r_z 25.08.04, 21:50 "Co w takim razie udało się wywalczyć? - Minister wykazał się życzliwością i dał do zrozumienia, że lubi Kielce - mówi Bożena Kizińska, posłanka SLD." :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r_z Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je 25.08.04, 22:14 Tak naprawdę minister faktycznie okazał życzliwość połączoną z cierpliwością bo wytłumaczył tej naszej "elicie" oczywistości, które oni (gdyby im faktycznie zależało) powinni już robić kilka lat temu. Ja nie wiem, czy chcę Uniwersytetu, w którym naukowcy są mniejszością (bo większość to chałturnicy), ci co są uciekają do innych ośrodków, wydaje się masę pieniędzy na szemrane interesy (np. wymiana wszystkich okien w budynkach, które będą za chwilę przeznaczone do sprzedaży /i oczywiście nikt ich nie chce kupić => patrz Mielczarskiego/, zakup Exbudu itp) Przykro to napisać, ale nie ma się co łudzić - zarówno JM Rektor, jak i szanowni posłowie itp są siebie warci - gdyby na Uniwersytecie udało im się zarobić, to już dawno by sie postarali o jego uruchomiemie. Jak się śledzi od 15 już lat (tak tak, już ja w 1995 r. miałem mieć szansę kończyć uniwersytet:))) - tak nam mówiono) te wszystkie "działania" na rzecz utworzenia Uniwerku to ogarnia człowieka żałość i żenada. Gdyby się komuś chciało pozbierać cytaty i "działania" z tych 15 lat... Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: 213.195.148.* 26.08.04, 12:13 uniwersytet tak ale w rAdomiu. To miasto większe , ładniejsze , po prostu lepiej sie nadaje. Uniwersytet im. Jana Kochanowskiego w Radomiu musi być!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:22 Całkowicie popieram,ale to też w perspektywie 10-15 lat...(niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:25 Gość portalu: V napisał(a): > Całkowicie popieram,ale to też w perspektywie 10-15 lat...(niestety) Jak wszyscy wyjadą i pozostaną emerytowane kurwy to się zrobi Uniwersytet Trzeciego Wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:27 faja to faja...jak się rzekło... ps.skończyłeś już zawodówkę czy nadal próbujesz wyjść z 1 klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:31 Gość portalu: v napisał(a): > faja to faja...jak się rzekło... > > ps.skończyłeś już zawodówkę czy nadal próbujesz wyjść z 1 klasy? Zgadnij niedowartościowany przychlastku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:33 nie omieszkanm-pasjonuje mnie to niezwykle....hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.altar.com.pl / *.altar.com.pl 26.08.04, 08:21 CIEKAWE CZY BEDZIE TAK SAMO JAK Z TRAMWAJAMI W KIELCACH:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.wichrowe.net.pl 26.08.04, 10:12 i to są całe Kielce.Widać brak jedności w działaniach .Wojewoda sobie ,Prezydent sobie .Ludzie zjednoczcie się dla tych Kielc.Podziały polityczne na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacie czyja to wina ?? 27.08.04, 16:46 Niewiem dlaczego Kieleccy decydenci sa tak beznadziejni, czy to wpływ tego, że Kraków wszystko blokuje czy tego, że oni są tak nieporadni?? Pisze z Rzeszowa miasta podobnej wielkości co Kielce ale tu to jest diametralnie inaczej, nasi decydenci potrafili wywalczyć Sąd Apelacyjny, oddział IPN, samodzielny oddział TVP, międzynarodowe lotnisko no i Uniwersytet... a w Kielcach jakoś się to ciągle nie udaje. Gdzie jest źródło problemu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarkS Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: 80.51.251.* 26.08.04, 11:12 Władze Kielc i województwa idą w złym kierunku. Ja bym otworzył uniwermag. W końcu ruskiego i tak już nikt nie zna, a brzmi to lepiej niż uniwersytet, który i tak jest już w każdej dziurze. I do diabła z ministrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:50 Wojtuś się obraził, bo nie dostal zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 11:56 Pilnował swojej restauracji dla ubogich! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaja kobyly (dwa) Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.tnt42.mia5.da.uu.net 28.08.04, 17:08 ... oraz wszelkich klubow i klubopodobnych Koziolkow Matolkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:21 Gość portalu: misterxy napisał(a): > Wojtuś się obraził, bo nie dostal zaproszenia. I miał rację. Do łajna lepiej zachować dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:19 dobre- naprawdę ubawiłem się setnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ludzie mierzcie siły na zamiary! politechnika świętokrzysko-gówno ,akademia-jeszcze większy syf,nie mówiąc o pseudo uczelniach z wszechnicą świętokrzyską na czele (szkoła dla debili)....jeśli nie chcecie się zbłaźnić to dajcie se luz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:22 Gość portalu: v napisał(a): > dobre- naprawdę ubawiłem się setnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > ludzie mierzcie siły na zamiary! politechnika świętokrzysko-gówno > ,akademia-jeszcze większy syf,nie mówiąc o pseudo uczelniach z wszechnicą > świętokrzyską na czele (szkoła dla debili)....jeśli nie chcecie się zbłaźnić to > dajcie se luz... rzekł wykształcony przychlast z Radomia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:25 no wyobraź sobie przymule , że skończyłem renomowane uczelnie :uniwersytet wrocławski i akademię ekonomiczną im. oskara langego we wrocławiu-to są uczelnie a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:28 Gość portalu: v napisał(a): > no wyobraź sobie przymule , że skończyłem renomowane uczelnie :uniwersytet > wrocławski i akademię ekonomiczną im. oskara langego we wrocławiu-to są uczelni > e > a nie... Tym gorzej dla wymienionych powyżej szkółek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 26.08.04, 12:34 jeśli uwazasz ,że to są szkółki to zapraszam do radomskich krychnowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:44 Gość portalu: v napisał(a): > jeśli uwazasz ,że to są szkółki to zapraszam do radomskich krychnowic... Jeżeli kończą je podobni Tobie osobnicy, to z pewnością są szkółki, a może nawet gorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v. Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 26.08.04, 19:13 taa..... modrzew , a teraz coś zupełnie z innej beczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek idz warchole stąd IP: *.globit / 217.98.57.* 27.08.04, 00:13 na swoie wiejskie forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v TA....... IP: *.udn.pl 27.08.04, 11:20 prawda w oczy kole?....spójrzcie prawdzie w oczy kielce to wiocha, i błędem było pozostawienie województwa świętokrzyskiego - bo włodarzom miasta "wsiowódzkiego" się w głowach poprzewracało ... już pisałem - z czym do ludzi? Nie mówię ,że nie powiniemn powstać uniwerek w ogóle , ale najpierw uczelnie które mają byc w niego przekształcone powinny dążyć do rozwoju i dopiero po osiągnięciu warunków umożliwiających przekształcenie w uniwerek kombinować ,żeby go utworzyć.. ale w polsce jest inaczej...najpierw jest zachłyśnięcie się nierealnymi pomysłami,póżniej dopiero zaczyna się kombinowanie jak spełnić wymagane kryteria choć od poczatku wiadome jest ,że są po prostu nie do spełnienia,a później jest wielkie,wielkie rozczarowanie - choć ciekawe czemu - bo nikt przy zdrowych zmysłach w takie urojone pomysły do końca nie wierzy....i kielce nie są tu wyjątkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:58 Gość portalu: v napisał(a): > no wyobraź sobie przymule , że skończyłem renomowane uczelnie :uniwersytet > wrocławski i akademię ekonomiczną im. oskara langego we wrocławiu-to są uczelni > e > a nie... Jeśli byłaby to prawda to powinieneś wiedzieć, że nazwy własne oraz imiona i nazwiska piszemy wielką literą, np. Uniwersytet Wrocławski, im. Oscara Langego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 26.08.04, 16:10 po pierwsze nie znajduję się na egzaminie tylko lużno sobię piszę...po drugie jeleniu patronem akademii nie jest oscar tylko osKar lange.... jak nie masz pojęcia to się nie wtrącaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:45 Sorry SARNO. To efekt mojej dłuższej nieobecności w kraju. Mimo to wiem, że imiona i nazwiska piszemy WIELKĄ literą (w przexciwieństwie do ciebie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: uniwersytet w kielcach - uuhahaha!!!! IP: *.udn.pl 27.08.04, 11:28 miodek sie k***a znalazł....haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.04, 13:22 A mnie irytuje sytuacja, w której Kielce chcą stanąć na glowie zeby mialy w nazwie i statusie UNIWERSYTET zamiast zajac sie rzeczami wazniejszymi. UNIWERSYTET to brzmi dumnie!!! A gdzie jakośc tych studiow? Nie chce wrzucac do jednego worka wszystkich kierunkow bo mam wiedze, ze istnieja takie, dla ktorych jakosc wykladow, rzetelnosc sprawdzania wiedzy i w ogole dbanie o to zeby absolwent ich nie wyszedl swiat jako matoł jest wazna. Ale tez mam wiedze, ze istnieje gros ludzi, ktorzy pracujac na akademii maja w interesie tylko zbieranie tytulow przed nazwiskiem, a ten student istnieje jako zlo konieczne czyli na zasadzie - nie bedzie kierunku jak nie bedzie studentow. I pojawiaja sie absurdy gdzie na kierunkach matematyczno fizycznych dostaja sie ludzie, ktorzy nie maja pojecia o logarytmach, funkcjach itp. Baa! Sam wiem, ze tacy koncza szkole!! I taki osobnik ma taki sam tytul jak czlowiek, ktory dostal po glowie i musial sie natrudzic zeby zdobyc wyzsze wyksztalcenie chociazby na UJ czy UW. To jest zgroza!!!!! Wazne jest tylko aby doktor X czy profesor Y pracowal na UNIWERSYTECIE a nie na akademii zamiast martwic się, ze spod skrzydel owego CIALA PEDAGOGICZNEGO - PROFESORA wyszedl TUMAN. Jeszcze raz przepraszam wszystkich, ktorych to nie dotyczy. Znam nazwiska osob na akademii, ktore sa zywym przykladem jak nalezy postepowac, ale tych zlych jest spora ilosc! Uniwersytet to wieksza dotacja inny poziom - zgoda. Ale poprzez zmiane statusu uczelni poziom sie nie zmieni. Oczywista rzecza jest tez, ze takze na UJ czy UW sa podobne przyklady - nie zaprzeczam. Ale mimo wszystko renoma uczelni, tradycja do czegos zobowiazuje. U nas tradycją sa kontakty, plecy, łapówkarstwo, karierowicze. To sa nasze cechy. I na jej bazie bedziemy teraz budowac TRADYCJE. Wspaniala peprspektywa. Sam skonczylem nasza politechnike i sytuacja jest tam podobna. (Kiedys byla idea polaczenia WSP i PŚ w Uniwerek). Mozliwosci uczelnia ma ale sa ludzie uczciwi, rzetelni, odpowiedzialni i niestety sa tak zwane kołtuny często z prof. przed nazwiskiem. Tylko ci wszyscy zapomnieli ze „profesor” to nie tylko wiedza ale i zufanie i jakosc tych studentow, ktorych ksztalca. Ze to tez HONOR i KLASA czlowieka a nie tylko pieniadze! A tu niestety laurka jest coraz gorsza. Wiec HUUUUURAAAA mamy swiatelko w tunelu! Samorządowcy rewelacja! Byc moze bedzie uniwerek. Wspaniale!!!! Jest maly problem nie spełniamy warunkow hmmmm to może zatrudnijmy tak jak to się powszechnie robi już chyba w calej Polsce – dodatkowych profesorow na tzw widmowe etaty – gosc firmuje swoim tytulem uczelnie, udaje ze tam pracuje, bierze kase a uczelnie zna jedynie z Internetu lub prospektow. Ale jest spełniony warunek uczelnia ma x profesorow – zatem jest wielka!!!! Chociażby moj znajomy trzepie studentow bo nic nie pracuja, nie potrafia nawet logicznie myśleć, probuja oszustwem dostac zaliczenie – kolejne terminy oblane leca i nagle zgroza – zostaje tylko ostatni termin a potem komis! I co wtedy? Idzie wiec do „szefa uczelni” i co się dowiaduje – ze profesor Widmo raz przyjechal do Kielc z daleka, wszystkim jak leci trzasnął zaliczenie, wziął kase i powiedział dobranoc. I koles zostaje przed dylematem co robic? Wozic się z ludzmi? Nie bo musi to robic w nadgodzinach a tu na nadgodziny pieniędzy nie ma. Jak nie pusci ludzi to on będzie miał problem! Nie ten student! Kolega nie ma wyjscia – w koncu matołom i oszustom da troje żeby sam miał dalej prace. To sa techniki naszej edukacji. Zatem pytanie: czy my sie nie osmieszymy jako region puszczajac tepakow, srednio "douczonych fachowcow" z UNIWERSYTETU takiego jak ma Rzeszó i inne miasta, ktorzy tylko beda posmiewiskiem czyli wspaniałym owocem naszych „wspanialych profesorow - po prostu elitarnej jednostki”? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je 26.08.04, 13:38 W watku "skromność profesorska" (niżej) zaprezentowano człowieka odpowiedzialnego za nauke w Instytucie Ekonomii AŚ (zastępca dyr. ds. nauki). Jesli jest to w Akademii Świetokrzyskiej reguła, to Uniwersytet Śiętokrzyski ma piękne perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniak Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:18 tak jak wcześniej pisałam, więc czemu tu się dziwić. A posłom z SLd już w nic nie uwierzę. moim największym błędem politycznym było głosowanie na nich w ostatnich wyborach parlamentarnych. nic nie wywalczyli i na pewno nie wywalczą. a władze uczelni niech wykarzą trochę więcej inicjatywy i zabiegają o środki na rozwuj uczelni ( a nie odrapane, obstrupiałe, wynajmowane budynki a i jeden nowy do którego dojeżdza tylko jeden autobus( w tej sprawie władze też mają studentów w dupie)) i znajdą więcej profesorów, bo tych im też brajkuje- ale kto tu zechce przyjechać. pozdrawiam moich przeciwników. NIE OCENIAJCIE MNIE POCHOPNIE BO NIE WIECIE KIM JESTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyaniak Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:47 Poki co - oceniam, ze nie znasz ortografii. O interpunkci nie wspomne. Wykażą od wykaZać. A nie od kaRać (wtedy RZ). To tyle na temat Twojego najwiekszego bledu:). Rozwoj tez inaczej sie pisze. Ale pewnie w czasie dojazdow jednym autobusem nie zdazylas sie nauczyc. I do tej biblioteki mialas daleko. Wiem, ze sie czepiam, ale nie rozumiem krytykowania dla samego krytykowania. Masz jakas konkretna propozycje? Czy tylko bedziesz o tych budynkach i autobusach opowiadala? W jednym jednak masz racje, niektorzy absolwenci kompromituja uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyaniak Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 09:02 interpunkcji... oczywiscie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:14 No widzisz. A ja śpię i nie zauważam Twoich błędów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyaniak Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:16 I to mnie martwi:))). Obiecales, ze bedziesz nade mna czuwal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Cała nadzieja :) 26.08.04, 20:32 że sprawą Uniwersytetu zajęły się znakomite jednostki. W tym Pan Piękny Wojewoda Włodzimierz. Polecam lekturę wypowiedzi Wojewody Włodzimierza w Radio Kielce forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=5856097&a=15225881 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=5856097&a=15225959 Nie należy także zapominać o rączkach „znakomitego profesora prawa – Pana Profesora Jerzego Jaskierni”. Oby tylko „znakomity Pan Profesor” nie okazał się jednoręczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Cała nadzieja :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:17 Uprasza się pisać bez insynuacji osobistych. Nieszczęścia zdarzają się. Administracja Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Cała nadzieja :) 27.08.04, 16:23 Przeczytałem oba artykuły jeszcze raz i nie rozumiem. Po co własciwie cała ta ekipa pojechała do Warszawy? O sympatii dla Kielc Minister mógł ich przeciez zapewnic przez telefon. Albo przysłac kartke. Gazety by przedrukowały i wiadomo by było, ze Pan minister nas lubi. Nie rozumiem w jaki sposób AS miała we wtorek 6 uprawnień do doktoryzowania i dwa do habilitowania, a wczoraj juz tylko dwa do doktoryzowania i jedno do habilitowania. Co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin BUAHAHAHAH W KIELCACH !! IP: *.pl / 80.51.255.* 27.08.04, 16:40 moze pozniej w Radomiu, Czestochowie, Przemyslu, Stalowej Woli, Nowym Saczu, Tarnowie... Odpowiedz Link Zgłoś
bylu.bylu Re: BUAHAHAHAH W KIELCACH !! 28.08.04, 14:38 Gość portalu: Krakowianin napisał(a): > moze pozniej w Radomiu, Czestochowie, Przemyslu, Stalowej Woli, Nowym Saczu, > Tarnowie... I Oxford i Cambridge to małe miesciny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaja kobyly (dwa) Re: BUAHAHAHAH W KIELCACH !! IP: *.tnt42.mia5.da.uu.net 28.08.04, 17:05 W Kielcach moze byc tylko parodia uniwersytetu.Do prawdziwego to miasto nigdy nie dorosnie.Nastepnym etepem dzialalnosci tworcow bedzie Uniwersytet imienia Koziolka Matolka w Pacanowie.Z niecierpliwoscia czekamy na kielecka parodie. Jaja kobyly (dwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszkań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 00:42 Pan Prezydent nie pojechał do Warszawy ze świętokrzyską delegacją ponieważ nie zorganizowal mieszkań dla profesorów. Z pustymi rękoma? Z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka 30.08.04, 09:22 Gość portalu: misterxy napisał(a): > Pan Prezydent nie pojechał do Warszawy ze świętokrzyską delegacją ponieważ nie > zorganizowal mieszkań dla profesorów. > Z pustymi rękoma? Z czym do ludzi? Co chciałeś przez to wyrazić? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 10:35 Brak mieszkań dla profesorów powodem nieobecności Pana Prezydenta w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka 30.08.04, 12:17 Gość portalu: misterxy napisał(a): > Brak mieszkań dla profesorów powodem nieobecności Pana Prezydenta w Warszawie.. > . To jest bardzo infantylne. Wydaje nic nie wiesz o tym wyjeździe ani nic nie wiesz jak Miasto może wspomagać i wspomaga AŚ w tym w sprawie mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:36 Przepraszam Cię bardzo. To są słowa Pana Massalskiego, rektora AŚ. Wyraził się task (niedosłownie) podczas jednej z edycji programu "O tym się mowi", który jest emitowany po wieczornej kronice świętokrzyskiej. Reklamacja do rektora... Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka 30.08.04, 12:45 Przykro mi to stwierdzić, ale Pan Rektor Massalski nader często mija się z prawdą. Dla mnie jest, mówiąc szczerze, zwykłym koniunkturalnym kłamcą, że o reszcie zamilczę. Do tego jest ignorantem. Ignorantami są także ci, którzy z Rektorem Adamem do Ministra wyruszyli. Oni mają po prostu mentalność prymitywnych nepotycznych wszy urzędniczych rodem z czasów dojrzałego Stalina. Podałem linki do rozmowy z ignorantem Wójcikiem. Proponuję przeczytać. Może uważna lektura otworzy Ci oczy na świat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ops Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.kielce.msk.pl 30.08.04, 01:46 dlaczego wojtek chodzi w zaparte, pomimo , że opowiadał, że dla dobra Kielc pójdzie ponad podziałami politycznymi??? Nowe prikazy od zwierzchności? Pewnie musi sie słuchać, co by na posła pójść, bo w kiekcach juz sie dość skompromitoWAŁ. WOJTEK! Wystarzczyłaba zwykła uczciwość i troska o dotrzymanie obietnic. A tak , to chodzisz na smyczy i do tego nigdy nie wiesz kto Cie zasypie. Odpowiedz Link Zgłoś
bylu.bylu Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je 30.08.04, 15:39 Z forum GW w Opolu. Re: partyjniactwo uniwersyteckie IP: w3cache.* / *.2-0.pl Gość: buba 25.08.2004 15:12 odpowiedz na list Zielona Góra, w chwili powoływania uniwersytetu, miała praw doktoryzowania kilka (nie wiem, ale co najmniej 6)i jedno uprawnienie do habilitowania z historii. Ale w toku była procedura o uzyskanie uprawnień z elektrotechniki (dostała je zaraz po rozpoczęciu działalności) i z matematyki. Z matematyką problem był taki, że ani WSP ani Politechnika, z połączenia których powstał UZ, osobno nie miały wystarczającego potencjału naukowego na matematyce. Ale było oczywiste, że po połączeniu warunki uzyskania uprawnień będą spełnione z naddatkiem. Tak że rzeczywiście UZ powstał niejako na kredyt, ale bardzo szybko on został "spłacony", i jego przyznanie było usprawiedliwione okolicznościami. A zwłaszcza polityką państwa: łączenia uczelni. W Rzeszowie było ciut gorzej, ale niewiele. Recenzje dla Sejmu przed głosowaniem nad powołaniem UZ jednoznacznie stwierdzały, że warunki powołania UZ są lepsze od warunków, w których został powołany UO i USz. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je 04.12.04, 08:17 Dwóch dyskutantów tego watku napisało: Najpierw były BBB słusznie stwierdza, iz jedna wypowiedź jest infantylna. • Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka Przeczytaj komentowany artykuł » kobylybbb 30.08.2004 12:17 + odpowiedz Gość portalu: misterxy napisał(a): > Brak mieszkań dla profesorów powodem nieobecności Pana Prezydenta w Warszawie.. > . To jest bardzo infantylne. Wydaje nic nie wiesz o tym wyjeździe ani nic nie wiesz jak Miasto może wspomagać i wspomaga AŚ w tym w sprawie mieszkań. A następnie misterxy niestety, tez słusznie pisze czyja to wypowiedź. Re: P. Lubawski nie pojechał, bo nie miał mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: misterxy 30.08.2004 12:36 + odpowiedz Przepraszam Cię bardzo. To są słowa Pana Massalskiego, rektora AŚ. Wyraził się task (niedosłownie) podczas jednej z edycji programu "O tym się mowi", który jest emitowany po wieczornej kronice świętokrzyskiej. Reklamacja do rektora... To kto w końcu ma ten uniwerek robić? A może chodzi o przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uniwersytet w Kielcach - bez przełomu, ale je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:05 Artykuł jest kapitalny. To nic, że AŚ nie spelania warunków - tym gorzej dla warunków i przepisów. Naciśnie się po "linii partyjnej" i uniwersytet będzie. Jak w Rzeszowie. Po Malopolsce południowo-wschodniej krąży powiedzenie: "można sie uczyć na błędach albo na Uniwersytecie Rzeszowskim". Ale jest i aspekt humorystyczny - oto państwo decydenci kielecce wierza w magię słowa. Jak sie napisze na tabliczce "uniwersytet", to od razu będzie to uniwersytet. Chałturnicy przestana chałturzyć, wieczni adiunkci błyskawicznie staną się profesorami, skonczą sie skandale z nieobliczalna liczbą magistrantow i godzin dydaktycznych. I będzie! Otóż nie będzie magii ani cudu. Tak jak nie stał się cud, kiedy tablice z napisem "Wyższa Szkoła Pedagogiczna" zamieniono na tablice Akademii Świetokrzyskiej. Etykieta inna, zawartość ta sama. No, ale skoro Rzeszów ma, Zielona Góra ma, to Kielce gorsze być nie moga. Naciśnijmy więc "po linii partyjnej" - tylko po której? Bo wybory niedługo. A przepisy i Komisję Akredytacyjną olać. Odpowiedz Link Zgłoś