Dodaj do ulubionych

Złodzieje w autobusach

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 16:37
Już po raz kolejny jestem świadkiem próby okradzenia w autobusie nr 8. W
obronie okradanego stanęłam tylko ja i druga kobieta. W tej samej chwili
sprawdzajacy bilety uczepił się kobiety z biletem miesięcznym, że źle wsiadła
do autobusu a nie zareagował na prośbę sprawdzenia czy trzej złodzieje mają
bilety. Powiedział,że to nie jego sprawa. Czy złodziej ma większe prawa niż
zwykły obywatel. Z posród kilku mężczyzn w autobusie nikt się nie odezwał!
Jestem tym zbulwersowana. Nikt nie poparł pomysłu by jechać na komędę policji.
Ludzie co się z wami dzieje? Przestrzegam przed tójosobową bandą 17-18 latków.
Jeden z nich jest łysy i nosi czerwoną kurtkę przewieszoną przez rękę drugi
brunet, trzeci ma chrakterystyczną rybacką czapeczkę. Widzę ich często na
trasie 8 i 28. Co na to dziennikarze i policja!
Obserwuj wątek
    • Gość: moab Re: Złodzieje w autobusach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 10:46
      informuje tobyli dziennikarze i policja
      • Gość: faza Re: Złodzieje w autobusach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 22:29
        Proponuję, aby każdy, kto wchodzi do autobusu MZK Kielce zabierał ze sobą gaz
        łzawiący i paralizator. To chyba jedyne sensowne rozwiązanie na dzień
        dzisiejszy patrząc na bezczynność MZK, policji, innych ludzi i władz miasta.
    • Gość: Łysy Re: Złodzieje w autobusach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 22:44
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Już po raz kolejny jestem świadkiem próby okradzenia w autobusie nr 8. W
      > obronie okradanego stanęłam tylko ja i druga kobieta. W tej samej chwili
      > sprawdzajacy bilety uczepił się kobiety z biletem miesięcznym, że źle wsiadła
      > do autobusu a nie zareagował na prośbę sprawdzenia czy trzej złodzieje mają
      > bilety. Powiedział,że to nie jego sprawa. Czy złodziej ma większe prawa niż
      > zwykły obywatel. Z posród kilku mężczyzn w autobusie nikt się nie odezwał!
      > Jestem tym zbulwersowana. Nikt nie poparł pomysłu by jechać na komędę
      policji.
      > Ludzie co się z wami dzieje? Przestrzegam przed tójosobową bandą 17-18
      latków.
      > Jeden z nich jest łysy i nosi czerwoną kurtkę przewieszoną przez rękę drugi
      > brunet, trzeci ma chrakterystyczną rybacką czapeczkę. Widzę ich często na
      > trasie 8 i 28. Co na to dziennikarze i policja!

a jeśli pojadę na komende to jesteś wstanie tam zostawić swoje dane (wraz ze
      mna) jako świadek zajścia Madgo???? ...jeśli tak to ja będę facetem który się
      odezwie!!
    • Gość: MirMir Re: Złodzieje w autobusach IP: 212.244.76.* 27.01.03, 10:28
      Gdybym tak gościa złapał i pojechał na komendę to:
      1. On by opuścił komendę szybciej niż ja
      2. Zostałbym oskarżony o ograniczenie wolności osobistej, pobicie, itp itd
      3. Miałbym kupę problemów z policją i sądami przez parę miesięcy/lat
      4. Miałbym złodziei na karku, ponieważ od razu dostaliby moje dane osobowe i adres.

To nie ma sensu.
      Powinna się tym zajmować policja. Tajniacy w autobusach itp.

Zauważcie, że praktycznie zawsze jak ktoś kogoś zastrzeli, pobije, okradnie to w komentarzach pojawia się tekst "sprawca/ofiara był dobrze znany policji".
      Pytam - jeśli jest tak dobrze znany to czemu chodzi po ulicach a nie siedzi w pudle?
      Podobnie mówią, że "sprawca ma na koncie naście rozbojów, kilka napadów, kradzierze itd". Dlaczego toto jeszcze jest na wolności????

To prawo co mamy to nie prawo. To kompletne lewo!
      • Gość: wróg złodziei Re: Złodzieje w autobusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 04:53
        Powinnna być specjalna jednostka, która zajmowała by się zabijaniem złodziei.
        Wyłapywać skurwysynów wywozić do lasu i kula w łeb.
        • Gość: X-shtof Re: Złodzieje w autobusach IP: *.11lo.net 14.06.04, 10:56
          kanary boja sie każdego kto hoć troche jest przypakowany i dlatego nie
          reagują!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka