zyczliwy007
26.02.13, 15:22
Miałem się już nie wypowiadać na forum, ale to co przed chwilą przeczytałem na stronie www.checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=3923&akcja=artykul
najzwyczajniej w świecie mnie rozzłościło.
Trzeba nie mieć godności żeby zamieszczać taki artykuł na stronie internetowej. To jakby patrzeć komuś w oczy i powiedzieć "jesteś debilem, kompletnym zerem".
Dolny rynek został rozkopany jakieś pół roku temu.
Rynek górny bodajże 5 lub 6 stycznia.
Domyślam się że pewnie pozwolenie na budowę się kończyło, lub inne, unijne względy wymogły taki stan rzeczy. Przedsiębiorcy prowadzący własne działalności gospodarcze - zwłaszcza sklepy, już się prawie zwinęli. Bo po co trzymać sklep skoro życie na rynkach w Chęcinach przestało istnieć? Zaszkodziła im budowa biedronki, a ta nieszczęsna inwestycja jeszcze ich dobiła.
Osobiście mam nadzieje że mieszkańcy nie zapomną o tym przy następnych wyborach.
Teraz na stronie zamieszczono piękne zdjęcia na których praca wre. A przez ostatnie miesiące wszytko leżało. Pewnie zaraz ktoś mądry powie, że przecież tam rury azbestowe są i trzeba rozkopać, i robić i to trwa. Jakoś w innych miejscowościach rewitalizacje nie ingerowały aż tak bardzo w życie zwykłych mieszkańców.
Słowem zakończenia moi drodzy mieszkańcy Chęcin: na koniec zaleją to wszystko betonem, albo w najlepszej sytuacji położą go jako zgrabną szarą lub czerwoną kostkę, tlen będą produkować wyłącznie kwiatki ustawione na waszych parapetach, a wszystko to tytułem pięknego wizerunku Miasta Chęciny jako Ośrodka Kultury (niedługo i sportu) i Turystyki.