Gość: equal IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 05.11.04, 18:00 Głupota ludzka nie zna granic - powiedział kiedyś ktoś mądry. i nie da się ukryć ze miał racje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd mam pomysl ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:17 zeby policja nie obstawiala tego meczu wogole... 0 policji i by byl spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: mam pomysl ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:04 chłopie puknij się w ten głupi łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal bardzo dobry pomysl ;] IP: *.eu.verio.net 06.11.04, 02:06 niech sie debile powybijaja i bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:06 (...)Nieoficjalnie mówi się, że policjantów ma być 700, m.in. z Lublina.(...) A policjanci z Radomia nie mogą przyjechać? To ich "rodaków" będziemy pilnowali. Mogliby nam w tym pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walic kielce bedziemy w kielcach-mamy gdzies wasze zakzy-zielon IP: *.direcpc.com 05.11.04, 23:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Kielce e tam Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:16 e tam Kielce. Ciebie zwale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:49 Ciekawe kiedy tak świętować będzie Korona na nowym stadionie... pilka.interia.pl/news?inf=559611 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka po co w ogole ten mecz? IP: *.mn.rr.com 06.11.04, 00:58 jezeli kibice nie potrafia sie zachowac, bijatyki, itp. to po co organizowac mecze?Po co nam najazd chuliganow? Swoja droga, mam nadzieje, ze nikt nie zostanie ranny, nikt nie zginie.. Ludzie, zycie jest takie piekne a Wy sie podniecacie meczem Kielce-Radom, nawolywania do zemsty za wydazenia sprzed 28 lat... toz to trzeba miec nierowno pod sufitem.. Nie mamy juz innych problemow? pozdr., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexth Re: po co w ogole ten mecz? IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 09:54 A niby co ja zrobilem 28 lat temu ze jakis debil a radomia bedzie bral na mnie odwet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd kieleckim posrańcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:02 28 lat temu Radom zrobił coś dla Polski. I jest mi wstyd, ze prymitywny burak (może syn lub wnuk skretyniałego kryminalisty z ZOMO) z mojego miasta może tak napisać. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=17380676 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re:" Wstydzie" napisz co zrobili złego ludzie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:11 ...Kielc w 1976 roku bo ja naprawdę nie wiem, czego się mam wstydzić i skąd ta nienawiść na scyzoryków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re:" Wstydzie" napisz co zrobili złego ludzie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:51 Przeczytaj, co napisał prymitywny burak Gonzo. To radomscy robotnicy upomnieli się o takich jak ten burak. I należy się im szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re:"Szacunek to się należy tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:01 ... co naprawdę coś dobrego zrobili a nie tym którzy mieli przyjechać do Kielc i zrobić burdy uliczne lub stadionowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re:"Szacunek to się należy tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:55 Chyba się nie rozumiemy. Nie miałem na myśli kibiców. Miałem na myśli tę część wypowiedzi buraka Gonzo: „Jeśli nie zrozumiecie kulturalnego języka, to mam nadzieję, że nasi dzielni policjanci urządzą Wam ścieżki zdrowia, których nie pamiętają nawet najstarsi robotnicy z Waltera i Tytoniówki”. Przywołanie w tym kontekście cierpień robotników z Radomia jest poniżej godności człowieka i zwierzęcia. Dlatego podtrzymuję swoją opinię. Gonzo jest posrańcem. Prawdopodobnie posrańcem kieleckim i za to mi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron 06.11.04, 00:57 a jak jadą pociągiem to kasują bilet ? czy na mój koszt jeżdzą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h napewno na na twoj koszt-tylko na pkp-glabie!! IP: *.direcpc.com 06.11.04, 05:49 Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy Re: napewno na na twoj koszt-tylko na pkp-glabie! 06.11.04, 15:59 PKP jest bardzo dotowana z podatków czyli z mojej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolpot Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: 195.47.201.* 06.11.04, 08:04 A niby to na jakiej podstawie prawnej organizatorzy będą legitymować kibiców i nie będą wpuszczać tych z Mazowsza (a może również rudych, garbatych czy ze zbyt krótkim napletkiem)? To jest zwyczajne łamanie praw obywatelskich na szeroką skalę. Jeśli ktoś się chowa za policję i bzdurne zakazy PZPN to nie powinien w ogóle organizować imprez masowych bo jest na to za krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.wichrowe.net.pl 06.11.04, 08:51 schowajcie sobie gdzieś tą demokrację Stalina na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:40 policyjne zapłaci organizator meczu. A koszty można w przybliżeniu policzyć 700 policjantów (z dojazdem) przez co najmniej 6 godzin. Stawka za godzinę 12 zł., to daje 50.400 zł. Doliczając do tego koszty dojazdu m.in. z Lublina to wyjdzie razem nie mniej niż 60.000 zł. A licząc, że w tym czasie w innych miejscach nie będzie tych policjantów i kryminaliści się obłowią, to koszty idą w setki tysięcy, jeżeli nie miliony zł. Czemu Klicki nie pokrywa tych kosztów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia A ilu ludzi straci życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:53 Jeżeli założymy, ze z tych 700 policjantów zaangażowanych w mecz, 30 mogłoby w tym czasie stanąć na drogach, to może uniknęlibyśmy np. 10 wypadków drogowych i ocalilibyśmy dwa ludzkie życia, a ile zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karej Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 06.11.04, 15:51 Moze zamiast rozpisywac zalozenia poczytasz sobie dziennik ustaw "Ustawa o zabezpieczeniu imprez masowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Niech za zabezpieczenie IP: 80.48.137.* 06.11.04, 16:00 brzydze sie taka demagogia i populizmem jakie reprezentuje osoba podpisuajca sie jako "koronunia".. ze tez ludzie maja czelnosc i czas, zeby takie glupoty wypisywac... szkoda slow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:55 Populizmem i demagogią :) Argument znany z wystąpień skretyniałych szmat z PZPR. A w dziennikach ustaw jest mnóstwo kretyństwa. Cóż się zresztą dziwić, skoro w parlamencie zasiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy piłkarzyki ale takie inne trochę ;))) 06.11.04, 17:20 klub.chip.pl/reporter/smieszne-multimedia/pilkarzyki-garlando.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karej Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 06.11.04, 20:40 Typowa odpowiedz osoby nie majacej pojecia o czym mowi, wez se jednak raz w zyciu ciekawe rzeczy do poczytania, to bede z Toba mial o czym rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:49 Ja wiem, o czym mówię. Natomiast ty jesteś, z tego co piszesz, niewolnikiem ustawy. Jeżeli coś jest gdzieś zapisane, to znaczy dobre i święte. Dla mnie to nie jest dobre i święte. Jeżeli sobie życzysz to „wez se” co chcesz, bo ja nie mam ani przyjemności, ani ochoty z tobą rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karej Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 06.11.04, 21:38 nie mam ochoty bo nic ciekaweko nie masz do powiedzenia na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:49 Więc masz: 1.Organizator imprezy masowej może zawrzeć z właściwym miejscowo komendantem powiatowym (miejskim) Policji porozumienie o odpłatnym udziale Policji w zabezpieczeniu, podczas przeprowadzania imprezy masowej, bezpieczeństwa i porządku publicznego. 2. Porozumienie, o którym mowa w ust. 1, jest zawierane po wyrażeniu zgody przez właściwego miejscowo komendanta wojewódzkiego Policji i powinno w szczególności określać sposób zabezpieczenia przez Policję bezpieczeństwa i porządku publicznego, kwotę odpłatności uiszczanej na rzecz Policji przez organizatora imprezy masowej, zasady i tryb nadzoru Policji nad działalnością służb porządkowej i informacyjnej oraz kierownika do spraw bezpieczeństwa. 3a. Środki przekazane Policji na podstawie porozumień, o których mowa w art. 5a ustawy z dnia 22 sierpnia 1997 r. o bezpieczeństwie imprez masowych, przeznacza się na wypłatę dodatkowego wynagrodzenia, o którym mowa w art. 112 ust. 3, oraz na pokrycie innych kosztów funkcjonowania Policji. Czy Klicki zawarł porozumienie i ile płaci policji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeczek Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:03 To moze Klicki ma jeszcze płacić za porządek na ulicach w ciagu tygodnia - bo przecież ludzie którzy chodzą na mecze w tygodniu też nie rozpływaja się w próżni? Moze zatem Klicki powinien płacić za bezpieczeństwao mieszkańców kielc - a Kielce w Polsce leża - to moze powinien opłacać całą Polską Policję? Owszem na stadionie -to sprawa organizatora i zapewne Klicki płaci nie mała kasę ochronie, których z tego co wiem musi być bodaj 300 osób - liczac po ok 25 zeta/godzine...policz sobie A to co sie dzieje na ulicach to juz sprawa państwa polskiego - jak sobie wychowało młodzież i w zwiazku z tym czy jest potrzeba aż takiej policyjnej ochrony... czy też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koroneczka Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:08 I właśnie dlatego ustawa jest kiepska. Bo banda zmierzajaca po ulicach i w różnych środkach transportu na mecz jest niewątpliwie z tą imprezą nierozłącznie związana. A czy Klicki płaci za policję przed stadionem i na stadionie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 06.11.04, 22:18 to nie jest problem Klickiego mobilzowac armie ludzi za kazdym razem do obstawy imprez sportowych, jakby to ludzie byli na poziomie (ci co trza ich pilnowac) wystarczyloby kilku ochroniarzy, coz ze z meczu na mecz przybywa chamstwa i nawet miliony Klickiego tu nie pomoga, (tu tylko szantaz jednego glupiego kibica w Radomiu "spalimy...." spowodowal ze zamiast kilkunastu jak zwykle, meczu pilnowalo tak wielu policjantow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:16 Gość portalu: romeczek napisał(a): > A to co sie dzieje na ulicach to juz sprawa państwa polskiego - jak sobie > wychowało młodzież i w zwiazku z tym czy jest potrzeba aż takiej policyjnej > ochrony... czy też nie... I dlatego w celu oszczędności Państwo Polskie powinno zabronić organizowania meczów z udziałem kibiców :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karej Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 06.11.04, 22:24 Kibice wcale nie musza uczestniczyc w meczach tak uwazasz?!?!?! , ale to jest kolejny zawodnik, zreszta po co tyle ludzi chodzi na mecze, bo kochaja pilke nozna, jak to mozna powiedziec ze zabronic organizowania meczow dla kibicow, moze zaproponuj i swoim tak wszechwiedzacym umyslem dasz rade oddzielic zlych kibicow od dobrych "nie masz szans" zawsze beda mimo wprowadzenia ogromnych kar finansowych, mimo stawiania ich przed sadem w czasie natychmiastowym (to jest problem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:40 Zdaję sobie sprawę z ważności kibiców. Przecież bez kibiców nie nie byłoby tego cyrku. Bo to jest cyrk. W zdecydowanej większości rozrywka dla niedorozwojów. Skoro jednak mój przedmówca tak postawił problem? To ja stawiam z innej strony. Spojrzenie z mojej strony przynosi duże oszczędności :) Jednak ograniczenie odpowiedzialności i kosztów organizatora do obrębu obiektu jest wg mnie nieuczciwe. Nawet jeżeli będą te ogromne kary finansowe, to i tak pewnie guzik z tego wyjdzie. Skąd taki 13-19 czy iluś tam letni przychlast weźmie na to pieniądze? Chyba będzie musiał kogoś obrabować. Co do wychowania, to nie zwalałbym wszystkiego na państwo. Od wychowania jest także, a może przede wszystkim rodzina. Ta rodzina, która ze sportem nie ma nic wspólnego. Bo kibicowanie czy to na stadionie, czy przed telewizorem sportem nie jest. Jest rzeczywiście winą państwa, że młodzi nie mają warunków do zajęcia się sportem. Nie chodzi tu tylko o bazę materialna ale także o podejście do sportu przede wszystkim w szkole. Bo to, że sport wychowuje sloganem nie jest. Ale ten sport trzeba osobiście uprawiać. Bo darcie ryja na stadionie jest sportem w rozumieniu głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 07.11.04, 10:48 Czyli Twoje myslenie zmierza do zamkniecia sie w domu i nic nie robienia a pieniadze to trza trzymac w skarpecie bo do banku tez ryzyko jest wyjsc bo mozna dostac po glowie , nie nalezysz do ryzykantow Na stadionie spotkac mozna takie osoby ktore do glupich nie naleza (moze wybierzesz na mecz i popatrzysz, a skoro znasz ludzi niekoniecznie zwiazanych z polityka to zdziwisz sie kogo tam mozna spotkac) Nie wiem skad czesc kibicow bierze kase, i nie wiem czy uczciwie ja zarabiaja, ale przynajmniej nie wydaja tego na wino, narkotyki i inne g..o, podziwiam ich za konsekwencje i organizace na meczach, ale tu mowie o 50 % kibiców tzw szalikowcach reszta to ludzie majacy stabilne posady a czasem sa to emeryci, lubiacy w ten a nie inny sposob spedzac czas, wiec zostaw pilke nozna w spokoju bo jak na Kielce to zabezpieczenie funkcjonuje wzorowo (odpukac..) i mam nadzieje ze za rok w 1 lidze bedzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 07.11.04, 10:58 Moze i masz racje ze czesc widowiskowa przygotowana przez kibicow wyglada jak cyrk i to czasami jest zbyt widoczne, ale mi to nie przeszkadza poniewaz nie chodze ogladac kibicow tylko sport A jesli nawet robia to co widac (cyrk) to wielki szacunek dla nich poniewaz jest to duza szkola robienia widowiska, a wyciagajac wnioski z tego co robia moga sobie ulozyc przyszlosc i stac sie kims innym (samowychowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronuniua Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:23 Cieszę się niezmiernie, że tak dobrze wiesz do czego zmierza moje myślenie :) Może wskazałbyś jakżeś to rozszyfrował :) A cyrkiem jest przede wszystkim to, co się dzieje na boisku. Aktorami, czyli cyrkowcami są piłkarze. Bo to już wg mnie sport nie jest. To jest sposób zarabiania na życie. Ani lepszy, ani gorszy niż klauna, kominiarza itp. Należałoby sobie odpowiedzieć na pytanie, co to jest sport i do czego powinien prowadzić. Sami piłkarze mogą nawet nie być wychowani. Jeżeli tylko na tym zarobią, to jest to nawet działanie z ich punktu widzenia racjonalne. Podobnie jak nie musi być wychowany aktor. Aktor może być bohaterem wielu ekscesów i przez to może stać się popularniejszy i zwiększyć swoje np. dochody. Gorzej, że część kibiców bierze sobie tych nieraz niewychowanych piłkarzy za wzór sportowca i człowieka. Nie widzą tego, że dla nich jest to po prostu zajęcie przynoszące im dochód. Natomiast w wielu przypadkach i wiedza i maniery takiego piłkarza przynoszą więcej szkód niż pożytku. Oczywiście doceniam znaczenie sportu zawodowego i widowisk w popularyzacji sportu. Nie doceniam natomiast czynienia z spektaklu z dobrze opłacanymi (często niesłusznie) aktorami, sprawy honoru, prestiżu, okazji do manifestowania „patriotyzmu” lokalnego i miłości w różnych odmianach. Nie doceniam także tego, że przy okazji osoby, które nie posiadają jedynie słusznych poglądów na takie widowiska muszą za to płacić. Czy to w formie przeznaczenia ich pieniędzy na budowę areny cyrkowej, czy to w formie przeznaczenia ich pieniędzy na cotygodniowe opłacanie policji, czy to w różnych innych formach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 07.11.04, 18:47 mniej wiecej po Twoich wywodach i rozpisach nabieram wyobrazenia na Twoj temat, i co moge powiedzec , ze ze sportem nie masz wiele wspolnego, to co Cie interesuje to raczej szukanie igly w stogu siana a tak naprawde masz sto slow do powiedzenia a nie wiesz dokladnie o czym piszesz i brak w tym tresci, za duzo oczekujesz od swiata w jakim zyjesz (tacy marudni i wymagajacy jak Ty tez sa to fakt)nie mam nic do Twoich wypowiedzi ale uwazam ze nie doczekasz sie tego co Cie tak gryzie (mniej cyrku..., mniej policji..., mniej glupkow..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:12 Widzisz, ja sport znam z autopsji, a nie z trybun. Także z autopsji uprawiania w różnych klubach sportowych. Dlatego proponuję zdefiniować, co to jest sport. Później może dojdziemy do wspólnych konkluzji. Nie mam żadnych złudzeń, co do tego, że cyrk, policja i głupki będą się nadal grupować dorabiając do tego prymitywną ideologię. Tym niemniej swoje zdanie będę wyrażał i będę mówił głupkowi, że jest głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 07.11.04, 19:38 kazdy ma swoje miejsce, pilkarz na boisku , pracownik biurowy w urzedzie, kazdy ma powolanie jak ksiadz w kosciele, czasami sie z nimi mijamy, ksiadz moze tez byc glupkiem i policjant i lekarz, pilkarze i kibice (bo o nich rozmawiamy) tez ale nie powiem ze akurat ktorys z nich przy mnie wykazal sie glupota, moze w innym miescie ale to juz wiem tylko z tv a tv nie jest obiektywna wg mnie, nie bede generalizowal na podstawie jednego przypadku, najlepiej pewnie o tym myslisz zmierzyc wszystkim iq, ale moze oni wola byc pracowici i lojalni a nie madrzy, dlatego wszystko co sie dzieje na tym swiecie bedzie mialo zwolennikow i przeciwnikow czy tego chcesz czy nie, beda i modrzy i glupi, wg Ciebie glupia bedzie to ta grupa ktora dla mnie nie jest wiec miej tolerancje dla pewnych rzeczy a inni beda tolerowac Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:07 I nareszcie jakby ociupina zrozumienia. Porównanie piłkarza z urzędnikiem jest niezłe. Bo to na poziomie Korony, to już nie jest sport tylko zawód, przedstawienie. I powracamy do początku. Kto ma ponosić koszty zabezpieczenia tegoż przedstawienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keraj Re: Niech za zabezpieczenie IP: 82.160.68.* 08.11.04, 16:51 lecz moim zdaniem to ty nic dalej nie rozumiesz tylko ciagniesz w swoja strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeczek Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:25 > Gość portalu: romeczek napisał(a): > > A to co sie dzieje na ulicach to juz sprawa państwa polskiego - jak sobie > > > wychowało młodzież i w zwiazku z tym czy jest potrzeba aż takiej policyjnej > > ochrony... czy też nie... > > I dlatego w celu oszczędności Państwo Polskie powinno zabronić organizowania > meczów z udziałem kibiców :))) Posuwajac sie tylko jeden krok dalej i idąc w kierunku Twojego toku myslenia - powinniśmy również zabronić ludziom poruszania sie po ulicach - jeśli na jednej z nich banda gnojów zabije człowieka. Czemu nie zamknięto jeszcze tunelu dworcowego? - tam zgiinął człowiek.. ileż to taniej będzie - zabranić ludziom poruszania się po mieście, zwłaszcza nocą bo najwięcej rozbojów wówczas nastepuje. Wprowadźmy godzinę policyjną - w celu oszczędności oczywiście - heil Lepper!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:41 To jest nieuczciwe i zwulgaryzowanie mojego toku myślenia, który był zresztą odpowiedzią na twój :) Jest to o tyle nieuczciwe, że ekscesy przed, po i w czasie meczowe mają nierozerwalny związek z meczem i dlatego wszyscy bez względu na to czy tym meczem jesteśmy zainteresowani, czy nie, ponosimy różnorakie koszty. Natomiast codzienne bezpieczeństwo na ulicach jest podstawowym obowiązkiem państwa, za co słono płacimy i zdecydowana większość uznaje ten koszt za zasadny. Inna sporawa czy nasze pieniądze wydawane są efektywnie i przynoszą oczekiwane skutki. Jak się wydaje większość nie ma dobrego zdania o bezpieczeństwie w kraju. Ale to między innymi dlatego, że dwa razy w tygodniu musimy służby publiczne mobilizować na mecze. To jest kilkanaście godzin tygodniowo straconych dla „normalnego” bezpieczeństwa ludzi. Poza tym wprowadzenie zakazu poruszania się ludzi po mieście oszczędności żadnych nie przyniesie. Przyniesie wyłącznie same straty jeżeli nie doprowadzi do całkowitej ruiny :) Przemyśl to :) Nie wiem czy się cieszyć, że Andrzej Leper jest twoim wodzem i pozdrawiasz go pozdrowieniem znanym z innych kontekstów :) Czy to jest zwyczaj fanatycznych kibiców? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeczek Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:44 To jest nieuczciwe i zwulgaryzowanie mojego toku myślenia, który był zresztą > odpowiedzią na twój :) Czy Twój tok myślenia zalezy od mojego? Myślę, ze nieuczciwie popełniałbyś wówczas plagiat. Popełniałbyś, ale nie popełniasz ponieważ to nie moim wodzem jest Andrzej z domu Lepper. Juz taki jesteś - masz wulgarny tok myślenia. Ja natmoaiast jestem wiernym Koronie -choc nie fanatycznym kibicem. Myślę, że cała dyskusja zaczyna przypominac sztukę dla sztuki... Ty nie lubisz kibiców, ja nie lubię ludzi którzy o zdanie o tym co sie dzieje na stadionie wytwarzaja w swoim toku myślowym - li tylko na podstawie doniesień prasowych. podsumowujac - jestem za tym by ze stadionów zniknęły grupy bandziorów - a mecze oglądali by juz wówczas ludzie którzy przyuchodzą oglądać piłkę i tworzyć show! Zamykać bandziorów - nie zamykać stadionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Re: Niech za zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:04 Przeczytaj sobie swoją wypowiedź :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=17372526&a=17405523 Rzecz zresztą tylko w części dotyczy kibiców. Jeżeli powrócisz do początku, to być może zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronunia Dla jasności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:23 Nie mam nic przeciwko kibicom. Nie mam nawet nic przeciwko tym kibicom, którzy w autokarach organizowanych przez kluby sportowe przewożą maczugi, łańcuchy i inne akcesoria. Uważam, że policja nie powinna zatrzymywać takich autokarów, rewidować i konfiskować. To jest wg mnie naruszenie wolności osobistej. Kibice powinni mieć prawo wnieść to na arenę i urządzać igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronuniua Romeczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:37 Gazeta napisała, że porządku pilnowało KILKUDZIESIĘCIU ochroniarzy i ponad 500 policjantów. Ty pisałeś o 300 ochroniarzach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=17372526&a=17405523 To jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.klc.vectranet.pl 06.11.04, 21:05 I po co było taka panikę tworzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinial Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:49 Z dużej chmury mały deszcz jak zwykle prasa wyolbrzymia i podjudza przeciwko sobie kibiców pisano o 1000 kibiców z Radomia że przyjedzie,po meczu napisali że było 260 a ja na meczu naliczyłem nie całe 150. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: 80.48.137.* 07.11.04, 13:12 zgadzam sie, ze media podgrzaly atmosfere.. ale szalikowcy zachowali sie naprawde godnie swieta sportowego jakim jest mecz pilki noznej.. koles o pseudo "koronunia" prowokuje do pyskowki, ubliza ludziom kibicujacym swojej druzynie, ze sa bezmozgami itd. batrdzo jestem ciekaw czy powiedzialby to komus z nas prosto w twarz.. a szczegolnie chlopakom z trybuny :) a tak w ogole to ciekawe czym sie emocjonuje.. co jest dla niego wazne, w jakich chwilach czuje dreszcz emocji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALBERT Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: 82.160.68.* 07.11.04, 14:38 Media podgrzały atmosfere (szczególnie pismaki z echa dnia) żeby jutro sprzedać większy nakład swoich gazet, jestem ciekaw co jutro napiszą o zachowaniu kieleckich i radomskich kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.wichrowe.net.pl 07.11.04, 14:42 tez jestem ciekaw, z zalozenia nie kupuje lokalnych gazet, bo nie lubie tego stylu, ale jutro chetnie przejrze... zobaczymy co naskrobali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:32 koronunia czuje dreszcz emocji jak pisze swoje pseudointeligenckie wywody. Już widzę tą poplutą klawiaturę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ket18 Re: Kilkuset policjantów na mecz Kolportera Koron IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 09.11.04, 18:28 Kibice nie znają słowa stop. Sama kibicuje Koronie ale to ma swoje granice.To świadczy tylko o tym że nie umiemy się zachować. I to jest wizytówka naszego miasta!!!! robią z nas jakiś nie wychowanych wsioków!!!!!!! to chamstwoa :D Odpowiedz Link Zgłoś