agenttomekcba 07.11.12, 22:41 Dziękujemy Ci Lubawski ! Jesteśmy wdzięczni za menorę, tablice mojżeszowe, beton i spółki z chińczykami. Właśnie tego potrzebujemy do życia. Po co nam zieleń i ścieżki rowerowe. To przeżytek wszak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zez Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 22:59 a tam, nic sie nie stało. Wystarczy odwrócić tabelkę i bedzie ok. Nie takie wojny sie przegrywało. A Lubawskiemu cześć i chałwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Kiedy polecą głowy w MZD? IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 23:08 Dziwicie się? WELowi tylko w głowie pomniki i kopacze z przerwą na bujanie w obickich obłokach. Mieszkańcy go nie interesują. Natomiast Miejscy Zawalacze Dróg zajmują się maksymalnym zakorkowaniem wszystkiego, jednoczesnym rozkopaniem i maksymalnym utrudnieniem życia pieszym. Likwidowane przejścia, idiotycznie zaprogramowane światła. A rower? Wg magistratu i MZD to pojazd dla biedoty, zabawka. Po co ma się dobrze i bezpiecznie jechać - tu brukowana ścieżeczka, tu przejście bez przejazdu, tu prosto w słup... WEL, pracownicy urzędu miasta i wszyscy pracownicy MZD powinni się obowiązkowo poruszać po mieście rowerami. W sezonie wiosenno - letnim 1 dzień w tygodniu do/z pracy rowerem. Żeby się nie nudzili zimą i jesienią - obowiązkowo (wraz z pracownikami ZTM) do pracy 2 dni w tygodniu komunikacją miejską. Wtedy może zaczną myśleć o potrzebach mieszkańców. Inaczej będzie tylko gorzej, bo na kolejne wybory znów głównie pójdzie elektorat WELa i znów wybierze go 1/4 uprawnionych do głosowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 WJOCHA MZD IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 23:26 tak to jest jak wjocha rządzi w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułem Re: WJOCHA MZD IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 23:46 W Daleszycach drog rowerowych nie bylo, to skad te inzyniery Wojcika maja wiedziec, jak zbudowac cos w miescie? niech zaczna sadzic choinki, bo zieleni wycieli tyle, ze sie nie da na miasto patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowotwór mzd Re: WJOCHA MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 00:12 No, właśnie. Czego dobrego sie spodziewać po betonie z mzd, który wciąż rozumuje wg standardów z połowy zeszłego wieku i nade wszystko stawia szkodliwy dla miasta ruch samochodowy. Inne miasta budują obwodnice i rozwijają transport zrównoważony, a u nas się zadłuża mieszkańców na budowę sieci dróg tranzytowych przez centrum niedużego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erenegie Re: WJOCHA MZD IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 00:21 W innych miastach jest środowisko, jest inteligencja, a tu są, niestety, same odpady i pociotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 23:54 pamiętam jak budowali Aleje Solidarności i pan L. mówił po co tam ścieżka, kto będzie tam jeździł?:)od tamtego czasu skok cywilizacyjny -prawie metropolia,prawie zielone miasto, prawie raj inwestycyjny i jeszcze nasze okno na świat- Port Lotniczy (nie kojarzę na jakiej ulicy w Kielcach).tak trzymać rankingi pójdą w górę Odpowiedz Link Zgłoś
kocham.lubawskiego Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru 08.11.12, 08:23 Skoro nie podoba Ci sie Lubawski to wystartuj w wyborach napewno wygrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda No i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 08:24 No i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny MZD IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 08:29 Trzech dyrektorów schowanych za rzecznikiem prasowym, bogactwo i niekompetencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 11:11 w MZD Kielce wystarczy w pracy podpisać listę obecności i być w aby pobierać wynagrodzenie za pracę. A kierowcy płacić podatek drogowy i w koleinach na ulicach na tarkach przed skrzyżowaniami walczyć o utrzymanie się na drodze . Gdy dojdzie do wypadku to kierowca nie zastosował ostrożności nie dostosował prędkości do warunków drogowych i tak się rozgrzesza kryminalistów z rodzinki drogowców którzy nie dopełnili obowiązku narażając nasze zdrowie życie mienie prywatne i społeczne na zniszczenie utratę . Kto i kiedy skończy z tą patologią! Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Re: MZD 14.01.13, 09:22 Piszesz mądrze,ale po czasie.To już musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -w- Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 09:57 To nic, za to w wycinaniu drzew w mieście mamy na bank pierwsze miejsce! Do kocham.lubawskiego: Swoją drogą trudno mi zrozumieć ten stopień podlizywania się pracodawcy/darczyńcy(?) Trzeba było jeszcze napisać swój inicjał, jak to koledzy często robią na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielce to Wiocha. Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 20:04 niech jeszcze dalej blokują inwestycje w Kielcach to zapewne będziemy na ostatnim miejscu. co by nie robili to protesty ,jeszcze tydzień może miesiąc i znów napiszą że jakieś Spowalniacze coś oprotestowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułem Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 21:18 no tak, niech protestuja, bo inaczej dalej bedziemy sie kompromitowac, do ostatniego miejsca jeszcze tylko 4 oczka, w ciagu 2 lat Lubawski ma duze szanse :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajak Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 22:11 Do jednej małej ulicy ze ścieżkami rowerowymi zastrzeżenia złożyło pięć organizacji tak tylko może być w kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsekwencja Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:19 A niby dlaczego mieszkańcy mieliby nie wyrażać swojego zdania? Skoro urzędnicy lekceważą konsultacje społeczne, to mają protesty. Prosta konsekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 09:33 No widzisz a najlepsze jest To że to nie mieszkańcy(właściciele działek) tego tereny protestują a powołane jakieś SKI,Renesansy ,Kolacje i Śniadania i inne stowarzyszenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:23 kocham.lubawskiego napisała: > Skoro nie podoba Ci sie Lubawski to wystartuj w wyborach napewno wygrasz. > ] Na pewno (pisze się osobno) zagłosuję w następnych wyborach przeciw niemu i takich jak ja będzie wielu, bo to co robi z naszym miastem wkurza coraz więcej mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzura Re: Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 22:10 . Odpowiadasz na: kocham.lubawskiego napisała: .......... ------------------------------------------------------------------------ Czy tak jak pozostali czy inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Kielce na szarym końcu w raporcie o infrastrukt... 08.11.12, 09:21 Zamiast pisać o brakach,napiszcie w czym Kielce brylują.Infrastruktura miejska w ogóle to wielka katastrofa,pracy brak,ale samopoczucie włodarzy miasta zaskakująco dobre.Nawet panu Ryczanowi się z tego dobrobytu pomieszało,bo plecie bzdury jak Piekarski na mękach.Panie Lubawski,niech pan pochodzi po Kielcach od strony opłotków,a zobaczy pan jak zmięknie panu rura. Odpowiedz Link Zgłoś
bikogt Kielce na szarym końcu - to cała prawda 08.11.12, 11:53 Ranking pokazał całą prawdę o infrastrukturze rowerowej w naszym mieście. Pracuję obecnie nad analizą tego zestawienia i moją oceną zawartych informacji. Wkrótce na moim blogu. Po starym mieście w Warszawie może nie można jeździć, ale po rynku krakowskim - już tak. Więc nie rozumiem pozytywnych oceń udogodnień w naszym centrum (może tylko poprzez liczne stojaki rowerowe). Ale jednak poruszanie się rowerem jest utrudnione. Cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorsz Re: Kielce na szarym końcu - to cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:38 Wszystko to prawda ale... Wiem jak jest na wybrzeżu. Cóż z tego, że jest mnóstwo ścieżek rowerowych jak mało kto nimi jeździ. Ludzie i tak wolą samochód. Cóż chyba takie nasze społeczeństwo. A drogi są gorsze niż w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerem Re: Kielce na szarym końcu - to cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:42 Po trochu się przekonają, zmiana mentalności wymaga czasu. Jedno jest pewne, bez infrastruktury na zmianę nie ma co liczyć. A w Kielcach naprawdę dużo ludzi jeździ rowerami. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Kielczanie na rowerach....? 08.11.12, 23:03 A po co się męczyć jazdą na rowerze jak można spokojnie się obżerać leżąc przed TV. Przecież już po ukończeniu około 40 lat, resztę życia spędzimy w przychodniach zdrowia lub szpitalach bo się nam należy. Nieprawdaż...? I będzie okazja ponarzekać na okropną służbę zdrowia i rząd że nie dba o zdrowie ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
bikogt Re: Kielczanie na rowerach....? 06.12.12, 08:46 Ja niedawno skończyłem 40 lat i powiem szczerze, że dawno nie byłem w przychodni. Chyba jak muszę zrobić obowiązkowe badania okresowe. I tak wówczas pielęgniarka dziwi się, dlaczego mam takie dobre wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
bikogt Czy 37 pozycja jest właściwa? 11.11.12, 00:22 Jakby jeszcze kogoś interesowało, to bliżej przyjrzałem się temu rankingowi. Zastanowiłem się, czy 37 pozycja jest faktycznym odzwierciedleniem naszej sytuacji. Więcej szczegółów tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś