Dodaj do ulubionych

Propozycja przebudowy placu Panny Marii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:58
Może i lepiej jakby go przebudowali. Moja propozycja jest taka, żeby
projektowany plan trochę upiększyć poprzez wybudowanie pięknej fontanny
(jakich mało w kielcach). Podobną powinni ustawić w rynku, zamiast jakiegoś
głupiego wzniesienia, symbolizującego miejsce, na którym kiedyś stał budynek
miejski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.jaw.prince.pl / 212.244.147.* 30.10.04, 01:56
      Plac przebudują, a ciekawe czy zrobią coś z terenem za kwiaciarnią obok hotelu
      Bristol. Wstyd, że takie miejsca istnieją w centrum miasta!
      • Gość: zibi Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.wichrowe.net.pl 30.10.04, 08:28
        jestem za fontanną
    • Gość: gosc Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 08:40
      Zgadzam się fontana by się w tym miejscu przydała.Podobnie zreszta jak i na
      rynku, naprawdę widziałem inne rynki w Polsce i na świecie- i naprawdę nie wiem
      w jakim celu ma być to planowane u nas wzniesienie-ppowinna być ładna fontanna,
      tak jak to jest gdzie indziej. W Pilicy miasteczko koło 20 km od Zawiercia jest
      na niedawno odrestaurowanym rynku zaznaczony stary ratusz , a początkowo
      planowana była fontanna i napewno lepiej by to wyglądało.
      • Gość: misterxy Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:06
        Nie trzeba daleko jechać, żeby zobaczyć jak się prezentuje fontanna w rynku
        Starego Miasta. Wystarczy pojechać do Chmielnika. Inwestycję sfinansowała UE.
    • Gość: Piotr Usunąć samochody z centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:31
      to jedyne rozwiązanie, mogące przywrócić Kielcom cywilizowany wygląd - na razie
      całe śródmieście wyglada jak jeden wielki węzeł komunikacyjny. okolice kina
      Moskwa, Rynek, Mała, Duża, Sienkiewicza, Wesoła itp zastawione są samochodami,
      miejsca dla spacerowiczów nie ma. Upodleni ludzie przeciskają się miedzy
      samochodami. Tak ma wygladać stolica wojewóztwa. Należy budować place, deptaki
      z kawiarenkami itp... Odzyskać przestrzeń dla mieszkańców! Jeśli ma być nowy
      plac pod Katedrą - za czym także jestem, zamknijcie tam też ruch uliczny.
      • Gość: Andreas Hmm, plac ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:22
        Jakoś sceptycznie odnoszę się do wszelkich planów naszych architektów (vide
        parking przed UM) a jak już słyszę słowo plac to już mnie skręca. Plac kojarzy
        mi się niewątpliwie z komuną (bynajmniej nie paryską). Już mamy kilka placów,
        którymi mogliby się zająć architekci (pl. Wolności, pl. Niepodległości) Przed
        katedrą widzę kilka miejsc parkingowych pod samymi drzwiami dla dojazdu
        karawanów tylko ładnie i estetycznie wyłożonych kostką. Natomiast od ulicy
        powinna wciąż oddzielać katedrę roślinność. Nie szukajcie dziury w całym i
        skupcie się na tym co jest naprawdę potrzebne.
    • Gość: aaa Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: 82.160.68.* 31.10.04, 08:21
      Przywrócić dziewiętnastowieczny wygląd ? To po co w takim przygotowania do
      budowy betonowego parkingu przy zus-ie?
      • Gość: ZM Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:24
      • Gość: ZM Re: Propozycja przebudowy placu Panny Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:24
      • roxana_br Beton, beton 05.11.04, 22:58
        Jak w temacie, beton władcą Kielc. I to ma być wyznacznik ucywilizowania?
        To ja wolę mieszkać w lesie, bo już nawet parki betonują, byle mnie nie
        zalewało przy byle deszczu.
        Jak mają robić parkingi, to niech je wyznaczą w jakimś sensownym miejscu (żeby
        nie przeszkadzało mieszkańcom) i stworzą coś, co pomieści dużą liczbę pojazdów.
        Coś trzeba zrobić, żeby odblokować centrum, bo gdyby nie zamknięcie Sienkiewki
        dla ruchu to piesi nie mieliby tam prawa bytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka