Dodaj do ulubionych

Intensywne prace rewitalizacyjne

26.02.13, 15:22
Miałem się już nie wypowiadać na forum, ale to co przed chwilą przeczytałem na stronie www.checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=3923&akcja=artykul
najzwyczajniej w świecie mnie rozzłościło.
Trzeba nie mieć godności żeby zamieszczać taki artykuł na stronie internetowej. To jakby patrzeć komuś w oczy i powiedzieć "jesteś debilem, kompletnym zerem".
Dolny rynek został rozkopany jakieś pół roku temu.
Rynek górny bodajże 5 lub 6 stycznia.
Domyślam się że pewnie pozwolenie na budowę się kończyło, lub inne, unijne względy wymogły taki stan rzeczy. Przedsiębiorcy prowadzący własne działalności gospodarcze - zwłaszcza sklepy, już się prawie zwinęli. Bo po co trzymać sklep skoro życie na rynkach w Chęcinach przestało istnieć? Zaszkodziła im budowa biedronki, a ta nieszczęsna inwestycja jeszcze ich dobiła.
Osobiście mam nadzieje że mieszkańcy nie zapomną o tym przy następnych wyborach.
Teraz na stronie zamieszczono piękne zdjęcia na których praca wre. A przez ostatnie miesiące wszytko leżało. Pewnie zaraz ktoś mądry powie, że przecież tam rury azbestowe są i trzeba rozkopać, i robić i to trwa. Jakoś w innych miejscowościach rewitalizacje nie ingerowały aż tak bardzo w życie zwykłych mieszkańców.
Słowem zakończenia moi drodzy mieszkańcy Chęcin: na koniec zaleją to wszystko betonem, albo w najlepszej sytuacji położą go jako zgrabną szarą lub czerwoną kostkę, tlen będą produkować wyłącznie kwiatki ustawione na waszych parapetach, a wszystko to tytułem pięknego wizerunku Miasta Chęciny jako Ośrodka Kultury (niedługo i sportu) i Turystyki.

Obserwuj wątek
    • rumcajs_88 Re: Intensywne prace rewitalizacyjne 31.07.13, 07:13
      Propaganda ze strony gminy:
      "W pierwszej kolejności zaczął się remont Rynku Dolnego. Do tej pory wygląd tego miejsca pozostawiał wiele do życzenia. Dzisiaj, kiedy widać już efekt ogromnego nakładu pracy, można stwierdzić, że ta inwestycja była strzałem w dziesiątkę. Wygląd Rynku Dolnego zmienił się diametralnie. – To miejsce już jest nie do poznania, a będzie jeszcze piękniej, kiedy prace dobiegają końca – mówi Burmistrz Gminy i Miasta Chęciny, Robert Jaworski."

Zwłaszcza strzał w dziesiątkę to wymienienie zabytkowego średniowiecznego bruku na piaskowiec. Który konserwator zabytków na to pozwolił? Ciekawe to zarobił sprzedając stary bruk tzw. "kocie łby"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka