Dodaj do ulubionych

Do Tekknomaniakofff !!!

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 18:42
Kto czasami chodzi w Środy do Hipnozy , Piatki do Supernovey a przedtem w
czwartki do Irlandzkiej ????
Jesli są tu jakies osoby to niech dadza znac.
Chciałem zapytac wasze zdanie na temat muzyki, DJ (najczesciej J'a)

pozdrawiam
pietro81@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: synth Re: Do Tekknomaniakofff !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 20:26
      byłem raz, ale dawno. nie wiem kto wtedy "wypuszczal" ale to była raczej kiszka
      z vivy, jakis mayday, westbam, sashe i inne komerchy kaszaniaste. napisz jak ci
      sie chce co grasz to ci powiem co o tym sądze. brakuje mi w kielcach wlasnie
      takiego klubu i imprez jak kiedys byly (x lat temu) pod krecha a potem u
      ducha... ehhh...grasz z vinyli czy z cd ? a moze z kompa ?!
      • Gość: Pietro Re: Do Tekknomaniakofff !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 13:17
        Gość portalu: synth napisał(a):

> byłem raz, ale dawno. nie wiem kto wtedy "wypuszczal" ale to była raczej kiszka
        >
        > z vivy, jakis mayday, westbam, sashe i inne komerchy kaszaniaste. napisz jak ci
        >
        > sie chce co grasz to ci powiem co o tym sądze. brakuje mi w kielcach wlasnie
        > takiego klubu i imprez jak kiedys byly (x lat temu) pod krecha a potem u
        > ducha... ehhh...grasz z vinyli czy z cd ? a moze z kompa ?!

Jesli chodzi o Kielce to tutaj jesli chodzi o 100% techno-parties ;) to puszcza
        głównie DJ J. Zgadzam się z toba że dużo kawałków jest może komercyjnych ale nie
        przesadzajmy. Najgorzej jest gdy na zwykłych dichach , DJ jakistam ( zazwyczaj
        weteran dyskotek DJ Janusz) z triumfem ogłasza że teraz przez najblizsze chwile
        bedzie "leciało" "techno" i puszcza zwykły Club Rotation.

Jesli chodzi o DJ J, puszcza raczej mieszanke Housowa (ok 140 BPM), do tego dużo
        wstawek z MAYDAYa i LP (Da Hool, Westbam&Motte LP2000, Azzido da Bass). Z tego co
        zauważyłem musi miec mały zestaw Vinyli po kawałki po ok. 2-3 godzinach w secie
        się powtarzają. Z tego co zauważyłem najcześciej wstawia Kadoc - Night Train,
        Mario Piu - Answer the Phone i wspomniane wyzej kawałki. Czasami leci jakiś
        niemiecki melodyczny Trance , (nie lubie !), ale raczej pojawia sie sporadycznie.
        Całokształt ogólnie mnie się podoba.

Co ja gram?? Hehe... jestem raczej amatorem. Grałem raz z kompa (Traktor 1.06) na
        urodzinach u coolezanki, ale tam zmuszony byłem grac Dance-Karuzela :(((. Mimo to
        duzo robie na Traktorku, preferuje 2 style.
        Vocal House 126-132 BPM np. Bob Siclair, Superfunk, Ben Diamond, Gardaweg,
        (kawałki zrzucam z Listy Vinylchats via AudioGalaxy). Zrobiłem kilka secików,
        raczej na własny uzytek)
        Drugim stylem jest HardHouse - zrzuciłem kilka setów Lisy Lashes i Rachel Auburn
        i staram się kleic podobne kawałki, tyle że troszkie wolniej (do 142 BPM). Tytuły
        biore z www.soundfactoryboston.com --> maja duzy wybór.

to tyle. BTW Kielce - wkurza mnie to ze oprocz tych imprez w Kielcach nie ma nic.
        Była parada ale zakonczyla sie klapa, Miasto zamiast organizowac te bezplciowe
        juwenalia , moglo by dac kase na jaka Tekkniczna Imprezke na swierzym powietrzu
        jak np. CreamFields czy te inne festiwale na zachodzie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka