Gość: lolek Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.spine.pl 27.06.13, 13:30 tak koalicja tez doprowadziła, że zadłużenie gminy Kielce już prawie osiągnęło maksimum i w następnej perspektywie, która sie juz zaraz zaczyna pewnie nie bedzie inwestycji bo nie bedzie kasy na wklad wlasny HA HA HA, miasto zapuszczone jak nigdy, kazda inwestycja z bublami... czas odejsc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perun A gdzie tam odejdzie. IP: *.kielce.vectranet.pl 27.06.13, 13:50 biskup przed wyborami znów zaryczy i klerykowianie posłusznie znów zagłosują na lotniskowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOC Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 17:01 Oczywiście złodzieje z PO, PSL i PIS rządzili by lepiej. No tak. Karierowicze i beztalencia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.centertel.pl 27.06.13, 17:33 Jak głosowali ci z PiS -oczywiście za? Jakże by inaczej Prezydent z ich wodzem pod rączkę.Uliczkę też mają .Posadki w MPK jak Karyś to o co oni maja walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 18:02 Wczoraj Latosiński powiedział prawdę, a dzisiaj Machnicki. Wszyscy o tym chyba wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 22:55 Prawdę to powiedział Lubawski. A pożegnać trzeba nie jego tylko rządzącą koalicję. Facet przynajmniej coś robi dla miasta a nie chrzani o tematach zastępczych jak związki partnerskie, finansowanie partii, zielona wyspa, kibole, faszyści itp. Efekty rządów Lubawskiego widać w mieście i można się spierać czy tu czy tam ruch jest dobrze zorganizowany, albo to czy tamto mogłoby wyglądać inaczej niż zbudowano. Kolesie z PO czy PSL rządzą w różnych konfiguracjach od 23 lat i społeczeństwo zdążyli upodlić do granic możliwości robiąc z ludzi niewolników harujących na garstkę cwaniaków politykierów i biznesmenów za 1500 brutto/m-c bez szans na normalne życie nie wspominając o emeryturze. Nie budując przy tym nic a jedynie likwidując. Przemykając limuzynami zza czarnych szyb widzą ulice Warszawki i cieszą się jaki wspaniały kapitalizm wprowadzili. A mniejsze miasta mają w d..pie i jeszcze im dopieprzyć bo nie ich ludzie tam rządzą. Dzięki Lubawskiemu przynajmniej coś jest w tym mieście a dzięki tamtym coś co było to już nie ma. A ludzie mają się ekscytować nic nie znaczącymi bzdetami z ekranu TVP i TVN. Aha a przy okazji napluć na księdza a geja pocałować w d... łoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:01 Nie mogę czytać tego, co piszesz. Mam nadzieję, że ktoś ci za to dobrze płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:20 Masz rację. To bolesne, samemu trudno było to pisać. A jeśli wspomniani kolesie odejdą na śmietnik historii to byłaby dla mnie wystarczająca zapłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestań Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:31 Nie piszesz sam? Ktoś Ci pomaga? Nie umiesz? Śmietnik, czyli Promnik?;P Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:42 Nie, wiesz rozczaruję cię pewnie, ale ja im personalnie wcale źle nie życzę. Wysypisko śmieci nie jest dla nich odpowiednim miejscem. Chociaż...... dla higieny psychicznej mogliby parę razy pogrzebać w śmieciach wczuwając się w rolę niektórych obywateli. Poza tym jest przecież tyle wspaniałych możliwości w gospodarce wolnorynkowej, także na pewno daliby sobie radę bez polityki. No... odliczając oczywiście tych co powinno skończyć w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mówiły Jaskółki Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.free.aero2.net.pl 27.06.13, 23:38 Ale możesz słuchać plotek lansowanych przez Machnickiego. Jeszcze do niedawna bezrobotny nauczyciel a od czasu jak wstąpił do PO to po wyrzuceniu poprzedniego dyrektora WDK dostał etat od Marszałka i przestał być sobą. Mentor Machnickiego, Siejka zwany Plakatowym po opuszczeniu SLD przestał być osiedlowym sklepikarzem ze Ślichowic i jest wpływowym urzędnikiem Pana Marszałka. Możesz też słuchać marszałkowych dyrektorów zadłużonych szpitali, Góździa i Wielgusa. Są chyba tylko dlatego radnymi aby nie stracić intratnych dyrektorskich posad. A wdzięczność pracodawcy należy okazywać przy każdej okazji. Na kolanach. Jest jeszcze radna Wojda. Jak się wyPOwiada to nie wiadomo czy jest to zdanie jej własne, czy Arturka Gierady albo Pani Wojewody. Zero odPOwiedzialności a profity z państwowej POsady jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Konkursy...kosmos IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 00:28 Lepiej wybrać kogoś, kto się na niczym nie zna. "Niedawno po zwolnieniu wróciłem do pracy i jestem dyrektorem WDK, planuję kolejne przedsięwzięcia – mówił. O tym, że Łukasz Łaganowski dyrektor z nadania Prawa i Sprawiedliwości ma przestać pełnić funkcję dyrektora Wojewódzkiego Domu Kultury zaczęto mówić w maju. Funkcja ta przypada koalicjantowi Polskiego Stronnictwa Ludowego w Sejmiku, czyli Platformie Obywatelskiej. Sprawa zmiany ciągnęła się, bo Łukasz Łaganowski zachorował. Platforma na stanowisko dyrektora WDK wytypowała kieleckiego radnego i nauczyciela historii Jarosława Machnickiego jednak marszałek województwa Adam Jarubas nie był przekonany czy ma on odpowiednie kwalifikacje. By go mianować musiałby zwolnić dotychczasowego dyrektora lub otrzymać jego rezygnację. Tymczasem pod koniec sierpnia Łaganowski tłumaczył, że nie rozważa rezygnacji, bo teraz sprawy zdrowia są dla niego najważniejsze. Nie było to do końca prawdą, bo wraz z siedmioma innymi kandydatami wystartował w ogłoszonym 5 września konkursie na stanowisko głównego specjalisty w kancelarii zarządu Urzędu Marszałkowskiego i wygrał je. Pozostali kandydaci nie spełniali wymagań formalnych. Konkurs rozstrzygnięto w środę – zgodnie z przewidywaniami wygrał go… Łaganowski. Mimo to jeszcze w czwartek dyrektor Łaganowski zaprzeczał jakoby starał się o pracę w urzędzie i zamierzał złożyć rezygnację. – Różne rzeczy o mnie mówili i mówią. Ja jestem dyrektorem i właśnie z panem Andrzejewskim przygotowuję kolejny projekt przywrócenia kostiumerii w WDK – mówił. - Kilka dni temu wróciłem do pracy po kolejnym pobycie w szpitalu – wyjaśniał. Do zadań głównego specjalisty w Kancelarii Zarządu należy: 1. Prowadzenie spraw wynikających z funkcji reprezentacyjnych Marszałka Województwa i działających w jego imieniu pozostałych członków Zarządu – współdziałanie oraz robocze kontakty zadań na stanowisku z przedstawicielami władzy centralnej i samorządu terytorialnego. 2. Przygotowywanie analiz, informacji, sprawozdań oraz raportów z realizacji wieloletnich programów wojewódzkich i strategii rozwoju województwa. Tym będzie się zajmował Łukasz Łaganowski." forum.gazeta.pl/forum/w,60,132215627,,Jaroslaw_Machnicki_dyrektorem_WDK_Jest_zgoda_m_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Konkursy...kosmos IP: *.centertel.pl 28.06.13, 06:41 Gość portalu: kosmita napisał(a): Do zadań głównego specjalisty w Kancelarii Zarządu należy: 1. Prowadzenie spraw wynikających z funkcji reprezentacyjnych Marszałka Województwa i działających w jego imieniu pozostałych członków Zarządu – współdziałanie oraz robocze kontakty zadań na stanowisku z przedstawicielami władzy centralnej i samorządu terytorialnego. 2. Przygotowywanie analiz, informacji, sprawozdań oraz raportów z realizacji wieloletnich programów wojewódzkich i strategii rozwoju województwa. Tym będzie się zajmował Łukasz Łaganowski." Dodać trzeba ,że Łukasz Łaganowski po opuszczeniu funkcji Burmistrza Pińczowa jako członek Prawa i Sprawiedliwości na stanowisko Dyrektora WDK też trafił w niezbyt jasnych relacjach. Dodać też trzeba jego zasługi w przechowywaniu przez trzy lata -będącej na zwolnieniu lekarskim siostry przyrodniej Dyrektora Jacka Kowalczyka(PSL) ,a sekretarki niejakiego znanego Posła Andrzeja Pałysa(PSL) pracującej też w WDK i tam przechowywanej. Mamy typowy przykład współdziałania obrotowej partii PSL z partią Prawych i Sprawiedliwych. Pewnie koalicjantem po wygraniu wyborów przez PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:38 Gość portalu: Gajowy napisał(a): [...]Facet przynajmniej coś robi dla miasta a nie chrzani o tematach zastępczych[...] Nie dla miasta, a przeciw miastu. Jedyne, co mu dobrze wychodzi to wycinanie drzew i likwidacja zieleni. Nie ma nic gorszego aniżeli aktywna głupota. Johann Wolfgang von Goethe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:55 Chyba nie sądzisz, że uwierzę teraz (23.55) w obecność aż tylu forumowiczów z Samorządu 2002?D Opanuj się. Poza tym... podobno nie ma większego grzechu niż głupota. Dlatego nie dziwię się, że spowiedź jest TAM powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla wyjaśnienia Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 23:57 To było do Gajowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 00:03 Nieźle mnie zażyłeś błyskotliwością i złotymi myślami. Dla ciebie spalam się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy wyjaśnia Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 00:06 "Dla ciebie spalam się..." - to był cytat. Wolę się dobrowolnie przyznać bo widzę, że jesteś chłopak bystry i jeszcze gotów posądzić mnie o plagiat ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co mi zrobisz? Re: Prezydent Kielc uzyskał absolutorium. Ale był IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 00:12 A ja się nie spalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Jeszcze co najmniej 2 kadencje IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 01:15 WEL ma jakieś 8 lat do emerytury. Śwagier ciemny lud zagoni do urn i będzie na kolejne 2 kadencje... Ku przestrodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopydłowska Re: Jeszcze co najmniej 2 kadencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 15:35 no ale to przecież rząd jaśnie nam panującej PO i PSL stwarza od 6 lat cieplarniane warunki do niczym nie skrępowanego rozwoju budżetów domowych a więc i samorządowych. Nie wspominając o tym w jakim stanie jest budżet kraju i ile każdy z nas do tego budżetu zalega. Ale PO i PSL niebawem to wyrównają sobie z odłożonych przez nas pieniędzy na emerytury. Wszystko od 6 lat kwitnie, dlaczegoż by nie miały rozkwitać i samorządy? Przecież to rząd powinien inspirować rozwój kraju w tym samorządów lokalnych a nie samorządy rozwój rządu... Odpowiedz Link Zgłoś