Dodaj do ulubionych

Koszmarna elewacja zabytkowego budynku

IP: 82.160.68.* 09.12.04, 17:14
reputacja firmy Echo i ludzi z nią związanymi staje sie w rodziinym miescie
spolki niekorzystna dla niej samej, a szkoda, bo za rok ten fragment ul
Sienkiewicza bedzie jeszcze ladniejszy przy tak paskudnym budynku
Obserwuj wątek
    • pstrykacz.imieninowy ??? GDZIE SZACUNEK DLA HISTORII ??? 09.12.04, 20:21
      ??? GDZIE SZACUNEK DLA HISTORII ???

!!! TO PRZECIEŻ SZKOŁA STASZICOWSKA !!!

Ja już dawno głośno krzyczałem z tego powodu, że stoi ruina przy głownej ulicy...

I jestem oburzony na wszystkich !!!

Kielczanin, który widzi ten budynek, przechodzi i nie reaguje jest dla mnie
      zwykłym śmieciem.

I na wszystkich ludzi z wyższym wykształceniem tez jestem wkurzony... że wogóle
      nie nauczyli się mysleć i maja szacunek tylko dla jednego - dla pieniądza !!!
      • Gość: Znachor Michas S. Charakterku nie zmienisz tak łatwo ... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 11:01
        Reklama za darmo. Wysyłam info do stacji TV. Michaś S. będzie miał wizytówkę.
        Foto fasady też wysyłam.....
    • pstrykacz.imieninowy Re: Koszmarna elewacja zabytkowego budynku 09.12.04, 20:29
      "... Janusz Cedro, świętokrzyski konserwator zabytków. Mógłby on nakazać
      doprowadzenie budynku do stanu odpowiadającego historycznemu wyglądowi, ale woli
      poczekać. ..."

Niech Pan Redaktor Szanowny uważa nastepnym razem bo ten kretyn Cedro może się
      zesr.. ze strachu.

Będę musiał startowac w następnych wyborach na prezydenta Kielc. mój pierwszy
      punkt pogramu to:

1. Wywalić niekompetentnego kretyna Cedro ze stołka.
    • Gość: MOTO Re: pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:08
      Zupełnie nie rozumiem jak prezydent miasta może pozostawić bez opieki tak ważne
      miejsce!!!

Kielce wydają pieniądze na odrestaurowanie ulicy Sienkiewicza a nie interesują
      się budynkiem który na dzień dzisiejszy szpeci tak piękną ulicę.

Gdybym był prezydentem wykupiłbym ten budynek od Sołowowa i zajął się nim.W
      dodatku zrobiłbym tam prestiżową szkołę jak przed laty.
    • djablu klika geniusza popiera sołowowa olewajacego kielce 10.12.04, 05:51
      Mógłby on nakazać doprowadzenie budynku do stanu odpowiadającego historycznemu
      wyglądowi, ale woli poczekać. - Chciałbym zorganizować spotkanie z
      właścicielem. Jeśli przygotowuje się on do jakiejś inwestycji, to trudno
      wymagać, żeby zaczynał od elewacji - tłumaczy. Jak długo można jednak czekać? -
      To jest właśnie ta delikatna granica, którą mam nadzieję ustalić podczas
      spotkania - odpowiada Cedro.

Skad taka łaskawosc, najpierw wel darowuje 6 mln czlonkowi swojej rady
      dorodczej, a potem nic nie robi na kpiny z ratusza i calych kielc.
      mógłby chociaz napisac list otwarty z żądaniami do Sołowowa i opublikowac go w
      prasie. CIEKAWE CZEMU NIC NIE ROBI???????
      nie moze biedulek, a cedro bedzie czekac latka, moze cedro wywiesi pod swoim
      oknem transparent:
      Michałku przyjdź coś uzgodnić bardzo prosze.
      Zera w garniturach u włądzy w Kielcach z geniuszem na czele!
      • djablu za co oni biorą??? aha i od kogo???n/t 10.12.04, 05:53
        • pstrykacz.imieninowy kieleckie "elity" 10.12.04, 07:28
          kieleckie elity to są zwykłe zeszmacone skorumpowane śmieci

trzeba przeciwdziałać ogromnym chamstwem i donosicielstwem na takie sytuacje

wysłać nzwisko tego kretyna, który nie szanuje zabytków (konserwator) do
          wszystkich stacji telewizyjnych

ogólnopolskie media w odróznieniu od lokalnych brukowców są ponad pewnymi
          układami dzięki czemu te układy będzie mozna nieco ujawnic społeczeństwu
    • Gość: alex Re: Koszmarna elewacja zabytkowego budynku IP: *.kielce.net.pl 10.12.04, 09:12
      Podpowiem co nożna zrobić z tym fantem; można wykorzystać to cudo jako tło
      przy kręceniu filmów o temetyce wojennej. Rozsławi to przy okazji
      nasze "piękne" miasto i trochę przy tym ktoś zarobi!
      • wojciech.domagala ILUSTRACJA 10.12.04, 18:32
        Przepraszam, że tak późno ale mnie Ania (dziewczyna warta kochAnia) zagadała ;)))

ILUSTRACJA do artykułu:
        217.153.73.228/users005/tymczasowe_multimedia/szkola-staszicowska-900x200.jpg
    • Gość: mario Re: Koszmarna elewacja zabytkowego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:54
      I choćby za to ABW powinno aresztować preezsa Mitexu - Janusza B.
      • pstrykacz.imieninowy kżdy ma w d. Staszica - liczy się dzisiaj KASA !!! 12.12.04, 07:41
        Konserwator ps. "facet demolka" z prezesem Mitexu dostaną jeszcze od Lubwaskiego
        medale i nagrody podczas nominacji (bez)nadzieje Kielc czy też Nagrody Miasta
        Kielce.

Jeszcze tego doczekamy ...

Gdzie są te wspaniałe środowiska kieleckich naukowców, autorytety hitorycy które
        tak kochają nasza historię, nasza ojczyznę i ojca przemysłu Staszica ??

Gdzie są te wspaniałe środowiska kieleckich naukowców, autorytety hitorycy które

• Gość: lbk Re: kżdy ma w d. Staszica - liczy się dzisiaj KAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 10:13
          Tą elewacją napluto w twarz prezydentowi.
          • djablu elewacja rzygnieto w twarz geniuszowi 12.12.04, 11:10
      • Gość: kowal Re: Koszmarna elewacja zabytkowego budynku IP: 82.160.95.* 15.12.04, 20:26
        za co ignorancie przeciez to 2 zupełnie osobne firmy
    • Gość: stef Akurat mi budynek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:42
      historyczne miejsce srutu tutu - przeciez to kompletna rudera, ktora za chwile
      sama sie zawali. teraz mozna sobie poogladac stan muru - zdjeli tynk to widac
      golym okiem. bogu dziekowac, ze ma to prywatny inwestor, przynajmniej cos z
      tego wyniknie (moze zrekonstruuje, a moze nie - to nie jest wcale
      najwazniejsze). ja tam mam gdzies, watpliwej klasy "zabytki", do ktorych nie
      mozna sie zblizyc w obawie o wlasne zycie. a patrzac - na przykladzie jakosci
      muru - na sztuke budowlana dawnych kielczan, to naprade nie ma sie czym
      chwalic, jest sie za to czego wstydzic. elewacji zal, fakt, ale to tak jakby
      kazac, zeby wszystkie nowe samochody wygladaly jak ford "t". a w ogole to
      dobrze jest tak pochodzic i popsioczyc, zwlaszcza, ze wtedy myslec juz nie
      trzeba.
    • Gość: aby Re: Koszmarna elewacja zabytkowego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:57
      To wcale nie jest kompletna ruina , budynek wbrew pozorom i swojemu
      wielowi ma sie dobrze . Tylko nalezaloby sie nim zająć jak
      najszybciej ze względu na koszmarną elewację . Jakieś 3-4 lata temu
      właściciel wystąpil do nadzoru o zamurowanie okien buddynku
      Sienkiewicza 10 , ktore były w granicy i lokatorzy to zrobili . Od
      tej pory mają ciemne kuchnie i nic się dalej nie dzieje .NaAdzór
      budowlany zobowiazał lokatorów do tych zamuraowań w trybie
      pilnym . Wtedy przedstawicielem ECHO była osoba , ktora dzisiaj
      pracuje w Nadzorze Budowlanym . A że z tym trzeba coś zrobić to nie
      ulega wątpliwości .
      • pstrykacz.imieninowy ciekawe ;))) 15.12.04, 18:49
        • pstrykacz.imieninowy Re: ciekawe ;))) 18.12.04, 08:26
          ruina stoi jak stała

wszyscy mają Staszica w d...
    • pstrykacz.imieninowy nadal stoi ruina przy głównej ulicy !!! 02.01.05, 10:18
      nadal stoi ruina przy głównej ulicy !!! i nic sie nie dzieje !!!

gdzie konserwator ? mam iśc do niego osobiście ???
      • pstrykacz.imieninowy Chciałem tylko pozdrowić serdecznie ;))) 29.03.05, 21:06
        • Gość: keraj Re: Chciałem tylko pozdrowić serdecznie ;))) IP: 213.199.233.* 30.03.05, 10:53
          temat powraca na wokande, czyli nikogo nie obchodzi ten budynek, a czas leci..
          • basia996 Re: Chciałem tylko pozdrowić serdecznie ;))) 30.03.05, 11:51
            Czekają aż ruina sama się zawali i odsłoni teren pod nową inwestycje.
            • pstrykacz.imieninowy ???no i co tam ze Staszic' ówką ???? 15.08.05, 12:17
    • pstrykacz.imieninowy no i co tam ??? ruina stoi w centrum miasta ??? 30.03.06, 23:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka