Gość: Jakub IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 22:51 Wstęp wolny - wyjście w kajdankach! Typowe założenia wobec wolnej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jakub Wolna prasa proeuropejska IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.07.04, 23:34 O dziwnie demokratycznej i równocześnie skrajnie socjalistycznej orientacji tego klubu, czy czegoś, świadczy zacytowane poniżej zdanie: "Jego patronem jest Józef Hieronim Retinger, żyjący w latach 1888-1960 proeuropejski polski polityk, doradca generała Władysława Sikorskiego." Proeuropejski, a zmarło mu się już w 1960 roku. Na pewno gen. Sikorski miał jeszcze innych doradców - nie proeuropejskich, może prochińskich, albo może nawet proczeczeńskich? Ale, ale, czy to nie gen. Sikorski zaginął? I to tak dokładnie, że Wielka Brytania postanowiła ponownie utajnić akta dotyczące gen. Sikorskiego na kolejne, już drugie po wojnie, 50 lat? Sądzę, że niewielu z forumowiczów, i to raczej tych ze szkoły podstawowej, doczeka odtajnienia akt katastrofy w Gibraltarze. A ujawnienia okoliczności i przyczyn zabicia gen. Sikorskiego nie doczeka raczej nikt z tu obecnych. Co skrywa Wielka Brytania przed narodem polskim, oprócz licznych komunistycznych zbrodniarzy żydowskich? Jaka tajemnica dotycząca narodu polskiego została uznana przez Wielką Brytanię za największą tajemnicę świata, którą trzeba strzec przez ponad 100 lat przed narodem polskim? A Retinger, jakby to gen. Sikorski żył i działał, mianowany został przez Gazetę Wyborczą politykiem proeuropejskim. Może dlatego ten Klub, czy coś takiego, stawia sobie za cel m.in. upowszechnianie kultury politycznej i działanie na rzecz integracji europejskiej. No i, z podszeptu Gazety Wyborczej, wolnej prasy mu się zachciewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Wolna prasa proeuropejska IP: *.kielce.uw.gov.pl 19.07.04, 07:13 Gościu był w porządku! Komuniści mieli go za narodowca, narodowcy za masona i żyda, żydzi za agenta watykanu. Miał łeb jak sklep, studiował w krakowie, we Francji i w Rzymie, Sikorski zawsze piwierzał mu najtrudniejsze misje między innymi w Moskwie - jest o nim książka "Barwne życie szarej eminencji"- tytuł mówi sam za siebie- polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Debata oksfordzka w KCK 18.07.04, 23:41 wolna prasa i inne głupoty w Polsce?? A kogo to obchodzi?? W kielcach to rozummiem, ale w polsce to wpuszczanie w maliny i to z gostkiem, co osmarowtwał konkurencje, tez mi bojownik o wolną prasę. jak na pisza o złodziejskiej mafii buzka z krzakiem oraz jej rezydentach w kielcach, to porozmawiamy o wolności prasy w sytuacji zniewolenia :dziennikarzy" wyrobników przekupionych 50% kosztami uzyskania przychodu. A gdzie gość z fak cajtung???????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 69.156.224.* 19.07.04, 01:36 Niech dyskutuja. Oprocz zaledwie jednego procenta prasy redemptorystow nie ma w Polsce wolnej prasy. Szkoda tylko ze beda dyskutowac pod takim patronatem. Jest to patronat masonski. Cel uswieca srodki.....wazna najprawdopodobniej bedzie konkluzja tej dyskusji ktora ujawni wbrew wszelkiej logice, ze w Polsce istnieje wolna prasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:19 > Oprocz zaledwie jednego procenta prasy redemptorystow... BUAHAHHAHAHAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:11 Jakubie, ale Cie ponioslo. To prasa lokalna ma byc:))), czyli spetana innymi ograniczeniami, a nie kajdankami:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 09:49 Pęta są pętami. Ograniczają ruchy lub je uniemożliwiają. Mogą być prewencyjne lub post factum. Prasa lokalna, to znaczy - kontrolowana przez lokalne władze. Patrocinium tego Klubu, czy czegoś, jest mocno podejrzane. Taki wielki doradca do spraw proeuropejskich gen. Sikorskiego, a nie podróżuje z nim. Może mu zaszkodziło przemówienie gen. Sikorskiego w Palestynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 09:50 Aniu, pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:49 Tez pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:43 Szkoda, ze sie nie umowilismy dzisiaj:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 18:30 :) Na zebraniu komsomołu czy na masówce? :) Szkoda, że tak wyszło. :) Dawniejsze życie partyjne stwarzało więcej okazji do bliższego poznania się. Można było wspólnie czytać życiorys Lenina lub przysłuchiwać się referatom o socjalistycznej wolności prasy. :) Pozdrawiam ...kwiecista sukienka to piękny widok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:15 To chyba masowka dzisiaj bedzie. A mnie nie zaprosili:((((. Coz. Trudno:))). A mialabym cos do powiedzenia:))) Przynajmniej tak mi sie wydaje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarkS Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.pu.kielce.pl 19.07.04, 13:02 Problemem prasy lokalnej nie jest wolność, ale profesjonalizm. Jest byle jaka, pomimo iż można pisać teraz na każdy temat. Weźcie "Gazetę Lokalną" - to są 3 informacje na krzyż, pod warunkiem, że coś się zdarzy. Nie widziałem, aby podjęto z własnej inicjatywy jakiś temat i pociągnięto go. Nie ma w niej żadnych analiz, raportów, felietonów itd. To nie jest sprawa wolności, ale profesjonalizmu dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cineo Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 212.160.138.* 21.07.04, 11:50 I tu bym się zgodził z szanownym kolegą. Zapewne redagujący teksty wzorują sie na "Gazecie Kieleckiej" (pierwszym ważnym periodyku naszego regionu) w której to w zasadzie ukazywały się tylko przedruki z "varsawskiego dniewnika" i to z konkretnym opóźnieniem. W zasadzie nic się nie zmieniło od XIX wieku - totalna amatorszczyzna! Według mnie sytuacja mogłaby się zmienić, ale tylko po pojawieniu się jakiegoś nowego ambitnego i niezależnego tytułu na rynku.Ale do tego potrzebne są pieniądze, czas i ludzie przede wszystkim mądrzy ludzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz St. Goraj Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 13:43 To, że wszelkie formy debaty są w Kielcach potrzebne najlepiej udowadnia tak ożywiona dyskusja na forum dotycząca tego wątku. Co do postu nr 1 - to, że został zaproszony p. Andrzej Marek najlepiej świadczy o naszym jak najpoważniejszym podejściu do kwestii wolności mediów, w szczególności lokalnych. W debacie zapowiedzieli udział również, oprócz wymienionych gości - p. Andrzej Krajewski, szef Centrum Monitorowania Wolności Prasy oraz p. Jerzy Jurecki, redaktor naczelny Tygodnika Podhalańskiego - laureat przyznawanej przez dziennik Rzeczpospolita Nagrody im. Dariusza Fikusa. Mam nadzieję, że debata będzie pasjonująca. Pozdrawiam i zapraszam wszystkich Państwa serdecznie do Galerii Winda. Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Debata oksfordzka i stanfordzka-jaja z wsioków 21.07.04, 21:24 Andrzej Krajewski, szef Centrum Monitorowania Wolności Prasy No i co z tego. jak zawalczyło centrum wolności w sprawie odmowy rozpowszechniania tygodnika "Zły"????????? Skąd sie bierze podwójna miara w centrum wolnosci zabity Milewicz to szarganie świetosci, w przeciwienstwie do codziennego zalewu nieruchomych i ruchomych obrazków z zakrwawionymi i "zmielonym" mięsem, które wczesniej zylo i nawet mialo imie i nazwisko? DEBATA ŚCIEMY DLA PODPARCIA SAMOPOCZUCIA UCZESTNIKÓW. nb. ma pan smieszne nazwisko Mariusz este ..., podobne do WEL-a , prowinconalnego geniusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarkS Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 80.51.251.* 19.07.04, 20:35 Jasne. Niech p. przewodniczący Juliusz Braun pożali sie, kto mu zabraniał prawidłowo kierować KRRiTV, kontrolować powstawanie ustawy etc. Jaki cenzor go prześladował? Kto mu doradzał tworzenie telewizji regionalnej, która nadaje transmisje z sejmu i senatu oraz meczy międzypaństwowych. Cenzura, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 69.156.224.* 20.07.04, 00:47 Smieszy takie nazywnictwo "OKSFORDZKIE". To tak jakby w Kielcach nie potrafili przeprowadzic debaty. Nie bylo polskiej tradycji debatowania a wiec musiano sie uciec do regul Oksfordu. No coz kompleksy glebokiej prowincji wyplywaja jak oliwa. Ta wies musi sie otrzec o Oksford wtedy wiesniacy urastaja do miana lord'ow....pies z wami. A jesli chodzi o prase to jest bagno w rekach manipulantow. Przeciez nawet te spotkania coroczne prasy polonijnej sa pod kontrola. Wiekszosc tytulow nalezy do tego samego czlowieka, no wiecie kogo ? Prasa mogla by odegrac wspaniala role ale w panstwie prawa a nie w panstwie mafii w ktorym dziennikarz nie jest pewny czy wroci dzis do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASZ BUJAK Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.t-s.pl 20.07.04, 09:58 chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną sprawę. Odpowiedzialność dziennikarzy za to co piszą.Sam byłem "ofiarą" takiej koszmarnej politycznej nagonki realizowanej przez komunistyczny brukowiec pt. Przegląd, gdzie doslownie wszystkie informacje o mnie były nieprawdziwe. Trup "słał" się gęsto i nie oszczędzono również mojej żony (same kłamstwa). Autorem była Pani o nazwisku Likowska. I co? I nic. Podobno było sprostowanie, czy też przeprosiny po 2 czy też 3 latach w wyniku procesu wytoczonego przez K.M.Ujazdowskiego ( na temat KMU było jeszcze więcej bredni. Reasumując: dziennikarze opluwają na pierwszej stronie, zmuszeni sadownie do "odszczekania" swoich 'rewelacji" czynią to po latach drobnym drukiem na przedostatniej stronie pod wynikami totolotka.A kary finansowe, z przeznaczeniem na cele spoleczne są śmieszne. Zresztą koszt wniesienia sprawy jest tak duży, że pomówieni nie maja szans.W ten sposob czwarta władza staje się czasem mafią. Tomasz Bujak PS.OKSFORDZKA - aby nie skończyło się tak jak często bywa, tzn. przerost formy nad treścią! Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Debata oksfordzka w KCK 20.07.04, 15:56 I tu zgadzam się z panem, dlatego red.Marek powinien odsiedzieć karę ,a nie zasłaniać się ciążą żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:53 Zgadzam sie z Toba calkowicie. Ciaza, zwlaszcza ciaza zony, nie mozna sie zaslaniac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:49 Filipie, Ja jednak sie ciesze, ze u nas czasami dziennikarze pisza o sprawach, o ktorych sie nie sni filozofom:))). W takim kraju jak Polska jest to jedyna szansa, zeby sie czegos dowiedziec. Oczywiscie, sama istota dzialania srodkow masowego przekazu zwiazana jest z manipulacja. Zawsze tak bylo, tak jest i tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarkS Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 80.51.251.* 20.07.04, 17:22 Zgadzam się z Basią. Red. Marek najpierw niech odsiedzi to co mu przyznał sąd, a dopiero potem wypowiada się na temat wolności. Przecież paskudnie nabrał spore grono znanych dziennikarzy, podobnie jak Braun będąc szefem instytucji przedstawia się jako pokrzywdzony jej członek Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Debata oksfordzka w KCK 21.07.04, 00:03 Polska to taki dziwny kraj ,dziennikarz pierw pisze, potem czyta, a na końcu myśli (lecz co nie którym myślenie sprawia ból) tak jak panu Żakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Debata oksfordzka w KCK IP: 69.156.224.* 21.07.04, 00:01 To niezwykle wazny temat wymagajacy posiedzenia, ale niestety z braku laku tylko kilka zdan. ________________________________________________________________________________ > Filipie, Ja jednak sie ciesze, ze u nas czasami dziennikarze pisza o sprawach, > o ktorych sie nie sni filozofom:))). ________________________________________________________________________________ Czyzby ?...skad wiesz jakie tematy trzepie tutejsza prasa, radio i TV. ? Wydaje mi sie ze w Polsce pokutuje poglad, ja tez go podzielalem zyjac tam, ze Amerykanie to ludzie mocno niedouczeni i nie nalezy sie spodziewac po nich zbyt wielkiej wiedzy i wyobrazni. Tak, tacy sa Amerykanie, Kanadyjczycy, Australijczycy w swojej masie. Ale kazda z tych spolecznosci z bazy anglosaskiej kultury ma w sobie niezwykle silne jadro elity umyslowej nadajacej kierunek rozwoju spolecznego do ktorego polonia jaka ona by nie byla lewicowa czy prawicowa nie ma dostepu. A pisze to poto by uwypuklic aspekt waszej informacji o swiecie, balamutnych o powierzchownej wiedzy zrodel z jakich czerpiecie swa wiedze. I znowu jakies straszne braki polskiej elity, a napewno taka jest, w czynieniu na biezaco korekty docierajacej do was informacji ze swiata i rozbijania jej w pyl nim zdazy stwardniec do obiegowego sloganu powtarzanego z ust do ust. Tragiczna pomylka sa jakze czesto (material opisowy - sady Polakow w wiekszosci ludzi nieprzygotowanych do prowadzenia sociologicznych i kulturowo poznawczych studium )przebywajaco czasowo w jednym z tych wymienionych krajow, najczesciej USA. Zujac w Polsce sam niegdys zbieralem tego tupu material i wiem z wlasnego doswiadczenia ze w zdecydowanej wiekszosci informacja ta byla zwyklym smieciem nie znajdujacym pokrycia w rzeczywistosci amerykanskiej. Dochodzi jeszcze jeden jakze wazny element tej wspolczesnej wiedzy Polakow o innych narodach. To nadal falszywie uprawiana propaganda komunistyczna serwowana we wszystkich polskich masmediach opisu narodow i ich potrzeb, jednostkowych czlowieka, schemat dopasowany do propagandowych potrzeb. ______________________________________________________________________________ W takim kraju jak Polska jest to jedyna > szansa, zeby sie czegos dowiedziec. _______________________________________________________________________________ Przesada ! To wlasnie tutaj wychodzi taka ilosc prasy fachowej ze ludzie naprawde maja szanse sie czegos dowiedziec. To tu bazujac na prasie anglojezycznej mlodzi Polacy zaczynaja redagowac pisemka w duzej czesci zawierajace tlumaczenia ale ze wzgledow politycznych nie maja szans kolportowac ich w Polsce. Dobrze znana jest historia "INFONURT" Komunistyczna blokada tresci politycznie niewygodnych w Polsce jak funkcionowala tak funkcionuje. _______________________________________________________________________________ Oczywiscie, sama istota dzialania srodkow > masowego przekazu zwiazana jest z manipulacja. Zawsze tak bylo, tak jest i tak bedzie. _______________________________________________________________________________ Mam nadzieje ze tych slow nie wypowiada osoba zajmujaca sie robieniem prasy,dla spoleczenstwa majacego ambicje stac sie wolnym i pelnowartosiowym. Spoleczenstwa pragnacego stanac ramie w ramie z innymi suwerenymi spoleczenstwami. Spoleczenstwa ktorego mazeniem jest ostateczne pozbycia sie ciazacej na nim drugorzednosci....czy wy tego nie czujecie ? pozdrawiam Pania Anie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:12 Wczoraj zostalam juz Prof. Zakiem, Ty zas myslisz, ze jestem dziennikarka. Mam wiele twarzy, az mnie to martwi:)). Filipie, wydaje mi sie, ze nie do konca zrozumiales moja intencje i to, co napisalam. Ja naprawde sie ciesze, ze mamy teraz wielosc i roznorodnosc, a nie jedynie sluszna gazete/telewizje... przedstawiajaca jedynie sluszne prawdy. Z tego, co ostatnio widze, to dziennikarze wlasnie nie boja sie mowic o rzeczach niewygodnych. Twoje refleksje dotyczace zycia emigracyjnego... Hmmm... Widzisz, ja mysle, ze problem braku "silnego jadra elity umyslowej" bardziej dotyczy emigrantow niz tubylcow. I jest to kwestia jakosci emigracji polskiej (emigracji za chlebem, a nie w celu przeprowadzania studiow socjologiczno-kulturowych:)))). Myslenie stereotypami, ktore tak krytykujesz, jest typowe dla kazdego czlowieka, takze dla Ciebie. Problemem kazdego emigranta jest brak poczucia przynaleznosci i szukanie za wszelka cene uzasadnienia pobytu na obczyznie, prawda? Niby nalezy sie do dwoch swiatow, a tak naprawde nie nalezy sie nigdzie, bo wszedzie czlowiekowi cos przeszkadza. Skad wiesz, ze ja mam poczucie przynaleznosci do drugorzednego spoleczenstwa? Ja jestem przeciez u siebie. Czy to nie jakis sad stereotypowy? W koncu Ty tez podlegasz manipulacji, w Kanadzie czy w Stanach. Polska prasa polonijna tez upowszechnia zadziwiajaco przestarzala i zgodna ze stereotypem wizje Polski. Mam nadzieje, ze zauwazyles?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leninus_ Re: Debata oksfordzka w KCK 20.07.04, 23:57 Jak będzie o podatkach to przychodze na mur-beton!! Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz St. Goraj Re: Debata oksfordzka w KCK IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 13:54 Debata o podatkach - owszem będzie - w listopadzie. Już serdecznie wszystkich Państwa zapraszam. Pozdrawiam. Mariusz St. Goraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 17:06 Ma wpływ bardzo konkretny. Organizatorzy "debaty" są finansowani z "dotacji", "dotacja" z budżetu państwa, a budżet państwa z podatków. Zależność jest prosta: im więcej cwaniaków od "debat", tym większe podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz St. Goraj Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 18:21 Szanowny Panie " Jakubie". Debaty Klubu Retingera są organizowanie ze środków własnych stowarzyszenia. Tak więc Pański argument ma się nijak do rzeczywistości. Polecam również Panu więcej rozsądku w forowaniu opinii, a jeżeli już takowe Pan wygłasza bez jakiejkolwiek wiedzy na tematy przez Pana poruszane, to nazwanie kogoś "cwaniakiem" wystawia świadectwo Panu, a nie nam. Pozdrawiam Mariusz St. Goraj Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma 21.07.04, 19:20 Gość portalu: Mariusz St. Goraj napisał(a): > Szanowny Panie " Jakubie". > Debaty Klubu Retingera są organizowanie ze środków własnych stowarzyszenia. Tak > > więc Pański argument ma się nijak do rzeczywistości. Polecam również Panu > więcej rozsądku w forowaniu opinii, a jeżeli już takowe Pan wygłasza bez > jakiejkolwiek wiedzy na tematy przez Pana poruszane, to nazwanie > kogoś "cwaniakiem" wystawia świadectwo Panu, a nie nam. > Pozdrawiam > > Mariusz St. Goraj Co to są, skąd się wzięły i biorą „środki własne stowarzyszenia”? Czy wspiera was Fundacja Schumana? Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma 21.07.04, 19:40 Ogólnopolski projekt publicznych debat "Jakie państwo?" jest realizowany przez Stowarzyszenie Szkoła Liderów ze środków programu PHARE 2001 Program Rozwój Społeczeństwa Obywatelskiego przy współpracy Fundacji im. St. Batorego i Fundacji Konrada Adenauera oraz przy wsparciu Portalu Organizacji Pozarządowych ngo.pl i Stowarzyszenia Gazet Lokalnych. Pełne informacje można uzyskać na stronie internetowej www.jakiepanstwo.ngo.pl oraz u koordynatora projektu "Jakie państwo?" Adama Sawickiego: asawicki@szkola-liderow.pl , tel. (22) 828 64 05 w. 37, faks w. 35 dj Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma 21.07.04, 19:49 Czyli jak rozumiem za pieniądze ościennych państw młodzi targowiczanie chcą nas przekonać, że dobrze być niewolnikiem? P.S. Ten J. Retinger to też nieciekawa postać jak na patrona. Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma 21.07.04, 20:48 no właśnie. przy tym podwójnie zakłamani, a moze bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 22:02 A więc są to pieniądze, jak najbardziej pochodzące z podatków, lecz straty są jeszcze większe, niż ten oszust tutaj kłamał, bo pieniądze przechodzą przez niezwykle długi łańcuch pośredników, opłacanych również z podatków głupich polaczków, za jakich uważają naród polski przedstawiciele wszystkich wymienionych powyżej złodziejskich i antypolskich organizacji. Nie dość, że cwaniak, to jeszcze bezczelny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 22:04 typowy żydowski gówniarz, ci są najbezczelniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 17:08 Ponadto bardzo ładnie to ujęłaś: "debata". W zupełności na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanie c sanok Re: A KOGO TO OBCHODZI? Jaki wpływ na podatki ma IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 01:14 Cy wiecie że jakub to w sandomierzu dosyć znany w środowisku gej - co więcej gej któremu nie staje. Dżeb się cieciu Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: A KOGO TO OBCHODZI? zboczeniec jestes???? 23.07.04, 09:00 masz nasrane w głowie kogo obchodzi z kim sie pieprzy autor postów i czy mu staje??? zboczonego popaprańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Autor: Gość: Mariusz St. Goraj IP: *.kielce.sdi.tp IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 12:40 Autor: Gość: Mariusz St. Goraj IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Panie Mariuszu Goraj! 21.07.04, 23:21 Czy Pan ukończył Szkołę Liderów i uzyskał dyplom Lidera? Czy jest Pan nadal „tajemniczy”? Jeżeli jest Pan nadal „tajemniczy”, to czy przy obecnych wysokich temperaturach wydziela Pan zapaszki? Odpowiedz Link Zgłoś