarski na mękach.Panie Lubawski,niech pan pochodzi po Kielcach od strony opłotków,a zobaczy pan jak zmięknie panu rura.
    • bikogt Kielce na szarym końcu - to cała prawda 08.11.12, 11:53
      Ranking pokazał całą prawdę o infrastrukturze rowerowej w naszym mieście. Pracuję obecnie nad analizą tego zestawienia i moją oceną zawartych informacji. Wkrótce na moim blogu.
      Po starym mieście w Warszawie może nie można jeździć, ale po rynku krakowskim - już tak. Więc nie rozumiem pozytywnych oceń udogodnień w naszym centrum (może tylko poprzez liczne stojaki rowerowe). Ale jednak poruszanie się rowerem jest utrudnione.
      Cała prawda.
      • Gość: Dorsz Re: Kielce na szarym końcu - to cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:38
        Wszystko to prawda ale... Wiem jak jest na wybrzeżu. Cóż z tego, że jest mnóstwo ścieżek rowerowych jak mało kto nimi jeździ. Ludzie i tak wolą samochód. Cóż chyba takie nasze społeczeństwo. A drogi są gorsze niż w Kielcach.
        • Gość: rowerem Re: Kielce na szarym końcu - to cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:42
          Po trochu się przekonają, zmiana mentalności wymaga czasu. Jedno jest pewne, bez infrastruktury na zmianę nie ma co liczyć. A w Kielcach naprawdę dużo ludzi jeździ rowerami.
    • inkwizytorstarszy Kielczanie na rowerach....? 08.11.12, 23:03
      A po co się męczyć jazdą na rowerze jak można spokojnie się obżerać leżąc przed TV.
      Przecież już po ukończeniu około 40 lat, resztę życia spędzimy w przychodniach zdrowia lub szpitalach bo się nam należy. Nieprawdaż...?
      I będzie okazja ponarzekać na okropną służbę zdrowia i rząd że nie dba o zdrowie ludzi....
      • bikogt Re: Kielczanie na rowerach....? 06.12.12, 08:46
        Ja niedawno skończyłem 40 lat i powiem szczerze, że dawno nie byłem w przychodni. Chyba jak muszę zrobić obowiązkowe badania okresowe. I tak wówczas pielęgniarka dziwi się, dlaczego mam takie dobre wyniki.
    • bikogt Czy 37 pozycja jest właściwa? 11.11.12, 00:22
      Jakby jeszcze kogoś interesowało, to bliżej przyjrzałem się temu rankingowi. Zastanowiłem się, czy 37 pozycja jest faktycznym odzwierciedleniem naszej sytuacji. Więcej szczegółów tutaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka